02 Eylül 2010, Perşembe 08:35:08

Gazipaşa kapanıyor mu?

Teknik yetersizlikleri nedeniyle pek çok özel havayolu şirketlerinden beklenen ilgiyi göremeyen havaalanına, yolcu yetersizliği nedeniyle Borajet'de 20 Eylül'de son kez uçak kaldırmayı planlıyor.
  • Hıncını anlamak mümkün değil. DHMİ' yi devlet kesesinden kuruş çıkmadan bir yatırımı canlandırdığı için mi yargılayacaksın ? İşleten şirketi kendi kasasından çalışarak devlete yük olmadan ülkeye hizmet etmek istediği için mi yargılayacaksın ? Kimi niçin yargılıyorsun ? DHMİ 19 yıllık ölüyü canlandırmak için harekete geçti ve bunu yapmak için talip olarak TAV çıktı. Ölü yatırıma can vermek suçsa bu suçu işlediği için tüm yetkili ve ilgilileri kutlarım ! Seni de nefretini bile yönlendirecek kadar bilgi ve bilinç sahibi olmadan hırsla hareket ettiğin için kınıyorum. Saygılar
  • Öncelikle olarak yöre halkı ve civar şehirlerde oturanlar havayoluna rağbet etmiyor bu net olan bir şey otobüsü kullanıyorlar.. Borajet sefer koydu neden 3-5-7 kişi ile uçuş yapıyor açıklaması net halk havayoluna ilgi duymuyor 10 saatlik otobüs yolculuğunu tercih ediyor nereye gidecekse o kadar.. Sen uçağı doldur bakalım3-5 ay geçsin full uç sonra da diğer teknik alet ekipman talebini yaparsın o kadar..
  • Elalem neler yapıyor, siz neler yapıyorsunuz! Emirates Dubai Manchester uçuyor A380 ile. E nasıl oluyor. Oluyor çünkü, Manchester planını yapmış. Terminalini hazırlamış yıllar önce. Sen ne yapmışsın. Dağa karşı runway!? AHL'ye ILS i aktif hale getirinceye kadar aylar geçmiş. Neymiş issterse A380 alırmış. hadi alsana. yolcusunu bile boşaltacak yerin yok. Bırakın runway i.
  • Bence borajetin buraya uçaması bile yeterince fedakarlık, hatta öğrendiğim kadarı ile başkan cemburak ta söz verdiği yardımı yapmıyormuş , hem söz verin hem tutmayın sonra fedakarlık ????
  • http://www.ucuyorum.com/showthread.php?t=86869&page=4 gir bakalım en rantabl hangisiymiş birde dhminin sitesine gir istatistiklerine bak 20-30 nerden çıkmış anlarsın
  • bu meydan da Borajet'te iş yapmaz arkadaşlar. Firmanın uçuş fiyatlarına bakıyorum, öyle yüksekten uçuyorlar ki, THY ile burun buruna fiyatlar. 1. Bizim halkımızda daha uçma kültürü oturmadı, pervaneli uçağa güvenmezler, o parayı da vermezler.Borajet'in fiyat konusunda biraz fedakarlıkta bulunup kendini revize etmesi gerek yoksa onlarda diğer batık şirketlerin arasında kendilrini bulacaklar. Bununla birlikte Gazipaşa uçuş güvenliği açısından ne olursa olsun riskli biryer, o karşıdaki dağ önemli bir tehlike. Şirketler de b unun bilincinde, isterseniz catIII koyun, yinede Gazipaşa'ya firmalar uçmak istemeyecektir.
  • referandum oncesi kapatma olmaz. sonra "hayir' cikar.....ama referandum sonrasi "hayir' cikarsa gazipasa kapanir.
  • gazipaşa çalışır. antalya 5 saat. mersin 5 saat arabayla. konya 5 saat. seferler 3 güne insin. daha sonra artar.
  • Önce kimler açtırdı, onları bulup yargılayacaksın. Sonra bu kadar paramızı boş yere niçin harcadınız diye sorgulayacaksın. Bile bile lades.
  • bayram sonrası seferler her güne çıkacak.
Yaklaşık 19 yıllık bekleyişin ardından bu yıl temmuzda açılan Gazipaşa Havaalanı, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Teknik yetersizlikleri nedeniyle pek çok özel havayolu şirketlerinden beklenen ilgiyi göremeyen havaalanına, yolcu yetersizliği nedeniyle Borajet'de 20 Eylül'de son kez uçak kaldırmayı planlıyor.

Gazipaşa'nın yanı sıra Bozyazı ve Anamur'un gelişimine de katkı sağlaması hedeflenen havaalanı gece aydınlatma sisteminin olmayışı, pistinin kısa oluşu ve aletli uçuşlara izin verilmemesi gibi bazı teknik aksaklıklar nedeniyle özel havayolu şirketlerinin beklentisini karşılamıyor. Borajet ise yolcu sayısındaki yetersizlik nedeniyle 12 Temmuz'da başladığı uçuşları 20 Eylül'de bitirmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'ndan destek beklediklerini kaydeden Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, izin çıkması halinde TAV'ın pistin uzatılması ve gerekli teknik şartların sağlanması yönünde taahhüt verdiğini bildirdi. Özgenç, şöyle konuştu:
"Devlet burada hiçbir yatırım yapmıyor. Tüm yatırımı, kamulaştırma bedelini TAV üstlenmiş durumda. Pistin uzatılması gibi bir sorun var. Gerekli izinler çıkarsa bunu da TAV gerçekleştirecek. Devletse bu işletmeden elde edilecek karın yüzde 65'ine ortak. Alan kazandığında devlet de kazanacak. Bunun için destek bekliyoruz. Büyük havayolu şirketlerinin gelebilmesi aksaklıkların giderilmesine bağlı. Büyük uçak getirilememesi maliyetleri yükseltiyor. Sabah erken ya da gece geç saatte uçuşa olanak tanımaması nedeniyle firma seferleri iptal etmeyi planlıyor."

Anamurlu üzgün, umut Borajet'te

Anamurlu'lar da 19 yıl bekledikleri Gazipaşa Havaalanı'nın 3 ay gibi kısa bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının sıkıntısını yaşıyor.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkerim Çilingir Borajet'i bir sezon daha beklemeye davet etti. Havaalanının bölgenin gelişimi adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Çilingir, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. Havaalanı'nın özellikle Anamur'un gelişiminde büyük rol oynayacağını kaydeden Çilingir, "İlçemiz Mersin'e 225, Antalya'ya 260 ve Karaman'a 300 kilometre uzaklıkta. Karayolu ile ulaşımı oldukça sıkıntılı olması nedeniyle turizmde istenilen noktaya ulaşamamıştır. Havayolunun devamı bölgemizde turizmin canlanması adına büyük önem taşıyor. Otobüsle Ankara'ya 10, İstanbul'a ise 16-17 saatte ulaşılabiliyor. Ulaşım sıkıntılı olunca yatırımcı gelmiyor. Tarım, turizm ve ticaretin canlanması için Borajet'in çalışmalarını bir süre daha devam ettirmesini bekliyoruz" dedi.
Gazipaşa kapanıyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hıncını anlamak mümkün değil. DHMİ' yi devlet kesesinden kuruş çıkmadan bir yatırımı canlandırdığı için mi yargılayacaksın ? İşleten şirketi kendi kasasından çalışarak devlete yük olmadan ülkeye hizmet etmek istediği için mi yargılayacaksın ? Kimi niçin yargılıyorsun ? DHMİ 19 yıllık ölüyü canlandırmak için harekete geçti ve bunu yapmak için talip olarak TAV çıktı. Ölü yatırıma can vermek suçsa bu suçu işlediği için tüm yetkili ve ilgilileri kutlarım ! Seni de nefretini bile yönlendirecek kadar bilgi ve bilinç sahibi olmadan hırsla hareket ettiğin için kınıyorum. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle olarak yöre halkı ve civar şehirlerde oturanlar havayoluna rağbet etmiyor bu net olan bir şey otobüsü kullanıyorlar.. Borajet sefer koydu neden 3-5-7 kişi ile uçuş yapıyor açıklaması net halk havayoluna ilgi duymuyor 10 saatlik otobüs yolculuğunu tercih ediyor nereye gidecekse o kadar.. Sen uçağı doldur bakalım3-5 ay geçsin full uç sonra da diğer teknik alet ekipman talebini yaparsın o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elalem neler yapıyor, siz neler yapıyorsunuz! Emirates Dubai Manchester uçuyor A380 ile. E nasıl oluyor. Oluyor çünkü, Manchester planını yapmış. Terminalini hazırlamış yıllar önce. Sen ne yapmışsın. Dağa karşı runway!? AHL'ye ILS i aktif hale getirinceye kadar aylar geçmiş. Neymiş issterse A380 alırmış. hadi alsana. yolcusunu bile boşaltacak yerin yok. Bırakın runway i.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence borajetin buraya uçaması bile yeterince fedakarlık, hatta öğrendiğim kadarı ile başkan cemburak ta söz verdiği yardımı yapmıyormuş , hem söz verin hem tutmayın sonra fedakarlık ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.ucuyorum.com/showthread.php?t=86869&page=4 gir bakalım en rantabl hangisiymiş birde dhminin sitesine gir istatistiklerine bak 20-30 nerden çıkmış anlarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu meydan da Borajet'te iş yapmaz arkadaşlar. Firmanın uçuş fiyatlarına bakıyorum, öyle yüksekten uçuyorlar ki, THY ile burun buruna fiyatlar. 1. Bizim halkımızda daha uçma kültürü oturmadı, pervaneli uçağa güvenmezler, o parayı da vermezler.Borajet'in fiyat konusunda biraz fedakarlıkta bulunup kendini revize etmesi gerek yoksa onlarda diğer batık şirketlerin arasında kendilrini bulacaklar. Bununla birlikte Gazipaşa uçuş güvenliği açısından ne olursa olsun riskli biryer, o karşıdaki dağ önemli bir tehlike. Şirketler de b unun bilincinde, isterseniz catIII koyun, yinede Gazipaşa'ya firmalar uçmak istemeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
referandum oncesi kapatma olmaz. sonra "hayir' cikar.....ama referandum sonrasi "hayir' cikarsa gazipasa kapanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazipaşa çalışır. antalya 5 saat. mersin 5 saat arabayla. konya 5 saat. seferler 3 güne insin. daha sonra artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce kimler açtırdı, onları bulup yargılayacaksın. Sonra bu kadar paramızı boş yere niçin harcadınız diye sorgulayacaksın. Bile bile lades.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bayram sonrası seferler her güne çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000