13 Haziran 2008, Cuma 09:47:26

"Uçak üretiminde Çin'e kafa tutuyoruz"

Airex fuarının en ilgi çeken standlarından biri de Türkiye’nin tek uçak maketi üreticisi Fly İst firmasına ait olanıydı. Yılda 50 binin üzerinde maket uçak üreten firma, Çin malı maketlerin hakim olduğu piyasada tek başına mücadele ediyor.

Atlasjet, Pegasus, Best,, KTHY, SKY gibi yerli, XL, Kam, Mahan gibi yabancı havayolu şirketlerine maket uçak üreten Fly İst, Airex fuarında en çok ziyaret edilen standların başında yer alıyor. Şu anda iki baskı makinesi bulunan ve yılda 50-60 bin civarında maket uçak üretimi yapan firma, Airbus 321 ve Boeing 737 tipi maket uçak üretimi yapabiliyor. Isparta’daki fabrikada iki yıldır maket uçak üretimi yaptıklarını söyleyen Flyİst’in sahibi Makine Mühendisi Erdal Gündüz, “ Maket uçak üretiminde Türkiye’de ilk ve tek durumdayız. Dünyada da sadece birkaç ülkede maket uçak üretimi yapılıyor. Şu anda talebin büyük bir kısmı Çin’den karşılanıyor. Bizden daha ucuza mal ettikleri için fiyat farkı var. Ancak bizim ürünlerimiz çok daha kaliteli olduğu için çok sayıda firma bizi tercih ediyor” dedi.

Gündüz, özel isteğe göre maket uçakların üzerine isim ve resim baskısı yapabildiklerini belirterek, “ Futbol takımlarının resimli baskısını yaptığımız uçaklarımız da çok ilgi görüyor” diye konuştu.

"Uçak üretiminde Çin'e kafa tutuyoruz"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000