22 Mayıs 2008, Perşembe 10:19:09

Çelebi ve Anadolu Üniveristesi el ele

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Çelebi Ground Handling Hungary Kft. İşletmesinin işbirliği başarılı sonuçlar üretti.
  • Anadolu Universitesi sivil havacılık mezunları ancak Çelebi tarafından ragbet görür. Sektörün lideri THY bile işletme mezunlarını işe yaramıyor. Okul bence buna çözüm bulmalı.
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünün başarılarının devamı temenni ediyoruz.tebrikler....
  • okul-sirket dayanismasinin guzel bir ornegi.acaba devami gelir mi? diger mal ve hizmet ureten isletmeler de bu gibi orneklere ilgi gosterirler mi? temennim bu orneklerin sayisinin cogalmasi

Avrupa Birliği’nin mesleki eğitimi desteklemeyi amaçlayan Leonardo Da Vinci Programı meslek edinmeyi amaçlayan kişilere önemli fırsatlar sunuyor. Bu projeler konusunda bilgili ve tecrübeli olan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu 2007 yılında 3. Projesini kazandı.

Her yıl bu programdan yararlanmak isteyen 2000-3000 arasında proje sahibi kıyasıya yarışıyor. Projelere başvurabilmenin ilk koşulu ise Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki işletmelerin projeye ortak olmaları. Havacılık alanında Avrupalı işletmelerden ortak bulmakta güçlük çekiliyor. Oysa mesleki eğitimin desteklenmesi uluslararası özellikleri olan bu sektörde emniyetin de uluslararası bir alanda artmasına destek vermek anlamına geliyor.

Ülkemizde yıllardır havacılık alanında başarıyla faaliyet gösteren Çelebi Grubu önemli bir sosyal sorumluluk uygulaması örneği sergileyerek Anadolu Üniversitesi’nin 2007 yılındaki projesine ortak oldu. Bu sayede Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün 5 mezunu Macaristan’ın Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havaalanı’nda faaliyet gösteren yer hizmetleri işletmesi Çelebi Ground Handling Hungary Kft.’ye işbaşı eğitimi yapmak üzere gönderildiler. Amacı, “genç mezunları, özellikle Avrupa İşgücü Piyasasında güçlü hale getirebilecek şekilde iş hayatına hazırlamak” olarak belirlenen projenin sonunda mezunlar Türkiye’ye daha donanımlı olarak döndüler.

Yer hizmetleri faaliyetlerinde uluslararası alanda bilgi ve tecrübesini kanıtlamış olan Çelebi Ground Handling Hungary Kft. mezunlara işbaşı eğitim olanağı sunmasının yanı sıra konaklama, ulaşım, yeme-içme gibi önemli lojistik destekler de sağladı. Proje yararlanıcısı mezunlar da Budapeşte’de son derece başarılı bir eğitim süreci geçirdiler.

Proje sonuçlarına ilişkin görüştüğümüz proje yürütücüsü Yard. Doç. Dr. Ender GEREDE “Proje yararlanıcısı mezun arkadaşları Çelebi Grubu’ndan uzmanlar ile birlikte ve büyük bir titizlikle seçtik. Bu arkadaşlara proje öncesinde hem dil hem de pedagojik hazırlık verdik. Bu arkadaşlarımızın Türkiye’de ya da orta vadede Avrupa’da iş bulacaklarını ve başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Hem katılımcı arkadaşlar hem de bizler projeyi başarılı buluyoruz. Bu başarıda Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun LdV Projelerindeki bilgi ve deneyimi ile Çelebi Ground Handling Hungary’nin titiz çalışmasının büyük rolü oldu” dedi. Gerede “Bu tür projelerde uluslararası alanda iş yapma deneyimi çok önemli bir faktördür. Projeyi yapabilmek için projenin kazanılması gerekir. Bu mutlaka aşılması gereken bir adımdır. Fakat bu adım yeterli değildir. Önemli olan projenin sorunsuz bir biçimde yürütülmesi ve amaçlara ulaşılmasıdır. Daha önceki iki projede olduğu gibi bu proje de sorunsuz bir biçimde tamamlanmıştır. Proje sonunda katılımcılara sertifika verilmiş olması bu işbaşı eğitiminin tanınması için önemli bir araçtır. ” diye ekledi.

Gerede ayrıca, Avrupa Birliği’nin sunduğu olanaklardan daha fazla yararlanabilmek için Türkiye’deki tüm havacılık işletmelerini bu tür projeleri desteklemeye davet ederek Çelebi Grubuna verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

 

Çelebi

Çelebi

Çelebi

Çelebi

Çelebi ve Anadolu Üniveristesi el ele

Yorumlar

havacı ~ 16 yıl önce
Anadolu Universitesi sivil havacılık mezunları ancak Çelebi tarafından ragbet görür. Sektörün lideri THY bile işletme mezunlarını işe yaramıyor. Okul bence buna çözüm bulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airliner ~ 16 yıl önce
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünün başarılarının devamı temenni ediyoruz.tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uaksoy ~ 16 yıl önce
okul-sirket dayanismasinin guzel bir ornegi.acaba devami gelir mi? diger mal ve hizmet ureten isletmeler de bu gibi orneklere ilgi gosterirler mi? temennim bu orneklerin sayisinin cogalmasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000