07 Mayıs 2010, Cuma 14:39:29

VE BORAJET UÇUŞLARA BAŞLADI

Türkiye'de "dolmuş uçak" seferleri, yaklaşık 1.5 yıldır sefer yapılamayan Tokat Havaalanı'ndan başlatıldı.
  • ne tokatlıyım ne sivaslı ancak yazılanları okudukça hayretler içerisinde kalıyorum ikiside ülkemizin havaaalın iki şehirde de bizim insanımız yaşıyor birinden birine tercih edeceeğinize her ikisine de hizmetin gitmesi için yorumlar yapmanızın beklerdim sivasta yaşayan bakarsınız bir gün tokatta yaşıyor olabilir yada tam tersi.
  • tokat seferinde 2 yolcu varmış bence 2 sefer omalı tokata sabah biri gitsin akşam biri olmamı
  • Dün atıp tutan, yok biyerlerini kırmasınlar diyene bu haber kapak olsun. 8 kişi ile nereye kadar uçulur acaba? Sivas'a laf edenler, Borajet ile de uçmadıklarına göre artık Topçam'a kanat taktırıp uçarlar. İşte dereyi görerek yorum yapsaydınız Yeşilırmak'ı geçmeniz zor olmazdı.
  • Hem Tokatlıların hem de Sivaslıların bu hizmeti desteklemesi gerekir. Çünkü iki şehir arası, süre yönünden Atatürk Havaalanı ile Sabiha Gökçen havaalanı gibi. Yani sefer saatleri doğru ayarlanırsa iki şehre de aynı anda hizmet eder. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Hava yağışlı -bulutlu diye 3-5 saat rötar ve iptal yaşanan havaalanı bana pek uluslararası standartta gibi görünmüyor. Ama iyi ki Sivas var, hatta iyi ki merzifon var. Uçana da uçmayana da selam olsun.
  • çok komiksin o derenin içine bi tane vantilatör indi diyemi sivas bitecek arkadaşım sen uzayda yaşıyorsun ya bak nete girmeyi biliyorsun dün bakan geldi yeni yapılan inşaata bir bak yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli (esenboğa 10 milyon kapasiteli) tokatınki ne kadar 60 kişi kapasitesiteli filan değilmi bence siz orda domates yetiştirin nasıl olsa 3-5 ay sonra yine kapanacak olmamı yawww hade atla gel topçamla git thy ile gerçi ömründe kaç defa uçağa bindin o ayrıda ( thk yi sayma ama)
  • SİVAS HAVA ALANI ARTIK MİYADINI DOLDURMUŞ OLUP, YENİ MEYDAN TOKATTIR.TOKAT A UÇAK İNMEZ DİYENLER YÜZÜNÜZ KIZARMADIMI. EYYAMCILIK YAPIYORDUNUZ.ŞİMDİ DE YOLCU OLMAZ UÇAKLAR GELMEZ DİYORSUNUZ.TOKATLA SİVAS IN NÜFUSLARINI BİR KARŞILAŞTIRSANIZ DİYORUM İLÇELERLE BİRLİKTE.SİVASA YİNE DE BUNDAN SONRA BAŞARILAR.
  • kazasız belasız uçuşlar diliyorum ancak eski genel müdür ve eski bakkalyeni havacı faruk u gözlerimiz aradı doğrusu!
  • ŞİMDİİİ....:))) EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞMAK LAZIMM... BEN HAVACILIKLA YAKINDAN İLGİLENEN ESKİ BİR HAVACIYIM.. TOKAT HAVAALANINI DA ÇOK ÇOK İYİ BİLİRİM (ÇALIŞANLARI DAHİL) BU 5. AÇILIŞI YADA 6 SANIRIM TAM BİLMİYORUM AMA TOKATIN SADECE VE SADECE YAZIN YOLCUSU VAR..YANI ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUMKİ BU SADECE YAZ SEZONU İÇİN OLACAK UÇUŞLARDIR.. BU SÖZÜMÜ SAKIN UNUTMAYIN SEVGİLİ TOKATLI KARDEŞLERİM.....TABİKİ BENDE BİR SİVASLI OLARAK İSTERİM TJK NIN SEFERLERININ OLMASINI AMA POTANSİYEL YOK...Bİ YERE KADAR!!SONRASI YİNE HÜSRAN...NEYSE AMA LÜTFEN UNUTMAYINIZKİ SİVAS HAVAALANI ARTIK ULUSLARARASI BİR HAVAALANIDR.....SAYGILARIMLA... SİVASLI...
  • Sizin ileri görüşlülüğünüzde Binali Yıldırım kadar. Başbakan kadar olsa ne anlatacaksınız düşünemıyorum. Tokatli
  • En kısa zamanda Los Angeles-Van seferi istiyoruz.

Ankara'dan aldığı konukları Tokat'a getiren Borajet isimli hava yolu şirketine ait Turboprop ATR 72-500 tipi pervaneli uçak, havaalanına inerek seferlere başladı. Tokat Havaalanı'nda Vali Şerif Yılmaz başkanlığındaki protokol, Ankara'dan uçakla gelen misafirleri eski Tokat Valisi ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Sayıştay üyeleri ve eşleri, AK Parti Tokat milletvekilleri Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Osman Demir, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, Borajet Genel Müdürü Kadir Peker'i ve medya mensuplarını karşıladı. Çiçeklerle ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile karşılanan heyet, uçak önünde hatıra fotoğrafı çekindi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada cumartesi gününden itibaren Tokat-İstanbul arasında pervaneli uçak seferlerinin başlayacağını kaydetti. Tokat'ın geleceği, önünün açılması için çok büyük bir adımın atıldığına inandığını ifade eden Vali Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ise, Tokatlının bugünü çok beklediğini belirterek, "15 Aralık 2008 yılından bugüne Tokat'a uçak inmiyor. Bu Tokat'ı çok üzdü. Havaalanımız var, uçağımız yoktu. Uçak demek gelişim, turizm, eğitim demek. Bunun idraki içinde bir yıldır uğraşıyorduk. Bu tabii kolay olmadı. Bu uçaklar Avrupa ve Amerika'da olmasına rağmen Türkiye'de maalesef yoktu. Bu uçaklar 600 metrelik pistlere inebiliyor. Uçuş güvenliği gayet güzel" diye konuştu.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, eksikliği duyulan hava yolu taşımacılığının tekrar başlamasından mutlu olduklarını kaydetti. AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir de, havaalanın açılması ile birlikte işadamlarının da Tokat'a gelmesinin önündeki engelin kaldırıldığını kaydetti.

DHMİ Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Ateş, Tokat Havaalanı'nın açık olmasına rağmen seferlerin düzenlenememekte olduğuna dikkat çekerek, "Tokat Havaalanı pist ve çevredeki manialar nedeni ile tahditli olmalı idi. Borajet'in bu tür uçakları almasından sonra bu tür havaalanları Siirt, Uşak, Gazipaşa vb. havaalanlarına inşallah bundan sonra seferler düzenlenecek" dedi.

BORAJET PERVANELİ UÇAKLA İLK UÇUŞUNU TOKAT'A YAPTI

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, böyle bir hizmete aracılık edebilmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Bizim işimiz iş yapmak. Bizde dolayısı ile sözümüzde duruyoruz" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun "Tokat-İstanbul seferinin 150 TL olmasının pahalı karşılandığı" şeklindeki sorusuna Peker, "Siz de görüyorsunuz bir yatırım var. Bu Türkiye'de ilk kez yapılan bir yatırım. Türkiye'deki illerde alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Zaman içerisinde her şeyde olduğu gibi bunda da bir takım ekonomiyi yakalayacağımıza inanıyorum. Ama bugün itibariyle elimizden gelen bu. Bunu iyileştirmek için çaba sarf ediyoruz. Sadece Tokat'a değil bütün illerimizi bu hizmeti götürmek istiyoruz" şeklinde cevap verdi.
 
Gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, kısa ve yüksek irtifalı pistlere güvenli iniş kalkış yapabilen 66 kişilik uçakların Tokat, Zonguldak, Selçuk, Nevşehir, Alanya ve Edremit gibi havaalanlarına sefer düzenleyeceği, önümüzdeki aylarda ise bu seferlerin diğer illere de başlayacağı bildirildi. 
 




VE BORAJET UÇUŞLARA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
ne tokatlıyım ne sivaslı ancak yazılanları okudukça hayretler içerisinde kalıyorum ikiside ülkemizin havaaalın iki şehirde de bizim insanımız yaşıyor birinden birine tercih edeceeğinize her ikisine de hizmetin gitmesi için yorumlar yapmanızın beklerdim sivasta yaşayan bakarsınız bir gün tokatta yaşıyor olabilir yada tam tersi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tokat seferinde 2 yolcu varmış bence 2 sefer omalı tokata sabah biri gitsin akşam biri olmamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dün atıp tutan, yok biyerlerini kırmasınlar diyene bu haber kapak olsun. 8 kişi ile nereye kadar uçulur acaba? Sivas'a laf edenler, Borajet ile de uçmadıklarına göre artık Topçam'a kanat taktırıp uçarlar. İşte dereyi görerek yorum yapsaydınız Yeşilırmak'ı geçmeniz zor olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem Tokatlıların hem de Sivaslıların bu hizmeti desteklemesi gerekir. Çünkü iki şehir arası, süre yönünden Atatürk Havaalanı ile Sabiha Gökçen havaalanı gibi. Yani sefer saatleri doğru ayarlanırsa iki şehre de aynı anda hizmet eder. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Hava yağışlı -bulutlu diye 3-5 saat rötar ve iptal yaşanan havaalanı bana pek uluslararası standartta gibi görünmüyor. Ama iyi ki Sivas var, hatta iyi ki merzifon var. Uçana da uçmayana da selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok komiksin o derenin içine bi tane vantilatör indi diyemi sivas bitecek arkadaşım sen uzayda yaşıyorsun ya bak nete girmeyi biliyorsun dün bakan geldi yeni yapılan inşaata bir bak yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli (esenboğa 10 milyon kapasiteli) tokatınki ne kadar 60 kişi kapasitesiteli filan değilmi bence siz orda domates yetiştirin nasıl olsa 3-5 ay sonra yine kapanacak olmamı yawww hade atla gel topçamla git thy ile gerçi ömründe kaç defa uçağa bindin o ayrıda ( thk yi sayma ama)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİVAS HAVA ALANI ARTIK MİYADINI DOLDURMUŞ OLUP, YENİ MEYDAN TOKATTIR.TOKAT A UÇAK İNMEZ DİYENLER YÜZÜNÜZ KIZARMADIMI. EYYAMCILIK YAPIYORDUNUZ.ŞİMDİ DE YOLCU OLMAZ UÇAKLAR GELMEZ DİYORSUNUZ.TOKATLA SİVAS IN NÜFUSLARINI BİR KARŞILAŞTIRSANIZ DİYORUM İLÇELERLE BİRLİKTE.SİVASA YİNE DE BUNDAN SONRA BAŞARILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kazasız belasız uçuşlar diliyorum ancak eski genel müdür ve eski bakkalyeni havacı faruk u gözlerimiz aradı doğrusu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞİMDİİİ....:))) EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞMAK LAZIMM... BEN HAVACILIKLA YAKINDAN İLGİLENEN ESKİ BİR HAVACIYIM.. TOKAT HAVAALANINI DA ÇOK ÇOK İYİ BİLİRİM (ÇALIŞANLARI DAHİL) BU 5. AÇILIŞI YADA 6 SANIRIM TAM BİLMİYORUM AMA TOKATIN SADECE VE SADECE YAZIN YOLCUSU VAR..YANI ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUMKİ BU SADECE YAZ SEZONU İÇİN OLACAK UÇUŞLARDIR.. BU SÖZÜMÜ SAKIN UNUTMAYIN SEVGİLİ TOKATLI KARDEŞLERİM.....TABİKİ BENDE BİR SİVASLI OLARAK İSTERİM TJK NIN SEFERLERININ OLMASINI AMA POTANSİYEL YOK...Bİ YERE KADAR!!SONRASI YİNE HÜSRAN...NEYSE AMA LÜTFEN UNUTMAYINIZKİ SİVAS HAVAALANI ARTIK ULUSLARARASI BİR HAVAALANIDR.....SAYGILARIMLA... SİVASLI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizin ileri görüşlülüğünüzde Binali Yıldırım kadar. Başbakan kadar olsa ne anlatacaksınız düşünemıyorum. Tokatli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En kısa zamanda Los Angeles-Van seferi istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000