12 Temmuz 2016, Salı 13:35:19

'Sektörün değeri 500 milyar dolara çıkacak'

BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, Türk sivil havacılığının son 10-15 yılda siyasi iradenin yakın desteğiyle, çok önemli oranda büyüdüğünü belirtti.
  • Turkuaz gibi olmasın.
  • Yoksa Suriyeli ve IŞID cileri siz mi ülkeye sokuyonuz?
  • Tatavayı bırakın sayın CEO, personelin maaşlarını geç ödeme , yatı paralarını ödememe aldı başını gidiyor. Herkes Borajetin batacak şirket olduğunu konuşur olmuş. Ambalajlayıp Sabiha Gökçen havaalanına gömdüğünüz enkazlar kimin? Ve niye orada yatıp duruyor? Sırtını 3 uçakla THY ye dayadın diye THY yalakalığı yapmaya ne gerek var? Paran mı yok aklın mı? Yatan uçaklar inek mi ki yata yata süt versin?
  • Shgm sağlık yönetmeliğine uymayan personelleri uçurmaya devam edecek misiniz
  • YaV He He reklam kokan hareketleri bırakta paşam sirketin sektöre olan borcunu öde. Yer hizmetleri yakıt gibi ....sonra konuşursun eee nasıl olsa televizyoncusun. :)
  • havacılık dünyasına hoş geldin. sanırım gözün daha yeni açıldı. piyasadaki orta çaplı bütün şirketlerin kağıt üzerinde yönetim kurullarına girmekten ve cep harçlığı almaktan havacılık işlerine yeni vakit gelmiş sanırım. Sizin bir şirket var borajet diye, patron parasıyla ite kaka yürüyor, yolcular ve çalışanlar perişan. vaktin olursa bi zahmet bir bakıver ha canım.
  • Oooo sektöre uzmanlar gelmiş. Önce kendi şirketini düzelt, aç kapa hatları düzene sok, sonra fikir ver. Tabii önce bilgi sahibi ol
  • Beyefendi daha sektöre dün girdi ama yandaşlığı öğrendiği gibi uzman da oluvermiş. Eh borajetin de durumu ortada zaten. Maaş bile ödeyemiyormuş
  • Turkiye'nin buyudugu ve gayri safi milli hasılatın arttigi masal. Son 10 yıldır kisi başına dusen gelir 10 bin USD civarındaydı bu sene ekonominin, turizmin daralması ve doların artması ile 9000 dolara dustu. Bunlar buyuklere masallar.
  • 16 Haziran'da başlayacağını okumuştum, ileri bir tarihe ertelenmiş olmalı.

BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, Türk sivil havacılığının son 10-15 yılda siyasi iradenin yakın desteğiyle, çok önemli oranda büyüdüğünü belirterek, üçüncü havalimanının sisteme girmesiyle 50 milyar dolar civarında olan sektörün toplam büyüklüğünün, 6-7 yıl içinde 500 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Akol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin jeopolitik ve coğrafi konumunun çok önemli olduğunu, bu değeri sivil havacılık anlamında görmeye başladıklarını ifade etti.

Türk Hava Yolları'nın çok önemli başarılara imza attığını ve sektörün bayrak taşıyıcısı olduğunu aktaran Akol, Türkiye'nin ve bölgenin ilk bölgesel hava yolu şirketi olan BoraJet'in de üzerine düşeni yaptığını dile getirdi.

Akol, Türkiye'de insan taşımacılığının yüzde 7'sinin hava yoluyla yapıldığını belirterek, "Avrupa'da bu rakam yüzde 9, Amerika'da yüzde 12 seviyesinde. Sivil havacılıkta hedef yüzde 7'yi yüzde 9 seviyesine çıkarmak. Bu, bugünkü rakamlarla yılda 24 milyon yolcunun daha sisteme girmesi anlamına geliyor. O yüzden büyüme devam edecek. Gelişimin hızlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Türkiye'nin büyüdüğünü, gayri safi milli hasılanın (GSMH) arttığını vurgulayan Akol, şöyle devam etti:

"Türk sivil havacılığı siyasi iradenin desteğiyle son 10-15 yılda çok önemli büyümeler kat etti. Yılda yüzde 13 ile 15 arasında büyüme gerçekleşiyor. 1 veya 2 yıl olsa tesadüf diyebilirsiniz, ama bu büyüme senelerdir devam ediyor. Dolayısıyla kaçınılmaz bir gelişim var. Üçüncü havalimanının sisteme girmesiyle 50 milyar dolar civarında olan sivil havacılık sektörünün toplam büyüklüğü, 6-7 yıl içinde 500 milyar doları bulacak."

"Yeni havalimanını da dört gözle bekliyoruz"

Sivil havacılık alt yapısının gelişiminin devam ettiğine dikkati çeken Akol, 10 yıl içinde açılan yeni havalimanlarının yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Eskiden Anadolu'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Anadolu'ya uçuşlar yapıldığını anlatan Akol, bugün ise Türkiye genelinde 10-12 metropolün, kendi aralarında ekonomik ve kültürel alışverişler yaptığını ifade etti.

Firmalarının Adana-Beyrut hattını örnek veren Akol, şunları kaydetti:

"Bölgesel ve uluslararası uçuş. Buraya daha önce Cumhuriyet tarihinde hiç uçulmamış. Hatta 'Adana-Beyrut arasında uçuş mu olur?' denildi. Haftada 3 frekans başladık. Bugün 7-14 frekans uçuyoruz. Aynı şekilde Adana-Erbil hattı da öyle. Bu bölgelerden gelip uluslararası uçuşlara taşıdığımız yolcular da var. Durdurulamaz ve önlenemez bir büyüme devam ediyor. Çok kısa zamanda mevcut yapımızı 3-4'e katlayacağımızı tahmin ediyorum. Dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanını da dört gözle bekliyoruz."

'Sektörün değeri 500 milyar dolara çıkacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

turkuaz ~ 8 yıl önce
Turkuaz gibi olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriyeli ~ 8 yıl önce
Yoksa Suriyeli ve IŞID cileri siz mi ülkeye sokuyonuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dimyat ~ 8 yıl önce
Tatavayı bırakın sayın CEO, personelin maaşlarını geç ödeme , yatı paralarını ödememe aldı başını gidiyor. Herkes Borajetin batacak şirket olduğunu konuşur olmuş. Ambalajlayıp Sabiha Gökçen havaalanına gömdüğünüz enkazlar kimin? Ve niye orada yatıp duruyor? Sırtını 3 uçakla THY ye dayadın diye THY yalakalığı yapmaya ne gerek var? Paran mı yok aklın mı? Yatan uçaklar inek mi ki yata yata süt versin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dkd ~ 8 yıl önce
Shgm sağlık yönetmeliğine uymayan personelleri uçurmaya devam edecek misiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 8 yıl önce
YaV He He reklam kokan hareketleri bırakta paşam sirketin sektöre olan borcunu öde. Yer hizmetleri yakıt gibi ....sonra konuşursun eee nasıl olsa televizyoncusun. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooo başkan ~ 8 yıl önce
havacılık dünyasına hoş geldin. sanırım gözün daha yeni açıldı. piyasadaki orta çaplı bütün şirketlerin kağıt üzerinde yönetim kurullarına girmekten ve cep harçlığı almaktan havacılık işlerine yeni vakit gelmiş sanırım. Sizin bir şirket var borajet diye, patron parasıyla ite kaka yürüyor, yolcular ve çalışanlar perişan. vaktin olursa bi zahmet bir bakıver ha canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arob ~ 8 yıl önce
Oooo sektöre uzmanlar gelmiş. Önce kendi şirketini düzelt, aç kapa hatları düzene sok, sonra fikir ver. Tabii önce bilgi sahibi ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora ~ 8 yıl önce
Beyefendi daha sektöre dün girdi ama yandaşlığı öğrendiği gibi uzman da oluvermiş. Eh borajetin de durumu ortada zaten. Maaş bile ödeyemiyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Turkiye'nin buyudugu ve gayri safi milli hasılatın arttigi masal. Son 10 yıldır kisi başına dusen gelir 10 bin USD civarındaydı bu sene ekonominin, turizmin daralması ve doların artması ile 9000 dolara dustu. Bunlar buyuklere masallar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkcan ~ 8 yıl önce
16 Haziran'da başlayacağını okumuştum, ileri bir tarihe ertelenmiş olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000