14 Haziran 2008, Cumartesi 14:17:19

TARKİM TARİH OLDU!

Geçtiğimiz yılın başında başta ortaklık yapısında büyük değişiklikler yaşanan Tarkim Uçuş Okulu, bugüne dek süren kabuk değişimini tamamladı ve Airex 2008’de yeni kimliğiyle vitrine çıktı. Tarkim tarih olurken, şirketin yeni ismi “Orhan Air” oldu.
  • Maalesef şirketler isim değiştirmek ile olumsuzlukların ortadan kalkacağını sanıyorlar ama yanılıyorlar.Bunun adına da yeni sayfa açtık diyorlar.
  • Yalçın Önal orayı da dağıtır çok yakında fazla sürmez

Şirketin el değiştirmesi ve Faruk Bayındır’ın Genel Müdür olmasıyla başlayan değişim sürecinde uçuş okulunun filosuna yeni uçaklar katılırken bir adet FNPT II tipi simülatör de uçuş okulunun eğitim araçları arasında yer aldı. Atatürk Hava Limanı’nda bir de hangar edinen ve kısa sürede inşaatını tamamlayan yeni yönetim 2008 yılı başında Adapazarı Pamukova’da yer alan atıl hava meydanını da Türk havacılığına kazandırmak adına çalışmalara başladı.

Uzun süredir yenileme çalışmalarında bulunan şirket, “Orhan Air” ismini ilk kez fuarda açıkladı ve böylelikle şirket kabuk değişimini ilan etmiş oldu. Orhan Air Genel Müdür’ü Faruk Bayındır “İsim değişikliğimiz yaptığımız yenilik ve yatırımların son safhası değil, hatta belki de bir başlangıcı. Yenilik ve yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek” derken glass cockpit’e sahip uçaklarının tüm işlemlerinin tamamlandığını, yakın zamanda filolarına katılmak üzere Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Bu arada SHGM’den İstanbul için de yetki talep eden Orhan Air yakında uçuşlarını İstanbul’un yanı sıra halihazırda uçuşlarını sürdürdüğü Adana, hava meydanının inşaasından sonra Pamukova ve Çorlu’da sürdürecek. Dört noktada birden uçuş eğitimlerini gerçekleştirecek olan Tarkim böylece Türkiye’nin daha fazla noktasına ulaşarak uçuş okullarının İstanbul ve Ankara’da yoğunlaşmış olduğu gerçeğini değiştirecek.

Orhan Air sadece yeni eğitim tesisleri edinmek ve filosunu genişletmekle kalmadı ve eğitim kadrosunda da önemli değişikliklerde bulundu. Yeni uçaklarla gerçekleştirilecek uçuşlarda yer almak üzere tecrübeli ve bilgili yeni uçuş öğretmenleri eğitim kadrosunda yer alırken, yer dersi eğitmen kadrosunda da değişiklikler yaşandı. Ayrıca Orhan Air ile kardeş şirket olan Borajet A.Ş de Airex 2008 fuarında bir Global XRS satın alarak günün yıldızı oldu. Newyork – Tokyo gibi mesafeleri bile kesintisiz aşabilen uçak 2010 yılında teslim edildiğinde Türkiye’nin en uzun menzilli ve en pahalı iş jeti olmuş olacak.

TARKİM TARİH OLDU!

Yorumlar

Taarkimm ~ 16 yıl önce
Maalesef şirketler isim değiştirmek ile olumsuzlukların ortadan kalkacağını sanıyorlar ama yanılıyorlar.Bunun adına da yeni sayfa açtık diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karakedi ~ 16 yıl önce
Yalçın Önal orayı da dağıtır çok yakında fazla sürmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000