16 Temmuz 2008, Çarşamba 09:20:59

ÇELEBİ'DEN MUHTEŞEM KUTLAMA

Türk sivil havacılık hayatının en köklü kuruluşlarından Çelebi Hava Servisi A.Ş., 50’nci kuruluş yıldönümünü kutladı. Ali Cavit Çelebioğlu tarafından 1958 yılında "1 merdiven 5 işçi" ile kurulan şirket, bugün 6000 kişilik dev bir aile oldu.
  • şirket giderlerinin %40'ından fazlasını personel giderleri olusturdugu için ordan kısılcak 100 kurus bile buyuk kar bunlar için.kısmaya devam
  • Yazık o çalıştırdığınız insanlara. Siz 1 milyon dolar harcayın onlar türkiye için komik rakamalara çalışsınlar,bol bol mesaiye kalsınlar, çalışmaktan yemeğe dahi gidemesinler.
  • Evet çelebi yer hizmetleri sunan şirketler arasında sanırım en düşük ücretle çalıştıran firma. Malesef özel sektör bu konuda oldukça insafsız. THY ve Sabiha Gökçen'de faaliyet gösteren HEAŞ firmalarının maaşlarını bilen bilir..
  • 50 yıl kutlarken azda boğaz tokluğuna çalıştırdığı personelin maaşını iyileştirsin sayın çelebiler

Çelebi Hava Servisi, 50’nci kuruluş yıldönümünü dün akşam Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen muhteşem gala yemeği ile kutladı. 

“Altın Gece” konsepti ile Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz’ün evsahipliğinde gerçekleşen geceye; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Çelebi Holding ve şirketlerinin yöneticilerinin de hazır bulunduğu gece, Türk iş hayatının ileri gelenleri ve yerli/yabancı havayolu şirketleri üst düzey temsilcilerinin de katılımıyla adeta bir ‘ekonomi zirvesi’ne sahne oldu.

Çelebi global oyuncu

Çelebi Holding’i ve Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin geride bıraktığı 50 yılı anlatan tanıtım filmi ile başlayan gecede “Zorluklara rağmen yaşanan başarılarla yarım asrı geride bıraktıklarına” değinen Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Çelebi’nin geleceğiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Günümüzde ‘küreselleşme’ ve ‘dünya düzdür’ kavramları yaygın olarak kullanılmaktadır. Yani, iletişim ve ulaşım sektörlerindeki gelişme sayesinde sınırsız bir dünyada, her yer ile kolaylıkla iletişim kurulabiliyor ve her yerde kolaylıkla var olunabiliyor. Çelebi, önümüzdeki yıllarda artık düz olan bu dünyada daha çok var olmaya devam edecektir”.

Yurtiçinde olduğu kadar global bir oyuncu olarak yurtdışında da başarılara imza attıklarını belirten ve bugün uluslararası dev ihalelere davet edilen, dünya sivil havacılık otoriteleri tarafından kabul gören bir kurum olduklarına da dikkat çeken Can Çelebioğlu konuşmasında, holdingin, yer hizmetlerinden terminal işletmeciliğine, liman ve marina işletmeciliğine kadar çeşitli alanlarda yürüttüğü başarılı çalışmalara da değindi.

Çevreye, sektörüne ve eğitime duyarlı

Çelebi Holding’in Dalaman Ormanı’nın yanan 50 bin metrekarelik alana 100 binin üzerinde fidan dikerek tekrar yeşillendirdiği ve Erzincan Üniversitesi’ne 5 milyon dolarlık bir yatırımla Sivil Havacılık Yüksekokulu yapımını da üstlendiğinin hatırlatıldığı gecede ayrıca, “eğitimde büyük bir yaraya merhem olacak “Çelebi Holding’in 50’nci Yıl Sosyal Sorumluluk Projesi” de açıklandı.

“50’nci Yıl’da 50 Çelebi Evi”

Çelebi Holding’in, TOÇEV’in işbirliği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle başlattığı “Evimdeyim” projesi; yarınlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin özellikle coğrafi ve fiziki zorluklarla karşılaştıkları doğu illerimizdeki köy okulları lojmanlarının rehabilitasyonunu öngörüyor. “50’nci Yıl’da 50 Çelebi Evi” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, belirlenen köylerdeki öğretmen lojmanları onarılıp sağlıklı bir yapıya kavuşturularak, içleri temel eşya ve gereçlerle donatılıp öğretmenlerin tayinleri çıktığında sadece bavullarıyla gelerek yerleşebilecekleri birer “Çelebi Evi” haline dönüştürülecek. Periyodik bakımları yine Çelebi Holding tarafından yapılarak yıllarca hizmet vermeleri sağlanacak olan ve öğretmenlere kendi evlerinin sıcaklığını aratmayacak Çelebi Evleri’nin yapımını kapsayan “Evimdeyim” projesi, Altın Gece’de kısa bir filmle tanıtıldı.

“Çelebi her yönüyle örnek bir kurum”

Gecede, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, Çelebi Holding tarafından gerçekleştirilecek olan “Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu” projesindeki katkılarından dolayı; Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Sayın Hüseyin Çelik’e de, “Evimdeyim” projesine verdiği destek için Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu Tokgöz tarafından birer plaket verildi. Kısa birer konuşma yapan Binali Yıldırım ve Hüseyin Çelik, Çelebi’nin gerek sektörlerinde gerekse eğitim alanında yaptıkları başarılı çalışmalara dikkat çekerek, katkılarının devam etmesi gerektiğini belirttiler. Her iki bakan da 50’nci yılını kutladıkları Çelebi Holding’in her açıdan başarılı ve örnek teşkil edecek bir kurum olduğunu vurguladılar.

TOÇEV Başkanı Ebru Uygun’a da Çelebi’nin “Evimdeyim” projesindeki desteklerinden dolayı plaket verildi. Gecede Çelebi Holding, en eski müşterilerinden olan 10 havayolu şirketine ve verdikleri destekten dolayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne de birer plaket verdi.

Bakanlardan Çelebi'ye teşekkür

Verilen plaketlerin ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Çelebi gibi ülkemizin güzide kuruluşlarının daha nice 50 seneleri başarılı bir şekilde yaşamasını diliyorum. Kendileri bugün 50. yılını kutluyor. Gönül isterdi ki 100-150. yıllarını kutlasalardı. O zaman bugün verilen destek 3-4 kat daha artacak ve Sosyal Sorumluluk Projeleri adı altında çok daha faydalı atılımlarda bulunacaklardı. Ama bugün verilen destek de çok önemli. Çelebi ailesini başarı dolu 50 yıllık tarihinden dolayı kutluyorum ve eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bir konuşma yaparak, "Türk Sivil Havacılığı kısa sürede çok büyük mesafeler katetti. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaşanan yükseliş hız kesmeden devam ediyor. 2002 yılında yaşanan krizde kapatılan havaalanlarını tekrardan faaliyete geçirmeye devam ediyoruz. Dünya otoritelerinin 2015 yılına kadar gerçekleştirebileceğimizi söyledikleri büyümeyi 2005 yılında gerçekleştirdik. Çelebi Hava Servisi bugün 26 meydanda hizmet veriyor. Yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Sadece Havacılık sektöründe değil, denizcilik ve gıda sektöründeki başarıları da ortada. Bugün burada hem Çelebi'nin 50. yılını kutlarken, sektörde faaliyet gösteren diğer oyuncularında başarılarını kutluyoruz. Ben bugüne kadar emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde havayolunu halkın yolu yapmayı hedeflemiştik, bunu başardık. Şimdi hedef 70 milyon vatandaşı olan ülkemizde 170 milyon yolcu taşımak. Ayrıca eğitim konusunda da Çelebi'ye teşekkür etmek gerekir. Eğitime verilen destek kutsaldır. Bina yaparsınız, yol yaparsınız, liman yaparsınız; yıkılır gider. Ancak insan eğitirsiniz nesiller boyu sürer gider. Bu konuda Çelebi'nin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri çok önemli. Unutulmamalıdır ki; Büyük Atatürk'ün de dediği gibi münasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşılabilir. Ülkemizin ve sektörün gelişimine katkısı bulunan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. Nice 50 yıllara diyorum" şeklinde konuştu.

50. yıla muhteşem kutlama

Yapılan konuşmaların ardından gecenin performansına geçildi. Ünlü müzisyen Şef Orhan Şallıel'İn yönetimindeki İstanbul Senfoni Projesi ve Erol Evgin'in muhteşem performansıyla tüm davetliler keyifli bir gece geçirirken; Berkant, Ayten Alpman, Hakan Aysev, Aslı Güngör, Yasemin, Deniz Seki ve Hüsnü Şenlendirici ile Dolmabahçe Sarayı'nda unutulmaz bir gece yaşadılar. Ayrıca gecede sahne alan Mehter Takımı da büyük beğeni topladı. Gecenin sonlarına doğru kesinlen 50. yıl pastasıyla yaşanan coşku doruğa çıktı.

Öte yandan Çelebi'nin muhteşem gece için yaklaşık 1 milyon dolar masraf ettiği belirtildi.

Çelebi'nin 50. yıl gala yemeğinden görüntüler için TIKLAYIN

ÇELEBİ'DEN MUHTEŞEM KUTLAMA

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
şirket giderlerinin %40'ından fazlasını personel giderleri olusturdugu için ordan kısılcak 100 kurus bile buyuk kar bunlar için.kısmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 16 yıl önce
Yazık o çalıştırdığınız insanlara. Siz 1 milyon dolar harcayın onlar türkiye için komik rakamalara çalışsınlar,bol bol mesaiye kalsınlar, çalışmaktan yemeğe dahi gidemesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski heaşlı ~ 16 yıl önce
Evet çelebi yer hizmetleri sunan şirketler arasında sanırım en düşük ücretle çalıştıran firma. Malesef özel sektör bu konuda oldukça insafsız. THY ve Sabiha Gökçen'de faaliyet gösteren HEAŞ firmalarının maaşlarını bilen bilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
50 yıl kutlarken azda boğaz tokluğuna çalıştırdığı personelin maaşını iyileştirsin sayın çelebiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000