02 Ekim 2010, Cumartesi 17:28:31

FUARIN GÖZDESİ OLDU

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda düzenlenen Airex fuarı, üçüncü gününde haftasonu olmasına rağmen beklenen ilgiyi görmedi. Fuarda katılımcıların ilgi odağı, Borajet’in ATR72-500 tipi uçağıydı...
  • THY nin 330 unu gezememek kötü oldu ancak hak veriyorum. O yepyeni uçakların etrafında ilk gün doğru düzgün koruma yoktu. Motorun içine yatıp poz verenler bile oldu. Milletin eli iniş takımı üzerindeki kablolara oraya buraya dokunup durdu, kimse de demiyor ki kardeşim bunlar nazik yapılar bir sakatlık çıkar diye. Daha sonra güvenlik müdürü gelip oradakilere çattı, bu uçakların etrafında güvenlik önlemi alınmadı diye. Bir de içieriyi ziyarete açsalar ne olurdu bilinmez. Cumartesi günü uçaklarınm etrafında alınan güvenlik önlemleri ise çok düşündürücüydü. Kukalar dizmişler ve bant çekmişler. ancak rüzgardan kukalar devrilince tablalarının üzerine bu defa taş koymuşlar! O taşlar parçalanmış, parçalar dağılmış olacak iş değil.
  • hakikaten TK'nın örnek alması gereken bi hareketti, uçağın görevlileri ziyarete kapatma saatleri geldi uçağı insanları kıramadıkları için bir türlü kapatamadılar hayret ettim, öteki tarafta verdikleri vergilerle satın alınan A330'un iniş dikmelerinin yanında fotoğraf çekilen çocukların uçağı müdürler geziyor diye kovalanmaları da cabası "Padişahım çok yaşa" mantığı...
  • o son resimdeki gençler ucuyorum.com dan tolgabes64,waterloo(ben),emre_24,talha9508,Fikret(üye değil fakat havacı),haydarboss,bravecan(yönetici can abimiz),orhanyavuz(ve kızları) dur.
  • En Alttaki Resimdeki Gençlerin Havacılığa Olan İlgisi Çok Hoşuma Gitti
  • THY de boş boş fuarda yeni uçaklarıyla sadece gövde gösterisi yapsın ne güzel borajet halka bolca hem reklam yapıyor bizzat canlı olarak thy de insanlara elitist yaklaşsın daha uçakları boş boş yatırsın yazık yazık milli havayolumuz halka inmedikten ve türkiyede olupta halka uçağımızın kapıları açılmadıktan sonra daha ne olsun bir tek bu olaylar türkiyede yaşanır zaten hiç bir yurtdışı fuarında buna benzer vakalar görmedim her uçağa halk girebiliyor bir tek türkiyede insanlara elitist yaklaşılıyor bravo borajet
  • sevgili kardesim o ucak senin benim paralarimla aliniyor, tuyu bitmemis yetimin bile hakki var, yani neden karalamak istiyosun yemek masasini, sizin gibi kardeslerimiz bu huyundan vazgecerse o ucaaklar yarin herkese acilir. illa bir sey karalamak istiyosan git kagit al onu karala
  • Bu kulturun degismesi lazim. Ucak yenidir diye iceri almayan kultur, misafir odasi kulturunun bir uzantisi. Yeni araba alinca plastik kiliflari cikarmayanlarin kulturu. Herkesin sayilmasini kolaylastirmak icin sokaga cikma yasagi koyanlarin kulturu. Bak gercek ozel sirket halka kapisini aciyor, acmak zorunda, senin gibi padisahlik taslamiyor.
  • thy uçağının açılmamasının sebepleri var aslında. birincisi teknik ve thy arasındaki anlaşmazlık. kim ne zaman açacak görevli olacak belli değildi , ikincisi fuar organizasyonunun uçağın halka açılacağı saatleri bildirmemesiydi. fuar bitti neredeyse. gönül ister ki her vatandaş istediği her uçağı rahatlıkla görsün etsin :) 330 halılar falan da kaplanmıştı kirlenmesin diye. sonuçta sıfır uçak halkımız da biraz sıkıntılı olunca böyle oldu bu seferlik. bir dahakine thy logosuyla 380lerimizi görürüz inşallah :)
  • bora jet çok teşekkürler uçagını yediden yetmişe herkesi bindirdi.halkın havayolu bence borajet.ayrıca yetkililere teşekürler.kotpitde oturan yetkiliyede.
  • bugün arkadaşlarla geldik thy yetkilileri izin vermedi o uçakda türk halkının neden vermediler.borajet uçagını gezdik.uçagın içinde arkadaşlarla 15 dk oturduk dinlendik kotpite girdik.borajet yetkilileri cana çok yakındı.onlara teşekür ediyoruz
Atatürk Havalimanı’ndaki 8’inci Airex Havacılık Fuarı, üçüncü gününü geride bırakıyor. Perşembe günü açılan fuarın haftasonu hareketleneceği beklentisi vardı. Ancak, bugün ziyaretçi sayısının beklenen seviyeye ulaşmaması moralleri bozdu.

İlk gün Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ziyaret ettiği Airex fuarını, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ziyaret etmesi bekleniyordu. Fakat, Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım için yapılan hazırlıklar boşa çıktı, ziyaret son anda iptal edildi.
Bundan önceki hemen her Airex’te yağan yağmur fuarın üçüncü gününde de ziyaretçilere sürpriz yaşattı. Yaklaşık 30 dakika süren yağmur süresince fuar katılımcıları ve ziyaretçiler kapalı alanlarda bekledi.

Fuarın ilk gününde Pitts S-1 T tipi uçağıyla gösteri uçuşu yapan Murat Öztürk, bugün de 1946 yapımı Boeing Stearman tipi uçağıyla gökyüzünde görsel sölen sunan Muzaffer Öztürk ile birlikte izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Airex fuarının en çok ilgi gören uçaklarından biri de Borajet’e ait ATR 72-500 tipi uçaktı. TC-YAD kuyruk tescilli uçağı gezmek için çok sayıda ziyaretçi kuyruğa girdi. Borajet uçağına gösterilen ilgi, Airbus 380’in fuarda kaldığı sürede gördüğü ilgiyi aratmadı.



Airex’i ziyaret edenler arasında ünlü isimler de vardı. Rahmi Koç, İbrahim Tatlıses, Akın İpek ve Metin Uca gibi isimler fuarın ünlü konukları oldu. Bazı konuklar için iş jetleri ile tanıtım uçuşu da yapıldı. Bir biri ardına gökyüzüne yükselen iş jetleri, hem müşterileri hem de fuar katılımcılarını kendilerine hayran bıraktı.
Boydak Holding ve medya patronu Akın İpek, Gulfstream 450 tipi uçak sipariş verdi.















FUARIN GÖZDESİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin 330 unu gezememek kötü oldu ancak hak veriyorum. O yepyeni uçakların etrafında ilk gün doğru düzgün koruma yoktu. Motorun içine yatıp poz verenler bile oldu. Milletin eli iniş takımı üzerindeki kablolara oraya buraya dokunup durdu, kimse de demiyor ki kardeşim bunlar nazik yapılar bir sakatlık çıkar diye. Daha sonra güvenlik müdürü gelip oradakilere çattı, bu uçakların etrafında güvenlik önlemi alınmadı diye. Bir de içieriyi ziyarete açsalar ne olurdu bilinmez. Cumartesi günü uçaklarınm etrafında alınan güvenlik önlemleri ise çok düşündürücüydü. Kukalar dizmişler ve bant çekmişler. ancak rüzgardan kukalar devrilince tablalarının üzerine bu defa taş koymuşlar! O taşlar parçalanmış, parçalar dağılmış olacak iş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakikaten TK'nın örnek alması gereken bi hareketti, uçağın görevlileri ziyarete kapatma saatleri geldi uçağı insanları kıramadıkları için bir türlü kapatamadılar hayret ettim, öteki tarafta verdikleri vergilerle satın alınan A330'un iniş dikmelerinin yanında fotoğraf çekilen çocukların uçağı müdürler geziyor diye kovalanmaları da cabası "Padişahım çok yaşa" mantığı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o son resimdeki gençler ucuyorum.com dan tolgabes64,waterloo(ben),emre_24,talha9508,Fikret(üye değil fakat havacı),haydarboss,bravecan(yönetici can abimiz),orhanyavuz(ve kızları) dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En Alttaki Resimdeki Gençlerin Havacılığa Olan İlgisi Çok Hoşuma Gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY de boş boş fuarda yeni uçaklarıyla sadece gövde gösterisi yapsın ne güzel borajet halka bolca hem reklam yapıyor bizzat canlı olarak thy de insanlara elitist yaklaşsın daha uçakları boş boş yatırsın yazık yazık milli havayolumuz halka inmedikten ve türkiyede olupta halka uçağımızın kapıları açılmadıktan sonra daha ne olsun bir tek bu olaylar türkiyede yaşanır zaten hiç bir yurtdışı fuarında buna benzer vakalar görmedim her uçağa halk girebiliyor bir tek türkiyede insanlara elitist yaklaşılıyor bravo borajet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili kardesim o ucak senin benim paralarimla aliniyor, tuyu bitmemis yetimin bile hakki var, yani neden karalamak istiyosun yemek masasini, sizin gibi kardeslerimiz bu huyundan vazgecerse o ucaaklar yarin herkese acilir. illa bir sey karalamak istiyosan git kagit al onu karala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kulturun degismesi lazim. Ucak yenidir diye iceri almayan kultur, misafir odasi kulturunun bir uzantisi. Yeni araba alinca plastik kiliflari cikarmayanlarin kulturu. Herkesin sayilmasini kolaylastirmak icin sokaga cikma yasagi koyanlarin kulturu. Bak gercek ozel sirket halka kapisini aciyor, acmak zorunda, senin gibi padisahlik taslamiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy uçağının açılmamasının sebepleri var aslında. birincisi teknik ve thy arasındaki anlaşmazlık. kim ne zaman açacak görevli olacak belli değildi , ikincisi fuar organizasyonunun uçağın halka açılacağı saatleri bildirmemesiydi. fuar bitti neredeyse. gönül ister ki her vatandaş istediği her uçağı rahatlıkla görsün etsin :) 330 halılar falan da kaplanmıştı kirlenmesin diye. sonuçta sıfır uçak halkımız da biraz sıkıntılı olunca böyle oldu bu seferlik. bir dahakine thy logosuyla 380lerimizi görürüz inşallah :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bora jet çok teşekkürler uçagını yediden yetmişe herkesi bindirdi.halkın havayolu bence borajet.ayrıca yetkililere teşekürler.kotpitde oturan yetkiliyede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bugün arkadaşlarla geldik thy yetkilileri izin vermedi o uçakda türk halkının neden vermediler.borajet uçagını gezdik.uçagın içinde arkadaşlarla 15 dk oturduk dinlendik kotpite girdik.borajet yetkilileri cana çok yakındı.onlara teşekür ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000