11 Haziran 2010, Cuma 12:38:42

SABANCI DA KTHY İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bakan Tatar’ın sitemli davetine hemen cevap veren Ali Sabancı, bugün ihaleyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa’ya gidiyor.
  • Kthy deki meslektaşlarımın moralini bozmak istemem ama pegasusta kargo, yer işletme, ikram ve teknik dışarıdan hizmet alınarak yaptırılıyor. Atlasjet de (ATS Team hariç) aynı durumda. Pegasusta zaten bırakın hangar işletmeyi A bakımlarını bile zor takip eden bir teknik var. (form 4 ler bir gidiyor bir geliyor.) O sebeple Pegasus alırsa izair gibi olursunuz, Atlas alırsa ne olursunuz onu da bilemem. Bildiğim kimsenin hayır olsun diye şirket almadığı...
  • Arkadaşımız doğru yazmış. Bunlara ilave olarak özellikle başkan düzeyindeki yöneticilerin geçmişleri ve tecrübeleri sorgulanmalı. Gerekiyorsa operasyondan el çektirilmelidir. Bu yöneticilerle KTHY eskisinden bir farkı olmadan yaşamaya devam edecek. Gerekiyorsa kas'ın yaptığı gibi profesyonel yöneticiler bulmalı veya getirtmeli.
  • Öneri; KTHY da 670 personel ve filosunda 6 uçak mevcuttur. yapı; yer hizmetler,teknik hizmetler,ikram hizmetleri ve kargo hizmetlerini kendi personelleri ile yürüten Genel Müdürlüğü Lefkoşa da olan bir Kuruluş. 14.06.2010 tarihinde başlayarak 19.06.2010 tarihine kadar olan sürede kesintisiz ve süratle. -İkram ünitesi branşında uzman alarak ortaklık yapmalı, -Yer işletme ve kargo hizmetleri ortak olduğu Cas Ltd şirketinine personelleri ile devredilmeli (personellerin hakları azami korunarak) -sabre sistem şirkete uygun şekle getirilmeli, internet üzerinden bilet alınması kolaylaştırılmalı, -teknik başkanlık ortak alarak Ercan hava alanındaki boş hangarın faliyete geçirilmesi durumunda KTHY kimseye ihtayacı yoktur. işte çözüm.
  • Bir KYV-PGS ortakligi son derece mantikli gorunuyor. Bol Sanslar!
  • sayın sabancı bu işi çözer neden olmasın çook iyi olur 32 uçak vardı 37 uçakla çok şeyolabilirrr...n.
  • bu iş Ali bey için bile zor. yıllardır hiç kar etmeyen bir şirketten bahsediyoruz. bence kthy gerek kalmadı...
  • Malesef canlı bir örnek size tam bir damızlık, besi çiftliği ye babam ye nasılsa para geliyor. Kthy bu duruma Kıbrıslı siyasi getirdi.. Türk devleti tamam kurtarsın ama kaç kez ne kadar devamlı para basacak.. Artık kar eden bir havayolu haline çokdan gelmesi gerekirken kasasını boşaltan, paralarını yiyen ve son derece yanlış idare edilen bir havayolu oldu..Besi çitliğinin kapanmasına hükümet karar verecek ya devam yemeyeğe ya da dur diyecekler..
  • Türkiyeli veya KKTC'li farketmez. Kardeş ülkemizin havayolu birilerine peşkeş çekiliyor. Hepimizin bunun arkasında durması gerekir. Hükümetlerin hataları varsa personelin günahı ne ? Yorum yazarken bunlara dikkat etmek gerekir. Hepimizin başına gelebilir. Sektör birbirini korumazsa yarın herşeyi satacaklar. Bu politikaya kurban gitmeyin.
  • Başımızın üzerinde yeri var,yalnız KTHY satılık bir Havayolu değildir.Bu böyle biline.Sn.Sabancı'ya saygım sonsuzdur bir iş adamı olarak önemli olan soruna çare bulabilmektir ancak bu konu tamamiyle TC de ve KKTC de yaşayan özel sektörün değil Devletlerin sorunudur.Bu konuya kulak tıkayanlarada yarın ve öbür gün olanlardan müteselsil sorumlu olacaklarıdır.Nereye kadar kulak tıkayıp görmezden geleceksiniz.Herkesi acilen göreve davet ediyorum.Yoksa TC hükümetinin KKTC politikası bittimi.
  • kthy yi hazir yemekte yatarak kazanmakta üstlerine olmayan kıbrıslı türkler bitirmiştir. gidin kibrisa bakalim aksam 8-9 dan sonra acik dukkan bulabilecekmisiniz. yatarak kazanmaya alişmişlar. bu saatten sonra zor gelir onlara çalişmak zaten o yuzden de rumlarla birleşmek isterler turkiyeyi kendilerine engel gorurler.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın batma aşamasına gelen Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY) kurtarmak amacıyla açılan ihaleye sadece Atlasjet’in teklif vermesi ve ardından çıkan ‘peşkeş çekiliyor’ iddialarına sinirlenerek, “Neden teklif vermiyorsunuz” diye sitem etmesi, Pegasus Havayolları Yönetimi Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı harekete geçirdi.

Bakan Tatar’ın sitemli davetine hemen cevap veren Sabancı, bugün ihaleyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa’ya gidiyor. Sürekli zarar eden ve borcu 100 milyon doların üzerine çıkan KTHY için 5 yıllığına işletme ortağı arayan KKTC hükümeti, Pazartesi günü ihaleye çıkmış ancak davet gönderilen havacılık lisansına sahip 8 Türkiye şirketinden sadece Atlasjet teklifte bulunmuştu.

Muhalefet partileri ve havayolu çalışanlarının yoğun protestosu altında Pazartesi günü yapılan ihalede Atlasjet’in teklif mektubunun çalınması ise, skandala yol açmıştı.
 
 

SABANCI DA KTHY İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy deki meslektaşlarımın moralini bozmak istemem ama pegasusta kargo, yer işletme, ikram ve teknik dışarıdan hizmet alınarak yaptırılıyor. Atlasjet de (ATS Team hariç) aynı durumda. Pegasusta zaten bırakın hangar işletmeyi A bakımlarını bile zor takip eden bir teknik var. (form 4 ler bir gidiyor bir geliyor.) O sebeple Pegasus alırsa izair gibi olursunuz, Atlas alırsa ne olursunuz onu da bilemem. Bildiğim kimsenin hayır olsun diye şirket almadığı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşımız doğru yazmış. Bunlara ilave olarak özellikle başkan düzeyindeki yöneticilerin geçmişleri ve tecrübeleri sorgulanmalı. Gerekiyorsa operasyondan el çektirilmelidir. Bu yöneticilerle KTHY eskisinden bir farkı olmadan yaşamaya devam edecek. Gerekiyorsa kas'ın yaptığı gibi profesyonel yöneticiler bulmalı veya getirtmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öneri; KTHY da 670 personel ve filosunda 6 uçak mevcuttur. yapı; yer hizmetler,teknik hizmetler,ikram hizmetleri ve kargo hizmetlerini kendi personelleri ile yürüten Genel Müdürlüğü Lefkoşa da olan bir Kuruluş. 14.06.2010 tarihinde başlayarak 19.06.2010 tarihine kadar olan sürede kesintisiz ve süratle. -İkram ünitesi branşında uzman alarak ortaklık yapmalı, -Yer işletme ve kargo hizmetleri ortak olduğu Cas Ltd şirketinine personelleri ile devredilmeli (personellerin hakları azami korunarak) -sabre sistem şirkete uygun şekle getirilmeli, internet üzerinden bilet alınması kolaylaştırılmalı, -teknik başkanlık ortak alarak Ercan hava alanındaki boş hangarın faliyete geçirilmesi durumunda KTHY kimseye ihtayacı yoktur. işte çözüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir KYV-PGS ortakligi son derece mantikli gorunuyor. Bol Sanslar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın sabancı bu işi çözer neden olmasın çook iyi olur 32 uçak vardı 37 uçakla çok şeyolabilirrr...n.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu iş Ali bey için bile zor. yıllardır hiç kar etmeyen bir şirketten bahsediyoruz. bence kthy gerek kalmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef canlı bir örnek size tam bir damızlık, besi çiftliği ye babam ye nasılsa para geliyor. Kthy bu duruma Kıbrıslı siyasi getirdi.. Türk devleti tamam kurtarsın ama kaç kez ne kadar devamlı para basacak.. Artık kar eden bir havayolu haline çokdan gelmesi gerekirken kasasını boşaltan, paralarını yiyen ve son derece yanlış idare edilen bir havayolu oldu..Besi çitliğinin kapanmasına hükümet karar verecek ya devam yemeyeğe ya da dur diyecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyeli veya KKTC'li farketmez. Kardeş ülkemizin havayolu birilerine peşkeş çekiliyor. Hepimizin bunun arkasında durması gerekir. Hükümetlerin hataları varsa personelin günahı ne ? Yorum yazarken bunlara dikkat etmek gerekir. Hepimizin başına gelebilir. Sektör birbirini korumazsa yarın herşeyi satacaklar. Bu politikaya kurban gitmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başımızın üzerinde yeri var,yalnız KTHY satılık bir Havayolu değildir.Bu böyle biline.Sn.Sabancı'ya saygım sonsuzdur bir iş adamı olarak önemli olan soruna çare bulabilmektir ancak bu konu tamamiyle TC de ve KKTC de yaşayan özel sektörün değil Devletlerin sorunudur.Bu konuya kulak tıkayanlarada yarın ve öbür gün olanlardan müteselsil sorumlu olacaklarıdır.Nereye kadar kulak tıkayıp görmezden geleceksiniz.Herkesi acilen göreve davet ediyorum.Yoksa TC hükümetinin KKTC politikası bittimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy yi hazir yemekte yatarak kazanmakta üstlerine olmayan kıbrıslı türkler bitirmiştir. gidin kibrisa bakalim aksam 8-9 dan sonra acik dukkan bulabilecekmisiniz. yatarak kazanmaya alişmişlar. bu saatten sonra zor gelir onlara çalişmak zaten o yuzden de rumlarla birleşmek isterler turkiyeyi kendilerine engel gorurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000