13 Nisan 2012, Cuma 11:03:29

SABAH YAZIYOR, RESMİ KURUMLAR YALANLIYOR

Sabah Gazetesi’nin ısrarla sürdürdüğü Atlasjet aleyhindeki haberlere bir yalanlama da İtalya’dan geldi. İtalyan Sivil Havacılığı, lisansı olmadığı iddia edilen pilot Maya Ciulla’nın lisanslarının geçerli olduğunu doğruladı.
  • Hani ayı avcıya demişki "ya anlamadım, avcımısın sapıkmısın" diye; Sabah'ın iddalarının tamamına belgelerle cevap veriliyor; kıvırıp adresine koyuyorlar; ama Sabah hala ahlaksız yayınlarına devam ediyor. Ben de anlayamadım, "habercilik mi, sapıklık mı" diye.
  • Sabah kim oluyor ki bu adamlara sürekli yanıt verip duruyorsunuz. Bence bunları yok sayın ve muhatap bile olmayın. Bu gazetenin trajı ne ki bunlara kulak asıyorsunuz. Bunların işi gücü magazin üretip cep doldurmak. Sizin muhatap olacağınız tek kuruluş SHGM olmalıdır.
  • Sabahın Klavuzu denilince bunun kim olduğunu artık bilmeyen yok. Şu meşhur namı değer Havacılık camiasının yüz karası F.B Ama buz zatı muhterem unutmasınki bu dünyada dürüstlerinde değerli olduğu günler yakında. İşte o zaman kendine başka bir gezegende yer ara sen.
  • Atlasla ilgili bu haberlerin baskılarla yazdırılmış olduğunu sanırım artık gün gibi ortada. Bazen istemesinizde bazı şeyleri yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu malesef ama günümüz dünyasının bir gerçeği. Merak etmeyin bir süre sonra tepede işler durulunca taşlar yerine oturur ve herşey yoluna girer. Bu olanlardan bizde huzurlu değiliz.
  • Lütfen kişisel olarak bile olsa şu seviyesiz yayınları boykot edelim!...
  • gözlerimizi hangi gazetelere emanet ediyoruz.yetkililer görev başına!!!1!!!
  • sabah gazetesi neden bilgisizce çamur atıyor bilinmez ama altında yatan gerçekler şu alabilir .ATLAS JET İ ELE GECİRME BİZANS OYUNLARIDIR BENCE TAKİP EDELİM GÖRELİM
  • Ne kıymetliymiş bu maya be kardeşim,vay be yabancılar değerli insanlar atlas bunun farkında
  • Atlasın hiç yılmadan Sabah gazetesinin tezlerini sürekli belgelerle çürütmesini büyük bir takdirle izliyorum. Gazete şimdiye kadar hep miş, mış dedi ama bir tane belge yok ortada sadece laf kalabalığı. Gazetecilik bu ise bende yaparım bunu.
  • Sabah gazetesi hayatin Yalan Dolan...
İşte Atlasjet'ten Sabah Gazetesi'nin haberine karşı yapılan açıklama:

Sabah Gazetesi 11 Nisan Çarşamba günü yayınladığı haberde Atlasjet’i iki konuda suçlamıştı. Bunlardan birincisi Kuyruk sürtme olayındaki Kara Kutunun(DFDR) kayıp olduğu ve Airbus ile yaptıkları sözde görüşmede Airbus’ın bu olaydan haberi olmadığı ve Kara Kutunun Airbus’a gönderilmediği yönünde idi. Arkasından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Kara kutu Airbus’a gönderildi yönünde basın açıklaması yapmasına rağmen Sabah gazetesinin halen gerçek dışı haberler yapmaya devam etmesi üzerine resmi açıklama Airbus’tan geldi. Airbus yaptığı yazılı açıklamada Kara kutunun (DFDR) kendilerinde olduğu, her türlü incelemenin yapıldığını ve hiçbir şeyin kayıp olmadığını bildirdi.

Böylece Sabah gazetesinin gerçek dışı haber yaptığı Airbus tarfından da tescillenmiş oldu.

Sabah Gazetesinin ikinci iddiası ise, söz konusu olayda uçan İtalyan asıllı ikici pilot Ciulla Maya’nın Airbus uçağını uçurmaya yetkisi olmadığı yönünde idi.

Gazete yaptığı haberde: ‘SABAH dün İtalyan Havacılık Otoritesi ENAC’a ulaşıp Maya Ciulla’nın lisanslarını sordu. ENAC’ın basın sözcüsü Ufficio Stampa’dan gelen cevapta Ciulla’nın JAR FCL ve CPL lisanslarının olduğu belirtildi. Yolcu uçağını uçurmak için ek olarak ATPL lisansı ve A320 uçaklarına özel Type Rating belgesi alınması gerekiyor, oysa Ciulla’nın bu lisansları yok’ iddiasında bulunmuştu.

Sabah Gazetesinin bu iddialarına Türk Sivil Havacılık Genel müdürlüğü yine yaptığı yazılı açıklamada Ciulla Maya’nın Airbus uçağını uçurmak için tüm yetkilere sahip olduğunu son derece açık bir şekilde belirtmesine rağmen gazete yine gerçek dışı iddilarını yayınlamaya devam etti. Bu iddia nın üzerine Airbus’tan sonra ikinci açıklamada Ufficio Stampa aracılığı ile İtalyan Sivil Havacılığından geldi. Yapılan yazılı açıklamada aynen şöyle deniyor:
‘’LİSANS BÖLÜMÜ DİREKTÖRÜNÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA AŞAĞIDAKİ GİBİDİR; PİLOT; JAR FCL CPL LİSANSINA SAHİPTİR. CIULLA MAYA GEÇERLİ A320 TİP LİSANSINA SAHİP OLUP, İKİNCİ PİLOT OLARAK A321 UÇAĞINI UÇURABİLİR.’’

Bu bağlamda Sabah gazetesinin, sadece ticari kaygılarla Atlasjet aleyhine tamamen hayal mahsulü haberler ürettiği net olarak görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



SABAH YAZIYOR, RESMİ KURUMLAR YALANLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hani ayı avcıya demişki "ya anlamadım, avcımısın sapıkmısın" diye; Sabah'ın iddalarının tamamına belgelerle cevap veriliyor; kıvırıp adresine koyuyorlar; ama Sabah hala ahlaksız yayınlarına devam ediyor. Ben de anlayamadım, "habercilik mi, sapıklık mı" diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sabah kim oluyor ki bu adamlara sürekli yanıt verip duruyorsunuz. Bence bunları yok sayın ve muhatap bile olmayın. Bu gazetenin trajı ne ki bunlara kulak asıyorsunuz. Bunların işi gücü magazin üretip cep doldurmak. Sizin muhatap olacağınız tek kuruluş SHGM olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sabahın Klavuzu denilince bunun kim olduğunu artık bilmeyen yok. Şu meşhur namı değer Havacılık camiasının yüz karası F.B Ama buz zatı muhterem unutmasınki bu dünyada dürüstlerinde değerli olduğu günler yakında. İşte o zaman kendine başka bir gezegende yer ara sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlasla ilgili bu haberlerin baskılarla yazdırılmış olduğunu sanırım artık gün gibi ortada. Bazen istemesinizde bazı şeyleri yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu malesef ama günümüz dünyasının bir gerçeği. Merak etmeyin bir süre sonra tepede işler durulunca taşlar yerine oturur ve herşey yoluna girer. Bu olanlardan bizde huzurlu değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lütfen kişisel olarak bile olsa şu seviyesiz yayınları boykot edelim!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gözlerimizi hangi gazetelere emanet ediyoruz.yetkililer görev başına!!!1!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sabah gazetesi neden bilgisizce çamur atıyor bilinmez ama altında yatan gerçekler şu alabilir .ATLAS JET İ ELE GECİRME BİZANS OYUNLARIDIR BENCE TAKİP EDELİM GÖRELİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne kıymetliymiş bu maya be kardeşim,vay be yabancılar değerli insanlar atlas bunun farkında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlasın hiç yılmadan Sabah gazetesinin tezlerini sürekli belgelerle çürütmesini büyük bir takdirle izliyorum. Gazete şimdiye kadar hep miş, mış dedi ama bir tane belge yok ortada sadece laf kalabalığı. Gazetecilik bu ise bende yaparım bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sabah gazetesi hayatin Yalan Dolan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000