04 Nisan 2012, Çarşamba 13:32:32

BORAJET DURDURDU, NABİ AVCI SİNİRLENDİ!

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın da katılımıyla 28 Aralık 2011 tarihinde başlayan Eskişehir uçuşları sona erdi. Borajet ve AnadoluJet’in ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu uçuşlar neden durduruldu? İşte ayrıntılar.
  • Saatleri duzeltip ilk baslarda gunde 1sefer be birazda uygun fiyatlarla ve sehrin potansiyeline gore ucuslari surdurmeleri lazim
  • UÇUŞ SAATLERİ YÜZÜNDEN
  • Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Borajet'in uçuş saatlerine bakın. Hepsi millet işte ya da okuldayken! Öğlen vakti uçuş. Bu koşullarda bu uçakları kullansa kullansa işsiz güçsüz insanlar kullanır ki zaten onların da uçak biletine verecek parası olmaz.
  • Orta menzilli, 120-150 kisilik ucaklarla regional hava tasimaciligi yapilmaz.Yaparsanda kabahat kimde diye herkes islik calarak havaya bakmaya devam eder. Ayrica hangi sehir olursa olsun(AHL ye 1 saat mesafede) gidis 06-09 arasi donus 18-21 arasi bak bakalim yolcu var mi yok mu ?
  • Eskisehir halkinin hic bir sucu yok. hemen hemen kimse boyle bir seferin varligindan bile haberdardegil Sorun cok basit anlasilmiyormu borajet tabana inmiyor. Bolgediki yerel yonetimden bir kac kisiyi ziyaret ediyor o kadar bunlar havaciligi bu zanediyor mucadele etmeni ne oldugunu bilmiyorlar . Ondan onemlisi mucadelenin nasil yapilacagini bile bilmiyorlar . Kadir bey gozunu kapamis bir kac kisinin pesinden gidiyor. Sirkete ciddi yonetim zafiyeti var soru bu yazik bu sirketin sahibi olan yalcin beye adam amerikada bu acemilerden yanlis yamalak rapor alip duruma inaniyor.
  • Eskişehirin qelir düzeyiyle pek alakalı deqil bu seferlerin kalkması sonucta borajet zaten ucuz biletci firma ama eskişehir halkının qenel olarak ucak kullanma alıskanlıqı yok önce bu kazandırılmalı insanlara reklam ve sponsporluklarla..qerisi qelir zaten..
  • ben de anlamış değilim. thy yıllardır istanbuldan da uçmayı denedi ama yolcu sayısı hiç yüksek miktarda olmadı. eskişehir gibi bir şehirde hem de havacılığın kalbi sayılan bir şehirde uçuşların tutmaması gerçekten çok enteresan...
  • otobüsle 35 lira olan bilet uçakta 129 lira. bir istanbullu olarak şahsen o kadar yüksek miktarları veremem gidiş gelişte ben uçağa, ayda aldığımız öğrenci kredisi zaten 260 lira. ha sen vermezsin ama zengin öğrenciler verir diyenler için de o adamlar zaten istanbulda özellerde okuyorlar :)
  • kabugu kadar kucuk bir kara parcasinda ichat tasimaciligi icin hangi tip ucaklar kullanilmasi ekonomik olur THY yonetimi once bunu ogrenmelidir. Bilmediginden degil tabiki, isine gelmediginden. Can RJ100 gibi 10 tane ucak alsa Turkiye icinde her noktaya en az iki sefer yapar hemde dolu dolu. Gerisi tamamiyla laf cambazligi.
  • bu sefer nasıl tutmadı ki..2 tane üniversite var nasıl çalışmadı...o kadar öğrenci önce İstanbul'a oradan Türkiye'nin her yerine gönderilebilirdi,tıpkı kocaeli seferleri gibi
Borajet Havayolları'nın uçakları ile Borajet ve AnadoluJet'in ortak uçuşu olan İstanbul-Eskişehir, Eskişehir-İzmir uçuşları beklenen doluluk oranını yakalayamadığı için durduruldu. Yaklaşık üç aydır devam eden uçuşlarda yüzde 33’lük doluluk oranının üstüne çıkılamadı. Geçmiş yıllarda Türk Hava Yolları’nın Eskişehir uçuş denemeleri de bu sebeplerden dolayı iptal edilmişti. 
 
Bir türlü uçağı sevemeyen Eskişehirlilerin bu tutumu milletvekili Nabi Avcı’yı çileden çıkardı. Avcı, Eskişehirlilere sitem ederek, "Artık kendi uçağınızı alıp uçarsınız" diyerek üzüntüsünü ifade etti.
 
Avcı, Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Halk Günü" etkinliğinde bir gazetecinin "iptal olan uçak seferleri hakkın ne düşünüyorsunuz" demesi üzerine adeta patladı. 
 
Nabi Avcı, BoraJet yetkililerinin kendisine bir mektup yazarak durumu aktardıklarını ifade ederek mektubu okudu. Borajet yetkililerinin, mektupta, yapılan bütün çalışma ve ziyaretlere rağmen istenilen yolcu talebini alınamadığını belirttiklerini ifade eden Avcı, şunları söyledi.
 
"Mektupta 28 Aralık 2011-23 Mart 2012 arasındaki istatistik oranları gönderildi. Gelen rakamlara göre, başlangıcı 28 Aralık 2011, bitişi 22 Mart 2012 olan İstanbul-Eskişehir arası uçuş sayı 34, sunulan koltuk sayısı 2 bin 312, uçan yolcu 638, doluluk oranı yüzde 27. Başlangıcı 28 Aralık 2011, bitişi 23 Mart 2012 olan Eskişehir-İstanbul uçuş sayısı 32, sunulan koltuk sayısı 2 bin 176, uçan yolcu sayısı ise 736, doluluk oranı yüzde 33. Hemen hemen aynı tarihlerde, İzmir-Eskişehir uçuş sayısı 32, sunulan koltuk 2 bin 176, uçan yolcu 679, doluluk oranı yüzde 31. Eskişehir-İzmir uçuş sayısı ise 34, sunulan koltuk 2 bin 312, uçan yolcu 654, doluluk oranı yüzde 28. Hepsinin toplamına bakarsak, toplam uçuş sayısı 132, sunulan koltuk 8 bin 976, uçan yolcu 2 bin 707, boş koltuk 6 bin 269, doluluk oranı yüzde 30." 

"Bu şartlarda '15-20 yolcuyla uçurmaya devam et' denilemez"
 
Avcı, Borajet yetkililerinin ortaya çıkan tablo sonucunda Eskişehir uçuşlarını yaz sezonu için planlamadıklarını belirtti. 
 
Borajet yetkililerinin, Eskişehir uçuşlarıyla ilgili yerel yöneticilerden yeterli desteği alamadıklarını bildiklerini ifade eden Avcı, şöyle devam etti: 
 
"Firma yetkilileri 'uçtuğumuz noktalardaki devam eden alt limitimiz en az yüzde 70'tir. Ancak Eskişehir uçuşlarımızda bu rakamın yarısı dahi yakalanamamıştır. Tabloda görüldüğü üzere Borajet'in Eskişehir'de ettiği zarar yüzde 100 doluluğa göre 658 bin 245 lira, yüzde 70 alt limit doluluk oranına göre de 464 bin 880 lira'. Şimdi mektupta açıkça, 'kardeşim biz bu uçuşlardan yüzde 100 doluluğa göre 650 bin lira zarar ettik. Hadi ondan vazgeçtim, diğer yerlere uçtuğum gibi uçsaydım ona göre 464 bin 880 lira zarar ettim' diyor. Bu şartlar altında kimse kimseye 'kardeşim gel sen buraya 15-20 yolcuyla uçurmaya devam et' diyemez." 
 
"Keşke Eskişehir bu şartları biraz daha zorlasaydı"
 
Avcı, uçak seferleriyle ilgili çeşitli bahaneler söylendiğini anlatarak, şunları söyledi: 
 
"Şimdi de 'uçuşlar Atatürk Hava Limanı'na olsaydı, sabah gidilip akşam dönülseydi, bunlar olmazdı' deniliyor. İzmir'de tek hava limanı var. Hadi Eskişehir-İstanbul arası karayolumuz çok güzel, arabası olan onu tercih eder ama İzmir için 6 saatlik yolda insanın arabası bile olsa uçmanın avantajlı yanı var. Benim arabam da olsa 1 saatlik yolu niye 6 saatte gideyim. Buna rağmen İzmir-Eskişehir uçuşları yüzde 31, Eskişehir-İzmir arası uçuş oranı yüzde 28. İstanbul tren seferleri de kalktı. Ben bekliyordum ki tren seferleri olmayınca yolcuların bir kısmı uçağa biner... Şimdi bu şartlar altında benim bu adamlara söyleyeceğim bir şey yok. Bundan sonra yapılacak çözüm, iş adamları, ticaret, sanayi odaları, borsa, belli başlı belki otobüs firmaları bir araya gelirler 'atla deve değilmiş bu iş' deyip bir uçak alırlar, onu hangi gün, hangi saatte nereye isterlerse uçururlar. Ben bunu kravatsız toplantıda söylemiştim. Ben bunun tutacağını düşünüyorum. Uçuşların başlatılması için destek veren bütün Eskişehir milletvekillerine teşekkür ediyorum. Onlar uçuşların başlatma girişimlerinde sağ olsunlar bana destek verdiler. Keşke Eskişehir bu şartları biraz daha zorlasaydı, özellikle iş adamlarımız bir süre daha destekleydi iyi olurdu" dedi. 
 
Öte yandan Anadolu Üniversitesi tarafından işletilen Eskişehir meydanında yolcu başı alınan hizmet bedelinin de DHMİ ücret tarifesinden yüksek olduğu kaydedildi. 
BORAJET DURDURDU, NABİ AVCI SİNİRLENDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

es es ~ 10 yıl önce
Saatleri duzeltip ilk baslarda gunde 1sefer be birazda uygun fiyatlarla ve sehrin potansiyeline gore ucuslari surdurmeleri lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMET ~ 12 yıl önce
UÇUŞ SAATLERİ YÜZÜNDEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Borajet'in uçuş saatlerine bakın. Hepsi millet işte ya da okuldayken! Öğlen vakti uçuş. Bu koşullarda bu uçakları kullansa kullansa işsiz güçsüz insanlar kullanır ki zaten onların da uçak biletine verecek parası olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orta menzilli, 120-150 kisilik ucaklarla regional hava tasimaciligi yapilmaz.Yaparsanda kabahat kimde diye herkes islik calarak havaya bakmaya devam eder. Ayrica hangi sehir olursa olsun(AHL ye 1 saat mesafede) gidis 06-09 arasi donus 18-21 arasi bak bakalim yolcu var mi yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskisehir halkinin hic bir sucu yok. hemen hemen kimse boyle bir seferin varligindan bile haberdardegil Sorun cok basit anlasilmiyormu borajet tabana inmiyor. Bolgediki yerel yonetimden bir kac kisiyi ziyaret ediyor o kadar bunlar havaciligi bu zanediyor mucadele etmeni ne oldugunu bilmiyorlar . Ondan onemlisi mucadelenin nasil yapilacagini bile bilmiyorlar . Kadir bey gozunu kapamis bir kac kisinin pesinden gidiyor. Sirkete ciddi yonetim zafiyeti var soru bu yazik bu sirketin sahibi olan yalcin beye adam amerikada bu acemilerden yanlis yamalak rapor alip duruma inaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskişehirin qelir düzeyiyle pek alakalı deqil bu seferlerin kalkması sonucta borajet zaten ucuz biletci firma ama eskişehir halkının qenel olarak ucak kullanma alıskanlıqı yok önce bu kazandırılmalı insanlara reklam ve sponsporluklarla..qerisi qelir zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben de anlamış değilim. thy yıllardır istanbuldan da uçmayı denedi ama yolcu sayısı hiç yüksek miktarda olmadı. eskişehir gibi bir şehirde hem de havacılığın kalbi sayılan bir şehirde uçuşların tutmaması gerçekten çok enteresan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
otobüsle 35 lira olan bilet uçakta 129 lira. bir istanbullu olarak şahsen o kadar yüksek miktarları veremem gidiş gelişte ben uçağa, ayda aldığımız öğrenci kredisi zaten 260 lira. ha sen vermezsin ama zengin öğrenciler verir diyenler için de o adamlar zaten istanbulda özellerde okuyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kabugu kadar kucuk bir kara parcasinda ichat tasimaciligi icin hangi tip ucaklar kullanilmasi ekonomik olur THY yonetimi once bunu ogrenmelidir. Bilmediginden degil tabiki, isine gelmediginden. Can RJ100 gibi 10 tane ucak alsa Turkiye icinde her noktaya en az iki sefer yapar hemde dolu dolu. Gerisi tamamiyla laf cambazligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu sefer nasıl tutmadı ki..2 tane üniversite var nasıl çalışmadı...o kadar öğrenci önce İstanbul'a oradan Türkiye'nin her yerine gönderilebilirdi,tıpkı kocaeli seferleri gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000