11 Ocak 2016, Pazartesi 08:26:26

Sarıoğlu pilotluk serüvenini anlattı

Galatasaray'ın kaptanlarından Sabri Sarıoğlu'nun eşi Yağmur Yılmaz Sarıoğlu yolcu uçaklarında ikinci pilot olarak görev yapmaya başladı
  • Tebrikler Yagmur Hanım...
  • Siz CpL : Atpl muhabbeti yaparken kadin eurolari goturuyor.
  • Bizde yedik
  • Bir kerede meslektasınıza sadece ama sadece aferin diyebilin ya..Illaki bir laf sokma ..cok mu zor???
  • Aferin kıza, futbolcu karısıyım diyip ferrailerle fink atmak yerine airbus uçuruyor. Kadın pilot olarak kendisiyle gurur duydum. Lisansı da başlangıçta cpl doğrudur, biz de thyde öyle uçuyoruz. Belli bir saatten sonra atpl checke girip lisansı çözdürüyoruz.
  • Türkiye'de çalışmayıp, evde oturan tüm kadınlara örnek olmalı. Ancak hizmet veya mal üreterek kalkınabiliriz, üç çocuk yaparak değil.
  • Bir kadin pilot getistirecegin masraf ve emekle 4 erkek yetistirirsin, kaptanliga kadar bu katlanarak artar, ve hep erkeklere yuk olur, idare edilirler, kafamdan atmiyorum, gozlemim biyledir, anca gizel poz verirler
  • Kadindan pilot olmaz.
  • Cpl ile sag koltukta oturursun da, atlasjet boyle birsey yaparmi?? Yani boyle bir uygulama var mi??
  • Orayi bende tam anlamadim.. Nasil yani cpl aldim ATPL hedefim?? Atpl unfrozen demek istedigini umuyorum??

Galatasaray'ın kaptanlarından Sabri Sarıoğlu'nun eşi Yağmur Yılmaz Sarıoğlu yolcu uçaklarında ikinci pilot olarak görev yapmaya başladı

Türkiye'de kadın pilotların sayısı her geçen gün artıyor. Sayı 100'e yaklaştı. Bunlardan biri de Galatasaraylı futbolcu Sabri'nin eşi Yağmur Yılmaz Sarıoğlu. Sarıoğlu, artık özel bir havayolu şirketinde pilot. Atlantik Uçuş Akademisi'ndeki (AFA) Ticari Pilot Lisansı (CPL) eğitiminin ardından, uçak tipi ve hat eğitimlerini de başarı ile tamamlayan Sarıoğlu, Airbus tipi yolcu uçaklarında ikinci pilot olarak görev yapmaya başladı. Sarıoğlu, pilotluk serüvenini SABAH'a anlattı:

Hususi Pilot Lisansı'nı (PPL) ve yolcu uçaklarında görev yapabilmek için gerekli Ticari Pilot Lisansı'nı (CPL) aldım. Ankara'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) binasında tamamı İngilizce olan 14 havacılık dersini başarıyla vermiş olmanız gerekiyor. 100 saati yalnız uçuş olmak üzere toplamda 200 saatlik bir uçuş eğitiminden geçiyorsunuz.

Bu meslekte eğitimin sonu yok. Bir yolcu uçağında yeterince saati tamamlayıp, mevcut lisansımı en üst düzeydeki ticari pilotluk lisansı olan havayolu nakliye pilotu lisansı, yani ATPL'ye dönüştürmek bir sonraki hedefim.

Birçok arkadaşım "Sabahın 3'ünde sıcak yatağından kalkmak zor gelmiyor mu" diye soruyor. Mevzu, içinde bulunduğun ekonomik şartlar ve yaşam standardı ne olursa olsun, çalışmak ve üretken olmakla başkasının değil, kendi vicdanını rahatlatmak. 29 yaşında bir Türk genci olarak ülkeme havacılık sektöründe hizmet ettiğim için benim vicdanım rahat. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece de çalışma hayatına devam edeceğim.

Uçuş sonrasında kabin amirimizle bana selam yollayan kadın yolcularımız oluyor. Yolcu alımında kokpit yan camından beni gören yolcuların şaşkın bakışlarına da şahit oldum birkaç kez.

Uçuştan arda kalan zamanımı ailemle geçirmeye özen gösteriyorum. Oğlum yaş itibari ile okul çağına yaklaştı. Bu nedenle onun da kendine has bir düzeni var. Benim evde olmadığım zaman eşim evde oluyor çoğu kez. İş ve özel hayatı dengede tutmada pek zorlanmıyoruz kısacası. (Sabah)

Sarıoğlu pilotluk serüvenini anlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Br7 ~ 8 yıl önce
Tebrikler Yagmur Hanım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe ~ 8 yıl önce
Siz CpL : Atpl muhabbeti yaparken kadin eurolari goturuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 8 yıl önce
Bizde yedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sema ~ 8 yıl önce
Bir kerede meslektasınıza sadece ama sadece aferin diyebilin ya..Illaki bir laf sokma ..cok mu zor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Aferin kıza, futbolcu karısıyım diyip ferrailerle fink atmak yerine airbus uçuruyor. Kadın pilot olarak kendisiyle gurur duydum. Lisansı da başlangıçta cpl doğrudur, biz de thyde öyle uçuyoruz. Belli bir saatten sonra atpl checke girip lisansı çözdürüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 8 yıl önce
Türkiye'de çalışmayıp, evde oturan tüm kadınlara örnek olmalı. Ancak hizmet veya mal üreterek kalkınabiliriz, üç çocuk yaparak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrike ~ 8 yıl önce
senin annen calisiyormu yada nenen?
:)) ~ 8 yıl önce
Bir kadin pilot getistirecegin masraf ve emekle 4 erkek yetistirirsin, kaptanliga kadar bu katlanarak artar, ve hep erkeklere yuk olur, idare edilirler, kafamdan atmiyorum, gozlemim biyledir, anca gizel poz verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 5 yıl önce
senin kafa iyi baya sanırım
o. ~ 8 yıl önce
Kadindan pilot olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O. ~ 8 yıl önce
evinde otur yemek yap bebekleri yatir
Cpl ~ 8 yıl önce
Cpl ile sag koltukta oturursun da, atlasjet boyle birsey yaparmi?? Yani boyle bir uygulama var mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATPL frozen ~ 8 yıl önce
Orayi bende tam anlamadim.. Nasil yani cpl aldim ATPL hedefim?? Atpl unfrozen demek istedigini umuyorum??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 8 yıl önce
F/O olarak uçmak için ATPL'e gerek yok. CPL yeterli.
zorunlu degil ~ 8 yıl önce
gerek yok nickli arkadas dogru yazmis, frozen atpl'e dahi ihtiyac yok, cpl uzeri tip yeterli ama herhangi bir havayolunun frozen atpl'i bulunmayan birini istihdam ettigini duymadim henuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000