10 Haziran 2009, Çarşamba 07:55:48

Çelebi, Acciona ihalesinde iddialı

Budapeşte Havalimanı’ndan sonra Bombay’da yer hizmetleri, Yeni Delhi’de kargo terminalı işletmesini alan Çelebi, İspanyol şirket Acciona’nın ihalesinde de iddialı...
  • arkadaslar celebi nasil bir firma söylemisiniz büyük fima oldugunu biliyoruz sonunda türk firmasi iscilerinin hakkini tam veriyormu yoksa bilakiz kiziyormu
  • performanslı ve kazanç sağlayıcı bir istasyon ile işe sarılması elbette alman ve ispanyol istasyonlarında kendisi için daha uygun olacaktır. Uzun lâfın kısası …... Hayırlısı.
  • Eğer Çelebi Acciona SA ile süren pazarlığını olumlu bir netice ile sonuçlandırabilirse çok güzel olur. Çapulcu bir şirketten bahsetmiyoruz. Eğer Çelebi gibi sağlam oturmuş bir sirket Dünya´nın sayılı meydanlarından olan Frankfurt gibi bir yerde Pasta´dan pay kapabilirse emin olun ki bu vazifenin de anlının akı ile üstesinden gelir. Zaten Acciona Frankfurt çalışanları çoğunlukla Türk. Çelebin´nin şirketi devralması bu personel açısından da verimlilik konusunda kamçılayıcı etkisi olacaktır Bizler milliyetçi bir toplumuz. Ancak Çelebi Acciona Airport Services Bölümünü satIn almadan önce, Acciona himayesinde bazı verimsiz istasyonların (Hamburg ve Berlin gibi) zayıf bir performans sergileyerek kötü reklam olmaktansa, tek ama yüksek
  • Hakikaten TAV girerse korkmak lazım. TGS yi unutmayalım. Alacağım derse alır...
  • Tav uluslararası Terminal İşletmecisi ve Havaş'ın sahibi. Havaş da yer hizmetleri şirketi.
  • Tav inşaat firması çelebi yer hizmetleridir. bilmeyenlere...
  • Dua edin de TAV da ihaleye girmesin.
  • Çelebi TGS kurulduktan sonra sanırım 3 veya 5 havalimında hizmet vermek zorunda kalacak. Dolayısı ile küçülecek. Yurt dışı arayışlarına girmeside normaldir. Yani hizmet edecek yer kalmadığından değil TGS den dolayı.
  • Türkçeyi doğru kullanalım, kullanmayanları uyaralım lütfen. Kimsenin katletmesine de izin vermeyelim. Saygılar
  • Umarım Çelebi ihaleyi alır ki Global pazarda 3. sıraya çıkacak, bu da Türkiye için gururdur. Bunun tartışılacak eleştirilecek bir yeri yok, Çelebi Avrupa ve USA firmalarıyla çok iyi olduğu için ve sürümden de kazandığı için Avrupada yer edinecektir. Türkiye'de Yer hizmetleri anlamında hizmet edecek yer kalmadığı için yurtdışına açılmak zorunludur, lakin çelebi liman hizmetlerinde de bandırma gibi yatırımlarına devam etmektedir. Saygılar.

Hindistan’ın en büyük havalimanı Mumbai (Bombay) Chhatrapati Shivaji Havalimanı’nda yer hizmetlerinden sonra Yeni Delhi’de de kargo ihalesini kazanan Çelebi Hava Servisi (ÇHS), üçüncü dış yatırım için İspanyol Acciona SA’nın yer hizmetleri almak için girişimde bulundu. Satın alma gerçekleşirse Çelebi, 350 milyon euro ciroyla, Swissport ve Menzie’s’in ardından, (halen üçüncü sırada olan Service Air’in yerini alarak) yer hizmetlerinde üçüncü büyük global oyuncu olacak.

Çelebi Holding’in Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, “Yıllık yer hizmetleri cirosu 150 milyon euro alan Acciona’nın satın alınması olursa, Çelebi Hava’nın 75 milyon euro’luk Hindistan cirosu ve 125 milyon euro’luk Türkiye-Macaristan yer hizmetleri cirosu düşünüldüğünde yıllık 350 milyon euro’luk ciroya ulaşacak. Bu rakam bizi dünya üçüncüsü yapacak” dedi.

Türkiye’de 21 limanda

Şirketin CEO’su Samim Aydın da şu bilgileri verdi:
“Son zamanlarda sık sık satın alma ya da ortaklık teklifi geliyor. Fakat biz cimnastik olsun diye büyümüyoruz. Servis işi olduğu için kontrolü elimizden kaçırmak istemeyiz. Acciona SA büyük bir grup, yer hizmetlerini tasfiye etmek istiyor. Satışı için 2007’de ihaleye davet edilmiştik. Ama sorunlar oldu, sonlandırılamadı. Bu yıl yeniden gündeme geldi.”

Aydın bu konuda finansal danışman olarak, Citigroup Global Markets Limited’i yetkilendirildiğini de söyledi.

Acciona SA, Almanya ve İspanya’da 11 havalimanında yer hizmetleri veriyor. 3 bin 200 personeli var.

Çelebi, Türkiye’de Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa Yenişehir, Çorlu, Dalaman, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Isparta, Kars, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van olmak üzere 21 havalimanında hizmet veriyor.

Çelebi, Acciona ihalesinde iddialı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar celebi nasil bir firma söylemisiniz büyük fima oldugunu biliyoruz sonunda türk firmasi iscilerinin hakkini tam veriyormu yoksa bilakiz kiziyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
performanslı ve kazanç sağlayıcı bir istasyon ile işe sarılması elbette alman ve ispanyol istasyonlarında kendisi için daha uygun olacaktır. Uzun lâfın kısası …... Hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer Çelebi Acciona SA ile süren pazarlığını olumlu bir netice ile sonuçlandırabilirse çok güzel olur. Çapulcu bir şirketten bahsetmiyoruz. Eğer Çelebi gibi sağlam oturmuş bir sirket Dünya´nın sayılı meydanlarından olan Frankfurt gibi bir yerde Pasta´dan pay kapabilirse emin olun ki bu vazifenin de anlının akı ile üstesinden gelir. Zaten Acciona Frankfurt çalışanları çoğunlukla Türk. Çelebin´nin şirketi devralması bu personel açısından da verimlilik konusunda kamçılayıcı etkisi olacaktır Bizler milliyetçi bir toplumuz. Ancak Çelebi Acciona Airport Services Bölümünü satIn almadan önce, Acciona himayesinde bazı verimsiz istasyonların (Hamburg ve Berlin gibi) zayıf bir performans sergileyerek kötü reklam olmaktansa, tek ama yüksek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hakikaten TAV girerse korkmak lazım. TGS yi unutmayalım. Alacağım derse alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tav uluslararası Terminal İşletmecisi ve Havaş'ın sahibi. Havaş da yer hizmetleri şirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tav inşaat firması çelebi yer hizmetleridir. bilmeyenlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dua edin de TAV da ihaleye girmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çelebi TGS kurulduktan sonra sanırım 3 veya 5 havalimında hizmet vermek zorunda kalacak. Dolayısı ile küçülecek. Yurt dışı arayışlarına girmeside normaldir. Yani hizmet edecek yer kalmadığından değil TGS den dolayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkçeyi doğru kullanalım, kullanmayanları uyaralım lütfen. Kimsenin katletmesine de izin vermeyelim. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım Çelebi ihaleyi alır ki Global pazarda 3. sıraya çıkacak, bu da Türkiye için gururdur. Bunun tartışılacak eleştirilecek bir yeri yok, Çelebi Avrupa ve USA firmalarıyla çok iyi olduğu için ve sürümden de kazandığı için Avrupada yer edinecektir. Türkiye'de Yer hizmetleri anlamında hizmet edecek yer kalmadığı için yurtdışına açılmak zorunludur, lakin çelebi liman hizmetlerinde de bandırma gibi yatırımlarına devam etmektedir. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000