04 Mayıs 2011, Çarşamba 08:41:43

TRANSAVIA, ALANYA'NIN UMUDU OLDU

Gazipaşa Havalimanı’na ilk uluslararası uçağın inmesiyle birlikte bölge turizminde yeni bir sayfa açıldı. Önyargıları kıran ilk uçuşun ardından birçok firma Gazipaşa’ya sefer düzenlemek için harekete geçti.
  • tav gazipaşa'nın sitesinde eğer kaldırmadılarsa chart mevcuttu
  • donuste neckermann ın bir gun once antalya havalimanından alanyaya gelişin ne kadar zor oldugunu birebir yasamak isteyen calısanları antalya havalimanına indi. ertesi gun bu 139 calısan gazipaşadan hollandaya uctu ..ee aradaki farkı gormuslerdir herhalde.yani ucak 139 kişi ile dondu hollandaya...
  • kisa zamanda merak etmeyin!!!
  • IYI GUZELDE GAZIPASAYA INISLERDE HANGI CHARTLARI UYGULUYORLAR YAYINLANMIS CHART VARMI
  • Tehlikeli bir meydan . İnşallah bir aksilik yaşanmaz. Olası bir teknik problemde zor anlar bekler uçakları özellikle kalkışlarda. Temennimiz hayırlısı olsun kazasız belasız.
  • 130 civarı yolcu
  • donus de kac yolcu vardi acaba?
Bölgenin 20 yıllık rüyası gerçek oldu. Transavia'nın 737-700 tipi uçağı, 59 Neckermann yolcusuyla Gazipaşa Havalimanı'na çok rahat ve güvenli bir iniş gerçekleştirdi. Orta gövdeli uçak, Gazipaşa'ya inen en büyük uçak olarak tarihe geçti. Orta gövdeli uçakların havalimanına rahatlıkla inebileceğini tescilleyen bu uçuşun ardından umut dolu açıklamalar geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ayhan Kaya, charter uçağının Gazipaşa Havalimanı'na inmesiyle birlikte bölge turizminin yeniden ivme kazandığını ifade etti. Kaya, Corendon firması da Gazipaşa'ya uçuş izni için müracaatını yaptı ve onay bekliyor. Bence Antalya bölgesine turist getiren tüm tur operatörlerinin ilgisi Gazipaşa'ya yönelecektir. Polonyalı ve Rus turistleri taşıyan uçakların da önümüzdeki günlerde geleceğine inanıyorum. Bizim için dış hat uçuşları iç hatlardan daha önemliydi. Çünkü iç hattaki ağırlık farklı, dış hattaki ağırlık farklıdır. Ben pistin uzatılması için siyasilerin çalışma yapmasını istiyorum dedi.

BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK
Atıl durumdaki Gazipaşa Havalimanı'nı hizmete açmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Havalimanı kaderine terk edilmiş bir vaziyetteydi. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte havalimanında önemli çalışmalar yapıldı. İhale açıldı ve Gazipaşa Havalimanı'nın işletmeciliğini TAV aldı. İlk kez AKP döneminde Borajet, iç hat uçuşları başlattı. Neckermann'ın da havalimanına inişine onay verildi. Turizmciler başta olmak üzere bölgedeki her birey, havalimanına sahip çıkmalı. Bu havalimanı bölgemizin en önemli yatırımlarından birisidir. Havalimanının daha da gelişmesi gerekiyorsa, parti olarak gerekenleri yapacağız. Turizmciler ve tur operatörlerinin elbirliğiyle çalışarak, gelen turistleri memnun etmeleri gerekiyor. Ayrıca bu süreçte önemli çalışmalara imza atan büyüklerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bizden önce de elinden gelen çalışmayı yapan siyasilere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

UMUT VERİCİ BİR UÇUŞTU
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, havalimanına yurtdışından uçuş yapan ilk uçağın gelmesinin Gazipaşa, Alanya ve Anamur açısından önemini anlattı. Havalimanının kontrolü amacıyla pilotun ilk seferde pisti pas geçtiğini kaydeden Pamuk, şunları söyledi: “Gazipaşa, Alanya ve Anamur bölgesi için çok umut verici. Yurtdışından Gazipaşa Havalimanı'na ilk sefer yapıldı. Burada düzenlediğimiz organizasyonla turistleri karşıladık. Önemli bir başlangıç oldu. Önümüzdeki dönemde de bu durumun devam etmesini diliyoruz diye konuştu. 

(Haber Alanya)
TRANSAVIA, ALANYA'NIN UMUDU OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
tav gazipaşa'nın sitesinde eğer kaldırmadılarsa chart mevcuttu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
donuste neckermann ın bir gun once antalya havalimanından alanyaya gelişin ne kadar zor oldugunu birebir yasamak isteyen calısanları antalya havalimanına indi. ertesi gun bu 139 calısan gazipaşadan hollandaya uctu ..ee aradaki farkı gormuslerdir herhalde.yani ucak 139 kişi ile dondu hollandaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kisa zamanda merak etmeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
IYI GUZELDE GAZIPASAYA INISLERDE HANGI CHARTLARI UYGULUYORLAR YAYINLANMIS CHART VARMI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tehlikeli bir meydan . İnşallah bir aksilik yaşanmaz. Olası bir teknik problemde zor anlar bekler uçakları özellikle kalkışlarda. Temennimiz hayırlısı olsun kazasız belasız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
130 civarı yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
donus de kac yolcu vardi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000