16 Eylül 2013, Pazartesi 14:21:28

TARİHİN İLK VE TEK KÜRT HAVAYOLU ŞİRKETİ!

Atlasjet’in Kuzey Irak’taki iştiraki olan Zagrosjet, uçuşlara başlıyor. Şirket, tarihin ilk ve tek Kürt taşıyıcısı olacak.
  • Vatanseverlik resmi bayramlarda satış ofislerine bayrak asmayla olmuyor sevgili Tsk emeklisi kaptan pilotları. Yeni patronunuz barzani'yi Vip de ağırlarken ne hissedeceksiniz bakalım. Ne kaldı para için vermediginiz. Artık atlasjet benim için bitmistir. Bunu neden yayinlayamiyorsunuz sayin sefa bey...
  • PKK AİRLİNES. önce "güngören bombacılarını"istanbula ulaştırdınız,bu yetmemiş olacakki şimdi bu şirketi kurup açığı kapatıyorsunuz.sermaye sahibini tebrik etmek dışında şöyleyecek birşeyim olmaz.ama anlı-şanlı kurmay kaptanlara sadece şunu hatırlatmak isterim:üzerinizde "subay üniforması"varken mangalda kül bırakmayan sizler şimdi hangi yüzle o rahmetli şehitlerin ailelerinin yüzüne bakacaksınız?sakın bundada gerekçeniz "EKMEK PARASI"olmasın.çünkü ihtiyacınız o ise o parayı her şirket fazlası ile veriyor.aile terbiyesi ile yetişen her insanda biraz utanma olur diye düşünüyorum.AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKANLARA SÖZÜM YOK.
  • bugun Atlasjetin kuyruğundaki ay ile yıldızı ayıranların zihniyeti, Taksim de GEzi yi anlamayanların zihniyeti ile TAMAMEN aynıdır. Bir daha hiçbir şart altında binmem bu şirkete. Hep Aynı nakarat. Bakın Ermenistan uçuşlarına. kim uçuyor. Neden ? Nasıl ?
  • bu haberi okuyup da atlasjetle birdaha ucmam diyen cahiller, sizlere aciklama yapma geregi bile duymuyorum..
  • Öncelikle herkes gibi benimde atılan başlık ilgimi çekti ve böylelikle haberin içeriğini okumaya başladım.. Irak Havayolları ve Zagrosjet arasında bir fark yok bence neden İLK KÜRT HAVAYOLLARI diye ortalığı germeye çalışıyorsunuz? Madem KÜRT-TÜRK ayrımı yok neden sürekli ayrım yapar nitelikte konuşuyorsunuz? Ayrım yapmadığınızı hissettirin biraz.. Çok fazla uzatmak istemiyorum yoksa editör onay vermeyebilir! Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun ve hayırlara vesile olsun inşallah..
  • Yüzeysel bakmayalım, nasıl bakalım meseleye .İşbirlikçiler umarım sizinde başınıza çuval geçirirler.
  • E para para para Atatürk rozetleri taktırırlar bayramlarda süslerler heryeri ama işte bukadarlarr asla ama asla binmiycem otellerinde kalmıycammm
  • elin Almanıyla ortaklık olunca sorun yok nede olsa sizin gibiler medeniyeti onlardan gördü önlerinde iki büklümsünüz. Kürtler bu işin içinde olunca yurtseverliğiniz tutuyor. biji zagros biji atlas ulan....(editör korkma yayınla bölücü faliyet yok tabi sende objetktif bakabiliyorsan::P)
  • Kuzey Irak Erbil konuşlu olan Zagrosjet Irak SHGM'e (Bağdat) kayıtlı bir şirkettir, uçağın kaydı ve bayrağı Irak'a aittir. (YI-AQU) %50 hisse ile iki ortaklı olarak kurulmuş olan şirket henüz kendi operasyonlarına başlamamıştır. Aynı isimde bir de İran şirketi vardır. "İlk ve tek Kürt havayolu şirketi" başlığı tam gerçeği yansıtmamış. "Uluslararası ortaklık" yaklaşımı daha doğru olurdu. Ülkemizde örnekleri var (Sunex gibi). Bu şirketin amacı Irak yolcusunu dünyaya bağlamaktır. Şu anda Türkiyeden THY ve Atlasjet bu bağlantıyı sağlamakta, ancak dünyadan birçok şirket uçuş yapmaktadır, Australian gibi. Bu uçuşlarla, HUB olarak Türkiye kullanılacak, diğer yabancı şirketlere rakip olunacaktır. Yüzeysel olarak bakmayalım meseleye.
  • Kürt hava yolları ; Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Türk Kürt kardeştir ZAGROSJET bizimdir !!!!!:)))))

Havayolu ihracatına odaklı büyüme stratejisi belirleyen Atlasjet’in Kuzey Irak’taki iştiraki Zagrosjet; 2 Ekim’de Erbil’den seferlerine başlıyor. Tarihteki ilk ve tek Kürt taşıyıcı olan Zagrosjet, Orta Doğu, Türkiye ve Avrupa’da ilk aşamada Amman, Beyrut, Stockholm, Ankara ve Adana gibi farklı destinasyonlara resmi seferlerini başlatıyor. 

2 Ekim’de Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan Türkiye’ye tarifeli uçuşlara başlayacak olan Zagrosjet, uçuşlarında Business ve Ekonomi sınıfı hizmeti de sunacak.

Irak Federal Hükümeti’nin destek ve yardımları sayesinde, Zagrosjet ile Kürt havacılık tarihinde önemli bir başlangıç yapılacak, bir dönüm noktası gerçekleştirecek.

Ekim 2005’te Zagros Grup tarafından kurulmuş ve Haziran 2013’te Ulaştırma Bakanlığı – Irak tarafından tarifeli ve tarifesiz yolcu ve Kargo uçuşları gerçekleştirmek üzere hava taşıyıcısı olarak ruhsatlandırılan Zagrosjet, 2014’e kadar Umre ve Hac seferlerine başlayacak. Irak’ı dünyaya bağlamayı ve ülkedeki en çok tercih edilen taşıyıcı olmayı amaçlayan Zagrosjet, Avrupa’daki yeni destinasyonlarla büyümesini devam ettirecek.
Ağ genişlemesinin yanı sıra, yakın gelecekte pilotları eğitmek için kendi uçuş akadesini de açacak olan Zagrosjet, uçak bakım ve hizmetleri için de kendi teknik departmanını kuracak.  

Atlasjet’in büyüme stratejisinin diğer havayollarına göre çok daha farklı olduğunun altını çizen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bunu şöyle açıkladı:

Türkiye’de, birikmiş ciddi bir havayolu işletmeciliği know-how’ı var. Biz bu birikimi, havacılıkta fırsat pazar olarak gördüğümüz bazı ülkelerde istihdam etmek amacındayız, bir başka deyişle yurtdışına havayolu ihraç ediyoruz. Bu  ülkelerde ya tarifeli milli havayolu ya da güçlü bir turistik havayolu olmayı hedefliyoruz. Kuzey Irak’taki havayolumuz Zagrosjet ile Erbil ve Bağdat’tan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin Anadolu şehirlerine, ayrıca yine Erbil merkezli olarak Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya tarifeli olarak seferler düzenlemeyi planlıyoruz.”

TARİHİN İLK VE TEK KÜRT HAVAYOLU ŞİRKETİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

uyanık ~ 11 yıl önce
Vatanseverlik resmi bayramlarda satış ofislerine bayrak asmayla olmuyor sevgili Tsk emeklisi kaptan pilotları. Yeni patronunuz barzani'yi Vip de ağırlarken ne hissedeceksiniz bakalım. Ne kaldı para için vermediginiz. Artık atlasjet benim için bitmistir. Bunu neden yayinlayamiyorsunuz sayin sefa bey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
PKK AİRLİNES. önce "güngören bombacılarını"istanbula ulaştırdınız,bu yetmemiş olacakki şimdi bu şirketi kurup açığı kapatıyorsunuz.sermaye sahibini tebrik etmek dışında şöyleyecek birşeyim olmaz.ama anlı-şanlı kurmay kaptanlara sadece şunu hatırlatmak isterim:üzerinizde "subay üniforması"varken mangalda kül bırakmayan sizler şimdi hangi yüzle o rahmetli şehitlerin ailelerinin yüzüne bakacaksınız?sakın bundada gerekçeniz "EKMEK PARASI"olmasın.çünkü ihtiyacınız o ise o parayı her şirket fazlası ile veriyor.aile terbiyesi ile yetişen her insanda biraz utanma olur diye düşünüyorum.AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKANLARA SÖZÜM YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye Evladı ~ 11 yıl önce
bugun Atlasjetin kuyruğundaki ay ile yıldızı ayıranların zihniyeti, Taksim de GEzi yi anlamayanların zihniyeti ile TAMAMEN aynıdır. Bir daha hiçbir şart altında binmem bu şirkete. Hep Aynı nakarat. Bakın Ermenistan uçuşlarına. kim uçuyor. Neden ? Nasıl ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurt degilim ~ 11 yıl önce
bu haberi okuyup da atlasjetle birdaha ucmam diyen cahiller, sizlere aciklama yapma geregi bile duymuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!!! ~ 11 yıl önce
Öncelikle herkes gibi benimde atılan başlık ilgimi çekti ve böylelikle haberin içeriğini okumaya başladım.. Irak Havayolları ve Zagrosjet arasında bir fark yok bence neden İLK KÜRT HAVAYOLLARI diye ortalığı germeye çalışıyorsunuz? Madem KÜRT-TÜRK ayrımı yok neden sürekli ayrım yapar nitelikte konuşuyorsunuz? Ayrım yapmadığınızı hissettirin biraz.. Çok fazla uzatmak istemiyorum yoksa editör onay vermeyebilir! Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun ve hayırlara vesile olsun inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andersenden masallar ~ 11 yıl önce
Yüzeysel bakmayalım, nasıl bakalım meseleye .İşbirlikçiler umarım sizinde başınıza çuval geçirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlass ~ 11 yıl önce
E para para para Atatürk rozetleri taktırırlar bayramlarda süslerler heryeri ama işte bukadarlarr asla ama asla binmiycem otellerinde kalmıycammm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ya ~ 11 yıl önce
kardeşim ticari şirket. aynı ülkede ev-otel vs. yapan müteahhitin yaptığı avm'ye gitmiyormusun, otele gitmiyormusun. binme ne olur binme...
biji atlasjet:)) ~ 11 yıl önce
elin Almanıyla ortaklık olunca sorun yok nede olsa sizin gibiler medeniyeti onlardan gördü önlerinde iki büklümsünüz. Kürtler bu işin içinde olunca yurtseverliğiniz tutuyor. biji zagros biji atlas ulan....(editör korkma yayınla bölücü faliyet yok tabi sende objetktif bakabiliyorsan::P)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başlık zedeleyici ~ 11 yıl önce
Kuzey Irak Erbil konuşlu olan Zagrosjet Irak SHGM'e (Bağdat) kayıtlı bir şirkettir, uçağın kaydı ve bayrağı Irak'a aittir. (YI-AQU) %50 hisse ile iki ortaklı olarak kurulmuş olan şirket henüz kendi operasyonlarına başlamamıştır. Aynı isimde bir de İran şirketi vardır. "İlk ve tek Kürt havayolu şirketi" başlığı tam gerçeği yansıtmamış. "Uluslararası ortaklık" yaklaşımı daha doğru olurdu. Ülkemizde örnekleri var (Sunex gibi). Bu şirketin amacı Irak yolcusunu dünyaya bağlamaktır. Şu anda Türkiyeden THY ve Atlasjet bu bağlantıyı sağlamakta, ancak dünyadan birçok şirket uçuş yapmaktadır, Australian gibi. Bu uçuşlarla, HUB olarak Türkiye kullanılacak, diğer yabancı şirketlere rakip olunacaktır. Yüzeysel olarak bakmayalım meseleye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kürt hava yolları ; Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Türk Kürt kardeştir ZAGROSJET bizimdir !!!!!:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Beğenmeyen beş arkadaş, Niye beğenmiysiniz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000