30 Haziran 2013, Pazar 08:31:53

YOLCU SAYISI YETERSİZ KALINCA UÇUŞLAR DURDU!

İzmit'te inşaatına 20 yıl önce başlanan Cengiz Topel Havalimanı, yolcu olmadığı gerekçesiyle 1.5 yılda kapılarına kilit vurdu...
  • cengiz topel havalimaninin kapatilmasi cok buyuk kayiptir.karadenizden sakarya ya kocaeline bursaya giden ve gelen otobuslere bakin ne kadar yolcu tasiyor. iyi bir reklamla ucaklarin doluluk orani cok yusek bir seviyeye cekilebilir .
  • THY Zonguldak da uçmalı. Dusseldorf-Zonguldak iyi bir hat. Rekabet olsun tabi 350.000 Zonguldaklı var bu bölgede. Haydi THY veya Pegasus.
  • Saw varken izmite ne gerek vardı ?
  • Bu ve benzeri meydanlara Atlas'ın sipariş ettiği Bombardier C serisi ideal olur kanımca... B737 çok büyük geliyor, kurutmuyor...
  • Bora jet Zonguldak havalimanına da kış sezonunda uçak koyuyor yazın orayı kapatıyor, Anadolu jet buralarda hizmet vermeli
  • Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bu meydanı uçan beygir ihya edebilir bence....
  • Pist; Tepetarla mevkiinde İstanbul-Ankara otobanı ve Maşukiye İzmit yoluna paraleldir. Meydanın yolcu terminali ise İzmit-Sakarya yolu üzerindedir. Meydan Sakarya'ya yarım saat uzaklıktadır. Körfez sanayisi için biçilmiş kaftandır. Değerlendirilebilirse.
  • Atlas değil Anadolujet 2 kasım 2011 de B-737-7 ile Trabzona başladı.%70 doluluk varken 8 nisan 2012 de,ekmek yesin diye borajete devredildi.Bu attan inip eşeğe bindirilme operasyonu halkı kızdırmasına rağmen Bora ,Trabzon yanısıra geçen yaz Antalya ve Bodrum operasyonlarıyla uçurmasına rağmen Kocaeli valisinin tanıdığı bazı imtiyazları geri çekince ani refleksle 9 nisan 2013 de uçuşları bitirdi.Meydan faal olmasına rağmen tarifeli yada charter uçuş yok.THY veya AJ tekrar geri bekleniyor.Türkiye bütçesinin % 10 unu karşılayan ve komşu Sakaryayı da ilgilendiren bu meydana zararına bile olsa operasyon kaçınılmaz bir haktır.Kocaelinin vergileri ülkenin her tarafına yatırım olarak gidiyorsa azıcık sübvansiyon(gerekirse)hakkımızdır.Her şey kar değildir.Bazıları prestij için de yapılır.Aralarında 70 km.olan Trabzon ve Rizeye U-20 dünya kupası finalleri verilebiliyorsa,aralarında 70 km. bulunan SAW ile C.TOPEL e de uçak verilmelidir.Haksızlık ve kayırmalar Türk halkının gözünden kaçmıyor!
  • Yeterli yolcu olmadığı büyük bir palavra. Geçen sene yaz sezonunda Borajet günde 2 sefer Trabzon a sefer düzenledi ve uçakları dolu gidip geldi. Yalova dan İzmit ten hatta Bursa ve Sakarya ' dan Sabiha Gökçen' e servis kaldırıyor. Bu meydan bu bahsettiğim lokasyonlara SAW dan daha yakın. Bölgesel Havalimanı tanımına tam uyan bu meydanın kapatılması , Antalya nı Gazipaşa nın önünü tıkadığı dedikodularını akla getiriyor.
  • akıl var mantık var bu tip havaalanlarına elbetteki yolcu bulmak çalıştırmak zor olur.b737,a320 vs uçurursan bunun maliyeti elbetteki kurtarmaz birde yolcu sayısı düşük olrsa naormaldir.bu tip limanlarda en güzeli 20-50 kişilik küçük turboprop uçaklarla sefer yapıp maliyeti düşürmek suretiyle uçuşlar yapılır.bizde ise tam tersi nedense her yere b7373-800-a320 uçuruyoruz,biz amerikadan daha zengin bir ülkemiyiz. en uzak noktası 2 saat olan bir yere tamamda 45 dk 1 s.olan yere bile bu uçakları uçuruyoruz.yazık oluyor uçaklar tam randıman alınacak bir duruma geldiğinde inişe geçiyor tamamiyle zararına veya çok düşük bir kar marjı ile uçuluyor.yapılan bunca limana en güzeli küçük uçaklarla bir otobüs terminali edasında çalıştırarakinsanları hem karayolu trafik risklerinden korumuş hemde daha kısa yoldan gidecekleri yere ulştırmış olunur.avrupa,usa tüm heryeri incelediğimizde durum bundan farklı değil.

İzmit'te Kartepe ilçesi Köseköy mevkiinde Deniz Kuvvetleri'ne ait askeri amaçlı Cengiz Topel Havalimanı'nın yanında 20 yıl önce inşaatı başlayan sivil havalimanı 1999 Marmara depreminde hasar gördü.

Uzun süre atıl durumda kalan ve içindeki malzemeleri çürüyen, insan boyunda otlarla kaplanan havalimanına 2011 yılında Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından el atıldı. Bir dizi görüşme sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eksikleri tamamladı ve 2011 Kasım ayında Trabzon'a ilk uçuş yapıldı.

Ancak seferler beklenen ilgiyi görmeyince 1.5 yıl sonra durduruldu. İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ile birlikte havalimanını gezen Kocaeli Milletvekili Haydar Akar "Biz havalimanının bu şartlarda çalışmayacağını ifade etmiştik. Havalimanının eksikliklerini dile getirdikçe, sanki açılmasını istemiyormuşuz gibi bir hava yaratıldı. Bugün geldiğimiz noktada 10 Nisan itibariyle uçuşlar durdu. Önce AtlasJet, daha sonra da BoraJet yeterli yolcu olmadığı için çekildi" dedi.

YOLCU SAYISI YETERSİZ KALINCA UÇUŞLAR DURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

karakus ~ 11 yıl önce
cengiz topel havalimaninin kapatilmasi cok buyuk kayiptir.karadenizden sakarya ya kocaeline bursaya giden ve gelen otobuslere bakin ne kadar yolcu tasiyor. iyi bir reklamla ucaklarin doluluk orani cok yusek bir seviyeye cekilebilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 11 yıl önce
THY Zonguldak da uçmalı. Dusseldorf-Zonguldak iyi bir hat. Rekabet olsun tabi 350.000 Zonguldaklı var bu bölgede. Haydi THY veya Pegasus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sesli Güldüm ~ 11 yıl önce
Böyle bir uçuşun gerçekleştirilmesi için Zonguldak nüfusu biraz az değil mi sence de? Senede max. 1 defa falan uçarlarsa belki karlı olabilir.
Germania ~ 11 yıl önce
Sesli güldüm diyen arkadaş Germania Hava yolları Dusseldorf-Zonguldak hattına haftada 3 sefer düzenliyor ve ayrıca bu ayın sonunda seferler 4 e çıkacak uçaklar hep dolu sadece Zonguldak havalimanını zonguldaklar kullanmıyor Bartın ve Karabük'te kullanıyor ama tek hava yolu olduğu için bilet fiyatları pahalı THY veya diğer hava yolları gelsirse rekabet sebebiyle fiyatlar düşer.
Saw ~ 11 yıl önce
Saw varken izmite ne gerek vardı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CT ~ 11 yıl önce
Bu ve benzeri meydanlara Atlas'ın sipariş ettiği Bombardier C serisi ideal olur kanımca... B737 çok büyük geliyor, kurutmuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık oldu ~ 11 yıl önce
Bora jet Zonguldak havalimanına da kış sezonunda uçak koyuyor yazın orayı kapatıyor, Anadolu jet buralarda hizmet vermeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyPGS ~ 11 yıl önce
Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bu meydanı uçan beygir ihya edebilir bence....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokasyon ~ 11 yıl önce
Pist; Tepetarla mevkiinde İstanbul-Ankara otobanı ve Maşukiye İzmit yoluna paraleldir. Meydanın yolcu terminali ise İzmit-Sakarya yolu üzerindedir. Meydan Sakarya'ya yarım saat uzaklıktadır. Körfez sanayisi için biçilmiş kaftandır. Değerlendirilebilirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Atlas değil Anadolujet 2 kasım 2011 de B-737-7 ile Trabzona başladı.%70 doluluk varken 8 nisan 2012 de,ekmek yesin diye borajete devredildi.Bu attan inip eşeğe bindirilme operasyonu halkı kızdırmasına rağmen Bora ,Trabzon yanısıra geçen yaz Antalya ve Bodrum operasyonlarıyla uçurmasına rağmen Kocaeli valisinin tanıdığı bazı imtiyazları geri çekince ani refleksle 9 nisan 2013 de uçuşları bitirdi.Meydan faal olmasına rağmen tarifeli yada charter uçuş yok.THY veya AJ tekrar geri bekleniyor.Türkiye bütçesinin % 10 unu karşılayan ve komşu Sakaryayı da ilgilendiren bu meydana zararına bile olsa operasyon kaçınılmaz bir haktır.Kocaelinin vergileri ülkenin her tarafına yatırım olarak gidiyorsa azıcık sübvansiyon(gerekirse)hakkımızdır.Her şey kar değildir.Bazıları prestij için de yapılır.Aralarında 70 km.olan Trabzon ve Rizeye U-20 dünya kupası finalleri verilebiliyorsa,aralarında 70 km. bulunan SAW ile C.TOPEL e de uçak verilmelidir.Haksızlık ve kayırmalar Türk halkının gözünden kaçmıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 11 yıl önce
Yeterli yolcu olmadığı büyük bir palavra. Geçen sene yaz sezonunda Borajet günde 2 sefer Trabzon a sefer düzenledi ve uçakları dolu gidip geldi. Yalova dan İzmit ten hatta Bursa ve Sakarya ' dan Sabiha Gökçen' e servis kaldırıyor. Bu meydan bu bahsettiğim lokasyonlara SAW dan daha yakın. Bölgesel Havalimanı tanımına tam uyan bu meydanın kapatılması , Antalya nı Gazipaşa nın önünü tıkadığı dedikodularını akla getiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
akıl var mantık var bu tip havaalanlarına elbetteki yolcu bulmak çalıştırmak zor olur.b737,a320 vs uçurursan bunun maliyeti elbetteki kurtarmaz birde yolcu sayısı düşük olrsa naormaldir.bu tip limanlarda en güzeli 20-50 kişilik küçük turboprop uçaklarla sefer yapıp maliyeti düşürmek suretiyle uçuşlar yapılır.bizde ise tam tersi nedense her yere b7373-800-a320 uçuruyoruz,biz amerikadan daha zengin bir ülkemiyiz. en uzak noktası 2 saat olan bir yere tamamda 45 dk 1 s.olan yere bile bu uçakları uçuruyoruz.yazık oluyor uçaklar tam randıman alınacak bir duruma geldiğinde inişe geçiyor tamamiyle zararına veya çok düşük bir kar marjı ile uçuluyor.yapılan bunca limana en güzeli küçük uçaklarla bir otobüs terminali edasında çalıştırarakinsanları hem karayolu trafik risklerinden korumuş hemde daha kısa yoldan gidecekleri yere ulştırmış olunur.avrupa,usa tüm heryeri incelediğimizde durum bundan farklı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sesli Güldüm ~ 11 yıl önce
Borajet dışında bölgesel havayolu sayılabilecek bir şirket var mı ki? Dediklerin doğru ama bizim milletimiz hala havacılığa uzak, karayolunu güvenli sanıyor. Zihniyet düzelmeden bölgesel havacılık ge-liş-mez! Borajet'in de durumu ortada zaten, yazık oluyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000