01 Şubat 2018, Perşembe 09:55:38

THY, Pegasus ve Atlasglobal bunu bekliyordu

Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun talebi sonrası Eylül 2017’de durdurulan Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki uçuşların çok yakında yeniden başlayacağı iddia edildi.
  • Hicde beklemiyorduk yani gayet iyiydi bole sefer olmmasi Sevincimz kisa surdu
  • Hic de beklemiyorduk yani bole iyiydi gercekten
  • Farkında mıyız? Hiçbir kırmızı çizgimizden geri adım atmamız 3 aydan fazla sürmüyor. Toplum unutuyor, derhal geri vites. Gelecek açısından düşündürücü.

Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun talebi sonrası Eylül 2017’de durdurulan Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki uçuşların çok yakında yeniden başlayacağı iddia edildi.

Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarında, uluslararası hava trafiğini askıya alma kararı sonrası durdurulan Türkiye-Kuzey Irak uçuşları yeniden yapılmaya başlanacak.

29 Eylül 2017 günü saat 18.00 itibariyle ikinci bir emre kadar durdurulan uçuşlar sonrası Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Pegasus ve Atlasglobal gibi Türk şirketler de Kuzey Irak’a yaptığı uçuşları askıya almıştı.

Kuzey Irak’taki referandum sonrası Irak merkezi hükümetinin talimatıyla iç hatlar dışındaki bütün uçuşların yasaklandığı Erbil ve Süleymaniye kentlerinde normalleşme süreci ile birlikte uçuşların yeniden açılması gündeme geldi. Şu ana kadar bu konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken Türk şirketler ile birlikte Kuzey Irak’a uçan yabancı havayolu şirketlerine yeniden uçuş hazırlıklarına başlamaları için bilgi verildiği öğrenildi. 

Bu arada daha önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolünde olan Erbil ve Süleymaniye'de, uçuşlar yeniden başladığında Iraklı emniyet güçleri ve hava trafik kontrolörleri havalimanınlarında görev yapacak. Bu şehirlerden ülkeye giriş yapanların pasaportlarına ise IKYB değil Irak merkezi yönetiminin damgası vurulacak.

©AirportHaber

THY, Pegasus ve Atlasglobal bunu bekliyordu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

km ~ 6 yıl önce
Hicde beklemiyorduk yani gayet iyiydi bole sefer olmmasi Sevincimz kisa surdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Hep bal börek olsun dimi hiç soğan olmasın. Tabi sen okadarcık aklınla bilemezsin bu hattın şirketinin en fazla para kazandığı hatlardan biri olduğunu. :)
km ~ 6 yıl önce
Hic de beklemiyorduk yani bole iyiydi gercekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 6 yıl önce
Farkında mıyız? Hiçbir kırmızı çizgimizden geri adım atmamız 3 aydan fazla sürmüyor. Toplum unutuyor, derhal geri vites. Gelecek açısından düşündürücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 6 yıl önce
Türkiye istediğini yaptırdı Referandum ve Barzani diye bir şey kalmadı ne yapması gerekiyor du oranın halkını mı cezalandırmak gerekiyor sonuçta onlar bizim Kardeşimiz Türkiye bi amerika avrupa gibi zalim davranamaz
vatan ~ 6 yıl önce
komiksin????
sana göre ~ 6 yıl önce
Sen öyle at gözlüğüyle baktığından öyle görüyor olabilirsin. İstediğini aldı bu devlet. Ne Barzani kaldı ne ayrılık ne yeni devlet. Halka eziyet etmenin anlamı yok.
Üzücü ~ 6 yıl önce
Ayni standart metini evirip çevirip yoruma cevap diye atacak 3. kişi de vardır herhalde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000