04 Eylül 2008, Perşembe 08:03:56

Bursanın modern 'Hezarfen Çelebi'si

Bursa'da makine teknisyeni bir kişi, yurt dışından 7- 8 bin Euro'ya getirtilen paraşüt kanatlı motorlu hava aracını (Paramamotor trike) motosiklet motoru ve inşaatlarda kullanılan el arabasının tekerinden yararlanarak sadece 3 bin YTL'ye mal etti.
  • Sebahattin beyi kutlarım fakat çok dikkatli olmasını konusunda uyarmak isterim,lakin bu profesyonelce olmayan hava araçları ölüme sebebiyet verebilir!
  • Sebahattin Bey i tebrik etmekle yetinmeyip desteklemek gerek. İlk destek ürettiği havaaracının resimlerinin bu haber içerisinde yer almasıyla olabilirdi.

Modern Hezarfen ÇelebiLise yıllarında havacılığa ilgi duymaya başlayan Bursalı makine teknisyeni Sebahettin Çetin (38), 'Paramotor trike' adı verilen kanatlı motorlu hava aracını üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Motosiklet motorunu modifiye ederek, el arabasının tekerini kullanarak ortaya çıkardığı hava aracıyla uçmanın zevkini yaşayan Çetin; "Denemelerimde 10 litre benzinle üç saat gökyüzünde kalmayı başadım. İstesem İstanbul'a uçarak gidebilirim. Yamaç paraşütüne olan ilgim beni bu aracı yapmaya kadar götürdü. Komşularımı bile aracıma taktığım havalı korna ile havada selamlıyorum. Hezarfen Ahmet Çelebi'nin hayatını okudum, ancak şimdi şartlar değişti." dedi.

Kendisini aracı yapmaya zorlayan sebep ise, yurt dışında sıkça kullanılan 'Paramotor trike' aracı olmuş. Böyle bir aracı yurt dışından getirmenin pahalıya mal olduğunu anlatan Çetin; "Ben de teknisyen olarak bu aracı yapmaya başladım. İlk etapta bir motosikletin motorunu alarak, gereksiz kısımlarını attım ve modifiye ederek uçuşa hazır hale getirdim. Ahşap pervane kullandım. Tasarımı tamamıyla bana ait, oturma yerinde de ön tekerlek olarak scooter tekerleği, inşaat el arabasının tekerleğini de arka tekerlek olarak kullandım. Böylelikle yurt dışından 7- 8 bin Euro'ya mal olacak aracı ben sadece 3 bin YTL'ye mal ettim. Evimin alt katını atölyeye çevirdim. Uçtuğum için bir lakabım yok, ancak arkadaşlar bana 'Sebo' diyor" diye konuştu.

Sebahattin Çetin, yamaç paraşütünü yapmayı da ihmal etmiyor. Çetin, arkadaşıyla birlikte Uludağ eteklerinden şehir merkezine paraşütle inmeyi başardı.

Bursanın modern 'Hezarfen Çelebi'si

Yorumlar

tanercan ~ 16 yıl önce
Sebahattin beyi kutlarım fakat çok dikkatli olmasını konusunda uyarmak isterim,lakin bu profesyonelce olmayan hava araçları ölüme sebebiyet verebilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 16 yıl önce
Sebahattin Bey i tebrik etmekle yetinmeyip desteklemek gerek. İlk destek ürettiği havaaracının resimlerinin bu haber içerisinde yer almasıyla olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000