04 Nisan 2012, Çarşamba 10:54:18

Canan Çelebioğlu'na YEKÜV’den 20. Yıl Özel Ödülü

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, iş hayatındaki başarıları ve eğitime verdiği desteklerden ötürü 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 20. Yıl Özel Ödülü ‘Başak Dalı’na layık görüldü.
  • Canım patronumuz sizinle gurur duyuyoruz.
21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 20’nci kuruluş yıldönümlerinde düzenledikleri 20. Yıl Özel Ödülleri, dün düzenlenen 20. Yıl Kuruluş Gecesi ile sahiplerini buldu.

YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen, “Girişimci başarılı iş kadını ve aynı zamanda büyük bir eğitim yüreklisi” ifadeleri ile Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz’ü sahneye davet ederken, Çelebi’nin bugün 5 ülkede 13 bini aşkın çalışanı ile önemli bir dünya markası olduğuna dikkat çekti. Başak Dalı ödülünü YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen’in elinden alan Canan Çelebioğlu Tokgöz de, “Ödülü, tüm Çelebi Holding Ailesi adına ve özellikle de girişimci iş kadını kimliğim ile layık gördüğünüz üzere 2000 kadın çalışanımız adına alıyorum” dedi.

Bu bayrağı ilk taşıyan babaları Ali Cavit Çelebioğlu’nun izinden giderek, bugün tüm yönetim ve çalışanlarla birlikte Türkiye ve Dünya adına bir değer yaratmaya çalıştıklarını belirten Canan Çelebioğlu Tokgöz, desteklerinin süreceğini belirtti. Gecede ayrıca Antik Aş. Kurucuları Nurcan – Turgay Artam, Yeni Karamürsel Mağazaları kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fethi Ağralı ve Klasik Batı Müziği dalında dünya sanatçısı İdil Biret de törenle Başak Dalı ödüllerini aldılar. YEKÜV’e katkıda bulunanlara plaket verildiği ve başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği gece, İdil Biret Konseri ile sona erdi.

“Daha İyi Günlere Hep Birlikte 2”
Eğitim konusunda birçok projeye imza atan YEKÜV, 19 yılda 19.400 öğrenciye sağladığı burs sayısını, 20’nci yıllarında 20.000’e çıkarmayı hedefliyor. YEKÜV ve Çelebi Holding işbirliği, son olarak geçtiğimiz Şubat ayında “Daha İyi Günlere Hep Birlikte 2” projesi çerçevesinde gerçekleşmişti. Proje kapsamında Çelebi Holding’in de katkılarıyla Van’a giden YEKÜV üyeleri, deprem mağduru 53 aileye, moral ve maddi destek sağlanmıştı.

Türkiye’nin Dünya markası: Çelebi
Gerek iş gerekse sosyal alanda gerçekleştirdiği sayısız başarılı çalışmalar ile birçok ödül alan Canan Çelebioğlu Tokgöz, ağabeyi Can Çelebioğlu ile birlikte son olarak Ernst & Young tarafından Türkiye’de “Yılın Girişimcisi” seçilmiş ve Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” finalinde, ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdi.

1958 yılında Türk sivil havacılık yer hizmetleri sektöründeki ilk özel şirket olarak kurulan Çelebi bugün; Türkiye, Macaristan, Hindistan, Almanya ve Avusturya’da 33 havalimanında faaliyetlerini sürdürüyor. Havacılık sektörünün yanı sıra denizcilik, taşımacılık ve gıda sektörlerinde de önemli yatırımları bulunan Çelebi Grubu’nun bugün tüm dünyada 13.000’in üzerinde çalışanı bulunuyor.

Öğretmenlerin sıcak yuvası “Çelebi Evleri”
Eğitim konusunda gerçekleştirdiği katkıların yanı sıra 50’nci Kuruluş Yıldönümü’nde başlattığı iki önemli proje ile öne çıkan Çelebi, Anadolu’da “Evimdeyim” ve Erzincan’da sivil havacılık yüksek okulu projelerini hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile TOÇEV’le birlikte başlatılan “Evimdeyim” projesi kapsamında, Anadolu’da zor şartlar altında eğitim veren öğretmenlerimizin lojmanları birer “Çelebi Evi”ne dönüştürülüyor. Bu kapsamda belirlenen ilköğretim okulu lojmanları, temelden çatıya yenilenip, içleri eşya ile donatılarak, öğretmenlerin bavullarıyla yerleşebileceği birer sıcak yuva haline getiriliyor.

E.Ü. Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu
Sektöründe personel yetiştirilmesinde adeta bir okul olan Çelebi, bu fahri görevini akademik boyuta da taşıdı. Ulaştırma Bakanlığı ve Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokol sonrasında yapımı tamamlanan Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu, 2010 eğitim-öğretim yılı başlangıcında, üniversiteye teslim edildi. 15.000 m² kapalı alana sahip, 30 derslikli ve 1.500 öğrenci kapasiteli yüksek okulun donatımını da üstlenen Çelebi, eğitim-müfredat konusunda da desteğini halen sürdürüyor.

E.Ü. Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nun, sivil havacılıkta dünyanın en iyi okulları arasında yer almasını hedefleyen Çelebi, yarım asrı aşkın sektör ve uluslararası tecrübesini de yansıttı katkılarını halen sürdürmektedir.

Bu iki projenin yanı sıra eğitime ve öğrencilere farklı çalışmalarıyla da desteklerini sürdüren Çelebi, dar gelirli kişilere sağlık hizmeti sunan Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın da en önemli destekleyicileri arasında yer alıyor.
Canan Çelebioğlu'na YEKÜV’den 20. Yıl Özel Ödülü

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Canım patronumuz sizinle gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000