27 Aralık 2011, Salı 10:50:52

SES VER SHGM, SES VER HAYDAR YALÇIN!

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu hafta Türk Havacılığı'nda adeta kanayan bir yara haline gelen bir konuyu köşesine taşıdı...
  • Ulaştırma Bakanlığına bağlı bütün müdürlüklerden memnunum.BİRİ HARİCİNDE: S.H.G.M... Her yerden Rüşvet aldığı ortaya çıkıyor ama maalesef hükümetimiz SHGM'ye çok güveniyor.Belki rüşvet aldıklarına inanmıyorlar,vs... ama ben araştırdım ve birsürü haberden aldığım bilgilerden SHGM nin rüşvet aldığını anladım. En kolay şekli şu: World Focus'un ( düşen uçağı Atlasa kiralayan) flapleri bile çalışmayan uçağına "uçuşa uygundur" sertifikası verip de her şeyisağlamhiç bir sorun çıkarmayan TT Havayolları'na daha TTB tescilli MD82'yi bile alırken "Çok eski" diye zorluk çıkarması. Daha sonrasında acil iniş bile yapmayan,tamamen bakımlı olan uçaklarının sertifikasını bizzat SHGM, TT Havayollarının elinden aldı.Şimdi SHGMye güveniyor musunuz?
  • Sektörden birçok kaliteli, iyi yetişmiş, dik duran, profesyonel kişi uzaklaştı veya uzaklaştırıldı. Zararı kime? Önce kendilerine, sonra sektördeki kurumlara. Çok hassas ve bilgiye dayalı konularda yetişmiş elemanlar özellikle korunmalıyken tam tersi züccaciye dükkanına giren fil gibi ne varsa dağıtıldı. Eskiler hain, hırsız, siyasi vs gibi yaftalarla kötülendi. Bunları en başta Hamdi, Temel ve Candan yaptı. Şimdi ne oldu bir Haydar Yalçına tüm sektör mahkum. Bu olacak iş mi Allahaşkına? Bunun vebalini kim ödeyecek? Bakan şimdi uçak yapmaktan bahsediyor. Sen önce insanı tut, destek ver, gerisi gelir.
  • Yazdıklarımın bu konuyla alakası olmadığını biliyorum fakatbelirtmek zorundayım iş lafa gelince KLAVYE EFELİĞİ yapan ve yine her türlü teknik anlamda ÇEŞİTLİ AHKAMLAR KESEN , SÖZDE arkadaşlarının arkasında olduklarını belirten SİVİL HAVACILIK çalışanları!!!!!! GERÇEK HAYATTA NEREDESİNİZ ...KEREM MUMCUOĞLU SİZE ÇOK KIRGIN ve ÇOK KIZGIN ÇOOOKKK....isteseydiniz savcılık izni ile ziyaret bile edebilme imkanınız varken, bu korkaklık neden ......korkuyorsunuz besbelli...... KANAL 7 ve her türlü internet sitelerinde TÜRLÜ İFTİRALARDA BULUNAN KENDİNİ BİLMEZ ŞARLATANI, bİriniz de çıkıp susturamadınız neden ? twitter,airporthaber'e yazdıklarınızı çıkıp açık açık mertçe ekranlarda da belirtseydiniz,,, o kadar güveniyor,seviyor, savunuyorsunuz yaaa.
  • Malesef böyle insanlar yüzünden ülkemden bazen utanıyorum.. Lisansımı tazelemek için gittiğimde aynısının benzerini beni çok zor duruma sokacak şekilde bana da yaptılar , çok üzüldüm bi Türkün bi Türkü öyle zor duruma hoşuna gidecek bi ruhla yapmasına ve müdürün binada olduğu halde sadece imza atmaması ve kendi personellerine o ruhu enjekte etmelerine devam etmeleri çok üzücü.. Umarım bütün personel değişir...
  • Evraklar tamamsa imzayı atmamak olmaz. Amaç ızdırap olmaksa...
  • Genel Müdürlük bünyesinde takdire şayan iş yapan tek yönetici vardır o da Sn.Bahri KESİCİ. Karşısındakini dinleyen, çözüm odaklı bir insan, umarım kurumun genel müdürlüğünü yapacağı günleri de görürüz...
  • BİR SHGM KLASİĞİ DAHA ..SAYIN BAKAN ARTIK SHGM YE NEŞTER VURMA ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR..BAZI İNSANLARDAN KURTULMAK GEREKİYOR VE BAZI DÖKÜMANLARINDA ACİLEN DEĞİŞMESİ..HATTA SHT 6A-50 DEN BAŞLAYIN HEMEN.
  • Beyler Ulkemizde ve SHGM de Haydar Yalcin gibi Uluslararasi konularda yetismis kac kisi var.Insafli olalim biraz.Oturdugunuz yerden atmak kolay..SHGM nin tum problemlerini cozmek icin Bilal beyle birlikte iyi bir ekip olusuyor..Katki yapalim..Aksayan yonleri elestirelimde insafi da elden birakmayalim.
  • Kaddafide libyanın başkanıydı koskoca sivil havacılık yalnız haydar yalçına bırakıldı yazıklar olsun kesinlikle doğrusun sayın kıdık
Bölgesel Havacılığı'nın Türkiye'deki tek temsilcisi konumunda bulunan ve 23 Aralık Cuma günü AirportHaber'in de her anını takip ettiği yeni uçağı ATR72 -500'ü Fransa'nın Toulouse kentinden getirerek filosundaki uçak sayısını 5'e çıkaran Borajet'in yaşadığı zorlukları Ali Kıdık kaleme aldı.

Şirketlerin yeni aldığı uçakları ülkeye getirme aşamasında SHGM'den Ferry Flight (Ticari olmayan uçuş. Yolcu yada kargo taşımaz) izni alınması gerekir. Borajet de bu izin için gerekli başvuruları yapmış ve izni beklemeye koyulmuştu.
 
Ancak Fransa'da uçağın getirilmesine saatler kala SHGM'den iznin henüz çıkmadığı ve imzayı atmayan yetkilinin de Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın olduğu haberi Borajet'e iletilince adeta kısa süreli bir kriz yaşandı.
 
Peki bu durumun sebebi tam olarak neydi, işte bu konuyu tüm detaylarıyla AirportHaber Genel Koordinatörü deneyimli gazeteci Ali Kıdık köşesinden açıkladı.
 
SHGM'nin özel şirketlerle bir derdi mi var?

Yoksa sorun sadece Haydar Yalçın mı, eğer öyleyse Yalçın'ın amacı ne?

İzin imzası neden krize neden olacak kadar uzatıldı?

Bölgesel havacılığı destekleyen bu ülke değil mi?

Bakan Binali Yıldırım'ın olanlardan haberi var mı?

Haydar Yalçın'ı savunan Bilal Ekşi, bu imzanın bu kadar uzatılmasından haberdar mıydı?

Ortada bir kasıt var mı?

Şirketlere bu şekilde davranan otorite yada otorite yetkilisine şirketlerin bakışı nasıl?

Neden, Haydar Yalçın krizlere neden olmaya devam ederken seyirci kalınıyor?
 
'Bu keyfi davranıştan sonra belki de o gün, o uçak İstanbul'a inemeyecekti' diyen Ali Kıdık, yorumlarınI da okuyucusuna bıraktığı köşesinde son kez 'neşteri kim vuracak' diye sordu.
 
İşte ses getirecek makale...

SES VER SHGM, SES VER HAYDAR YALÇIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ulaştırma Bakanlığına bağlı bütün müdürlüklerden memnunum.BİRİ HARİCİNDE: S.H.G.M... Her yerden Rüşvet aldığı ortaya çıkıyor ama maalesef hükümetimiz SHGM'ye çok güveniyor.Belki rüşvet aldıklarına inanmıyorlar,vs... ama ben araştırdım ve birsürü haberden aldığım bilgilerden SHGM nin rüşvet aldığını anladım. En kolay şekli şu: World Focus'un ( düşen uçağı Atlasa kiralayan) flapleri bile çalışmayan uçağına "uçuşa uygundur" sertifikası verip de her şeyisağlamhiç bir sorun çıkarmayan TT Havayolları'na daha TTB tescilli MD82'yi bile alırken "Çok eski" diye zorluk çıkarması. Daha sonrasında acil iniş bile yapmayan,tamamen bakımlı olan uçaklarının sertifikasını bizzat SHGM, TT Havayollarının elinden aldı.Şimdi SHGMye güveniyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sektörden birçok kaliteli, iyi yetişmiş, dik duran, profesyonel kişi uzaklaştı veya uzaklaştırıldı. Zararı kime? Önce kendilerine, sonra sektördeki kurumlara. Çok hassas ve bilgiye dayalı konularda yetişmiş elemanlar özellikle korunmalıyken tam tersi züccaciye dükkanına giren fil gibi ne varsa dağıtıldı. Eskiler hain, hırsız, siyasi vs gibi yaftalarla kötülendi. Bunları en başta Hamdi, Temel ve Candan yaptı. Şimdi ne oldu bir Haydar Yalçına tüm sektör mahkum. Bu olacak iş mi Allahaşkına? Bunun vebalini kim ödeyecek? Bakan şimdi uçak yapmaktan bahsediyor. Sen önce insanı tut, destek ver, gerisi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazdıklarımın bu konuyla alakası olmadığını biliyorum fakatbelirtmek zorundayım iş lafa gelince KLAVYE EFELİĞİ yapan ve yine her türlü teknik anlamda ÇEŞİTLİ AHKAMLAR KESEN , SÖZDE arkadaşlarının arkasında olduklarını belirten SİVİL HAVACILIK çalışanları!!!!!! GERÇEK HAYATTA NEREDESİNİZ ...KEREM MUMCUOĞLU SİZE ÇOK KIRGIN ve ÇOK KIZGIN ÇOOOKKK....isteseydiniz savcılık izni ile ziyaret bile edebilme imkanınız varken, bu korkaklık neden ......korkuyorsunuz besbelli...... KANAL 7 ve her türlü internet sitelerinde TÜRLÜ İFTİRALARDA BULUNAN KENDİNİ BİLMEZ ŞARLATANI, bİriniz de çıkıp susturamadınız neden ? twitter,airporthaber'e yazdıklarınızı çıkıp açık açık mertçe ekranlarda da belirtseydiniz,,, o kadar güveniyor,seviyor, savunuyorsunuz yaaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Malesef böyle insanlar yüzünden ülkemden bazen utanıyorum.. Lisansımı tazelemek için gittiğimde aynısının benzerini beni çok zor duruma sokacak şekilde bana da yaptılar , çok üzüldüm bi Türkün bi Türkü öyle zor duruma hoşuna gidecek bi ruhla yapmasına ve müdürün binada olduğu halde sadece imza atmaması ve kendi personellerine o ruhu enjekte etmelerine devam etmeleri çok üzücü.. Umarım bütün personel değişir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evraklar tamamsa imzayı atmamak olmaz. Amaç ızdırap olmaksa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Genel Müdürlük bünyesinde takdire şayan iş yapan tek yönetici vardır o da Sn.Bahri KESİCİ. Karşısındakini dinleyen, çözüm odaklı bir insan, umarım kurumun genel müdürlüğünü yapacağı günleri de görürüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BİR SHGM KLASİĞİ DAHA ..SAYIN BAKAN ARTIK SHGM YE NEŞTER VURMA ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR..BAZI İNSANLARDAN KURTULMAK GEREKİYOR VE BAZI DÖKÜMANLARINDA ACİLEN DEĞİŞMESİ..HATTA SHT 6A-50 DEN BAŞLAYIN HEMEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Beyler Ulkemizde ve SHGM de Haydar Yalcin gibi Uluslararasi konularda yetismis kac kisi var.Insafli olalim biraz.Oturdugunuz yerden atmak kolay..SHGM nin tum problemlerini cozmek icin Bilal beyle birlikte iyi bir ekip olusuyor..Katki yapalim..Aksayan yonleri elestirelimde insafi da elden birakmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kaddafide libyanın başkanıydı koskoca sivil havacılık yalnız haydar yalçına bırakıldı yazıklar olsun kesinlikle doğrusun sayın kıdık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000