14 Kasım 2011, Pazartesi 18:55:02

UÇAKLAR PİSTE İNEMİYOR (GÜNCELLENDİ)

Pegasus Havayolları ve Atlasjet Havayolları'na ait uçaklar pisti pas geçti, yolcular panik yaşadı...
  • Son derece normal bi olay, fkt Larnaca işe ne karıştırılır onu anlayamam neyse ne siz önünüze bakın. Larnaca yı madem karıştıma meraklısısınız oraya EsayJet, RyanAir, Emirates ve daha sayamayacağım onlarcası inip kalkıyor. 1-2 olay yaşanıyor. (Nokta)
  • Yorumlara bakarken, Türkiyenin yarısı bu uçağa binmiştir. sanki A380 gitmiş Ercana. Tek tek yazın isimlerinizi, ben de size söyleyeyim, orada mıydınız, değil miydiniz !!!
  • Yahu senin başka ezberlediğin kelimeler yok mu? Her ikinci, üçüncü habere aynı yorum yazıyorsun !
  • Olmadı flash flash flash 'ı da ekleseydiniz, fazla abartamamıssınz durumu... Ben sıradan bir vatandasım, beni degilsede hali hazırda korkuları olan bir yolcuyu bu sekilde urkutuyor, ucmaktan sogutuyorsunuz abartılı terimlerle... Ne Pegasus ne de Atlasjet uzaya zembille inis yapmadılar, belliki havacılıkta olagan bir durum yasanmıs. Bence tarafsız gazetecilikse yaptıgınız, daha net ve duz vermelisiniz bu haberi... Umarım yayınlarsınız elestiri kabul edebiliyorsanız. Tesekkürler
  • En kötü ihtimalle CATIII ( Cat3) Yaklaşılsa bile yani tam otomatik gene pas geçilebilir sonuçta bu sizin güvenliğiniz için adam göz göre göre kendini inemiyceği bi alana zorlayarak inerse olan sonuçları biliyoruz.. Süslü bir başlıklada olayı abartmamız mantıksız oluyor. Biraz firma adı kirletmek değilde teknik anlamdada düşünelim.
  • tamda istediğim gibi bi durum, keşke banada denk gelse...
  • Buna benzer bir olayi 2 hafta once Krasnodar'a gelirken Pegasus ucaginda yasamistim.Ucak Istanbul'a geri dondu ve pisti pas gectiginde Rus yolcularda panik basladi.Kimi ucagin benzini yetermi,kimi motordan ses geldi muhabetleri ile doluydu..Hatta birisi cep telefonu ile pisti pas gecme esnasinda telefonu ile konusuyordu..
  • kaptab dogru olani yapmis olabilir ama yolcularin korkmasi neden bu kadar elestiriliyor ki..insanlar korkmus olabilir bunda bu kadar garipsenecek ne var.
  • Yillarca Ercana ucus yaptim ILS olmayan bir meydan bazen sisten goz gozu gormez bazen cok siddetli yagis alir ve bircokkezde pas gectik.Ercan hava durumu kotu oldugunda pilotlara SIKINTI yaratir pas gecmek normaldir burada havacilikla alakasi olmayan sadece yolcu olarak ucan tiplerin cahilce yorumlarina cevap vermeyin
  • AirportHaber teknik bir yayın organıdır. Havacılıkla alakası olmayanlar buraya yorum yazarlarsa, şu tiyatro gibi olaylar yaşanmaya devam edilecektir. Bence artık bu açık duvar ve kimliksiz yazılar kapatılmalı. Sadece üyeler yazabilmeli. Üyelik için havacı kimliğimizle (Lisans No. yazarak ve cep tel. den teyit alınarak) üyelik oluşturulmalı. İşte o zaman burası gerçekten ciddi bir platform olur. KASAP GELMİŞ ILS DEN, GO-AROUND dan BAHSEDİYOR. Böylece kabak gibi belli oluyorlar.. Çünkü bizler farklı terimlerde kullanıyoruz sayın kabaklar.. :)) Bu akşam Ercan'a uçan tüm kardeşlerime sabırlar diliyorum..
Antalya Havalimanı'ndan saat 16:00'da kalkış yaparak KKTC'nin Ercan Havalimanı'na seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı pisti ilk denemesinde pas geçince yolcular büyük korku yaşadı.

Uçağın kaptan pilotu Ercan Havalimanı pistine iniş için ilk denemesinde havanın kötü olması, sis ve yağmurun görüşünü kaybettirmesi nedeniyle pisti pas geçerek tekrar yükseldi. Bu durumdan haberdar edilmeyen yolcular ise ne olduğunu anlamadı ve büyük bir korku yaşadı.

Pisten inmek için ikinci denemeye geçen Pegasus uçağı bu kez zor da olsa inişini gerçekleştirdi. 

Saat 16:00'da Antalya meydanından kalkan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının 17:35'te Ercan Havalimanı'na inişini gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu arada yağmurlu havanın görüş mesafesini kaybettirmesi nedeniyle Atlasjet'in İzmir-Ercan seferini yapan yolcu uçağının da pisti ilk denemede pas geçtiği öğrenildi. 

(19:20) Kıbrıs'tan gelen son haberlere göre Larnaka Havalimanı'nda da durumun farklı olmadığı yolcu uçaklarının pisti görememesi nedeniyle pas geçme durumlarının bu meydanda da yaşandığı gelen bilgiler arasında.

©AirportHaber Özel
UÇAKLAR PİSTE İNEMİYOR (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 12 yıl önce
Son derece normal bi olay, fkt Larnaca işe ne karıştırılır onu anlayamam neyse ne siz önünüze bakın. Larnaca yı madem karıştıma meraklısısınız oraya EsayJet, RyanAir, Emirates ve daha sayamayacağım onlarcası inip kalkıyor. 1-2 olay yaşanıyor. (Nokta)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlara bakarken, Türkiyenin yarısı bu uçağa binmiştir. sanki A380 gitmiş Ercana. Tek tek yazın isimlerinizi, ben de size söyleyeyim, orada mıydınız, değil miydiniz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu senin başka ezberlediğin kelimeler yok mu? Her ikinci, üçüncü habere aynı yorum yazıyorsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Olmadı flash flash flash 'ı da ekleseydiniz, fazla abartamamıssınz durumu... Ben sıradan bir vatandasım, beni degilsede hali hazırda korkuları olan bir yolcuyu bu sekilde urkutuyor, ucmaktan sogutuyorsunuz abartılı terimlerle... Ne Pegasus ne de Atlasjet uzaya zembille inis yapmadılar, belliki havacılıkta olagan bir durum yasanmıs. Bence tarafsız gazetecilikse yaptıgınız, daha net ve duz vermelisiniz bu haberi... Umarım yayınlarsınız elestiri kabul edebiliyorsanız. Tesekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
En kötü ihtimalle CATIII ( Cat3) Yaklaşılsa bile yani tam otomatik gene pas geçilebilir sonuçta bu sizin güvenliğiniz için adam göz göre göre kendini inemiyceği bi alana zorlayarak inerse olan sonuçları biliyoruz.. Süslü bir başlıklada olayı abartmamız mantıksız oluyor. Biraz firma adı kirletmek değilde teknik anlamdada düşünelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tamda istediğim gibi bi durum, keşke banada denk gelse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Buna benzer bir olayi 2 hafta once Krasnodar'a gelirken Pegasus ucaginda yasamistim.Ucak Istanbul'a geri dondu ve pisti pas gectiginde Rus yolcularda panik basladi.Kimi ucagin benzini yetermi,kimi motordan ses geldi muhabetleri ile doluydu..Hatta birisi cep telefonu ile pisti pas gecme esnasinda telefonu ile konusuyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaptab dogru olani yapmis olabilir ama yolcularin korkmasi neden bu kadar elestiriliyor ki..insanlar korkmus olabilir bunda bu kadar garipsenecek ne var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yillarca Ercana ucus yaptim ILS olmayan bir meydan bazen sisten goz gozu gormez bazen cok siddetli yagis alir ve bircokkezde pas gectik.Ercan hava durumu kotu oldugunda pilotlara SIKINTI yaratir pas gecmek normaldir burada havacilikla alakasi olmayan sadece yolcu olarak ucan tiplerin cahilce yorumlarina cevap vermeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AirportHaber teknik bir yayın organıdır. Havacılıkla alakası olmayanlar buraya yorum yazarlarsa, şu tiyatro gibi olaylar yaşanmaya devam edilecektir. Bence artık bu açık duvar ve kimliksiz yazılar kapatılmalı. Sadece üyeler yazabilmeli. Üyelik için havacı kimliğimizle (Lisans No. yazarak ve cep tel. den teyit alınarak) üyelik oluşturulmalı. İşte o zaman burası gerçekten ciddi bir platform olur. KASAP GELMİŞ ILS DEN, GO-AROUND dan BAHSEDİYOR. Böylece kabak gibi belli oluyorlar.. Çünkü bizler farklı terimlerde kullanıyoruz sayın kabaklar.. :)) Bu akşam Ercan'a uçan tüm kardeşlerime sabırlar diliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000