26 Kasım 2010, Cuma 13:17:21

BU KADAR GAZ VERİLİR Mİ?

Atatürk Havalimanı'nda Batı-4 olarak bilinen Genel Havacılık apronunda inanılmaz bir olay yaşandı.
  • yazdığına bakarmısın; "beğenmemeye cesaret gösterdiğiniz" diye başlamışsın söze. sence sizi beğenmemek bile cesaret işi. bukadar kibirli davranma lütfen. arkadaşımın söylediği gibi tuvaletci olmasa o üstün yeteneklerinle uçakta ihtiyaç giderebileceğin biyer bulabilicekmisin??? arkanda senin için çalışan insanları unutma lütfen
  • bu görüntüden uzak birçok değerli kaptanımızı bundan tenzih ederim ama genellemeye bakarsanız üzülerek söylüyorum ama sushi siz uçmam diyenler çoğunlukta maalesef. umarım bu sushi olayını hatırlamış ve bana hak vermişsinizdir. bu olayda kaptanın bir suçu olduğuna inanmıyorum.
  • arkadaşım çok doğru söylemişsin. bu öz eleştiri hepimiz için lazım. ne pilot ne hostes nede teknisyen şunu asla unutmamalı bu bir ekip oyunudur. o uçağın içine istediğiniz kalitede pilot ve hostes sokun, istediğiniz kalitede bakım yapın, yakıtcı olmazsa uçamazsın, bagajı yükleyen olmazsa uçamazsın, tuvaleti çeken olmazsa uçamazsın, harekatcı olmazsa uçamazsın. sana katıldığım diğer konu ise pilotların bukadar eleştiriye maaruz kalmalarının sebebi yarattıkları sevimsiz görüntüdür.
  • ben burada pılot arkadasları suclamıyorum elestırmıyorum ama bırsey dıkkatımı cekıyor cogu kımse pılotlara yonelık cephe almıs sebebı ne olabılır. bence pılotlar empatı ve oz elestırı ile olayı dusunsunler.ben ucurmasam ucamazsın dıye bır mantık yok . onu soylıyeyım .o zaman benım cok sey soyleme hakkım dogar .
  • Sizlerin, o begenmemeye cesaret gosterdiginiz pilotlar, sizler gibi zihniyetleri 1458 kere cebinden cikartip, 8' e katlayip, tozunuzu topaginizi alip, katlayip raflara kaldirip, Karekoklerinizi alip, bir de ustune ustluk "Uzay Mekigi Kullanma Kilavuzu" 'nu hem Ingilizce hem Turkce tersten ve duzden wc'de okuyup, bunun egitimini alip, Simulatorlerini tamamlayip, NASA'dan cagrilma potansiyeline sahipken,oturun oracikta, belki yazacak mantikli seyler bulabilirsiniz ki boyle gulunc olmasin... sizoradaotura
  • Kabahat pilotda değil, oraya araba koyanlarda. Sanki yer yok. Ama olmaz. İlla kapısının önüne koyacak ya ?
  • kazanın meydana geldiği yere geniş gövde bir uçağı tabiiki alamaz ve motor çalıştıramazsın. bunun için uygun bir yer gerekir. sen kendi uçağında park yerine dönerken hiç gaz vermiyormusun? kaptanda bence bir suç yok. suç o telleri ihale edip, sonucunu kontrol etmeyen, yada o alanın motor çalıştırma için gerekli emniyet mesafesine sahip olup olmadığını hesaplamayan yöneticilerindir. neden kendini suçlamışım gibi saldırıya geçtin hemen, söylediklerinin yanlış olduğunu sende biliyorsun sevgili kara kartal. anladınmı
  • Geçmiş olsun dedik ama cevaben sizin ne demeye çalıştığınızı anlamak güç. maddi zararla sonuçlanan bu incident asliye mahkemesinde çözüm bulur. firma öder pilota rücu eder. uzatmaya gerek yok. ama madem çok istedin.o zaman sonuca bakalım:tel eskiydi,ben teslim alırken böyleydi filan kimse dinlemez,sen karşı tarafın malına zarar verirsen ödersin...ödemezssen mahkemede ödetirler..olayın olduğu yeri tam anlamadım ama tahmin edebiliyorum.uçak park yerlerinizin emniyet mesafelerini bir daha gözden geçirmenizde fayda var. Ben kullandığım uçakla gaz verirsem arkamdaki minübüs devrilir...widebody...senin uçak küçük ama bu olay olmuş.hele bir keşif yapılsın anlaşılır neyin ne olduğu.öyle cahil cahil atıp tutmayın sözlerinize de dikkat edin.
  • '' BORAJET'' BAŞLIKLI YAZIYA CEVAPTIR BU UÇAGIN ''IDLE'' DAKİ GÜCÜ NEDİR İLLAKİ GAZ VERMEYE GEREK YOK MOTORUN IDLE GÜCÜDE YIKABİLER SEN GETİR UÇAGI OLMAYACAK YERDE 777 IDLE ÇALIŞTIR BAK BAKALIM ARKA TARAF NE OLUYOR UÇAGIN KİTAPLARINI KARIŞTIRIN BAKALIM TEHLİKELİ ALAN OLARAK NERELERİ İŞARET ETMİŞLER UÇAGIN EKSOZUNDAN KAÇ FEET ARKASINI GÖZTERMİŞLER BUNU SADECE SICAKLIK OLARAK BAKMAYIN ÇIKIŞ BASINCININDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN
  • ya arkadaşım hakaten saçmalamışsın, illede kazanın dikkate alınması için birilerinin ölmesimi lazım. yanlış anlama pilotu suçlamıyorum, oradaki tel örgülerin ağlanılacak halini biliyorum çünkü, elbetteki pilot manevra için biraz gaz vermek zorunda, sefa inan nekadar gaz verildiğini orada değilse bilemez. ama lütfen EĞİTİMLİ BİR PİLOT OLARAK BÖYLE CAHİLCE KONUŞMA. BİZİDE KENDİNİDE UTANDIRMA
Borajet'e ait Global Express tipi TC-YAA kuyruk tescilli bir iş jeti manevra yaptığı sırada motora fazla güç verilmesi sonucu, havaalanını çevreleyen tel örgüler yıkıldı.
 
Yıkılan tel örgüler, terminalin dış tarafında park halinde bulunan 4 aracın üzerine devrildi. Kaza sonrası araçların bir kısmı hasar aldı.
 
AIRPORTHABER YAŞANAN OLAY SONRASI ORADAYDI...



2008 yılında Bombardier ile yaptığı anlaşmanın ardından Borajet filosuna katılan Global Express XRS tipi VIP uçağın karıştığı olayda suçlu pilot muydu, yoksa yıkılan çitleri yaptıran DHMİ mi?
 
Atatürk Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşa gitmek için hazırlanan Borajet filosundaki Global Express XRS tipi uçağın motorundan çıkan gücün, havaalanını çevreleyen tel örgüleri yıkması ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken, olayda kimin ihmali olduğu merak ediliyor.
 
Atatürk Havalimanı Batı-4 Apronu’nda bulunan ve sivil alandan giriş-çıkışları engelleyen çitleri deviren uçağın pilotunun gereğinden fazla motora güç vermesi olayın asıl sebebi olarak ortaya çıkarken, pilotun ne kadarlık güç verdiği ise bilinmiyor.
 
AirportHaber Başyazarı ve UTED Onursal Başkanı Sefa İnan, motora bu kadar takatın ancak engine run up area (Motora takat verme alanı) adlı bölüm içerisinde ve özel önlemler alındıktan sonra verilebileceğini kaydetti.
 
Motordan çıkan güç sonrası yıkılan tel örgülerin ise bir süre önce DHMİ’nin ihale ettiği bir firma tarafından yapıldığı ancak yeterince dayanıklı yapılmadığı için motor gücüne direnç gösteremediği de öne sürüldü. Birkaç gün süren şiddetli lodos sırasında da, tel örgülerin bağlantı noktalarının oldukça yıpranmış olduğu öne sürüldü.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞ JETİ
Borajet’in iki yıl önce sipariş ettiği Global Express XRS tipi uçak, Başbakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı filosundaki veTurgay Ciner’e ait Gulfstream 550 tipi uçakla birlikte Türkiye’de bulunan özel jetlerin en büyüğü olarak biliniyor. Yaklaşık 60 milyon dolar değerindeki uçak, aralıksız  8 bin 500 kilometre uçabiliyor. Çift motora sahip Global Express, 15.000 metre yüksekliğe ve 950 km hıza ulaşabiliyor. 44.4 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip olan uçak uçuş esnasında 65.6 kN motor gücü üretiyor. Uçağın uçağın taksiye hazırlandığı sırada motorlara ne kadarlık güç verildiği ise bilinmiyor.
BU KADAR GAZ VERİLİR Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
yazdığına bakarmısın; "beğenmemeye cesaret gösterdiğiniz" diye başlamışsın söze. sence sizi beğenmemek bile cesaret işi. bukadar kibirli davranma lütfen. arkadaşımın söylediği gibi tuvaletci olmasa o üstün yeteneklerinle uçakta ihtiyaç giderebileceğin biyer bulabilicekmisin??? arkanda senin için çalışan insanları unutma lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu görüntüden uzak birçok değerli kaptanımızı bundan tenzih ederim ama genellemeye bakarsanız üzülerek söylüyorum ama sushi siz uçmam diyenler çoğunlukta maalesef. umarım bu sushi olayını hatırlamış ve bana hak vermişsinizdir. bu olayda kaptanın bir suçu olduğuna inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım çok doğru söylemişsin. bu öz eleştiri hepimiz için lazım. ne pilot ne hostes nede teknisyen şunu asla unutmamalı bu bir ekip oyunudur. o uçağın içine istediğiniz kalitede pilot ve hostes sokun, istediğiniz kalitede bakım yapın, yakıtcı olmazsa uçamazsın, bagajı yükleyen olmazsa uçamazsın, tuvaleti çeken olmazsa uçamazsın, harekatcı olmazsa uçamazsın. sana katıldığım diğer konu ise pilotların bukadar eleştiriye maaruz kalmalarının sebebi yarattıkları sevimsiz görüntüdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben burada pılot arkadasları suclamıyorum elestırmıyorum ama bırsey dıkkatımı cekıyor cogu kımse pılotlara yonelık cephe almıs sebebı ne olabılır. bence pılotlar empatı ve oz elestırı ile olayı dusunsunler.ben ucurmasam ucamazsın dıye bır mantık yok . onu soylıyeyım .o zaman benım cok sey soyleme hakkım dogar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizlerin, o begenmemeye cesaret gosterdiginiz pilotlar, sizler gibi zihniyetleri 1458 kere cebinden cikartip, 8' e katlayip, tozunuzu topaginizi alip, katlayip raflara kaldirip, Karekoklerinizi alip, bir de ustune ustluk "Uzay Mekigi Kullanma Kilavuzu" 'nu hem Ingilizce hem Turkce tersten ve duzden wc'de okuyup, bunun egitimini alip, Simulatorlerini tamamlayip, NASA'dan cagrilma potansiyeline sahipken,oturun oracikta, belki yazacak mantikli seyler bulabilirsiniz ki boyle gulunc olmasin... sizoradaotura

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kabahat pilotda değil, oraya araba koyanlarda. Sanki yer yok. Ama olmaz. İlla kapısının önüne koyacak ya ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kazanın meydana geldiği yere geniş gövde bir uçağı tabiiki alamaz ve motor çalıştıramazsın. bunun için uygun bir yer gerekir. sen kendi uçağında park yerine dönerken hiç gaz vermiyormusun? kaptanda bence bir suç yok. suç o telleri ihale edip, sonucunu kontrol etmeyen, yada o alanın motor çalıştırma için gerekli emniyet mesafesine sahip olup olmadığını hesaplamayan yöneticilerindir. neden kendini suçlamışım gibi saldırıya geçtin hemen, söylediklerinin yanlış olduğunu sende biliyorsun sevgili kara kartal. anladınmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçmiş olsun dedik ama cevaben sizin ne demeye çalıştığınızı anlamak güç. maddi zararla sonuçlanan bu incident asliye mahkemesinde çözüm bulur. firma öder pilota rücu eder. uzatmaya gerek yok. ama madem çok istedin.o zaman sonuca bakalım:tel eskiydi,ben teslim alırken böyleydi filan kimse dinlemez,sen karşı tarafın malına zarar verirsen ödersin...ödemezssen mahkemede ödetirler..olayın olduğu yeri tam anlamadım ama tahmin edebiliyorum.uçak park yerlerinizin emniyet mesafelerini bir daha gözden geçirmenizde fayda var. Ben kullandığım uçakla gaz verirsem arkamdaki minübüs devrilir...widebody...senin uçak küçük ama bu olay olmuş.hele bir keşif yapılsın anlaşılır neyin ne olduğu.öyle cahil cahil atıp tutmayın sözlerinize de dikkat edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
'' BORAJET'' BAŞLIKLI YAZIYA CEVAPTIR BU UÇAGIN ''IDLE'' DAKİ GÜCÜ NEDİR İLLAKİ GAZ VERMEYE GEREK YOK MOTORUN IDLE GÜCÜDE YIKABİLER SEN GETİR UÇAGI OLMAYACAK YERDE 777 IDLE ÇALIŞTIR BAK BAKALIM ARKA TARAF NE OLUYOR UÇAGIN KİTAPLARINI KARIŞTIRIN BAKALIM TEHLİKELİ ALAN OLARAK NERELERİ İŞARET ETMİŞLER UÇAGIN EKSOZUNDAN KAÇ FEET ARKASINI GÖZTERMİŞLER BUNU SADECE SICAKLIK OLARAK BAKMAYIN ÇIKIŞ BASINCININDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya arkadaşım hakaten saçmalamışsın, illede kazanın dikkate alınması için birilerinin ölmesimi lazım. yanlış anlama pilotu suçlamıyorum, oradaki tel örgülerin ağlanılacak halini biliyorum çünkü, elbetteki pilot manevra için biraz gaz vermek zorunda, sefa inan nekadar gaz verildiğini orada değilse bilemez. ama lütfen EĞİTİMLİ BİR PİLOT OLARAK BÖYLE CAHİLCE KONUŞMA. BİZİDE KENDİNİDE UTANDIRMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000