23 Eylül 2010, Perşembe 15:48:50

APRONDA TÜRK GÜCÜ

Uçak ve helikopterlerin motorlarına ilk hareket verilmesini sağlayan Yer Destek Cihazı, Türkiye’de ilk kez yerli bir şirket tarafından üretildi. Yerli üretilen cihaz, ithalinden yüzde 50 daha ucuz...
  • klasik bir jeneratör bu, sadece piyasada değil apronda kullanılıyor, sadece elemanın girişimcilik ruhuna saygı duyarım, piyasadan aprona dalmış
  • "iyi şey yapıp bir iki kötü şey yapan rolmodelimizdir" diyorsan al sana Hitler. halkı için neredeyse avrupanın ve rusyanın tamamını alıyordu. refah-bolluk muazzam olacaktı. haaa bu arada 40 milyoncuk insan gitti o ayrı. ama olsundu iyi birşey yapan örneğindir sana göre. kalan kötülükler önemsiz. ne insanlar var şu dünyada ya hayret.
  • Helal olsun AREL.destek vermek en azından basit bir tebrigi esirgememek lazım ki bu üretim büyük üretimdir.
  • Ben orda ne anlatmak istiyorum sen ne anlıyorsun ne yani edison böyle birşey buldu diye yerden yeremi vuralım orası bizi ilgilendirmez biz çalışkanlığını sabrını örnek alıcaz ne yani vay kardeşim bu adam bunu bulmuş ama bunuda bulmuş olmazmı dicez.Yani lafi neresinden anlıyorsunuz anlamıyorum.Düz okuyun düz anlayın bazen düz mantık olmak iyidir.Senin dediğine göre bu çok yanlış bir çalışma olmuş bunu yapan kim bilir neler yapar...
  • edisonu gözünde büyüten ve hatta kimi zaman "kendisi cennete girmezse bende girmem " gibi yüce cümleler edebilenlere bir hatırlatma: edison aynı zamanda elektrikli sandalyenin de mucididir. bu arada GPU iyi birşeydir.
  • ben bu cihazı yakından gördüm.28 volt dc ile Borajetin turboprop ları çalıştırılıyor.Ama yapan arkadaş daha büyük uçakların standardlarından habersiz herhalde 220 volt 400 hz AC yapmış.115 volt 400 hz AC ye ayarlamak zor değil ama keşke baştan apron standart larını araştırsaymış tekrar tekrar iş yapmak zorunda olmazmış.Şimdi bu cihazın 115 VOLT 3 FAZ 400 hz modelini yapmalarını ve türkiyenin hobart ın tekelinden kurtulmasını bekliyoruz.Tebrikler.
  • Made in Turkey değil, Made in TÜRKİYE :) saygılar
  • bora jeti de atlamamak lazım.bora jet kullanıcak diğerleri de kullanıcakki üreten teknolojisini ilerletme şansı bulsun.bende bora jeti kullanıcam fırsatını bulursam.
  • sen edison ampulü bulana kadar neler olmuş bir oku öğren istersen 3000 e yakın deneyi canı sıkıldığı için yapmamış.Ne olacaktı adamlar yapıp dünyaya milyonlarca satacak değil ya.ama böyle böyle ilerlenecek senin kafayla olsaydı oturup 3 günde uçan araba yapmak lazımki senin gözüne girelim=))
  • arkadaslar, ipadim yok ama demek istedigim konu su ipad 500 degil 5000 dolar bile olsa dunyada bunu yapan bir firma var, alicaksan ondan alicaksin. senin yaptigin jenerator den Turkiyede belki bir tane yapan var ama dunyada yuzlerce ureten vardir. Tamam anladik bu da birsey diyeceksin ama artik is isten gecti. Dogulu kafasi ile devamli arkadan gelip, taklit edip, ogunup duracagiz. Hatirlarsaniz Turk mali bir simulator yapip, milyonlar harcayip bir tane Kore'ye satmistik. Ondan sonra kac tanesi satildi bu simulatorun?

Ankara merkezli Arel adlı şirket, Türkiye’de ilk kez Yer Destek Cihazı üretti.  Uçak ve helikopter gibi sivil ve askeri hava araçlarının, havaalanları ile hangarlarda yer bakımlarının yapılması, motorlarına ilk hareket verilmesi için gerekli olan özel parametrelerde elektriği üreten cihazdan bugüne kadar 20’ye yakın üretildi.

Ground Power Unit (GPU) adlı cihaz Silahlı Kuvvetler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve özel hava yolu taşımacılığı yapan şirketlerce kullanılmaya başlandı.

Cihazın kullanıcıları arasında Polis Akademisi ve Borajet de bulunuyor. Cihazdan İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen, Tokat ve Balıkesir Havaalanları ile TAI ve TUSAŞ tesislerinde de bulunuyor.

Türkiye’de ilk kez üretilen GPU cihazı, ithal olana göre yüzde 50 daha ucuz.

Cihazı üreten şirket Ankara merkezli bir aile şirketi... 1987 yılında Aydın Arcağ tarafından kurulan şirket, dizel kaynak makinesi, jeneratör ve konvertörlü tip beton vibratörleri gibi ürünlerin Türkiye'deki ilk tasarımını ve yerli imalatını gerçekleştirdi.

 

APRONDA TÜRK GÜCÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
klasik bir jeneratör bu, sadece piyasada değil apronda kullanılıyor, sadece elemanın girişimcilik ruhuna saygı duyarım, piyasadan aprona dalmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"iyi şey yapıp bir iki kötü şey yapan rolmodelimizdir" diyorsan al sana Hitler. halkı için neredeyse avrupanın ve rusyanın tamamını alıyordu. refah-bolluk muazzam olacaktı. haaa bu arada 40 milyoncuk insan gitti o ayrı. ama olsundu iyi birşey yapan örneğindir sana göre. kalan kötülükler önemsiz. ne insanlar var şu dünyada ya hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helal olsun AREL.destek vermek en azından basit bir tebrigi esirgememek lazım ki bu üretim büyük üretimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben orda ne anlatmak istiyorum sen ne anlıyorsun ne yani edison böyle birşey buldu diye yerden yeremi vuralım orası bizi ilgilendirmez biz çalışkanlığını sabrını örnek alıcaz ne yani vay kardeşim bu adam bunu bulmuş ama bunuda bulmuş olmazmı dicez.Yani lafi neresinden anlıyorsunuz anlamıyorum.Düz okuyun düz anlayın bazen düz mantık olmak iyidir.Senin dediğine göre bu çok yanlış bir çalışma olmuş bunu yapan kim bilir neler yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
edisonu gözünde büyüten ve hatta kimi zaman "kendisi cennete girmezse bende girmem " gibi yüce cümleler edebilenlere bir hatırlatma: edison aynı zamanda elektrikli sandalyenin de mucididir. bu arada GPU iyi birşeydir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bu cihazı yakından gördüm.28 volt dc ile Borajetin turboprop ları çalıştırılıyor.Ama yapan arkadaş daha büyük uçakların standardlarından habersiz herhalde 220 volt 400 hz AC yapmış.115 volt 400 hz AC ye ayarlamak zor değil ama keşke baştan apron standart larını araştırsaymış tekrar tekrar iş yapmak zorunda olmazmış.Şimdi bu cihazın 115 VOLT 3 FAZ 400 hz modelini yapmalarını ve türkiyenin hobart ın tekelinden kurtulmasını bekliyoruz.Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Made in Turkey değil, Made in TÜRKİYE :) saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bora jeti de atlamamak lazım.bora jet kullanıcak diğerleri de kullanıcakki üreten teknolojisini ilerletme şansı bulsun.bende bora jeti kullanıcam fırsatını bulursam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen edison ampulü bulana kadar neler olmuş bir oku öğren istersen 3000 e yakın deneyi canı sıkıldığı için yapmamış.Ne olacaktı adamlar yapıp dünyaya milyonlarca satacak değil ya.ama böyle böyle ilerlenecek senin kafayla olsaydı oturup 3 günde uçan araba yapmak lazımki senin gözüne girelim=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar, ipadim yok ama demek istedigim konu su ipad 500 degil 5000 dolar bile olsa dunyada bunu yapan bir firma var, alicaksan ondan alicaksin. senin yaptigin jenerator den Turkiyede belki bir tane yapan var ama dunyada yuzlerce ureten vardir. Tamam anladik bu da birsey diyeceksin ama artik is isten gecti. Dogulu kafasi ile devamli arkadan gelip, taklit edip, ogunup duracagiz. Hatirlarsaniz Turk mali bir simulator yapip, milyonlar harcayip bir tane Kore'ye satmistik. Ondan sonra kac tanesi satildi bu simulatorun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000