01 Ağustos 2010, Pazar 08:11:33

Gazipaşa için 3 milyar dolarlık söz verdi

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde yapımına 1991 yılında başlanan ve 19 yılda tamamlanan Gazipaşa Havalimanı tarifeli uçuşlarla canlandı.
  • Sevgili AYT çalışanları lütfen boş yere uzun uzun yorumlar yazmayın ve korkmayın. Burası açılacak. Ve açıldı da ileride daha da büyüyecek.
  • pistin kara tarafında 1.5 km uzaktaki 200m lik tepeyi, 3 km uzağındaki 500m lik tepeyi, dereyatağının karşısındaki 300-400 m lik tepeleri ortadan kaldırmayı, bunlarla beraber pistin deniz tarafından geçen ve pist doğrultusunda sadece 800m uzakta olan antalya-mersin karayolunu başka yere taşımayı, 2. pistin yapılabileceği tek yer olan pistin kuzey kısmındaki boş alana 2600 m lik pisti nasıl sığdıracağını hesaplamayı ve kamulaştırma bedelini ödemeyi, ve bu esnada bahsettiğim tepelere çarpmadan uçak iniş kalkışını sağlamayı da, devletten yardım almadan yapmayı başaracaksa neden olmasın, yapsın tabii. uçucu arkadaşlar bilir, bahsedilen gazipaşa; innsbruck (lowi) benzeri bir yerdir, yorumlarken coğrafi olarak gözünüze getirebilirsiniz.
  • bütün kamulaştırma bedellerini tav ödeyecek.devletin kasasından para çıkmayacak.anladınmı.
  • pist uzatılsın, tamam mantıklı bişey. şu anda türkiyede 2 pist kullanan havaalanları sadece antalya ve istanbul ataturk. gunde 1 uçak inen havaalanına 2. pist isteği saçmalık değil de nedir peki? tav yapacak pisti, peki o pisti yapacağı yerin kamulaştırma bedelini de ödeyecek mi? pist doğrultusunda, uçuşlara engel olacağı iddia edilen dağların traşlamasını da yapacak mı tav? bunların hepsini yapıp üstüne de karının 65% ini devlete verecekse yapsın tabii. bazı şeyleri söylemek kolay ama söylediklerinizin yaklaşık maliyetlerinin neler olduğunu hesaplayıp alt alta toplamak mı zor geliyor? oysa ki toplama işlemi yapabildiğinize eminim, en azından buraya yorum yazarken 3+12=? işleminin sonucunu doğru yapabiliyorsunuz:))))
  • ulaştırma bakanlıgı antalya havalimanını işleten şirkete herhalde bir söz verdiki engel oluyor.
  • Tav niye yapmıyor?
  • milletin parası çarcur olmuyor.bütün masrafı tav üstleniyor.ayrıca karın %65 ini devlete vericek.
  • size soruyorum:antalya 2,5-3 saatte gelen bir turist alanya ya transferi 4-5 saati alırsa gelmek istermi.hep antalya havalimanına yakın yerlerr doluyor.alanya esnafı perişan neden .antalya havalimanının ticari kaygılarından dolayı.kardeşim gazipaşanın 2pist ve 3000m olarak açılmasına izin verin ozaman görelim kunduyu yu .inanın çok müşterimiz var yılda 2-3 sefer gelecek.ama antalya havalimanının uzaklıgından vazgeçiyorlar.alanya da yerleşik 20000yabancı var.yılda 2-3sefer gelecekler.ama antalya havalimanının uzaklıgından vazgeçiyorlar.
  • daha günde 1 tane (yazıyla bir) uçak inen havaalanına 2. pist istiyor adam. yakında da yıllık 20m kapasiteli terminal ister herhalde:)) bir de sanayi ve tic. odası başkanıymış. acaba kendi işyerine, önümüzdeki 10 yıl için de oluşacak muhtemel üretim artışının yatırımını ve personelini bugünden mi almış? milletin parasını çarçur etmek kolay tabii, allah akıl fikir versin...
Yapımından 19 yıl sonra ilk tarifeli yolcu uçağını geçtiğimiz günlerde karşılayan Gazipaşa Havalimanı’nın bölgedeki turizm potansiyelini artırması bekleniyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, “Bu bize yetmiyor, pistin 2 bin 600 metreye uzatılması ve ikinci pistin de yapılması halinde, turizm gelirimiz en az 3 milyar dolar daha artar” dedi.

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde yapımına 1991 yılında başlanan ve 19 yılda tamamlanan Gazipaşa Havalimanı tarifeli uçuşlarla canlandı. Borajet Havayolları’nın seferleriyle İstanbul, Ankara ve Nevşehir’e bağlanacak olan Gazipaşa Havaliman’nın sevincini yaşayan Alanya, pistin uzatılmasını, charter seferlerin başlamasını ve yeni bir pistin daha inşa edilmesini talep ediyor.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, bölgede ulaşım sorununun çözülmesiyle turizm potansiyelinin artacağını belirterek, “En fazla beş yıl içinde 100 bin kişiye doğrudan, 500 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlanır. Turizm gelirimizi en az 3 milyar dolar daha artıracak bir proje bu” dedi.

Uzun piste ihtiyaç var ...

Kerim Aydoğan, Alanya’ya hizmet verecek uluslararası uçuşlara açık bir havalimanı temel ihtiyaçlardan birisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Gazipaşa’da yıllardır atıl vaziyette bekleyen havaalanı, TAV’a 25 yıllığına kiralandı. Havalimanın konvansiyonel ölçülerde hizmete gireceğinin açıklanması, turizm sektöründe bayram havası yarattı. Ancak, ihalenin üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen, bu beklentiler tam olarak karşılanamadı. Şimdi tarifeli seferler başladı. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Havalimanına uçak inemez deniliyordu, inebileceği gözüktü. En kısa sürede diğer uçak firmaları ve yurt dışından gelecek olan charterlerin de havalimanımıza sefer düzenlemelerini bekliyoruz.”

500 bin kişiye istihdam

Havaalanının sadece Alanya’nın mevcut potansiyeline hizmet etmeyeceğini, bölgede yeni potansiyel ve istihdam yaratacağını ifade eden Kerim Aydoğan, şu bilgileri verdi: “Havaalanının konvansiyonel ölçülerde hizmete açılması için pistin 2 bin 600 kilometre uzunlukta olması gerekiyor. Devletin kasasından 1 lira bile çıkmadan sadece yatırımcı firma olan TAV’a izin verilerek yapılacak iyileştirmelerle, bölgede oluşacak potansiyel en fazla beş yıl içinde 100 bin kişiye doğrudan, 500 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak. Ülke ekonomisine de yıllık 2.5-3 milyar dolarlık ek bir girdi sağlayabilecek.”

250 kilometrelik sahil

Antalya sahilinin boydan boya 640 kilometre olduğunu hatırlatan Aydoğan, “Gazipaşa Havaalanı açıldığında, Alanya’nın doğusu, Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin yer aldığı yaklaşık 250 kilometrelik sahil şeridinde çok rahat bir ulaşım olacak ve bakir bölgeler turizm bölgesi olacak” diye konuştu.

Otel yatırımları başlayacak kapasite 200 bine çıkacak

Alanya’nın Türkiye’nin turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 7’lik bir kısmını tek başına karşıladığını anlatan Kerim Aydoğan, “Gazipaşa-Anamur bölgesinde çok fazla otel yatırımı bulunmuyor. Ancak potansiyeli şimdiden gören yatırımcılar arazi almaya başladı. Bölgede büyük bir değer artışı olacak. Alanya’da 650 tesiste toplam 150 bine yakın belediye ve bakanlık belgeli yatak kapasitesi bulunuyor. Yeni yatırımlarla birlikte yatak kapasitesinin de 200 bine çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Gazipaşa için 3 milyar dolarlık söz verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili AYT çalışanları lütfen boş yere uzun uzun yorumlar yazmayın ve korkmayın. Burası açılacak. Ve açıldı da ileride daha da büyüyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pistin kara tarafında 1.5 km uzaktaki 200m lik tepeyi, 3 km uzağındaki 500m lik tepeyi, dereyatağının karşısındaki 300-400 m lik tepeleri ortadan kaldırmayı, bunlarla beraber pistin deniz tarafından geçen ve pist doğrultusunda sadece 800m uzakta olan antalya-mersin karayolunu başka yere taşımayı, 2. pistin yapılabileceği tek yer olan pistin kuzey kısmındaki boş alana 2600 m lik pisti nasıl sığdıracağını hesaplamayı ve kamulaştırma bedelini ödemeyi, ve bu esnada bahsettiğim tepelere çarpmadan uçak iniş kalkışını sağlamayı da, devletten yardım almadan yapmayı başaracaksa neden olmasın, yapsın tabii. uçucu arkadaşlar bilir, bahsedilen gazipaşa; innsbruck (lowi) benzeri bir yerdir, yorumlarken coğrafi olarak gözünüze getirebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bütün kamulaştırma bedellerini tav ödeyecek.devletin kasasından para çıkmayacak.anladınmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pist uzatılsın, tamam mantıklı bişey. şu anda türkiyede 2 pist kullanan havaalanları sadece antalya ve istanbul ataturk. gunde 1 uçak inen havaalanına 2. pist isteği saçmalık değil de nedir peki? tav yapacak pisti, peki o pisti yapacağı yerin kamulaştırma bedelini de ödeyecek mi? pist doğrultusunda, uçuşlara engel olacağı iddia edilen dağların traşlamasını da yapacak mı tav? bunların hepsini yapıp üstüne de karının 65% ini devlete verecekse yapsın tabii. bazı şeyleri söylemek kolay ama söylediklerinizin yaklaşık maliyetlerinin neler olduğunu hesaplayıp alt alta toplamak mı zor geliyor? oysa ki toplama işlemi yapabildiğinize eminim, en azından buraya yorum yazarken 3+12=? işleminin sonucunu doğru yapabiliyorsunuz:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulaştırma bakanlıgı antalya havalimanını işleten şirkete herhalde bir söz verdiki engel oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tav niye yapmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
milletin parası çarcur olmuyor.bütün masrafı tav üstleniyor.ayrıca karın %65 ini devlete vericek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
size soruyorum:antalya 2,5-3 saatte gelen bir turist alanya ya transferi 4-5 saati alırsa gelmek istermi.hep antalya havalimanına yakın yerlerr doluyor.alanya esnafı perişan neden .antalya havalimanının ticari kaygılarından dolayı.kardeşim gazipaşanın 2pist ve 3000m olarak açılmasına izin verin ozaman görelim kunduyu yu .inanın çok müşterimiz var yılda 2-3 sefer gelecek.ama antalya havalimanının uzaklıgından vazgeçiyorlar.alanya da yerleşik 20000yabancı var.yılda 2-3sefer gelecekler.ama antalya havalimanının uzaklıgından vazgeçiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha günde 1 tane (yazıyla bir) uçak inen havaalanına 2. pist istiyor adam. yakında da yıllık 20m kapasiteli terminal ister herhalde:)) bir de sanayi ve tic. odası başkanıymış. acaba kendi işyerine, önümüzdeki 10 yıl için de oluşacak muhtemel üretim artışının yatırımını ve personelini bugünden mi almış? milletin parasını çarçur etmek kolay tabii, allah akıl fikir versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000