19 Haziran 2008, Perşembe 07:51:41

Çelebi'den 5 milyon dolarlık yatırım

Erzincan milletvekili olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çelebi Holding’e Erzincan Üniveristesi bünyesinde Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yapılabileceği fikrini verdi.
  • Yazımın başında sadece bu okulların Havacılık İşletmesi bölümleri ile ilgili yazacağımı bilmenizi isterim.Öncelile yeni bir okul açılırken, özellikle belli bir sektöre eleman yetiştiren okullar açılırken, halihazırda bulunan okulların mezunlarına bakılarak, bu mezunların iş bulup-bulamadıkları, eğer buluyorlarsa hangi departmanlarda bulabildikleri iyice araştırılmalı; okulda verilen dersler, okulun süresi ona göre düzenlenmeli. Zira ticari bölümlerle ilgili bir sürü ders veriliyor ama ticari departmanda fırsat verilen eleman sayısı çok az. Bu ülkede zaten bu sektöre eleman yetiştiren yeterince okul varken, hatta bir kısmı işsiz dolaşırken ve havayollarının kriz dönemleri başlamışken yeni bir okul açılması ne kadar doğru bilemiyorum. Evet bir de yurtdışı hedeflenmiş, gerçekten bu işin bu kadar kolay olduğunu mu düşünüyorsunuz. Adamların kendi işsizlik problemleri, vatandaşları varken bizi mi istihdam edecekler. Size daha somut bir örnek; mevcut havacılık işletmesi mezunlarından kaçı bu ülkenin bayrak taşıyıcısı THY'de çalışıyor? Benim sayabildiğim havacılık işletmesi mezunu olarak 15 kişiyi geçmez. 11500'de 15 gayet iyi (!) Ama siz yurtdışını da hedeflediniz (!). Pardon.

Çelebi Holding de 5 milyon dolara ABD’deki Cornwell Sivil Havacılık Okulu’nun benzerini Erzincan’a yapma kararı aldı.

Çelebi Holding, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketindeki Erzincan Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 5 milyon dolar harcayarak, ABD’deki Cornwell Sivil Havacılık Okulu’nu bir benzerini yapacak. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Çelebi’nin 50’nci yılını kutladıklarını hatırlatarak, "Çelebi Holding’in kurucusu Ali Cavit Çelebioğlu adına bir vakıf kuruyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek istiyoruz. En heyecan verici projemiz ise Erzincan Üniversitesi’ne bağlı Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu" dedi.

Fikir babası Yıldırım

Canan Çelebioğlu Tokgöz, holdingin çevre ve eğitim ile ilgili çeşitli projeleri olduğunu belirterek, bunları hızla hayata geçirmek istediklerini söyledi. Çelebioğlu, şunları söyledi: "Erzincan’da Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu projemiz, en heyecan verici olanı. Bu projenin fikir babası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Projede Erzincan Üniversitesi Rektörü Erdoğan Büyükkasap’ın da büyük çaba ve katkılarını gözardı edemeyiz. Aslında bu konuda bizim ufkumuzu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen çok açtı."

Cornwell gibi

Çelebi Holding, Meslek Yüksek Okulu’nun binasının yapımından, öğrencilere verilecek maddi desteğe, yurtdışından konusunun uzmanı öğretim üyelerinin getirilmesine kadar projeyi yürütecek. Çelebi Holding, sektöre nitelikli eleman kazandıracak bu çalışma sonunda ABD’deki Cornwell Sivil Havacılık Okulu gibi bir örnek oluşturmayı da amaçlıyor. Tokgöz, "Türkiye’deki 6-7 üniversitede sivil havacılık okulu bulunuyor. Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda yer hizmetleri, terminal işletmeciliği, havayolu işletmeciliği gibi işin işletmecilik tarafının da öğretileceği İngilizce ağırlıklı bir program düşünülüyor. Toplamda 4-5 milyon dolarlık bir proje. Özellikle İngilizce eğitimi başarırsak öğrencilere sadece Türkiye’de değil dünyada iş bulma imkanı yaratmış olacağız " dedi.

TAV ile işbirliği

Tokgöz, okulda TAV’ın da terminal işletmeciliği derslerinde destek olacağını anlatarak, THY’den de destek almayı düşündüklerini kaydetti. Erzincan’daki yüksek okul 4 yıllık olacak. Buradan mezun olan öğrenciler hızlı gelişen havacılık sektöründeki eleman açığını da büyük ölçüde kapatacak.

Çelebi: Açtığımız davalardan vazgeçtik

Canan Çelebioğlu Tokgöz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Antalya Havalimanı işletim hakkının iptali için idari mahkemelerde ve Danıştay’da açtıkları davaları geri çektiklerini söyledi. Tokgöz, davalardan sonuç alamayacaklarını düşündükleri için geri çektiklerini belirtti.

Öğretmen evlerini restore edecek

Çelebi Holding, 50 yılda 50 lojman programıyla öğretmen evlerini restore edecek. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, öğretmen evlerini restorasyon için yaklaşık üç milyon dolar harcayacaklarını açıkladı. Genelde Çelebi’nin yer hizmeti istasyonlarının olduğu bölgeleri seçtiklerini Tokgöz, "Yakın yerler olsun ki, devamında da takip edebilelim diye düşündük" dedi.

Çelebi'den 5 milyon dolarlık yatırım

Yorumlar

havacı ~ 16 yıl önce
Yazımın başında sadece bu okulların Havacılık İşletmesi bölümleri ile ilgili yazacağımı bilmenizi isterim.Öncelile yeni bir okul açılırken, özellikle belli bir sektöre eleman yetiştiren okullar açılırken, halihazırda bulunan okulların mezunlarına bakılarak, bu mezunların iş bulup-bulamadıkları, eğer buluyorlarsa hangi departmanlarda bulabildikleri iyice araştırılmalı; okulda verilen dersler, okulun süresi ona göre düzenlenmeli. Zira ticari bölümlerle ilgili bir sürü ders veriliyor ama ticari departmanda fırsat verilen eleman sayısı çok az. Bu ülkede zaten bu sektöre eleman yetiştiren yeterince okul varken, hatta bir kısmı işsiz dolaşırken ve havayollarının kriz dönemleri başlamışken yeni bir okul açılması ne kadar doğru bilemiyorum. Evet bir de yurtdışı hedeflenmiş, gerçekten bu işin bu kadar kolay olduğunu mu düşünüyorsunuz. Adamların kendi işsizlik problemleri, vatandaşları varken bizi mi istihdam edecekler. Size daha somut bir örnek; mevcut havacılık işletmesi mezunlarından kaçı bu ülkenin bayrak taşıyıcısı THY'de çalışıyor? Benim sayabildiğim havacılık işletmesi mezunu olarak 15 kişiyi geçmez. 11500'de 15 gayet iyi (!) Ama siz yurtdışını da hedeflediniz (!). Pardon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000