22 Eylül 2008, Pazartesi 08:08:50

Ramazan, havayollarına iyi geldi!

Havayolu şirketlerinin, Ramazan ayı nedeniyle azalan yolcu sayısını önlemek için gerçekleştirdikleri indirim kampanyaları büyük ilgi gördü.

Sektör temsilcileri, geçen yıl ki ramazana kıyasla bu yıl yolcu sayısında yaklaşık yüzde 12'lere varan bir artışın yaşandığını belirtti. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, başlattıkları kampanyaya ilginin çok yüksek olduğunu kaydederek, "Kampanya, cumartesi günleri saat 23.55'te başlıyor. Biletlerini gece yarısı almayı bekleyen önemli miktarda yolcu, gecenin ilk saatlerinde biletlerin çoğunluğunu bitiriyor" dedi. Bolukçu, kampanyaya ilginin çok fazla olması nedeniyle 3 bin bilet olarak belirlenen kotanın artırıldığını belirterek, toplamda 3948 adet biletin kampanya fiyatı olan herşey dahil 49 YTL'den satıldığını söyledi. Bolukçu, havayolu ulaşımına ilgiyi çekmek ve tüketicilere uçmanın lüks değil bir ihtiyaç olduğunu anlatmak için benzer kampanyalara devam edeceklerini vurguladı.

69 YTL'ye uçma fırsatı
Atlas Jet Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Dicle Yürür de, ramazan kampanyasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Yürür, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan süresince 8-24 Eylül 2008 tarihleri arasında 'Niyet ettik sizi 69 YTL uçurmaya' sloganıyla kampanya yaptık. Kampanyamımızı bir ay önce kamuoyuyla paylaştık. Ayrıca diğer havayollarından farklı olarak, Jetmilkart üyelerimizin de bu dönemde uçtuklarında kazanacakları mili artırdık" dedi.

"5 gün önce alın 69 YTL ye uçun" alt başlığı altındaki kampanyayla ilgili yolculardan olumlu geri dönüşümler aldıklarını anlatan Yürür, "Müşterilerimiz, talepler yoğun olduğu için yer bulamadıkları zaman bize geri dönerek paylaşımlarda bulunuyor. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Yürür, Atlasjet'in yıl içinde çok çeşitli uygulamalar yaptığını ifade ederek, önümüzdeki dönemlerde de yeni kampanyaların yapılacağını söyledi.

Pegasus Tarifeli Uçuşlar Müdürü Güliz Öztürk de ramazan kampanyalarının yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayarak, "Ramazan ayında yaşanan yolcu kayıplarını önlemek için kampanya düzenledik. Kampanyamız çok iyi gidiyor. Geçen yılki ramazan ayına kıyasla yolcu sayımızda yaklaşık yüzde 10-12'lik bir artış var" dedi.
 
 
KİM HANGİ KAMPANYAYI YAPIYOR

 
THY: "Ramazan'da ailenize hasret kalmayın" kampanyası başlattı. 1-24 Eylül arası iç hat uçak biletlerinde yüzde 25 indirim sunuyor.
Pegasus: Ramazan'da tüm iç ve dış hat uçuşlarda yüzde 25 indirim uyguluyor.

Onur Havayolları: Ramazanda sadece pazar günleri 24 saat süreyle bilet alınabiliyor. 21 YTL'lik bilet ücreti, 20 YTL yakıt harcı ve 8 YTL hizmet gideriyle birlikte 49 YTL'ye geliyor.

Sunexperss: Worldcard sahiplerine 3+3, Maximum sahiplerine 3+2 taksit imkanı sunuyor. Firma daha önce başlattığı puan uygulaması kapsamında ramazanda yapılacak uçuşlarda yolculara 1 yerine 2 puan veriyor. Seyahat eden 10 kişilik gruba, 1 kişilik bilet armağan ediyor.
Atlasjet: Jetmilkart sahiplerine uygulanacak ramazan kampanyasında, yurtiçi uçuş ücretleri her şey dahil 77 YTL'ye alınabiliyor. 8-24 Eylül tarihleri arasında uygulanacak kampanyada, ayrıca Jetmilkart sahipleri her uçuş için 375 yerine 500 jetmil kazanıyor.

Ramazan, havayollarına iyi geldi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000