27 Mart 2013, Çarşamba 08:48:43

'TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ'

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Ercan Havaalanı’nda terminal ücretlerinin, havaalanının özelleştirme sürecinde yükseltildiğini belirterek, bu ücretlerin düşürülmemesi halinde bazı tedbirler alacağını, bu tedbirler arasında uçuşları dondurmanın da bulunabileceğini bildirdi.
  • nededi nededi KTHY'nin ahı tumuştur bunları. mirasa konmak varmı öyle.... sizi gidi beleşçiler.
  • Pegasus havayolları uçakta su bedava dedi de size parayla mı sattı ? Bile bile biniyorsunuz daha neden şikayet ediyorsunuz ? O zaman alın THY dan business class ne isterseniz için. Zaten konu pegasus değil taşyapı.
  • Kabahat ihaleyi yapandan ziyade alan yüklenici firmanın iş bilmemesinden ve agresif tavırlarından kaynaklanıyor. Biraz daha insanlara insan gibi yaklaşsaydı bugün durum çok farklı olurdu. Ben yaptım oldu zihniyeti, buranın efendisi benim zihniyeti ile gidildiğinde bu sonuç kaçınılmaz oldu. Hiç bir havayoluna bilgi vermeden, kendilerini tanıtmadan, dağdan gelip bağdakini kovmak olmadı işte. Keşke daha kurumsal ve profesyonel bir şirket alsaydı bu ihaleyi. O zaman herşey daha farklı olacaktı.
  • Sektörün hangi şirketi ile ilgili olursa olsun, bir haber çıkmaya görsün. THY, Havaş, TGS, Çelebi, PGS ve diğer şirketler için, hiç fark etmiyor. Habere konu olan firmada görev yapan bir takım hırslı personel yazının ana teması ile ilgisi olmayan hususlarda gerekli, gereksiz bir takım şeyleri yazmayı görev edinmişler.Bir ton şikayet. Tabii ki çalışılan şirketlerin belirli uygulamalarından şikayetçi olunabilir. Ama bu yorumlar, aksaklığı duyurup çözüm aramayı amaçlamıyor. Yanlız ve yanlız karalamaya yönelik. Bu güne kadar habere katkı yapacak, okuyanları haber konusu ile ilgili olarak daha fazla bilgilendirecek ve konunun çözümüne katkıda bulunabilecek çok az yoruma rastladım. Bilmem hak verirmisiniz? Yorumlardaki üslup bir anlamda seviyemizi ortaya koyuyor. Lütfen kimse saldırmasın bana PGS' li değilim. Sektöre çok emek vermiş hayli eski bir çalışanım.
  • KIBRIS TÜRKÜ DÜNYADA BİR ÇOK ALANDA KENDİNİ İSPAT ETMİŞTİR.AMA İŞİN İÇİNE SİZLER KARIŞINCA BÖYLE ANOMALİLER DE OLACAKTIR TABİİ.SANKİ DE İHALEYİ KIBRIS TÜRKÜ YAPTI DA YAPAMADI.HERKES İHALE GÜNÜ KİMLERİN KKTC Yİ ZİYARET ETTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYOR.DERS YILI AÇILIŞI NİYETİNE BURAYA GELEN SAYIN'LAR BU İHALEYİ KİMLERE VERDİRDİ İŞTE HERŞEY ORTADA.BİR SÖZÜM DE PEGASUS A OLACAK: UÇUŞ ANINDA SUSUZLUKTAN ÖLSE BİLE BİR BARDAK SUYU PARA İLE VEREN SİZ BÜYÜK İŞLETMECİLER.ALLAH BİZİ SİZLERİN ELİNE DÜŞÜRENLERDEN KURTARSIN.BAŞKA BİRŞEY DİYEMİYCEM.YAZ DÖNEMİ İNGİLTERE UÇUŞLARININ FİYATLARINI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM.SANKİ DE İSTANBULDAN NEW YORK'a GİDİYORUZ.KENDİNİZE GELİN VE BU HALKI SÖMÜRMEYİ BIRAKIN...YOKSA KIBRIS TÜRKÜ SİZİ YAKINDA TAMAMEN BIRAKACAK.
  • Ercanda bu işlerin bu kadar büyümesinin en büyük nedeni, Türkiyeden görevli gelen personelin ercan personeline köle gibi davranmasıdır. Siz hiç bir şey bilmiyorsunuz herşeyi biz biliyoruz, sizi adam edeceğiz şeklinde konuşma ve yaklaşımlar kktc halkını kendine düşman etti. İnsanlara insan gibi yaklaşmak yerine bu yolu seçmesinin en büyük sebebi de bu işlerde amatör olmalarından kaynaklanıyor. İsimleri yazsak zaten kimse tanımayacak. Bu işler profesyonellik ister. İnsanlara değer vermek ister. Bence hiç şansınız kalmadı artık
  • Low cost=düşük maliyetli demek ama bilet satin alanlara degil onun cebinden nekadar cok para alabilirim onun düsüncesindesiniz.yeri geliyor Tk dan daha pahalısiniz.Eger Milet icin ucuz ucuyorum diyorsaniz lütfen 365 Gün en ucuz tarife ucun bakalim. yapamasiniz bukadar büyük konusuyorum cünkü her sirket üc yukari bes asa ayni tarife hele hele yazin veya tatil günler olsun nerde sizin
  • İhale şartnamesi hatalı olduğundan Taşyapı sözleşmeden doğan hakkını kullanıyor. Sözleşmeye göre halihazırdaki terminal derhal tüm gelirleriyle yükleniciye deredildi. Yüklenici açısından işe ne kadar geç başlayabilirse iş o kadar karlı. Yapacağı yatırımı havayolundan, dolayısıyla önden toplayacak. KKTC'de bir işi de düzgün yapsalar demeden edemeyeceğim bu noktada. Sonuçta Taşyapı'nın önden yaptığı ödeme ve kısmen yatırım maliyetleri karşılanmadan inşaat başlamıyacak. Töshid uçuşları derhal keserek, KKTC Hükümetini ve uyanık yükleniciyi hizaya getirmeli.
  • PGS'NİN ŞİRKET POLİTİKASININ GERÇEKTEN ARAŞTIRILMASI LAZIM DİKKAT EDİN HER İŞLERİ BÖYLE FALAN YERE UÇUŞ BAŞLATACAĞIZ DİYORLAR SONRA İPTAL, ELEMAN ALIYORUZ DİYORLAR SONRA İPTAL ,ZAM YAPIYORUZ DİYORLAR İPTAL HAYATLARI SLALOM VE BLÖF
  • pegasus kimin taksiyini uyguluyor acaba ben size diyim Ryan Air .. ayni onlar gibi yapiyorlar Havalimanlara baski yapiyorlar ..siz milet BIRAKIN DA HERKES EKMEK YESIN SADE SAYIN SABANCI DEGIL

Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantı düzenleyen TÖSHİD Başkanı ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Yönetim Kurulu Üyesi ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi ve Onur Air üst düzey yöneticisi Nedim Gürbüz, ortalama 100 TL’lik bir uçak biletinin 50 TL’den fazlasının şu an için müteahhit şirkete gittiğini ve bu meblağın havaalanında hiçbir değişiklik yapılmadan alındığını belirterek, bu yükselen ücretlerin KKTC ekonomisi, turizm ve turizme bağlı sektörleri zor durumda bırakacağı uyarısında bulundular.

TÖSHİD Başkanı ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat konuşmasında Pegasus, Atlas ve Onur Havayolları olarak KKTC’ye yüzde 80’den fazla yolcu taşıdıklarını kaydederek, artan maliyetlerin uçak başına bin 174’le bin 222 Dolar arası ilave maliyet getirdiğini söyledi.


“100 TL’LİK BİLETİN 50 TL’DEN FAZLASI MÜTEAHHİDE GİDİYOR”

Gelen artışların KKTC tüketicilerine yıllık 9 milyon 998 bin dolar, havayollarına 2 buçuk milyon dolar ekstra yük getirdiğini kaydeden Haybat, 100 TL’lik bir biletin 50 TL’den fazlasının havaalanında hiçbir değişiklik yapılmamasına rağmen şu an için müteahhit şirkete kaldığını ifade etti.

İhaleyi alan Taşyapı’nın 100 milyon Euro nakit ödemesine rağmen yüzde 16’lık KDV’nin henüz ödenmediği yönünde duyumları olduğunu söyleyen Haybat, buna karşın Taşyapı’nın 4 sene boyunca “tek bir çivi çakmadan” senede 50 Milyon Euro’yu alacağını iddia etti.

KKTC gibi turizme bağlı bir ada ülkesinin havayolu ulaşımını kolaylaştırma yolunu seçmesi gerektiğini söyleyen Haybat, TÖSHİD olarak bu ücret artışlarının tekrardan gözden geçirilmesini istediklerini, en azından bu artışların 4 yıl sonra tüketiciye yeni bir hizmet verildikten sonra artış yapılmasını istediklerini söyledi.

“UÇUŞLARI ASKIYA ALABİLİRİZ”

Haybat, aksi takdirde havayollarının da kendini koruyucu bazı tedbirler alacağını ve bunların arasında uçuşları dondurmanın da bulunabileceğini açıkladı.

Bir soru üzerine Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) haksız rekabet uygulandığı iddialarına katılmadığını belirten Haybat, devletten sübvansiye almasıyla aslında KTHY’nin “ters tarafta” bir haksız rekabete yol açtığını savundu.


“TURİZME BAĞLI DİĞER SEKTÖRLERİN DE SESİNİ YÜKSELTMESİNİ İSTİYORUZ”

Haybat başka bir soruya karşılık, turizmin bu gelişmelerden olumsuz etkilenmesi halinde, turizme bağlı 50 farklı sektörün de etkilenmiş olacağını ifade etti ve turizme bağlı diğer sektörlerin de seslerini yükseltmesini beklediklerini dile getirdi.

Haybat, 18 Ocak’ta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na konuyla ilgili bir müracaatta bulunduklarını fakat kendilerine cevabın 22 Mart’ta ulaşmasından dolayı bugün basın toplantısı düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun da bir konuşma yaparak, esasında özelleştirmeye değil “tekelleşmeye” karşı olduklarını kaydetti ve bu tekelin zorla her şeyi kabul ettirme üzerine kurulu olduğunu söyledi.
Havaalanında seyahat acenteleri, kiralık araç işletmecileri, vatandaşlar ve diğer kesimlere ekstra ücretler getirildiğini ve “indirimsiz biletlerin” uygulanmakta olduğunu kaydeden Tolun, Ercan’da ücretsiz araba park etme süresinin 20 dakikadan 15 dakikaya düşürüldüğünü, havayollarında çocuk indirimlerinin 12 yaştan 2 yaşa kadar çekildiğini, asker indiriminin artık sadece KTBK askerlerine uygulandığını söyledi.

Tolun, konunun birinci muhatabının hükümet ikinci muhatabının da müteahhit şirket olduğunu söyleyerek, daha etkili eylemler planladıklarını ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

'TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

kthy ~ 11 yıl önce
nededi nededi KTHY'nin ahı tumuştur bunları. mirasa konmak varmı öyle.... sizi gidi beleşçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gıbrıslıya ~ 11 yıl önce
Pegasus havayolları uçakta su bedava dedi de size parayla mı sattı ? Bile bile biniyorsunuz daha neden şikayet ediyorsunuz ? O zaman alın THY dan business class ne isterseniz için. Zaten konu pegasus değil taşyapı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kısaca ~ 11 yıl önce
Kabahat ihaleyi yapandan ziyade alan yüklenici firmanın iş bilmemesinden ve agresif tavırlarından kaynaklanıyor. Biraz daha insanlara insan gibi yaklaşsaydı bugün durum çok farklı olurdu. Ben yaptım oldu zihniyeti, buranın efendisi benim zihniyeti ile gidildiğinde bu sonuç kaçınılmaz oldu. Hiç bir havayoluna bilgi vermeden, kendilerini tanıtmadan, dağdan gelip bağdakini kovmak olmadı işte. Keşke daha kurumsal ve profesyonel bir şirket alsaydı bu ihaleyi. O zaman herşey daha farklı olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMLAR. ~ 11 yıl önce
Sektörün hangi şirketi ile ilgili olursa olsun, bir haber çıkmaya görsün. THY, Havaş, TGS, Çelebi, PGS ve diğer şirketler için, hiç fark etmiyor. Habere konu olan firmada görev yapan bir takım hırslı personel yazının ana teması ile ilgisi olmayan hususlarda gerekli, gereksiz bir takım şeyleri yazmayı görev edinmişler.Bir ton şikayet. Tabii ki çalışılan şirketlerin belirli uygulamalarından şikayetçi olunabilir. Ama bu yorumlar, aksaklığı duyurup çözüm aramayı amaçlamıyor. Yanlız ve yanlız karalamaya yönelik. Bu güne kadar habere katkı yapacak, okuyanları haber konusu ile ilgili olarak daha fazla bilgilendirecek ve konunun çözümüne katkıda bulunabilecek çok az yoruma rastladım. Bilmem hak verirmisiniz? Yorumlardaki üslup bir anlamda seviyemizi ortaya koyuyor. Lütfen kimse saldırmasın bana PGS' li değilim. Sektöre çok emek vermiş hayli eski bir çalışanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GIBRISLI... ~ 11 yıl önce
KIBRIS TÜRKÜ DÜNYADA BİR ÇOK ALANDA KENDİNİ İSPAT ETMİŞTİR.AMA İŞİN İÇİNE SİZLER KARIŞINCA BÖYLE ANOMALİLER DE OLACAKTIR TABİİ.SANKİ DE İHALEYİ KIBRIS TÜRKÜ YAPTI DA YAPAMADI.HERKES İHALE GÜNÜ KİMLERİN KKTC Yİ ZİYARET ETTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYOR.DERS YILI AÇILIŞI NİYETİNE BURAYA GELEN SAYIN'LAR BU İHALEYİ KİMLERE VERDİRDİ İŞTE HERŞEY ORTADA.BİR SÖZÜM DE PEGASUS A OLACAK: UÇUŞ ANINDA SUSUZLUKTAN ÖLSE BİLE BİR BARDAK SUYU PARA İLE VEREN SİZ BÜYÜK İŞLETMECİLER.ALLAH BİZİ SİZLERİN ELİNE DÜŞÜRENLERDEN KURTARSIN.BAŞKA BİRŞEY DİYEMİYCEM.YAZ DÖNEMİ İNGİLTERE UÇUŞLARININ FİYATLARINI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM.SANKİ DE İSTANBULDAN NEW YORK'a GİDİYORUZ.KENDİNİZE GELİN VE BU HALKI SÖMÜRMEYİ BIRAKIN...YOKSA KIBRIS TÜRKÜ SİZİ YAKINDA TAMAMEN BIRAKACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay bee.. ~ 11 yıl önce
Kıbrıslıların geneli zaten Türkleri sevmez onu biliyoruz..O güzel KTHY niz zamanında abuk subuk maaşlar verirken kimsenin sesi çıkmıyordu.Battı denildiğinde milliyetçi damarınız neredeydi gittiniz şirketin camlarını parçaladınız.Hepinizin zaten İngiltere de evleri var adayı 10 seneye kadar bırakıp giderik buraşlardan diye geziniyorsunuz.Suyu bedava içmek istiyorsan binersin THY ye ona da yok cunku pgs nin onurun 3 katı para istiyorlar.İngilizceniz Türkçenizden daha iyi hepinizin low cost un anlamını bizden daha iyi bilirsiniz siz.Rumlar tehdit etti diye dağdaki bayrağın ışıklarını söndürecek kadar milliyetçisiniz siz..
Sorun ~ 11 yıl önce
Ercanda bu işlerin bu kadar büyümesinin en büyük nedeni, Türkiyeden görevli gelen personelin ercan personeline köle gibi davranmasıdır. Siz hiç bir şey bilmiyorsunuz herşeyi biz biliyoruz, sizi adam edeceğiz şeklinde konuşma ve yaklaşımlar kktc halkını kendine düşman etti. İnsanlara insan gibi yaklaşmak yerine bu yolu seçmesinin en büyük sebebi de bu işlerde amatör olmalarından kaynaklanıyor. İsimleri yazsak zaten kimse tanımayacak. Bu işler profesyonellik ister. İnsanlara değer vermek ister. Bence hiç şansınız kalmadı artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAke Pgs ~ 11 yıl önce
Low cost=düşük maliyetli demek ama bilet satin alanlara degil onun cebinden nekadar cok para alabilirim onun düsüncesindesiniz.yeri geliyor Tk dan daha pahalısiniz.Eger Milet icin ucuz ucuyorum diyorsaniz lütfen 365 Gün en ucuz tarife ucun bakalim. yapamasiniz bukadar büyük konusuyorum cünkü her sirket üc yukari bes asa ayni tarife hele hele yazin veya tatil günler olsun nerde sizin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatalı Şartname ~ 11 yıl önce
İhale şartnamesi hatalı olduğundan Taşyapı sözleşmeden doğan hakkını kullanıyor. Sözleşmeye göre halihazırdaki terminal derhal tüm gelirleriyle yükleniciye deredildi. Yüklenici açısından işe ne kadar geç başlayabilirse iş o kadar karlı. Yapacağı yatırımı havayolundan, dolayısıyla önden toplayacak. KKTC'de bir işi de düzgün yapsalar demeden edemeyeceğim bu noktada. Sonuçta Taşyapı'nın önden yaptığı ödeme ve kısmen yatırım maliyetleri karşılanmadan inşaat başlamıyacak. Töshid uçuşları derhal keserek, KKTC Hükümetini ve uyanık yükleniciyi hizaya getirmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLALOM PGS ~ 11 yıl önce
PGS'NİN ŞİRKET POLİTİKASININ GERÇEKTEN ARAŞTIRILMASI LAZIM DİKKAT EDİN HER İŞLERİ BÖYLE FALAN YERE UÇUŞ BAŞLATACAĞIZ DİYORLAR SONRA İPTAL, ELEMAN ALIYORUZ DİYORLAR SONRA İPTAL ,ZAM YAPIYORUZ DİYORLAR İPTAL HAYATLARI SLALOM VE BLÖF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAke Pgs ~ 11 yıl önce
pegasus kimin taksiyini uyguluyor acaba ben size diyim Ryan Air .. ayni onlar gibi yapiyorlar Havalimanlara baski yapiyorlar ..siz milet BIRAKIN DA HERKES EKMEK YESIN SADE SAYIN SABANCI DEGIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fake'e ~ 11 yıl önce
Millet ucuz bilet arıyo saçma sapan ve keyfi artışlar bilet fiyatlarını artırıyo. Pegasus ve bu gibi low cost şirketlerin kuruluş amacı milleti ucuza uçurmak yoksa THY'den farkları kalmaz bilet fiyatı açısından bu firmaların.
Fake Pgs ~ 11 yıl önce
Bunlari geciceksiniz low coast mus ucuz bilet mis ben size hertülü ida ede bilirim siz Ryan Air kopyaliyorsunuz bana birsey anlatmayin ama malum media bilimiyor.Pgs sayfa girin Ryan Air sayfa girin bire bir ayni eve satmadiklariniz kaldi.iyi is yapiyorsunuz FAke Pgs mileti kandirmaya devam kim tutar sizi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000