13 Kasım 2013, Çarşamba 14:00:52

SABANCI ‘TAVAN FİYAT OLMAZ’ DEDİ AMA...

Uçak fiyatında tavan fiyat tartışmaları sürerken ‘Tava fiyat uygulaması yapılamaz’ diyer Ali Sabancı’ya Atlasjet’in patronu Murat Ersoy’dan cevap geldi: “Sabancı’nın kişisel görüşü öyle olabilir ama biz Nisan sonuna kadar 300 TL’nin üzerine çıkmayacağız.”
  • Buna kesinti demek yanlış olur. Kışın uçuşların az olduğu dönemlerin maaşının %25 ini önden yaz maaşlarına ilave ederek ödüyor. Yıl genelinde cabin ekiplerinin eline geçen toplam maaş aynı. Kış maaşının bir bölümünü önden avans olarak almış oluyorlar. Bunu tüm personel bilerek çalışıyor. bugüne kadar maaşlar 1 gün bile aksamadan ödenmiştir.
  • Atlas önce personel maaşlarından kesinti yapmasın, ondan sonra fiyatlar üzerine konuşsun. uçan personel bile maaşını tam alamıyor.
  • Herkes bilir ki havacılıkta kasım Mart arası (yılbaşı uzun tatil olmazsa) ölü dönemdir. O tarihte iç hatta 300TL üstü bilet zaten satılmaz. Bakın biletlere en babası 180TL'dir ortalama. Yaz gelince ucuz biletleri azaltırlar 300 sınırını geçmezler ama ortalaması daha pahalı olur. Halka faydası olmaz , zararı daha büyük olur.
  • Bizde vatandaş olarak yedik. Siz istedikten sonra her türlü sokarsınız.
  • Şirketlerin aralarında birleşerek fiyat tesbit etmeleri ağır bir rekabet hukuku ihlalidir.Hakim durumun kötüye kullanılması sonucu yıllık cirolarının %4'ü kadar para cezası öderler.örnek bknz çimento,banka,Turkcell,otomobilcilere Rekabet Kurumu tarafından verilen cezalar
  • Devletin çözüm şekli bu mu özel sektöre de müdehale özel hayata müdehale..yazık..bu arada Sn Ersoy Nisan ayı yani yaz sezonunun başına kadar uçakları dolmayacağını bildiği için o fiyatları zaten göremeyeceğinden böyle bir karar almış olamaz mı :)
  • Pegasus başarılarının devamını diliyorum.
  • cin ali yer seni sn ersoy:) yakında sende ona satarsın şirketi tabi 1usd fiyatla:)
  • Murat Ersoy saçmalamış. devlet vatandaş ucuza uçsun istiyorsa vergileri kısar. özel sektöre baskı yapamaz.
  • SEKTÖRÜ BU DENLİ ÇÖZEBİLEN ENDER İSİMLERDEN BİRİ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy, CNBC-e’de katıldığı Finans Cafe adlı programda sektörel değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, havayolu şirketlerine tavan fiyat uygulanması yönünde havayolu şirketleri ile fikir birliğine varılmasına rağmen uygulamaya yönelik sektörden farklı görüşler ortaya çıkıyor. Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı’nın, ‘tavan fiyat uygulamasına yapılamaz’ görüşüne rağmen Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy, “  Ali Sabancı’nın kendi görüşü olmuş o...Bütün özel havayolları aramızda mütabakat yaptık. Kış boyunca fiyat üst limitini kendi aramızda belirleyelim dedik. 300 tl’nin üzerine çıkmayacağız. Yaz dönemi için belirlenmiş bir şey yok. Devlet fiyat dayatmak istemiyor ama en düşük ileen yüksek fiyat arasındaki makas çok açılıyor. Bu da yolcu şikayeti olarak geri dönüyor ve bunun kapatılması lazım. Fiyat dikte etmek değil de fiyat aralığını belirlemek için bir girişim var. 6 aylık yaz sezonunun 3 ayı yüksek sezon. Kimse ne fazla yüksek tutacak ne de fiyatını çok düşürebilecek. Fiyat makası açılmadan şikayetlerin ortadan kaldırılacağını düsünüyorum” dedi.

NİSAN SONUNA KADAR MAKSİMUM BİLET FİYATI 300 TL
Bütün havayollarının böyle bir anlaşma yaptığını vurgulayan Ersoy, “ İsteyen yolcuyu bedava da tasıyabilir ama 300 tl’nin altında olsun diye anlaştık. Mart sonuna kadar 300 tl’nin üzerinde bilet göremezsiniz. En düşük fiyat ile en yüksek fiyat arasındaki kat sayı kaç olsun buna formül aranıyor.

Henüz bunun üzerinde çalısılıyor. Bir iki aya kadar mütabakat sağlanırsa biz de yaz fiyatlarımızı belirleyeceğiz. Atlasjet olarak Nisan sonuna kadar 300 tl’nin altında bilet satacağız. Döviz ve yakıt fiyatlarını sabitleyemediğimiz sürece bu sabit fiyatı uzun vadeli sabitleyeceğiz diyemeyiz. O yüzden devlet fiyat belirleyin dengeli fiyat açıklayın diyor. Fiyatı istediğiniz kadar artırmayın diyor. Pazar kendini dengeleyecektir. Rekabet ortamında kimse ne çok yükseltecek ne çok düşürecektir” diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA SLOT YOK
Atatürk Havalimanı’ndaki slot sıkıntısı sebebiyle yeni uçuş destinasyonlarını başka noktalara kaydırdıklarının altını çizen Ersoy, Kuzey Irak uçuşlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’dan Kuzey Irak’a uçuş planlamaları olduğunu vurgulayan Ersoy şöyle konuştu: “Atatürk Havalimanı’ndan yeni bir iç hat slot planımız yok çünkü slot sıkıntısı var. Mümkün olduğu kadar kısa mesafeli 2-3 saat mesafede dış hat müsadesi alınca onları değerlendiriyoruz. Atatürk Havalimanı dışında yerlerden uçuşlar planlıyoruz. Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’dan Erbil’e uçmayı planlıyoruz. Adana’dan başladık. Önümüzdeki ay Antep’ten başlayacağız. Sonra Diyarbakır’dan başlayacağız. Açılımın kalıcı olması için iki ülkeyi ticari köprülerle birbirine bağlamanız lazım. Böylece açılımın geleceğini de garanti altına almış olursunuz. “

KAŞE VİZESİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Kuzey Irak’tan Türkiye’ye gelecek Irak vatandaşlarının Adana, Gaziantep ve Diyarbar girişinde vize problemi bulunduğunu ve bu sorunun çözülememesinin hem kendilerine hem de ülke ekonomisine zarar verdiğini kaydeden Ersoy, “ K.Irak’tan gelenler için kapıda kaşe uygulaması var ama Adana, Diyarbakır ve Antep’te hayata geçirilmedi. İlgili yerlere ilettik ama olumlu sonuç alamadık. Sadece Türkler şu anda karşı tarafa geçebiliyor. Bu kapılar yeni açıldı ama işlemiyor. Böyle olunca Irak vatandaşı bize gelemiyor. Biz haftada 100 bin dolar zarar ediyorsak oranın işadamları milyon dolarlar kaybediyor. Şu anda kaşe vize sorunu çözülmemesi bölge ekonomisi için büyük engel. Çünkü sanayileşme çabası var. Ekonomik hayatı canlandırmak gerekir ve bunun için rahat ulaşımı sağlamak gerekiyor. Bu konunun bir an önce çözümlenmesi lazım” diye konuştu.

SABANCI ‘TAVAN FİYAT OLMAZ’ DEDİ AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Alınteri ~ 10 yıl önce
Buna kesinti demek yanlış olur. Kışın uçuşların az olduğu dönemlerin maaşının %25 ini önden yaz maaşlarına ilave ederek ödüyor. Yıl genelinde cabin ekiplerinin eline geçen toplam maaş aynı. Kış maaşının bir bölümünü önden avans olarak almış oluyorlar. Bunu tüm personel bilerek çalışıyor. bugüne kadar maaşlar 1 gün bile aksamadan ödenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aahhaha ~ 10 yıl önce
zam değil, fiyat güncellemesi hesaabii. ama bilgin bile yanlış zaten, önceden yaz maaşına ilave falan yok, kışın kestiği paraları, yaz maaşlarına ekleyip ödüyor. yani personelinden faizsiz kredi alıyor koca şirket. ne hallere düştük...
Alınteri ~ 10 yıl önce
Atlas önce personel maaşlarından kesinti yapmasın, ondan sonra fiyatlar üzerine konuşsun. uçan personel bile maaşını tam alamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya Doğru ~ 10 yıl önce
Bu söylediğiniz tamamen uydurmadır. Ben Atlasjet'te çalışıyorum ve uzun yıllardır maaşlarımızı ayın 5 inde hesaplarımızda görüyoruz. Uçucu personel de harcırah dahil maaşlarını tam ve zamanında alıyor. Hiçbir şekilde aksama veya gecikme olmuyor. Ne kadar çok seviyoruz her duyduğumuz yalan haberi hiç huzursuzluk duymadan böyle genel bir ortamda yaymayı.
q7 ~ 10 yıl önce
Herkes bilir ki havacılıkta kasım Mart arası (yılbaşı uzun tatil olmazsa) ölü dönemdir. O tarihte iç hatta 300TL üstü bilet zaten satılmaz. Bakın biletlere en babası 180TL'dir ortalama. Yaz gelince ucuz biletleri azaltırlar 300 sınırını geçmezler ama ortalaması daha pahalı olur. Halka faydası olmaz , zararı daha büyük olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİZDE YEDİK ~ 10 yıl önce
Bizde vatandaş olarak yedik. Siz istedikten sonra her türlü sokarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şirketlerin aralarında birleşerek fiyat tesbit etmeleri ağır bir rekabet hukuku ihlalidir.Hakim durumun kötüye kullanılması sonucu yıllık cirolarının %4'ü kadar para cezası öderler.örnek bknz çimento,banka,Turkcell,otomobilcilere Rekabet Kurumu tarafından verilen cezalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ops ~ 10 yıl önce
Devletin çözüm şekli bu mu özel sektöre de müdehale özel hayata müdehale..yazık..bu arada Sn Ersoy Nisan ayı yani yaz sezonunun başına kadar uçakları dolmayacağını bildiği için o fiyatları zaten göremeyeceğinden böyle bir karar almış olamaz mı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
Pegasus başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezer geçer ~ 10 yıl önce
cin ali yer seni sn ersoy:) yakında sende ona satarsın şirketi tabi 1usd fiyatla:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler ~ 10 yıl önce
Murat Ersoy saçmalamış. devlet vatandaş ucuza uçsun istiyorsa vergileri kısar. özel sektöre baskı yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergi ~ 10 yıl önce
Devlet her konuyu vergilendirerek çözüyor, özel sektöre baskı yapmak devletin hakkıda haddi de değil. Vergi almaya gelince ver, para kazanmaya gelince yok kazanma sen. Böyle bir devlet anlayışı nerede var ki...
BRAVO ERSOY A ~ 10 yıl önce
SEKTÖRÜ BU DENLİ ÇÖZEBİLEN ENDER İSİMLERDEN BİRİ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyi cozmus? ~ 10 yıl önce
acaba neyi çözmüş, havacılığa yeni olan, diğer şirketlerde olmayan neyi getirmiş murat ersoy? atlasjetin bugünkü züpper ötesi!!! durumunu da bu buluşlarına ve çözümlerine mi borçlu. bulduğu tek şey personeline 25% maaş kesintisi, çalışanların hakkına el koyma, zam yapmama gibi her türlü hak gaspı olan şeyler. çözdüğü-bulduğu iyi şeyler varsa anlatın da bizlerde öğrenelim...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000