28 Haziran 2015, Pazar 08:03:29

British uçağında motor arızası

British Airways'in Londra-Chicago seferini yapacak yolcu uçağı motor arızası nedeniyle geri döndü, sefer 1 gün gecikmeye uğradı.
  • Remzi hocam o yıllarınız boşa gitmiş anlaşılan, uçaktaki motor sayısının iki katına çıkması sizin uçuş sürenizi yarıya indirmez (zaten her uçağın gideceği maksimum hız vardır bunu aşarsanır uçağı yapısal hasara uğratırsınız), kaldı ki uçaklarda herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapılırken sadece bir tane kıstasa bakılmaz, bunun performans, ekonomi, güvenlik gibi birkaç kriterine bakılıp öyle karar verilir
  • Simulasyonda dene 1 motoru kapatmayı, sonra anlarsın...
  • Bu ucaklarda 2 motor var. Ne gerek var ki geri donmeye?

İngiliz British Airways'in Londra'dan Chicago'ya gidecek yolcu uçağı, kalkışından bir süre sonra motor arızası yaşadı. Durumu kuleye aktaran kokpit ekibi geri döneceğini bildirdi.

Rotayı tekrar Londra'ya çeviren British uçağının yakıt boşaltmak için havada tur attığı ve uçağı yerde itfaiye ekiplerinin karşıladığı öğrenildi. Londra'ya inen uçağın arızası hakkında bir açıklama yapılmazken, kuş sürüsüne girmiş olabileceği kaydedildi.

Bakıma alınan uçak seferini ertesini gün yapabildi.

British uçağında motor arızası

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Harika ~ 9 yıl önce
Remzi hocam o yıllarınız boşa gitmiş anlaşılan, uçaktaki motor sayısının iki katına çıkması sizin uçuş sürenizi yarıya indirmez (zaten her uçağın gideceği maksimum hız vardır bunu aşarsanır uçağı yapısal hasara uğratırsınız), kaldı ki uçaklarda herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapılırken sadece bir tane kıstasa bakılmaz, bunun performans, ekonomi, güvenlik gibi birkaç kriterine bakılıp öyle karar verilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Simulasyonda dene 1 motoru kapatmayı, sonra anlarsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 9 yıl önce
Bu ucaklarda 2 motor var. Ne gerek var ki geri donmeye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süpersin ~ 9 yıl önce
bu kadar havayolu, mühendis, pilot, planlamacı, muhasebeci vs bu işi bilmiyor. O zaman sürekli tek motorla uçsunlar, diğer motor yedek olarak bekletilsin, yakıt tasarrufu olsun.
remzi ~ 9 yıl önce
Arkadasim ben yillarimi havaciliga verdim. Ucaklar neden 2 motor olur, tek sebebi hizdir. mesala Istanbul-newyork 15 saatse ucak tek motorunu kapatip gitse 30 sate varir.4 motor olsa 7.5 sate gider.biraz teknik konustuysam kusuruma bakmayin
Mavi ~ 9 yıl önce
RemZinin tezine gore 340 lar newyork a 7 saatte mi gidiyor.ee concorda yetişmişiZ
Hocam!!! ~ 9 yıl önce
Hocam, bilgine zekana ve tekniğine hayran kaldım!!! Bana da ders versene:)Peki uçağa 30 motor taksak ıstanbul-newyork arasını kaç saatte uçar:)
Bravo Remzi ~ 9 yıl önce
Zekanıza hayran kaldım
Iphone Uygulaması ~ 9 yıl önce
A300-300 !!!! Not: Küçük hatalar olur ben farkındalık amaçlı şey etmiştim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000