20 Mart 2008, Perşembe 16:04:54

Uçuşlar için minare kısaltılacak

Tokat'ta, uçuşları engellediği öne sürülen Küçük Bağlar (Endiz) köyündeki caminin minaresinin boyunun kısaltılması için çalışma başlatıldı.

Küçük Bağlar köyü muhtarı Duran Mine, bölgede yapılan incelemenin ardından caminin minaresinin boyunun kısaltılmasının uygun görüldüğünü söyledi.

Çalışmaların 2 gün önce başladığını belirten Mine, "Kısaltma çalışmalarının maliyeti olan 9 bin 500 YTL devletimiz tarafından
karşılanacak" dedi.

Mine, 35 metre uzunluğundaki caminin minaresinin yapılan çalışma ile 17 metre kısaltılarak 18 metreye düşeceğini söyledi.

Köy sakinlerinden İsmail Pekel ise minarenin uçuşlara engel olması halinde kısaltılmasının uygun olduğunu belirterek, "Bugüne kadar böyle bir şey yoktu. Yani minaremizin engel bir durumu yoktu. Ta ki bir pilot gelip açıklama yapana kadar. Ama engelse kısaltsınlar, engellemiyorsa minaremize dokunmasınlar" dedi.

İstanbul-Tokat seferlerini yapan Atlas-Jet Havayolları CRJ 900 tipi yolcu uçağının kaptanı Batu Hanağasıoğlu, 19 Aralık 2007’de Tokat’ta düzenlediği basın toplantısında, havaalanı yakınlarındaki Küçük Bağlar (Endiz) köyünün minaresinin uçuşlar için risk oluşturduğunu belirtmişti. Bir süre durdurulan uçuşlar daha sonra tekrar başlatılmıştı.

Uçuşlar için minare kısaltılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000