30 Ekim 2011, Pazar 17:15:53

BİR DESTEK DE ÇELEBİ'DEN...

Çelebi Hava Servisi, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin anısına Van’ın ilçe ve köylerinde 12 adet öğretmen lojmanını “Çelebi Evi”ne dönüştürecek. Lojmanlara, yitirdiğimiz öğretmenlerimizin adı verilecek...
  • Çelebi Hava Servisi ethik degerlere baglı olduğunu,Çevresinde gelişen olaylara duyarlı olduğunu Van Depreminde de göstermiştir.Başta tüm çalışanların annesi Engin hanımı,Canan Hanımı ve Can beyi tebrik ederim.
  • Engin hanım'ı, Canan hanım'ı, Can bey'i ve Tüm ÇELEBİ ailesini çalışanları ile birlikte kutluyorum ve örnek alınmalarını diliyorum. N/G
  • Bir "CELEBI'li" olmaktan mutluluk duyuyorum. Her gecen gun daha da iyiye gidecegimizden hic suphem yok............
  • tebrikler takdirler,Daha çok kazanıp daha çok mutlu olasınız.çalşanlarınız sizlere dağabağlı sizinle daha gururlu olsunlar:)
  • çelebiyi bu sosyal sorumluluk projesinden dolayı kutlamak gerekir.
Daha önce sağlık ve çevre konularında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Çelebi, 50’nci kuruluş yıldönümü olan 2008 yılında başlattığı projelerle eğitime odaklandı. Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu inşaatı ile iç düzenlemesini üstlenen ve tesisi Erzincan Üniversitesi’nin istifadesine sunan Çelebi, eğitim sürecinde de okula vermeyi sürdürdüğü desteklerle bu projenin devamlılığını sağlıyor. 
 
Türkiye’de öğretmenlere yönelik ilk sosyal sorumluluk projesini planlayan ve sürdüren Çelebi, “50’nci Yıl’da 50 Çelebi Evi” sloganı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV ile birlikte “Evimdeyim” projesini hayata geçirmişti.
 
Özellikle doğu illerimizde zor şartlarda eğitim vermeye çalışan öğretmenlerimize çağdaş ve yuva sıcaklığında lojman olanakları sunan ‘Evimdeyim’ projesi, eğitimcilerimizin öğretime daha fazla odaklanabilmelerini sağlayabilmek amacıyla oluşturuldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen köy ilköğretim okullarının öğretmen lojmanları, temelden çatıya yenilenirken, içleri ise; beyaz eşya, oturma üniteleri, yatak odası, televizyon ve mutfak malzemeleri gibi temel eşyalar ile birlikte, öğretmenlerin sadece bavullarıyla gelip yaşayacakları çağdaş birer yuvaya dönüştürülüyor. Yaşanan deprem felaketi öncesinde Van’da 5 adet öğretmen lojmanı, ‘Çelebi Evi’ne dönüştürülmüştü.
 
“Evimdeyim” projesi, Van’ın ilçe ve köylerine kaydırılıyor.
 
Çelebi Hava Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat ederek, Van’ın ilçe ve köylerindeki 12 öğretmen lojmanın yeniden yapılandırılması konusundaki taleplerini sunacaklarını ve ihtiyaç duyulan okullarla ilgili yönlendirme isteyeceklerini açıkladılar. Bölgedeki hava şartlarının izin verdiği sürece çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Çelebioğlu kardeşler, bu çalışmanın ilkbahar ve yaz aylarında mutlak bir şekilde tamamlanacağını, ayrıca bu lojmanların bağlı bulunduğu ilköğretim okulları öğrencilerinin bir senelik kırtasiye malzemelerinin de Çelebi tarafından temin edileceğini belirttiler.
 
Benzeri başka projelerin başlatılacağının hatırlatılması üzerine; böylesine güzel ve önemli bir projenin öncüsü olmaktan gurur duyduklarını belirten Çelebioğlu kardeşler: “Yakın zamanda Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) de Evimdeyim projesinde yer almak istediklerini ve katkıda bulunacaklarını bildirdiler. EGD katkıları ile yeniden yapılandırılan Hatay’daki bu öğretmen lojmanının kapısında şu anda ‘EGD Evi’ yazıyor. Van’da yaşadığımız depreminin acı sonuçlarından sonra, aynı amaca yönelik bu ve benzeri proje uygulamalarının artmasını destekler ve ayakta alkışlarız” diyerek, “Bizim açımızdan önemli olan, Çelebi’nin bu ihtiyacı tespit ederek ilk adımı atmış olmasıdır” şeklinde konuştular.
 
Çelebi Hava Servisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili, Van’da Milli Eğitim Bakanlığının yönlendirmesini takiben yeniden yapılandıracakları Çelebi Evlerine, depremde yaşamlarını yitiren öğretmenlerin adlarının verilmesiyle ilgili olarak da; “Her eve, kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizin adını vereceğiz. Bu konudaki çalışmalara ajansımızla birlikte başladık” açıklamasında bulundular. 
 
Evimdeyim projesinin 2008 yılında başlamasından bu yana süregelen eğitim ve öğretmen odaklı yaklaşımları paralelinde 2012 yılı kurumsal takvimi tasarım çalışması için Temmuz 2011 ayında yaptıkları toplantıda çok özel bir konsept kurguladıklarını belirten Can ve Canan Çelebioğlu, “Aklımıza eski öğretmenlerimiz geldi ve bu konuya yönelik bir uygulama yapmayı kararlaştırdık. İnanılmaz güzel ve duygulu bir takvim tasarımı oldu. Bizleri, çocuklarımızı yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimize borcumuz var. Hem de çok. Hepsini ödememiz ise mümkün değil. Biz yanlız öğretmenlerimize karşı vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dediler.
BİR DESTEK DE ÇELEBİ'DEN...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Çelebi Hava Servisi ethik degerlere baglı olduğunu,Çevresinde gelişen olaylara duyarlı olduğunu Van Depreminde de göstermiştir.Başta tüm çalışanların annesi Engin hanımı,Canan Hanımı ve Can beyi tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Engin hanım'ı, Canan hanım'ı, Can bey'i ve Tüm ÇELEBİ ailesini çalışanları ile birlikte kutluyorum ve örnek alınmalarını diliyorum. N/G

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir "CELEBI'li" olmaktan mutluluk duyuyorum. Her gecen gun daha da iyiye gidecegimizden hic suphem yok............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tebrikler takdirler,Daha çok kazanıp daha çok mutlu olasınız.çalşanlarınız sizlere dağabağlı sizinle daha gururlu olsunlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çelebiyi bu sosyal sorumluluk projesinden dolayı kutlamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000