19 Eylül 2012, Çarşamba 17:24:06

BORAJET VALİ'DEN DESTEK İSTEDİ

Borajet Havayolu şirketi yetkilileri bölgenin merkezi olarak seçtiği Van’dan yurtiçi ve yurtdışı seferleri başlatmak için Van valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek kendisinden destek istedi...
  • Kadir bey amerikadan sizi ziyarete geliyorlarismis. Durum hakkinda bilgi almaya :)
  • Bu şirket gerçekten ne yaptığını bilmiyor. Kurulduğu günden beri yanlış işler yapıyor. itibarını zedeliyor. Yine yanlış bir haber ERBİL le hiç uçmayacaklar. Bırakın Erbili Vanada uçmayacaklar.
  • Yaparsınız yaparsınız :)) Erbil diyorlar hala...Gerçekten başarılı yöneticiler var şu Borajet'te.hepsini ayrı ayrı tebrik etmek lazım :)
  • yakınada batar bu şirket çok kişinin ahını aldı cokk
  • Yazdigimiz hic birseyi yayinlamiyorsunuz. Borajet hep yardim bekliyor. Kahramanmaras ucuslarindanda gelip bizden yardim istemislerdi. Tebriz irak demislerdi. Oysaki anladikki irak ucuslari karsilikli izinle veriliyor. Erbil yetkilileri bu izni atlasjet de vermis yani erbile hic bir yerden ucamazsin. Bunu kadir beyde biliyor ama her gittigi yere bunu soyluyor. Sanirim boyle sirketdeki gelecegini uzatmaya calisiyor. Van ucuslarini lutfen yakindan takipedin 2 ay sonra bize destek vermediler diyerek van lilari suclayip ucuslarda cekilecekler. Hic bir zaman erbil ucusu da olmayacak baslamayacak bile . Lutfen artik ciddiyet borajet yetkilileri bu kadar sehirle oynamasin
  • Bolgedeki potansiyel nedeniyle gayet verimli ve başarılı olunacağı asikar..

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, beraberindeki şirket yetkilileriyle birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Peker, bölgenin merkezi olarak seçtikleri Van’dan yurtiçi ve yurtdışı uçuşlara başlamak istediklerini belirterek Borajet ile ilgili atılımlar yapmak için Vali Karaloğlu’nun desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Yurt içindeki uçuşlarının Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, yurt dışında ise ilk etapta İran’ın Urumiye, Tebriz, Irak’ın Erbil kentleri olacağını ifade eden Peker, şunları kaydetti:

”Biz daha önce yurtdışındaki bölgesel uçuşlar için gerekli izinleri alamadığımızdan dolayı bu projemizi hayata geçiremedik. Ancak şu anda şartlar biraz daha iyileşti. İran’la uçuş konusunda sıkıntı yaşamayız. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın 4 havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak yeni atadığı yetkili ile İstanbul’da bir görüşme yaptık. Kendisiyle her konuda anlaşma yaptık. Van’a da gelecekti ancak rahatsızlığı sebebiyle gelemedi. Eğer Van’da altyapı olarak sorun yaşamazsak kısa süre içinde bölgesel uçuşlarımıza başlayacağız.”

UÇUŞLAR BAŞLARSA İKİ UÇAK, SÜREKLİ VAN’DA OLACAK

Uçuşlara başlamak için iki uçağı teknik personeli ile Van’da bulundurmak istediklerini ifade eden Peker: “Tarifeli uçuşlar zor uçuşlardır. Uçağın biri burada arıza yaptığı zaman yolcuyu hava alanında bekletmemiz çok zor olur. Dolayısıyla biz buraya iki uçağı getirip bıraktığımız zaman personelini, bakım malzemelerini, depo yedeklerinin hepsini getirmemiz gerekir. Onun için bizim depo ihtiyacımız olacak. Normal bir operasyondan daha maliyetli bir operasyon. Vatandaşın uçakları kullanmaları için bizim de uygun fiyatları belirlememiz gerekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden destek almamız lazım” diye konuştu.

“VALİLİK OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Vali Münir Karaloğlu da, Brojet uçuşları için en iyi desdinasyonun Van olduğunu belirterek: “Niye Van’dır? Çünkü Van, Türkiye’nin en uzak noktası. Borajet’in uçakları uzun hatlarda sıkıntılı. Van’dan Ankara’ya, Van’dan Bursa’ya bu uçaklarla uçulmaz. Brojet’in uçakları kısa hatlar. Ara hatlarda daha rantabıl çalışıyor. Şimdi Van’ı merkez olarak kabul ettiğimizde dış hatlarda Tebriz, Urumiye, Erbil veya Süleymaniye uçuşları yapılabilir. İç hatlarda da Van’dan direk olarak Karadeniz bağlantımız yok. Diyarbakır, Gaziantep bağlantımız yok ve çok ihtiyaç var. Van bölgenin merkezi. Van Türkiye’nin en uzak noktası ve çevresindeki önemli merkezleri Van’ı Borajet’le iç ve dış hatlarda buluşturabiliriz” dedi.

Valilik olarak bölgesel uçuşlarını gerçekleştirmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

”Biz her türlü desteği veririz ve bu saydığımız hatlarda kesinlikle sorun yaşamazsınız. İran tarafında uçuşlarda bir sorun olmazsa biz de Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüşmeler yaparız. Ayrıca biz kentin bütün dinamiklerini de sizin yanınıza bırakmaya çalışırız.”

BORAJET VALİ'DEN DESTEK İSTEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Ziyarete gelene var. ~ 11 yıl önce
Kadir bey amerikadan sizi ziyarete geliyorlarismis. Durum hakkinda bilgi almaya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde yanlış yaptım ~ 12 yıl önce
Bu şirket gerçekten ne yaptığını bilmiyor. Kurulduğu günden beri yanlış işler yapıyor. itibarını zedeliyor. Yine yanlış bir haber ERBİL le hiç uçmayacaklar. Bırakın Erbili Vanada uçmayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardımjet ~ 12 yıl önce
Yaparsınız yaparsınız :)) Erbil diyorlar hala...Gerçekten başarılı yöneticiler var şu Borajet'te.hepsini ayrı ayrı tebrik etmek lazım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komikler ~ 12 yıl önce
yakınada batar bu şirket çok kişinin ahını aldı cokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lutfen yanlis anlamayin bu bir oz elestiri ~ 12 yıl önce
Yazdigimiz hic birseyi yayinlamiyorsunuz. Borajet hep yardim bekliyor. Kahramanmaras ucuslarindanda gelip bizden yardim istemislerdi. Tebriz irak demislerdi. Oysaki anladikki irak ucuslari karsilikli izinle veriliyor. Erbil yetkilileri bu izni atlasjet de vermis yani erbile hic bir yerden ucamazsin. Bunu kadir beyde biliyor ama her gittigi yere bunu soyluyor. Sanirim boyle sirketdeki gelecegini uzatmaya calisiyor. Van ucuslarini lutfen yakindan takipedin 2 ay sonra bize destek vermediler diyerek van lilari suclayip ucuslarda cekilecekler. Hic bir zaman erbil ucusu da olmayacak baslamayacak bile . Lutfen artik ciddiyet borajet yetkilileri bu kadar sehirle oynamasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper Fikir ~ 12 yıl önce
Bolgedeki potansiyel nedeniyle gayet verimli ve başarılı olunacağı asikar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000