15 Haziran 2012, Cuma 14:11:46

MİLLETVEKİLİNDEN HAVALİMANI EYLEMİ

Demir yolları için yaptığı eylemlerle sık sık gündeme gelen eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Yenişehir Havaalanı’nın rantabl olması için oturma eylemi yaptı.
  • Yenisehir e lufthansa bile ucuyor.sirket lere gidilse daha mantikli degilmi?ama illaki siyaset diyosaniz oturun devam...

Yenişehir CHP ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte havaalanına gelen Demirel, “Türkiye’de ekonomiye katkı anlamında ikinci büyük vilayetiz. Bursa’dan toplanan vergilerle Anadolu’ya hizmetler gidiyor. O halde bu havaalanı bütün Anadolu’nun havaalanıdır. Bursa ihracatta da katma değer üreten önemli bir il. Tarih, tarım, sanayi, oto sanayi, turizm ve şimdi de sağlık turizmi alanında Türkiye’nin en önemli ilinde yaşıyoruz. Ancak havaalanımız çalıştırılmıyor. İllerin gelişmesi için ulaşım son derece önemlidir. Yenişehir’de 150 milyon dolar harcanarak yapılan havaalanı nedense rantabl çalışmıyor. Bunun sebebini de kimse açıklamıyor. Artık bu havaalanından yurt dışına ve yurt içine direk uçuşların yapılması lazım. Bunun için özellikle Bursa’da her platformda bu dillendirilmeli. Yenişehir Havaalanı Bursa’ya uzak değildir. Bunu söyleyenler bilmeden konuşuyor” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın görevini iyi yapamadığının altını çizen Demirel, “Bu uçaklar buradan ya kalkacak, ya kalkacak. Bursa’da bugünlerde sağlık turizme konuşuluyor. Uludağ’ın 12 ay hizmet vereceği konuşuluyor. Ama bunun alt yapısı yok. Bunun alt yapısı da ulaşımdır. Havaalanını çalıştırmadan bunların hiç birisini yapamayız. Eğer bu havaalanı sağlıklı çalıştırılsa ekonomimize de önemli gelirler sağlayacaktır. Şu an bir çok personel maalesef boşu boşuna burada duruyor. Biz bugün Yenişehir teşkilatımızla birlikte oturma eylemi yapıp hükümeti bir kez daha uyarmak istedik. Bu havaalanını neden çalıştırılmadığını birileri açıklamalı. Demir yolunun da konuşulduğu bugünlerde havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yenişehir sadece Bursa’nın değil bütün Marmara’nın havaalanıdır. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kemal Demirel ve beraberindekiler, ‘Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartın önünde bir süre oturma eylemi yapıp havaalanından ayrıldı.

Yenişehir Havaalanı’ndan şu an pazartesi günleri Öger Tur Almanya’ya sefer yapıyor. Borajet de Ankara aktarmalı yaklaşık 10 vilayete sefer yapıyor.

MİLLETVEKİLİNDEN HAVALİMANI EYLEMİ

Yorumlar

?? ~ 12 yıl önce
Yenisehir e lufthansa bile ucuyor.sirket lere gidilse daha mantikli degilmi?ama illaki siyaset diyosaniz oturun devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000