06 Aralık 2011, Salı 16:50:54

ÇELEBİ VİYANA'YI FETHETTİ

Çelebi Hava Servisi Viyana Havaalanı'nda hizmet veren Fraport Ground Service Austria GmbH (FGSA) ticari ünvanlı şirket hisselerinin yüzde 100’ünü Almanya Frankfurt’ta mukim Fraport AG’den devir aldı...
  • Tabii ki bu bir başarıdır ama bunun kadar önemli olan çelebinin personel politikasıdır. YAzın çalıştırıp kışın kapının önüne koyma politikası hizmetlerindeki standartları da etkilemektedir. Yönetim kendini gözden geçirmeli ve personele karşı daha insancıl bir yaklaşım sergilenmelidir.
  • Arkadaşlar, Bu büyük bir başarıdır. Ülkemizde her istasyonda aynı standartta servis verilemeyebilir. Terminallerin şartları da farklı kalitelerde hizmet yaratıyor. Bu önyargı ile büyük bir başarıyı görmezden gelemeyiz. Global pazarda bu gibi firmaları görmek gurur vericidir.
  • Ben şirketin 1980 yılından bu güne tanırım. Nereden nereye. Başarılarını kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Birkaç yetersiz personel sizleri yanıltmasın, yada yeni iş imkanları sağ- ladığından dolayı bence teşekür bile edilmeli. N/G
  • yaz mevsiminde buldugunu alır,kış mevsiminde tuttuğunu çıkarır,size daha çok kriter yazardım ama vaktimi harcamak istemiyorum,lütfen yapılan her eleştiriyi saptırmayın,ve müdürünüze söyleyin eleştiri kaldırabilecek misyon ve vizyon sahibi olmayı da kriterleri arasına koysun. ayrıca çelebi yi de haberdeki başarısından dolayı tebrik ederim..
  • hay Allah konu çelebi idi ama hatlarınız karıştı herhalde :) ... Bu arada çelebi'yi gerçekten tebrik ederim güzel bir başarı, ama bir de şu çalışanlarını süründürmeseymiş ne güzel olacakmış değil mi sayın seyirciler...
  • Celebi Viyana yi Fethetti derken neyi fethetti acaba ? savasmi acti savasmi kazandi ?
  • çelebiye girmek için kriterleriniz yetmedi demişsiniz, evet muhtemelen arkadaşın kriterleri yeterli gelmemiştir. ne de olsa şu zamanda hasbelkader turkçe konuşan ve basic saviyesinde ingilizce bilen eleman bulmak zor:)))). heleki bunları asgari ücret benzeri bir ücretle günde 12 saat çalışarak yapmak isteyen -mecburen yazıyorum- insanı bulmak hiç kolay değil. öldürdünüz bütün yer personeli piyasasını, öldürdünüz... heee tabii 50 derece antalya güneşini unutmuşum:))))
  • erzurum u bilmem ama ist-izm 45 dakika, izmir e inince bagaji bekliyoruz 20 dk.
  • thy Check-in islemi yapan personel cok cahil ve kaba...THY imajina zarar veriyorlar....
  • TUM CELEBI GRUBUNU TEBRIK EDER BASARILARININ DEVAMINI DILERIM. BU BAYRAM HEPIMIZIN GURUR HEPIMIZIN.
Çelebi Hava Servisi'nden yapılan açıklamada:

Çelebi Havacılık Holding A.Ş., Viyana Uluslararası Havalimanı’nda havaalanı yer hizmetleri faaliyeti ile iştigal eden 4.400.000 Avro sermayeli Fraport Ground Service Austria GmbH (FGSA) ticari ünvanlı Şirket hisselerinin %100’ünü Almanya Frankfurt’ta mukim Fraport AG’den devir almıştır. Hisse devrinin tamamlanmasını müteakip şirketin ticari ünvanı Çelebi Ground Services Austria GmbH ("Çelebi Austria") olarak değiştirilecektir. Halka açık iştirakimiz Çelebi Hava Servisi A.Ş. ile FGSA arasında iştirak/ortaklık ilişkisi bulunmamaktadır. 
 
FGSA, Viyana Uluslararası Havalimanı’nda faaliyet göstermekte olan ve tüm havaalanı yer hizmeti gruplarında lisans sahibi iki yer hizmeti sağlayıcısından biridir. Viyana Uluslararası Havalimanı, halen yaklaşık 21 milyon yolcu ve 250 bin uçak hareketine hizmet vermekte olup "bölgesel hub" özelliği ile Avrupa içinde en hızlı büyüme trendine sahip havalimanlarındandır. Viyana Havalimanı otoritesi, kapasite ve yolcu memnuniyetinin artırılmasına yönelik "Sky Link" projesinin 2012’de tamamlanmasını planlamaktadır. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte havalimanı trafik artışının daha da hızlanması beklenmektedir.
ÇELEBİ VİYANA'YI FETHETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tabii ki bu bir başarıdır ama bunun kadar önemli olan çelebinin personel politikasıdır. YAzın çalıştırıp kışın kapının önüne koyma politikası hizmetlerindeki standartları da etkilemektedir. Yönetim kendini gözden geçirmeli ve personele karşı daha insancıl bir yaklaşım sergilenmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar, Bu büyük bir başarıdır. Ülkemizde her istasyonda aynı standartta servis verilemeyebilir. Terminallerin şartları da farklı kalitelerde hizmet yaratıyor. Bu önyargı ile büyük bir başarıyı görmezden gelemeyiz. Global pazarda bu gibi firmaları görmek gurur vericidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben şirketin 1980 yılından bu güne tanırım. Nereden nereye. Başarılarını kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Birkaç yetersiz personel sizleri yanıltmasın, yada yeni iş imkanları sağ- ladığından dolayı bence teşekür bile edilmeli. N/G

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaz mevsiminde buldugunu alır,kış mevsiminde tuttuğunu çıkarır,size daha çok kriter yazardım ama vaktimi harcamak istemiyorum,lütfen yapılan her eleştiriyi saptırmayın,ve müdürünüze söyleyin eleştiri kaldırabilecek misyon ve vizyon sahibi olmayı da kriterleri arasına koysun. ayrıca çelebi yi de haberdeki başarısından dolayı tebrik ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hay Allah konu çelebi idi ama hatlarınız karıştı herhalde :) ... Bu arada çelebi'yi gerçekten tebrik ederim güzel bir başarı, ama bir de şu çalışanlarını süründürmeseymiş ne güzel olacakmış değil mi sayın seyirciler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Celebi Viyana yi Fethetti derken neyi fethetti acaba ? savasmi acti savasmi kazandi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çelebiye girmek için kriterleriniz yetmedi demişsiniz, evet muhtemelen arkadaşın kriterleri yeterli gelmemiştir. ne de olsa şu zamanda hasbelkader turkçe konuşan ve basic saviyesinde ingilizce bilen eleman bulmak zor:)))). heleki bunları asgari ücret benzeri bir ücretle günde 12 saat çalışarak yapmak isteyen -mecburen yazıyorum- insanı bulmak hiç kolay değil. öldürdünüz bütün yer personeli piyasasını, öldürdünüz... heee tabii 50 derece antalya güneşini unutmuşum:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
erzurum u bilmem ama ist-izm 45 dakika, izmir e inince bagaji bekliyoruz 20 dk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy Check-in islemi yapan personel cok cahil ve kaba...THY imajina zarar veriyorlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TUM CELEBI GRUBUNU TEBRIK EDER BASARILARININ DEVAMINI DILERIM. BU BAYRAM HEPIMIZIN GURUR HEPIMIZIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000