25 Nisan 2016, Pazartesi 10:02:01

Murat Ersoy: "Doluluk oranı yüzde 20'lere düştü"

Türkiye'nin 'vizesiz Avrupa' için ticaretinin yoğun olduğu ülkelere yeniden vize uygulamak zorunda kalması havacılık sektörünü olumsuz etkiledi. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; Türkiye'nin Irak Konsolosluğu'nun günde 200 vize verebildiğini, buna karşılık Irak'tan Türkiye'ye günde 2 bin kişilik uçuş gerçekleştiğini belirterek, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 95'ten yüzde 20'lere gerilediğini söyledi.
  • dunyada bir tek lubnana vizesiz giden memlekete biz yeni mi vize koyduk??
  • Irakli gelmesin arap gelmesin,onu da bunu da istemeyiz diyenler,yarin ekonomik kriz cikar sirketler batmaya baslayinca ne yapacak? Ayrica bazilarinin tuzu kuru olabilir ama bu isten ekmegini kazanan binlerce insan var. Biraz daha sorumlu dusunmek lazim.Hukumet gibi sorumsuzca hareket etmek, kuru kabadayilik ulkeye zarar verir.
  • Sen.uc.bes kurus para kazanacaksın diye ben ailemle adam gibi sokağa cikamiyorum her yer barzo doldu sayenizde Bu atlasjetin bilmem ne muduru arkadas sen.karini kızıni al birgun git.aksarayda gez. Gostersinlersana o.zaman ticareti..
  • Önüne gelen yine yazılanı anlamadan yorum göndermiş. Murat Ersoy 30 Milyar USD havayollarının kaybı dememişki. Iraq ve Libya'ya yaptığımız yıllık kayıtiçi ve dışı ihracat + turizm geliri olan yaklaşık 30 milyar USD ı kaybetme, bu ticareti Lübnan ve Ürdün'e kaybetme riskimiz var , iş işten geçmeden önlem alın demiş. Tabi okuduğunu anlayan için demiş bunları .....
  • beter ol
  • Türkler gibi geçmişiyle,atasıyla,töresiyle övünen bir millete herşeyden önce şeref,haysiyet,onur lazım! AB vatandaşı sadece kimliğiyle ülkemize gelsin, araplar elini kolunu sallasın gelsin ama biz oralara giderken parmak izi verelim, bütün özel bilgilerimiz didik didik edilsin,adamlar bunlarla kendilerine veri tabanı oluştursun,kimin,nerede,nesi var öğrensin yetmesin bir de gelip ülkemin istedikleri yerlerinde mal,mülk edinsinler(tabii ki biz de onların ülkesine gidip mal,mülk alamayız!) sonra böyle birilerinin turizm prensi de çıkıp doluluk oranı düştü bilmem ne desin! Bu zamana kadar özellikle kendi vatandaşınızı tokatladınız, yabancıya ucuz bizlere fahiş fiyatlarla turlar vs sattınız,kendi ülkemizde adam gibi tatil yaptırmadınız, dünya paraları bankalarda istiflediniz biraz da sermayeden yiyin bir şey olmaz sizin gibilere! Bir de artık çıkıp palavra sıkmasın kimse Türkiye şöyle güçlü böyle bilmem ne diye! Görüyoruz ne olduğumuzu! En ufak krizde yamuluyoruz ve ne acı ki hak ediyoruz!
  • Vize yi bırakın kardeşim.Adamların hepsi PKK'lı.Kim Irak'lı kim Suriye'li suratında mı yazıyor.Bakın sokak'ta Vize veriyorlarmış.O kişi Irak'lı mı,Suriye'li mi ? Suratında yazmıyor ya...Sahte Pasaportlarla geliyorlar.Sokak ta Pasaport ve Vize veriyorlar.Daha ne olsun.Bu kadar basit.Hepsi PKK'lı.Ülkemize gelmesinler.Yeter artık.Kapatın şunlara.Yarın bunlar çoğunluk toplayıp.Güney de Özerklik te isterler.Şaşırmayın !!!!
  • geç bunları bugun rusya yine 15 ton marul geri yollamış bize pazar mı kaldı!!! abtın gidin
  • para kazanılacak diye elini kolunu sallayanı almasınlar ülkeye iyi olmuş %20 olarak günde bir sefer yapın
  • Hadi bırakın bu işleri,istanbula ne olduğu belirsiz bütün pkk teröristleri taşıya taşıya bitiremediniz.Şimdi vize uygulandı yolcu sayıları düştü diye ağlıyosunuz...Az kazanın az biraz aza tama edin...

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, AB ile yapılan vize muafiyet anlaşması sonucunda ortaya çıkan birtakım problemleri anlattı.

Özellikle Irak'taki konsolosluğun fiziki yetersizliği sebebiyle vize konusunda sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Ersoy; çözüm için, daha önce 3 defa Türkiye'ye gelenlere, İngiltere, Shengen, ABD vizesi olanlara kolaylık sağlama ve Irak'ta vize için aracı kuruluşlara şube açtırma gibi önerilerde bulunduklarını, ancak meselenin çözülmediğini ifade etti.

VİZE, 500 DOLARA SOKAKTA

Irak'a vize uygulamasının duyuru yapıldıktan 5 gün sonra başlatılmasını eleştiren Murat Ersoy, şöyle konuştu: "Şu anda Türkiye vizesi Irak'ta 500 dolara aracılar üzerinden sokakta satılıyor. Suriye ve Libya'da da aynı şey yapılıyor. Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı ülke Irak'tı. Haftada 14 bin koltuk olan bir noktaya bin vize verebiliyorsunuz. Şu an Irak vatandaşlarının vize almadan gidebildiği tek ülke Lübnan, kapıda vize aldığı ülke ise Ürdün. Irak ile 20 milyar dolar kayıtlı ticaret yapıyorduk. Bir o kadar da kayıtsız ticaret yapıyorduk. Bunun da önünü kapadık. Şu anda Irak vatandaşları ihtiyaçlarını mecburan Lübnan ve Ürdün üzerinden temin etmek zorunda kalıyor. Türkiye'nin ciddi ihracat kapısını Lübnan'a ve Ürdün'e hediye ettik. Pazarın hepsini elimizden alacaklar. Hazırlıksız vize uygulamasının bize yıllık maliyeti 20-30 milyar doları bulacak."

YUMURTALARI AYNI SEPETE KOYMAYACAĞIZ

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı da olan Murat Ersoy, bu yıl verilen desteklere rağmen turizm sektöründe 10 milyar dolarlık bir kayıp beklediklerini dile getirdi. Hava yolu işletmelerine Kredi Garanti Fonu kefaletiyle kredi sağlanmasının olumlu olduğunu da ifade eden Ersoy, "Bu destek havacılık sektörünü ayakta tutacak" dedi. Yaşanan olumsuzluklar sebebiyle tur operatörlerinin yüzde 60'lık pazarının sıkıntıya girdiğini belirten Murat Ersoy, "Hepsi yeni tatil yerleri oluşturacaklar. Biz de yumurtaları aynı sepete koymayacağız. Alternatif pazarlar oluşturacağız. Bunun için Antalya, Bodrum gibi tatil yerlerini birçok yere tarifeli uçuşlar ile bağlamalıyız" şeklinde konuştu.

İSTANBUL YOLCU BAŞINA 100 DOLAR KAZANDIRIYOR

İstanbul'un, Frankfurt ve Dubai gibi diğer transit uçuş noktalarına göre 1 saat daha kısa süre uçuş imkanı sunduğu bilgisini veren Murat Ersoy, "İstanbul üzerinden uçuşlar hava yolu şirketlerine ortalama yolcu başına 100 dolar maliyet avantajı sunuyor. Bu sebeple İstanbul transitli uçuşlar ilerleyen dönemde daha da çok tercih edilecek. 3. Havalimanı da İstanbul'un transit geçiş pozisyonunu güçlendirecek" dedi.

Murat Ersoy: "Doluluk oranı yüzde 20'lere düştü"

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

ztk ~ 8 yıl önce
dunyada bir tek lubnana vizesiz giden memlekete biz yeni mi vize koyduk??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istemezuk ~ 8 yıl önce
Irakli gelmesin arap gelmesin,onu da bunu da istemeyiz diyenler,yarin ekonomik kriz cikar sirketler batmaya baslayinca ne yapacak? Ayrica bazilarinin tuzu kuru olabilir ama bu isten ekmegini kazanan binlerce insan var. Biraz daha sorumlu dusunmek lazim.Hukumet gibi sorumsuzca hareket etmek, kuru kabadayilik ulkeye zarar verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 8 yıl önce
haklısın gelsinler Ama senin evde kalsınlar:)
en haiki mürşit turuncu hurşit ~ 8 yıl önce
haklısın ama ne demişti atamız; yurtta sulh Cihan'da sulh. o senin yakın komşu. sem vizesiz giriş verince sadece büyürsün diğer vermeyenler gibi kompleks sahibi olmadığın ve gerçekten büyük devlet tarihinin olduğuna işarettir. am sen de Ata olmasaydı baban John simit okurdu dersen o başka tabi ki.
hurşit efendi ~ 8 yıl önce
vizesiz giriş hakkı vermekle büyük mü olunuyor ey türkçe yazma özürlü zeka yoksunu ?
Istemezuk ~ 8 yıl önce
Birincisi ben vizeleri kaldirirsak buyuk devler oluruz demiyorum, ekonomiden bahsediyorum.Turist gelmezse bircok insan issiz kalir bu insanlari dusunun diyorum. Buna Turkce dersi veren, Ya oldugun gibi gorun ya da gorundugun gibi ol. efendi yazmissin ama efendi olamamissin.
Mumin ~ 8 yıl önce
Sen.uc.bes kurus para kazanacaksın diye ben ailemle adam gibi sokağa cikamiyorum her yer barzo doldu sayenizde Bu atlasjetin bilmem ne muduru arkadas sen.karini kızıni al birgun git.aksarayda gez. Gostersinlersana o.zaman ticareti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuduğunu anlama yetkinliği ~ 8 yıl önce
Önüne gelen yine yazılanı anlamadan yorum göndermiş. Murat Ersoy 30 Milyar USD havayollarının kaybı dememişki. Iraq ve Libya'ya yaptığımız yıllık kayıtiçi ve dışı ihracat + turizm geliri olan yaklaşık 30 milyar USD ı kaybetme, bu ticareti Lübnan ve Ürdün'e kaybetme riskimiz var , iş işten geçmeden önlem alın demiş. Tabi okuduğunu anlayan için demiş bunları .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
beter ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 8 yıl önce
Türkler gibi geçmişiyle,atasıyla,töresiyle övünen bir millete herşeyden önce şeref,haysiyet,onur lazım! AB vatandaşı sadece kimliğiyle ülkemize gelsin, araplar elini kolunu sallasın gelsin ama biz oralara giderken parmak izi verelim, bütün özel bilgilerimiz didik didik edilsin,adamlar bunlarla kendilerine veri tabanı oluştursun,kimin,nerede,nesi var öğrensin yetmesin bir de gelip ülkemin istedikleri yerlerinde mal,mülk edinsinler(tabii ki biz de onların ülkesine gidip mal,mülk alamayız!) sonra böyle birilerinin turizm prensi de çıkıp doluluk oranı düştü bilmem ne desin! Bu zamana kadar özellikle kendi vatandaşınızı tokatladınız, yabancıya ucuz bizlere fahiş fiyatlarla turlar vs sattınız,kendi ülkemizde adam gibi tatil yaptırmadınız, dünya paraları bankalarda istiflediniz biraz da sermayeden yiyin bir şey olmaz sizin gibilere! Bir de artık çıkıp palavra sıkmasın kimse Türkiye şöyle güçlü böyle bilmem ne diye! Görüyoruz ne olduğumuzu! En ufak krizde yamuluyoruz ve ne acı ki hak ediyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ÇLŞ. ~ 8 yıl önce
Vize yi bırakın kardeşim.Adamların hepsi PKK'lı.Kim Irak'lı kim Suriye'li suratında mı yazıyor.Bakın sokak'ta Vize veriyorlarmış.O kişi Irak'lı mı,Suriye'li mi ? Suratında yazmıyor ya...Sahte Pasaportlarla geliyorlar.Sokak ta Pasaport ve Vize veriyorlar.Daha ne olsun.Bu kadar basit.Hepsi PKK'lı.Ülkemize gelmesinler.Yeter artık.Kapatın şunlara.Yarın bunlar çoğunluk toplayıp.Güney de Özerklik te isterler.Şaşırmayın !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçç ~ 8 yıl önce
geç bunları bugun rusya yine 15 ton marul geri yollamış bize pazar mı kaldı!!! abtın gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacettepe ~ 8 yıl önce
para kazanılacak diye elini kolunu sallayanı almasınlar ülkeye iyi olmuş %20 olarak günde bir sefer yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadiii ~ 8 yıl önce
Hadi bırakın bu işleri,istanbula ne olduğu belirsiz bütün pkk teröristleri taşıya taşıya bitiremediniz.Şimdi vize uygulandı yolcu sayıları düştü diye ağlıyosunuz...Az kazanın az biraz aza tama edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000