19 Eylül 2017, Salı 20:17:06

British Airways Dreamliner'da uçaktaki çöpleri yakıt olarak kullanacak

Birleşik Krallık merkezli havayolu firması British Airways, uçaklarında yenilenebilir atıkları yakıt olarak kullanmayı planlıyor. Boeing 787 Dreamliner uçuşlarında ilk denemeler başlayacak.
  • Motor yagi olarakta zeytin yagi kullansinlar bari.
  • Darısı ülkemin başına..
  • Arapların petrol hükümdarlığının sonu geliyor gibi.
  • dünyada ilk değil.Almsnlar Deesden-Bergen arasında bu yakıtı çoktan kullandılar bile
  • Adamların da tek derdi sera gazını azaltmakmış gibi lanse ediyorlar ya.. Bence bio yakıtla çalışan uçuş personeli tasarlasınlar. Türkiye de çok tutar. Teog kaldırıldı, ftl de kaldırılsın.

British Airways, uçaklarında yenilenebilir atıkları yakıt olarak kullanmayı planlıyor. Bu fikir sanki Geleceğe Dönüş filmindeki çöple çalışan zaman makinasından esinlenilmiş gibi görünüyor. Havayolu şirketi, yakıt emisyonlarını %50 azaltan Velocys firmasıyla anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile birlikte havayolu şirketi 2050 yılına kadar yenilenebilir doğal yakıtlara geçerek atmosfere salınan sera gazlarının salınımını %60 azaltmayı planlıyor.

Şirketin şu anki hesaplamalarına göre bitkisel atıkları yakıta dönüştürerek, Londra’dan Kuzey ve Güney Amerika’ya uçuşlar yapan 787 Dreamliner uçuşlarını gerçekleştirebilecek kadar enerji ortaya çıkabiliyor. Yani çok uzun mesafeler için bu yeni bitkisel atıktan üretilen yakıt karşılayabiliyor. Bu yüzden de şirketin ilk amacı yeni yakıtı uçuşlarında kullanmak.

Bitkisel atıklardan güçlü bir yakıt yapılabileceği biliniyordu. Ancak British Airways bunu uçaklarında kullanarak bir ilke imza atacağa benziyor.

British Airways Dreamliner'da uçaktaki çöpleri yakıt olarak kullanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

CaptainRob ~ 6 yıl önce
Motor yagi olarakta zeytin yagi kullansinlar bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiloyanki ~ 6 yıl önce
Darısı ülkemin başına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 6 yıl önce
Arapların petrol hükümdarlığının sonu geliyor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 6 yıl önce
dünyada ilk değil.Almsnlar Deesden-Bergen arasında bu yakıtı çoktan kullandılar bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sera gazı ~ 6 yıl önce
Adamların da tek derdi sera gazını azaltmakmış gibi lanse ediyorlar ya.. Bence bio yakıtla çalışan uçuş personeli tasarlasınlar. Türkiye de çok tutar. Teog kaldırıldı, ftl de kaldırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000