15 Haziran 2012, Cuma 08:29:34

GAZİPAŞA TARTIŞMASI ALEVLENDİ...

CHP İlçe Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş'ın Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak yaptığı 'Borajet'e neden izin verilmiyor, özel anlaşma mı var' açıklamasına, AK Parti İlçe Basın Sözcüsü Avukat Ferit Yücel Ergün'den yanıt geldi. Ergün, "Bunlar asılsız söylemler. Muhalefet halkımızı yanlış bilgilendiriyor. İnternetten 2 dakikada istedikleri bilgiyi alabilirler" dedi...
  • Borajet ucaklari dolduramadigi icin gelip devlet yardim etmedimi, Anadolujet tum ucuslarini yapmiyormu , batmakta olan borajeti Anadolujet kurtarmadimi simdi gelip borajetliler hukumete laf atiyorlar. Bu itamlari yaptiran Borajetin genel muduru dur. Basarisizligini gizlemeye calisiyor. Hukumetimiz bu nakorleri gormeli ve yardim elini bu firmadan cekmeli bakalim ozaman kac ay ayakta kalabilir Borajet
  • Pist uzatıldı mı bir miktar? Uzatıldı, Alan elden geçti mi? Geçti? En azından NDB yakaşma prosedürü hazırlandı mı? O bile bile hazırlandı. Hadi Borajet (adı geçiyor diye söyleyelim) dosyasında eksik var dı, neydi o Thomas Cook mu? Gazipaşaya international sefere niyetlenen Havayolu, Onun da mı dosyası eksikti? E tabi, hiç bir regulasyonda olmamasına rağmen niyetlenen havayollarına henüz bizim bilmediğimiz nedenlerle yok Test uçuşu, yok Simülatör gibi abuk subuk şartlar koyarsan, gerçi yine basından hatırladığım kadarı ile Borajet Gn. Md. nün ifade ettiği yazılan bir de Gazipaşa Belediyesinin verdiği sözü tutmaması konusunu da katarsanmanlarsın Gazipaşanın daha çok bekleyeceğini uçuşu. Bir elin nesi var, diğer elinde gayreti lazım ki oy aldığı vatandaşa hizmet götürmek için ses çıksın. İtikatları zaten sözlerinde zahir AKP lilerin. BIRAKIN BÜYÜK PAYI ALSINLAR BAKIN KAÇ HAVAYOLUNA İNİŞ İZNİ ÇIKIYOR... Aynı İzmirden oy alamadıkları için yıllardır Metro Hattını çıkmaza soktukları gibi.
  • Dosyanın üstüne değil altına bakmak lazım. (:
  • İki yıl Bora jete İzin verip uçuracaksın sonrada kafana göre Similatör de smilatör diyeceksin. SHGM Ne diyor,Ya similatör yada Test uçuşu yapacaksın.EL İNSAF ADAMLAR İKİ SENEDİR TEST UÇUŞU YAPIYOR.YEMEDİMİ
  • Bazen kendi özyurdumda esir hayatı yasadıgımı dusunuyorum neden mi : hollandalı yada danimarkalı yada bir alman ucagına atlayıp 3.5 saat sonra gazipaşa ya 189 kişilik ucakla inip hoteline gidip tatil yapacak oysa ben istanbul da yasayıp 75 yasında ki anne babamı gorebilmek için ve 5 gunluk iznimin 36 saatini yada 12 saatini otobusle yolda gecirmeye mahkum olacagım.gazipaşa biletimi yıllık iznim için ateş pahasına almıs olamda bu biletimi 72 kişilik ucak inemez dedikleri(onceki 2 yıl boyunca inmiş olsada) iptal ettirmek zorunda kalacagım.kimse martaval okumasın bu ülkede eline silah alıp hak isteyen nedense hep kazanıyor ama bizim gibi ulkesini sevenler hep cezalandırılıyor.bu işin peşini anamurlu ve bozyazılılar olarak bırakmayacagız herkesi shgm nu telefon ve sikayet yagmurunatutmaya davet ediyorum.
  • Sivil havacılık biraz daha yapıcı olsaydı keşke. Daha önceden inmiş bir uçak için neden zorluk çıkartılır ? Önemli olan hizmet değil mi ? Şu anda Gazipaşa'dan kimse iç hat uçamıyor, buna ne demeli peki ? İnsanların seyahat hakkı neden engellenir ki ? Yazı be...
  • simulasyon dosyasimidir nedir onu getirsinler baska dosya isteruk ne fark eder. Adamlar daha once buraya indik diyor peki buna ne denecek? Gercegi bizi ilgilendirmez git birdaha simulasyon mu yap deniyor yani? Eger oyleyse esegi yokusa surmekten baska bir halt degil yapilan.
  • Ajda Pekanin bir sarkisi vardi eskilerde...palavra palavra....
  • ANAMUR,BOZYAZI TOPLAM 100.000 NÜFUS'U (DIŞARDAKİLERLE 200.000)1,5 SAAT YOL GİDİP GAZİPAŞA'DAN İSTANBULA GİTMEYİ ÇOK GÖRENLERE , 18 SAAT OTOBÜS YOLCULUĞUNA YA DA BUNDAN PEK FARKLI OLMAYAN 260 KM.YOL GİDİP(5 SAAT) ANTALYA DAN UÇAĞA BİNMEYE MAHKUM EDENLERE ,ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ. 50 SENEDİR ULAŞIM ÇİLESİ ÇEKERKEN VARSIN TÜM TÜRKİYE UÇSUN.BİZ SAYENİZDE ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM EDELİM.

CHP İlçe Basın Sözcüsü Avukat Erdoğan Toktaş'ın Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak yaptığı 'Borajet'e neden izin verilmiyor, özel anlaşma mı var' açıklamasına AK Parti İlçe Basın Sözcüsü Avukat Ferit Yücel Ergün'den sert yanıt geldi. Ergün, Toktaş'ın önceki gün yaptığı, "Borajet firmasına neden izin verilmiyor. Yoksa özel bir anlaşma mı var. Varsa bilelim. Bunun arkasını araştıracağız" açıklamasına üzüldüğünü dile getirdi. Toktaş'ın açıklamalarını 'asılsız söylemler' olarak değerlendiren Ergün, muhalefet partilerinin halkı yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

‘AÇIKLAMALARI ÜZÜLEREK OKUDUM’

Ergün, "Son günlerde kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanıyor. Ana muhalefet partisi CHP İlçe Basın Sözcüsü Erdoğan Toktaş, Gazipaşa Havaalanı'yla ilgili olarak asılsız söylemlerde bulunmuş. Gazipaşa Havaalanı içerisinde bir takım gizli planların olduğunu ve bunları araştırıp kamuoyunun bilgisine sunacaklarını söylemiş. Ben bu beyanatları üzülerek okudum. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana benimsediğimiz şeffaf politikamızdan ve elimizde olan bilgileri kamuoyuyla paylaşma politikamızdan vazgeçmedik. Ama Toktaş'ın açıklamaları bizim politikamızın tam tersi yönünde, biz onlara göre gizli işler çeviriyormuşuz. Biz AK Parti olarak bunlara müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz” dedi.

‘BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK’

Gazipaşa Havaalanı'na Borajet'in inemeyişi ile ilgili spekülasyonların olduğunu söyleyen Ergün Haber Alanya'da yer alan habere göre şöyle devam etti: “Gazipaşa Havaalanı'nın bugünlere gelmesinde AK Parti İlçe Teşkilatı, milletvekilleri, belediye başkanları, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve Alanya basını gibi bütün her kesimin çok büyük faydaları oldu. Biz bunları inkar etmiyoruz. Ama bırakın da buradaki büyük payı AK Parti İlçe Teşkilatı olarak biz üzerimize alalım. Çünkü bizim dönemimizde insanüstü çalışmalar yapılarak havaalanı bu hale getirildi.

‘BORAJET’İN DOSYALARI EKSİK’

‘Borajet neden inemedi?’ gibi sorulan sorulara buradan cevap vermek istiyorum. Gazipaşa Havaalanı'nın 189 kişilik uçakların açılış izninin verilmesi sırasında iniş genelgesi değişmiştir. Bu genelgede yeni bir takım şartlar konmuştur. Bu şartların en önemlisi simülasyon eğitiminin tamamlanmış olmasıdır. Bu konu daha öncede gündeme gelmiştir. Borajet 'Ben daha önce bu havaalanına indin, yine inerim' mantığıyla hareket etmiş ve kendi dosyasını tamamlamamıştır. Uçuş izni almadan sefer düzenlemeye kalkmıştır. Kendisine ret yanıtı verilmemiştir. Çünkü daha dosyası bile tamamlanmamıştır. Dosyanın tamamlanması içinde simülasyon şartı yerine getirilmelidir.

‘HER ŞEY ŞEFFAF VE AÇIKTIR’

Biz AK Parti olarak özellikle de Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu bizzat simülasyon konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Bu anlamda şirketlerin kendi ülkelerinde simülasyon eğitimlerini tamamlayıp dosyalarını hazırlamalarına izin verildi. Yani denklik ilkesi getirilerek başka ülkelerde yapılan simülasyon eğitimleri bizim ülkemizde de geçerli hale getirildi. Bunun sonucunda Transavia uçuş şirketi uçuş izni almıştır. Burada söylemek istediğim en önemli şey, bir engelleme söz konusu değildir. Bu konunun yakından takipçisiyiz. Kapalı kapılar ardında planlar yapılmıyor. Biz gizli bir şeyler çevirmiyoruz. Her şey şeffaf her şey açık bir şekilde yürüyor.

‘İKİ DAKİKADA ÖĞRENİLEBİLİR’

Sivil Havacılık Kurumu'ndan basit bir dilekçeyle, hangi firmaların başvurduğu, hangilerinin reddedildiği gibi bilgiler oradan alınabilir. Ben mesela iki dakikada internette bir araştırma yaptım, Borajet'in başvuru yaptığını simülasyon dosyasının beklediği bilgisine ulaştım. Biz muhalefetten bir teşekkür etmelerini beklerdik. Havaalanı açıldı hadi teşekkür etmediniz, hiç olmazsa olumlu açıklamalar yapın. Ama aslı astarı olmayan haberlerle iş hızlandırılmaz. Bu tür şeylerle herhangi bir çözüm üretilmez. Yapacakları şey çok basit Bilgi Edinme Yasası'nı kullanarak hangi firmaların neden geri çevrildiğini öğrenecekler” dedi.

GAZİPAŞA TARTIŞMASI ALEVLENDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Ayiptir bu itamda bulunmak ~ 12 yıl önce
Borajet ucaklari dolduramadigi icin gelip devlet yardim etmedimi, Anadolujet tum ucuslarini yapmiyormu , batmakta olan borajeti Anadolujet kurtarmadimi simdi gelip borajetliler hukumete laf atiyorlar. Bu itamlari yaptiran Borajetin genel muduru dur. Basarisizligini gizlemeye calisiyor. Hukumetimiz bu nakorleri gormeli ve yardim elini bu firmadan cekmeli bakalim ozaman kac ay ayakta kalabilir Borajet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dosya eksik Bahane, Sahil Hattı Rantı Şahane ~ 12 yıl önce
Pist uzatıldı mı bir miktar? Uzatıldı, Alan elden geçti mi? Geçti? En azından NDB yakaşma prosedürü hazırlandı mı? O bile bile hazırlandı. Hadi Borajet (adı geçiyor diye söyleyelim) dosyasında eksik var dı, neydi o Thomas Cook mu? Gazipaşaya international sefere niyetlenen Havayolu, Onun da mı dosyası eksikti? E tabi, hiç bir regulasyonda olmamasına rağmen niyetlenen havayollarına henüz bizim bilmediğimiz nedenlerle yok Test uçuşu, yok Simülatör gibi abuk subuk şartlar koyarsan, gerçi yine basından hatırladığım kadarı ile Borajet Gn. Md. nün ifade ettiği yazılan bir de Gazipaşa Belediyesinin verdiği sözü tutmaması konusunu da katarsanmanlarsın Gazipaşanın daha çok bekleyeceğini uçuşu. Bir elin nesi var, diğer elinde gayreti lazım ki oy aldığı vatandaşa hizmet götürmek için ses çıksın. İtikatları zaten sözlerinde zahir AKP lilerin. BIRAKIN BÜYÜK PAYI ALSINLAR BAKIN KAÇ HAVAYOLUNA İNİŞ İZNİ ÇIKIYOR... Aynı İzmirden oy alamadıkları için yıllardır Metro Hattını çıkmaza soktukları gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru yer ~ 12 yıl önce
Dosyanın üstüne değil altına bakmak lazım. (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İki yıl Bora jete İzin verip uçuracaksın sonrada kafana göre Similatör de smilatör diyeceksin. SHGM Ne diyor,Ya similatör yada Test uçuşu yapacaksın.EL İNSAF ADAMLAR İKİ SENEDİR TEST UÇUŞU YAPIYOR.YEMEDİMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anamurlu ~ 12 yıl önce
Bazen kendi özyurdumda esir hayatı yasadıgımı dusunuyorum neden mi : hollandalı yada danimarkalı yada bir alman ucagına atlayıp 3.5 saat sonra gazipaşa ya 189 kişilik ucakla inip hoteline gidip tatil yapacak oysa ben istanbul da yasayıp 75 yasında ki anne babamı gorebilmek için ve 5 gunluk iznimin 36 saatini yada 12 saatini otobusle yolda gecirmeye mahkum olacagım.gazipaşa biletimi yıllık iznim için ateş pahasına almıs olamda bu biletimi 72 kişilik ucak inemez dedikleri(onceki 2 yıl boyunca inmiş olsada) iptal ettirmek zorunda kalacagım.kimse martaval okumasın bu ülkede eline silah alıp hak isteyen nedense hep kazanıyor ama bizim gibi ulkesini sevenler hep cezalandırılıyor.bu işin peşini anamurlu ve bozyazılılar olarak bırakmayacagız herkesi shgm nu telefon ve sikayet yagmurunatutmaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha ne diyeyim... ~ 12 yıl önce
Sivil havacılık biraz daha yapıcı olsaydı keşke. Daha önceden inmiş bir uçak için neden zorluk çıkartılır ? Önemli olan hizmet değil mi ? Şu anda Gazipaşa'dan kimse iç hat uçamıyor, buna ne demeli peki ? İnsanların seyahat hakkı neden engellenir ki ? Yazı be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simulasyon gercekten gerekli mi? ~ 12 yıl önce
simulasyon dosyasimidir nedir onu getirsinler baska dosya isteruk ne fark eder. Adamlar daha once buraya indik diyor peki buna ne denecek? Gercegi bizi ilgilendirmez git birdaha simulasyon mu yap deniyor yani? Eger oyleyse esegi yokusa surmekten baska bir halt degil yapilan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ajda Pekanin bir sarkisi vardi eskilerde...palavra palavra....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞÜKRANLARIMIZ ~ 12 yıl önce
ANAMUR,BOZYAZI TOPLAM 100.000 NÜFUS'U (DIŞARDAKİLERLE 200.000)1,5 SAAT YOL GİDİP GAZİPAŞA'DAN İSTANBULA GİTMEYİ ÇOK GÖRENLERE , 18 SAAT OTOBÜS YOLCULUĞUNA YA DA BUNDAN PEK FARKLI OLMAYAN 260 KM.YOL GİDİP(5 SAAT) ANTALYA DAN UÇAĞA BİNMEYE MAHKUM EDENLERE ,ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ. 50 SENEDİR ULAŞIM ÇİLESİ ÇEKERKEN VARSIN TÜM TÜRKİYE UÇSUN.BİZ SAYENİZDE ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM EDELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000