08 Mayıs 2010, Cumartesi 11:50:33

PROJE İYİ, START KÖTÜ!

Türkiye'nin umutla beklediği bölgesel havacılık projesini hayata geçiren Borajet'in tarifeli ilk İstanbul-Tokat uçuşunda sadece iki yolcu vardı. Peki, o yolcular kimdi?
  • Bu i SAW la olmaz. Yolcu bulamazlar. Yanlış seçim.
  • Tokatta konser vermek için gelen ünlüpop sanatcısı Hadise Sivas havaalanına indi...
  • henüz kimsenin haberi yok.zamana ihtiyac var .imza tokatlı.
  • ilk gün ata-tjk 2 tjk-ata 15 yolcuymuş sanırım... e yeter daha nolacak :DDDDDDD
  • saw madem o kadar uzak ve neden sadece saw neden saw dan ayda bir milyondan fazla insan ucuyor ? bugun sawdan kayseride 3-4... trabzona gunde 6-7 ankaraya 10 dan fazla ucak kalkiyor.. madem saw o kadar uzak nedne u buralar doluyor tokata 2 kişi gidiyor ? sorun saw değil.sorun tanitim eksikliği ve yüksek fiyatlar. alemi cihan olsa o fiyata o ucagi dolduramaz tokat gibi bir yer için. azicik gerçekleri gormek lazim. piyasaya yeni giriyorsunuz ve 150 tl fiyat soyluyorsunuz .. çok fazla iddiali tavirlar bence. bir sure 2-3 kişi gitmeye devam ederler eger boyle devam ederlerse..
  • Sabiha Gökçenin yanlış seçim olduğuna ben de katılıyorum. IST a bu kadar uzak meydandan uçuş planlarsanız olacağı buydu. Ben hiç şaşırmadım. Dolu olsa şaşırırdım valla. Tercihlerinizi yaparken pazarı iyi araştırın. SAW şikayetlerini tüm havacılık camiası konuşuyor ve sizler oradan uçuş planlıyorsunuz. Havacılık bilginizden şüphe ederim.
  • 2 n ci gundede yin ayni mi durum ? bi de yani başlanilan gun de haftasonu .. oyle hafta içi vs de değil. sorun nedir acaba ? bence tanıtım cidden yapilmadi. birde fiyatlar çok ucuk. bu fiyatlarla insanlari ucmaya ikna etmeniz zor. sivas bu işler için çok daha uygun gorunuyor.tokatlilar bu firsati yine degerlendiremedi. şirketler zararina ucmazlar..
  • olayın sırrı işin aslı her zaman için fiyatlarda biter ve bu arkadaşlar neden ATR 72 gibi bir uçak tipiyle normal jetlerden daha pahalıya bilet satıyorlar sanıyorlar mıki ne yapsak insanlar uçarlar binerler,diyeceğim o ki kimse bu uçaklara normal uçaklardan daha fazla veripte uçmaz ilk defa piyasaya giriliyor reklam,tanıtım ve pazarlama yok göstermelik iş gibi bir durum
  • destinasyonların değişmesi gerekiyor, ağlayasım geliyor 2 yolcu :( fiyatlar ucuk...
  • borajet bence uçuşlara başlamadan illerdeki kuruluşlarla,pdalar ve borsalarla anlaşma yapmalıydı..mesela min.20 koltuk garanti almalıydı..fiyat pahalı, uçak tipi halka uzak..ne kadar mükemmel bir proje de olsa sanki hüsranla sonuçlanmaya aday gibi..

Borajet'e ait ATR 72-500 tipi uçak İstanbul'dan Tokat'a ilk tarifeli seferini düzenledi.  

Sabah saat 07:00'de kalkması gereken BRJ100 sefer sayılı uçak 15 dakika gecikmeli olarak Tokat'a gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalktı.

İlk uçuşunu İstanbul-Ankara-Tokat arasındaki özel seferle yapan Borajet'in tarifeli ilk uçuşunda tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşandı.

İKİ YOLCUYLA TOKAT'A GİTTİ!

Borajet'in İstanbul-Tokat uçuşunda sadece iki yolcu vardı. O yolcular ise, 590 TL ödeyerek gidiş dönüş bilet satın alan Airporthaber ve Airport TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık ile Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem idi.

66 yolcu kapasiteli uçakta iki yolcuyla ilk seferini yapan Borajet uçağı, başarılı bir uçuşun sonunda saat 08.43'te Tokat Havaalanı'na indi.

Tokat-İstanbul seferine de pek ilgi yoktu. Dönüş seferinde Ali Kıdık ve Murat Herdem'in dışında 8 yolcu daha vardı. Dönüş seferi için saat 09:14'te kalkan uçak bir saat 30 dakikalık yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koydu.

İlk seferde beklenen yolcu sayısına ulaşılamasa da özellikle kabin görevlilerinin yolcularla tek tek ilgilenmesi ve güleryüzlü tavırları yolculardan tam not aldı.

NEDEN TALEP GÖRMEDİ?

Tarifeli ilk sefere talebin az olması da bölge halkı tarafından iki sebebe bağlanıyor.

Birincisi, Türk insanının pervaneli uçaklara karşı mesafeli yaklaşımı ikincisi ise 150 TL'lik yüksek sayılabilecek bilet fiyatları...

Tokat-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan bazı yolcuların Borajet ile ilgili düşünceleri:

AK Parti  Tokat Merkez İlçe yönetim Kurulu Üyesi Sinan Türk: Hiç böyle boş bir uçakla Tokat-İstanbul arasında uçmadım.  Üzüntü verici bir durum. Bu fiyatlar halkın beklentisine cevap veremez. İlerleyen dönemlerde fiyatların aşağıya çekilmesini umuyorum. Fiyatlar 100-120 TL aralığında olmalı.

İşadamı Mustafa Tosun: Fiyatlar çok yüksek.. En azından 120-130 TL arasında olması gerekiyordu. Bu projenin tanıtılmadan hayata geçirilmesi büyük hataydı. Tokatlılar adına çok üzüldüm.

Sadık Baydemir (Emekli): Fiyatların 110-120 TL aralığında olması gerekirdi.

Sezgin Yılmaz (Turizmci): Hiç tanıtım yapılmadı. Vatandaş bu seferlerin başladığından dahi habersiz. Fiyatların en fazla 120 TL olması gerekir.









***Türkiye'yi ATR72-500'lerle tanıştıran Borajet'in ilk tarifeli uçuşunun tüm detayları 10 Mayıs 2010 (pazartesi) günü Murat Herdem'in köşe yazısında olacak... Kabin içi sessiz miydi? Diğer yolcu uçakları ile ATR'lerin kıyaslarması... Ne kadar yakıt harcandı? Hepsini ve daha fazlasını Pazartesi günü Murat Herdem'in yazında bulabilirsiniz...

©AirportHaber.com

PROJE İYİ, START KÖTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu i SAW la olmaz. Yolcu bulamazlar. Yanlış seçim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tokatta konser vermek için gelen ünlüpop sanatcısı Hadise Sivas havaalanına indi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
henüz kimsenin haberi yok.zamana ihtiyac var .imza tokatlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk gün ata-tjk 2 tjk-ata 15 yolcuymuş sanırım... e yeter daha nolacak :DDDDDDD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw madem o kadar uzak ve neden sadece saw neden saw dan ayda bir milyondan fazla insan ucuyor ? bugun sawdan kayseride 3-4... trabzona gunde 6-7 ankaraya 10 dan fazla ucak kalkiyor.. madem saw o kadar uzak nedne u buralar doluyor tokata 2 kişi gidiyor ? sorun saw değil.sorun tanitim eksikliği ve yüksek fiyatlar. alemi cihan olsa o fiyata o ucagi dolduramaz tokat gibi bir yer için. azicik gerçekleri gormek lazim. piyasaya yeni giriyorsunuz ve 150 tl fiyat soyluyorsunuz .. çok fazla iddiali tavirlar bence. bir sure 2-3 kişi gitmeye devam ederler eger boyle devam ederlerse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçenin yanlış seçim olduğuna ben de katılıyorum. IST a bu kadar uzak meydandan uçuş planlarsanız olacağı buydu. Ben hiç şaşırmadım. Dolu olsa şaşırırdım valla. Tercihlerinizi yaparken pazarı iyi araştırın. SAW şikayetlerini tüm havacılık camiası konuşuyor ve sizler oradan uçuş planlıyorsunuz. Havacılık bilginizden şüphe ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 n ci gundede yin ayni mi durum ? bi de yani başlanilan gun de haftasonu .. oyle hafta içi vs de değil. sorun nedir acaba ? bence tanıtım cidden yapilmadi. birde fiyatlar çok ucuk. bu fiyatlarla insanlari ucmaya ikna etmeniz zor. sivas bu işler için çok daha uygun gorunuyor.tokatlilar bu firsati yine degerlendiremedi. şirketler zararina ucmazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olayın sırrı işin aslı her zaman için fiyatlarda biter ve bu arkadaşlar neden ATR 72 gibi bir uçak tipiyle normal jetlerden daha pahalıya bilet satıyorlar sanıyorlar mıki ne yapsak insanlar uçarlar binerler,diyeceğim o ki kimse bu uçaklara normal uçaklardan daha fazla veripte uçmaz ilk defa piyasaya giriliyor reklam,tanıtım ve pazarlama yok göstermelik iş gibi bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
destinasyonların değişmesi gerekiyor, ağlayasım geliyor 2 yolcu :( fiyatlar ucuk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet bence uçuşlara başlamadan illerdeki kuruluşlarla,pdalar ve borsalarla anlaşma yapmalıydı..mesela min.20 koltuk garanti almalıydı..fiyat pahalı, uçak tipi halka uzak..ne kadar mükemmel bir proje de olsa sanki hüsranla sonuçlanmaya aday gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000