24 Ekim 2018, Çarşamba 11:30:36

Murat Ersoy'dan yeni havalimanı açıklaması

Atlasglobal Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete alınacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin, "Bununla Türk havacılığı çok daha hızlı büyücek' dedi.
  • Eyyyy millet, Genel Havacılık gelişmedikçe başka hiç bir havacılığın gelişemez. Sığ zihniniz bunu anlayamaz biliyorum ama bundan şüpheniz olmasın. Bu airline olaylarının hepsi birer renkli balondur.. sonunu tek bir iğne getirir. Bak bi dünyaya havacılıkta otorite olan ülkelerin hepsinin genel havacılığı muazzam gelişmiştir. Anlayamıyorsun değil mi? Kafa almıyor :)
  • Kardeşim kardeşi benim de kardeşimdir
  • Yolcuyu kitlesel iptallerle mağdur etti. Uçmayın, herkesi de uyarın.
  • Sayın THY lütfen şu atlası örnek almaya çalışın. Çalışın da Avrupa sizi kıskansın. Şimdi arap bile kıskanmıyor
  • Atlas Global olarak 3. Havalimanındaki yatırımınız ne kadardır? Diğerleri malum 3 .yıldır gündemde.(bu sefer yayınlayın-yumuşattım)
  • Haberi Turizm Bakani olarak yayinlamaniz lazim, Thrump i Thrump holding in CEO su diye tanitmiyorlar,
  • Kharkiv uçuşları başlasın tekrardan atlasglobalin kalitesi süper pegasusla gitmekten bıktık thy zaten tavan fiyat
  • "Gecikmis bir ihtiyacti" demek.. ne demek.? Eksikliklerini ve basarisizliklarini Berlin Havaalani örnegi ile kapatacaklarini saniyorlar. Hani Almanya bizi kiskaniyordu bu Havaalani yüzünden. Dünyanin en büyügü ve en iyisi oldugunu iddia ettigimiz Havaalanini yarisi Kadar bile olmayan Berlin havaalani ile kiyaslamak da neyin nesi?
  • Q400 benzeri uçaklar ile bölgesel taşımacılığa yönelecek şitketler bence karlı çıkacak. Dış hat yolcusu belli ancak iç hatta büyük potansiyel var.

Atlasglobal Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete alınacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin, "Bununla Türk havacılığı çok daha hızlı büyücek. Bu gecikmiş bir ihtiyaçtı. Bunu en kısa sürede sağlıklı bir şekilde hayata geçirmeyi de başarırsak Türk havacılığını bulunduğu yerin çok daha ilerisine taşımış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'un dünyanın doğusunu ve Avrupa'yı iki uçuşla bağlayan en ideal aktarma merkezi olduğunu vurguladı.

İstanbul'un doğal güzelliğinin de cazibe merkezi olmasında etkili olduğunu aktaran Ersoy, "Dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ayrıca Türkiye turizm anlamında dünyanın en fazla talep gören 6'ıncı destinasyonu. Bunlar bir araya geldiği zaman zaten dünya ortalamasının üstünde olan havacılığın katlayarak büyümesini hiçbir şey engelleyemez." diye konuştu.

Türk havacılık sektörünün daha hızlı büyümesinin önündeki engelin mevcut havalimanının kapasite yetersizliği olduğuna işaret eden Ersoy, "Yeni havalimanıyla bu ortadan kalkmış olacak. Bununla Türk havacılığı çok daha hızlı büyücek. Bu gecikmiş bir ihtiyaçtı. Bunu en kısa sürede sağlıklı bir şekilde hayata geçirmeyi de başarırsak Türk havacılığını bulunduğu yerin çok daha ilerisine taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

Ulaşım uyarısı

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yapıldığı sahanın ilk defa inşaata açılan bir alan olduğuna dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti:

"Planlama programlama hesaplandığı gibi gitmeyebilir. Berlin örneği var. 7 yıl gecikmiş bir havalimanı. Açıldıktan sonra 7 yıl sonra kullanıma başlamamış bir havalimanı var. Türkiye inşaatçıları bu konuda çok tecrübeliler. Gerçekten büyük bir şehir yapmışlar oraya. Oraya havalimanı değil havalimanı şehri yapılmış. Geçişin bir anda olmasından ise parçalı parçalı, ısındırarak olması çok daha iyi olacak. Havalimanın tam olarak açılmasından çok oraya ulaşım planlarının da tamamlanması gerekiyor. En azından bütün toplu ulaşım alternatiflerinin çalışıyor şekilde olması çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu eksikler ne kadar kısa sürede tamamlanırsa o kadar çabuk kullanım rahatlığını sağlanmış olur. "

Geçiş döneminde Atatürk Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın bir arada işleyeceğini anımsatan Ersoy, geçiş yapıldıktan sonra bütün taşıyıcıların İstanbul Yeni Havalimanı'ndan devam edeceğini belirtti.

Atlasglobal Havayolları'nın global bir oyuncu olmaya karar verdiğini ifade eden Ersoy, "Bunu da dünyanın en çok yerine uçarak değil dünyanın belirli yerlerinde yatırım yaparak gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Murat Ersoy'dan yeni havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Genel Havacilik ~ 6 yıl önce
Eyyyy millet, Genel Havacılık gelişmedikçe başka hiç bir havacılığın gelişemez. Sığ zihniniz bunu anlayamaz biliyorum ama bundan şüpheniz olmasın. Bu airline olaylarının hepsi birer renkli balondur.. sonunu tek bir iğne getirir. Bak bi dünyaya havacılıkta otorite olan ülkelerin hepsinin genel havacılığı muazzam gelişmiştir. Anlayamıyorsun değil mi? Kafa almıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan ~ 6 yıl önce
Kardeşim kardeşi benim de kardeşimdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlasjet ~ 6 yıl önce
Yolcuyu kitlesel iptallerle mağdur etti. Uçmayın, herkesi de uyarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek ~ 6 yıl önce
Sayın THY lütfen şu atlası örnek almaya çalışın. Çalışın da Avrupa sizi kıskansın. Şimdi arap bile kıskanmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.havalimanı yatırımınız medir? ~ 6 yıl önce
Atlas Global olarak 3. Havalimanındaki yatırımınız ne kadardır? Diğerleri malum 3 .yıldır gündemde.(bu sefer yayınlayın-yumuşattım)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatırım ~ 6 yıl önce
Antalyaya kaçtı ki ihale ona kalmasın, niye gelmedin demesinler. İç hatlardan da kaçtı. Rusyada meydan vergilerinden rezil oldular. Bakanın kardeşi bu durumda var sen diğer firmaları düşün artık.
MBA USA ~ 6 yıl önce
Haberi Turizm Bakani olarak yayinlamaniz lazim, Thrump i Thrump holding in CEO su diye tanitmiyorlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekel ~ 6 yıl önce
Sabihada pegasus tekel olacak resmen , Atlas Sabiha Gökçenden uçarken ne güzeldi lütfen anadolu yakasına da gelin
Thy ~ 6 yıl önce
Bu ülkede yalnızca Thy mi var , ordan uçuş yapacal tek firma o mu ? Neden Türkiyeyi temsil eden bütün firmaların hostesleri yok reklamda . varsa yoksa thy .
Twins ~ 6 yıl önce
Bu bakan olan değil ,Mehmet Ersoy bakan ve ets
Харков ~ 6 yıl önce
Kharkiv uçuşları başlasın tekrardan atlasglobalin kalitesi süper pegasusla gitmekten bıktık thy zaten tavan fiyat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rokko ~ 6 yıl önce
Karkive pegasusla gidince çok yoruluyoruz. Çok rahatsız konforsuz. Performansımız düşüyor. Ayrıca atlad keklere ne koyuyorsa doping oluyordu.
Teşekkürler ~ 6 yıl önce
Atladın kızları sektörün en iyisi
Selim ~ 6 yıl önce
"Gecikmis bir ihtiyacti" demek.. ne demek.? Eksikliklerini ve basarisizliklarini Berlin Havaalani örnegi ile kapatacaklarini saniyorlar. Hani Almanya bizi kiskaniyordu bu Havaalani yüzünden. Dünyanin en büyügü ve en iyisi oldugunu iddia ettigimiz Havaalanini yarisi Kadar bile olmayan Berlin havaalani ile kiyaslamak da neyin nesi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q400 ~ 6 yıl önce
Q400 benzeri uçaklar ile bölgesel taşımacılığa yönelecek şitketler bence karlı çıkacak. Dış hat yolcusu belli ancak iç hatta büyük potansiyel var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000