20 Şubat 2013, Çarşamba 08:13:42

AMBULANS HELİKOPTER KAÇ KİŞİYE HİZMET VERDİ?

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, İzmir ve çevre illere hizmet veren helikopter ambulansın, 2009 yılının Şubat ayından bu yana 2 bin 160 acil hastaya hizmet ulaştırdığını söyledi.

Türkyılmaz, helikopter ambulansın hizmete başlamasının 4. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri konusunda gelişmiş ülkelerde sunulan tüm uygulamaları Türkiye'ye adapte etme gayretini taşıdığını belirtti. Şubat 2009'dan bu yana hava ambulanslarının Türkiye'de kullanımına başlandığını ifade eden Türkyılmaz, ''15 ilde 17 helikopter ambulans ve 3 uçak ambulans ile vatandaşlarımıza acil sağlık hizmeti sunuyoruz. İzmir ve çevre illere hizmet veren helikopter ambulans, Şubat 2009 döneminden bu yana 2 bin 160 acil hastaya hizmet ulaştırdı'' dedi. İzmir'de yerleşik helikopter ambulansın bölgenin yanı sıra Yunanistan'a da hizmet ulaştırdığını ifade eden Türkyılmaz, İzmir 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin başarılı organizasyonu sayesinde olağanüstü şartlardaki hastalara hızla ulaşıldığını dile getirdi.

İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu ise 2 bin 160 vaka ile Türkiye'de en fazla hastaya ulaşan hava ambulansına sahip olduklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, konuşmaların ardından İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sofuoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Okan Özmen, Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Behzat Özkan ile Güney Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Eşref Okunakol'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Törenin ardından, Türkyılmaz ile beraberindekiler İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi heliport alanında bulunan ambulans helikopterde incelemelerde bulundu.

AMBULANS HELİKOPTER KAÇ KİŞİYE HİZMET VERDİ?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000