26 Eylül 2016, Pazartesi 10:00:20

Murat Ersoy; 'Ben rahat etmediğim koltuğu yolcuma vermem'

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; 'Koltuk aralıklarını benim boyuma göre ayarladık. Ben rahat etmediğim koltuğu yolcuma vermem' dedi.
  • Kabine nedir bu yorumlar.. Onlar sizin güvenliğiniz için oradalar. Herkes hergün birşeylet katıyor,öğreniyor.. Kabim öylr böyle, iyi de bir bakın bakalım.. Hangi özel havayolunda bizim gibi aile olmuş ekipler?? İnsanların annesi ölüyorda siz yolcuları memnun etmek için gülümsüyor!! Sizde ancak şikayet edip bizim primlerimizi çalıyorsunuz. Empati kurmak güzeldir, parayı biz ter içerisindr kazanıyoruz.. Saygı duyun her şirketin ekiplerine artık.. Kimseyi memnun edemiyoruz gülsek te takla da atsak...
  • cockpitteki sag koltukda 60 Bin euro,parayi basarsan Kaptanin yaninda bile otura biliorsunuz,super bir sirket:))
  • Kabin ekiplerine bayılıyorum :)
  • Atlas gibi bir şirketin hafta içi insanların işlerini halledebilmesi için istanbul çıkışlı sabah nasıl seferleri olmaz inanamıyorum.....onur aır bıle sabah izmire arka arkaya iki sefer kaldırıyor..ve uçakları full çekiyor.takmışsınız istanbul izmir köprüsüne.kardeşim insanlar artık karayolunu tercıh etmıyor.eger bu konuyu goze alıp izmir seferlerini kaldırdıysanız cok sacma...en kısa zamanda İZMİR SEFERLERİNİN ARTMASINI İSTİYORUZ...ARKAS HOLDİNG
  • Gunde 5 istanbul-izmir cikisi olan full business ve full ekonomi olan seferlerinizi nie kaldirdiniz acaba?bu kadar yolcuyu ve musterinizi kusturdunuz murat bey@@yolcularinizi siz ucaklarinizi cektikten sonra izmire seferlerini arttiran onur air e muhtac ettiniz.bir izmirli sirket sahibi olarak yakistiramiyorum size..en kisa zamanda izmir seferlerini tekrardan arttirmanizi izmir halki olarak rica ediyoruz sizden.
  • Bacaklariniz uzun ise bizim koltuklar size dar gelir!
  • Simdi bisey diycem de neyse
  • Çok birşey istemiyor ki insanlar.. EŞİT İŞ EŞİT ÜCRET...
  • beylerrr! yine bakıyorum, bir sürü yerli yersiz yorumlar...murat bey'e saygısızlık yapanları affetmiyorum. murat bey o kadar nazik bir adam ki, kendi oturmadığı koltuğu satmam diyor...ne kadar naif bir düşünce. bizim eleman ise söyleniyor, kalkmışa oturulur mu, bize yeni koltuk versin...oh ne ala mualla. böyle bir dünya var mı ya? atlas global size daha ne yapsın beylerrrr? halen atlas jet diyen arkadaşlara sorum şu, birisi size adınızı yanlış söylese ne yapardınız? haaa, söyleyin bakalım, napardınız? canınız sıkılır, ağlardınız di mi? hayata küser, kabuğunuza çekilirdiniz di mi? ama gereği yok! çünkü atlas global'e yolcu lazım, hem de daha çok, ben gidiyorum bilet almaya, thy-pegasus sizler daha çok kork..
  • Atlas global ; , onur-pegasus-borajet-anadolujet-sunexpress-corendon- havayolusirketleri arasinda en iyi diyebilirim sahsen. LAKİN KALKIP DA 90'LI ATLAS JET KENDINI THY GIBI BIR DUNYA MARKASI ILE DENK TUTMASIN ! YEMEZLER

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; 'Koltuk aralıklarını benim boyuma göre ayarladık. Ben rahat etmediğim koltuğu yolcuma vermem' dedi.

Türkiye’nin en köklü özel havayolu şirketlerinden Atlasglobal, geleneksel hale getirdiği Red Night Partisi’yle çalışanlarına ve acentelere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kuruçeşme Su Ada'da düzenlenen geceye Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ev sahipliği yaparken, burada bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy; ‘Atlasglobal artık global bir oyuncu haline gelmiştir. Hat sayımızı her ay artırdık ve yıl sonuna kadar uçulan hat sayısı 50’yi geçecek. Rusya’da da 7 hat daha açarak oradaki en büyük oyuncu olacağız. Bizim diğerlerinden farkımız; biz low cost bir şiket değiliz.

2015 yılında zamanında kalkış oranımız yüzde 93. İkinci sıradaki şirket ise yüzde 65’lerde. Peki bu nasıl oldu, yatırımla oldu. Biz yatırım yapıyoruz. Örneğin; havalimanında her zaman yedek bir uçağımız bekliyor. Olası bir aksaklıkta yedek uçağımız devreye giriyor ve yolcuyu mağdur etmiyor. Bunun yıllık bedeli de 3 milyon dolardır. Bizim açımızdan dünyanın neresine giderseniz gidin aynı kaliteyi göreceksiniz.

Biz 1 kilo için bagaj açtırmıyoruz. Yolcuya ücretsiz koltuk seçeneği sunuyoruz. Diğer şirketler seçenek sunarken yolcudan para alıyor. Bizde öyle bir uygulama söz konusu değil. Biz fiyatla değil iyi hizmetle rekabet ediyoruz. Bizim rekabetten anladığımız bu.

Uçaklarımızdaki koltuk aralıklarını kendi boyuma göre ayarladık. Ben eski basketbolcuyum; ben rahat etmiyorsam o koltuğu yolcuma vermem’ ifadelerini kullandı.

‘DÜNYANIN EN İYİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİYLE ANLAŞMA YAPTIK’

Önemli bir şirketle anlaşma yaptıklarını sözlerine ekleyen Ersoy; ‘Dünyanın en büyük şirketlerinden biriyle code share anlaşması imzaladık. Bunu da yakında duyuracağız.

Bizim ayrıca yolcumuza bir kampanyamız var. 3 bin 500 dolar veren yolcu, 15 Nisan’a kadar sınırsız olarak istediği yere yurt içi yurt dışı farketmeksizin uçabiliyor. Bu da Avrupalı şirketlerin düzenlediği benzer kampanyalardan çok daha uzun süre anlamına geliyor’ dedi.

SABİHA GÖKÇEN OPERASYONLARI NEDEN DURDU?

Sabiha Gökçen operasyonlarını durdukduklarını ve bunun da meydandaki tek pist sorunundan kaynaklandığını belirten Murat Ersoy; ‘Biz trafiği sevmeyen bir havayolu şirketiyiz. Bu sene Sabiha Gökçen operasyonlarını durdurduk. Çünkü meydanın tek pisti var. Tek piste rağmen sürekli artan bir de uçuş trafiği var. O tek pist de çalışmalar nedeniyle belli saatlerde kapatılıyor. Bu da mağduriyete neden oluyor.

Ayrıca bu pist 2017 yılından itibaren 7 saat boyunca kapalı olacak ve bu da çok ciddi rötarlara neden olacak. Bu yüzden Sabiha Gökçen operasyonlarını durduk ve tüm seferlerimizi Atatatürk Havalimanı’ndan yapıyoruz.

‘TÜRK HAVA YOLLARI’NI ARADIM VE SORDUM!’

Atlasglobal’in kendi uçuş okulu Atlantic Flight Academy (AFA) ile kendi pilot ve kabin ekibini yetiştirdiğinin altını çizen Ersoy; ‘Sektördeki kokpit açığı zaten biliniyor. Biz de kendi uçuş okulumuzu kurduk ve pilotlarımızı yetiştirerek gerekli eğitim ve tecrübenin ardından kokpitimize alıyoruz. Sadece kokpit değil kabin ekibimizi de yetiştiriyoruz. Özel şirketler içinde kabine en yüksek maaşı biz veriyoruz.

Bir ara kabinimizdeki sirkülasyonun yüzde 50 oranında olduğunu öğrendim. Ben de sordum ‘neden böyle’ diye. Arkadaşlarım bana Türk Hava Yolları’nın aldığını söyledi. Ben de Türk Hava Yolları insan kaynaklarını arayarak durumu sordum, bana verdikleri cevap; ‘Kendi ekibini yetiştirerek sektörde bu kadar kaliteli olan dünyadaki en iyi şirketsiniz’ dediler.

Peki neden böyle? Biz her uçuştan sonra mutlaka yolcularımızdan 5’ini arıyoruz. Check-inden uçaktaki kokpit anonsuna ve kabin ekibinin davranışına kadar. Ama en önemlisi kabin ekibinin yolcuya davranışıdır. Uçuşlarda 5 üzerinden 5 alan kabin ekibi o ay maaşının yüzde 80 oranında prim alıyor. Aslında sistem kendini kontrol ediyor.

Ayrıca SAFA denetimlerinde de dünyanın en iyi 10 havayolundan biriyiz’  ifadelerini kullandı.

Fatih Akdeniz / AirportHaber







Murat Ersoy; 'Ben rahat etmediğim koltuğu yolcuma vermem'

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Çalışan ~ 7 yıl önce
Kabine nedir bu yorumlar.. Onlar sizin güvenliğiniz için oradalar. Herkes hergün birşeylet katıyor,öğreniyor.. Kabim öylr böyle, iyi de bir bakın bakalım.. Hangi özel havayolunda bizim gibi aile olmuş ekipler?? İnsanların annesi ölüyorda siz yolcuları memnun etmek için gülümsüyor!! Sizde ancak şikayet edip bizim primlerimizi çalıyorsunuz. Empati kurmak güzeldir, parayı biz ter içerisindr kazanıyoruz.. Saygı duyun her şirketin ekiplerine artık.. Kimseyi memnun edemiyoruz gülsek te takla da atsak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CcC ~ 7 yıl önce
cockpitteki sag koltukda 60 Bin euro,parayi basarsan Kaptanin yaninda bile otura biliorsunuz,super bir sirket:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Kabin ekiplerine bayılıyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMİR SEFERLERİ ~ 7 yıl önce
Atlas gibi bir şirketin hafta içi insanların işlerini halledebilmesi için istanbul çıkışlı sabah nasıl seferleri olmaz inanamıyorum.....onur aır bıle sabah izmire arka arkaya iki sefer kaldırıyor..ve uçakları full çekiyor.takmışsınız istanbul izmir köprüsüne.kardeşim insanlar artık karayolunu tercıh etmıyor.eger bu konuyu goze alıp izmir seferlerini kaldırdıysanız cok sacma...en kısa zamanda İZMİR SEFERLERİNİN ARTMASINI İSTİYORUZ...ARKAS HOLDİNG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izmir ~ 7 yıl önce
Gunde 5 istanbul-izmir cikisi olan full business ve full ekonomi olan seferlerinizi nie kaldirdiniz acaba?bu kadar yolcuyu ve musterinizi kusturdunuz murat bey@@yolcularinizi siz ucaklarinizi cektikten sonra izmire seferlerini arttiran onur air e muhtac ettiniz.bir izmirli sirket sahibi olarak yakistiramiyorum size..en kisa zamanda izmir seferlerini tekrardan arttirmanizi izmir halki olarak rica ediyoruz sizden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus Airlines ~ 7 yıl önce
Bacaklariniz uzun ise bizim koltuklar size dar gelir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1. geldi ~ 7 yıl önce
Dünyanın en kötü havayolu sıralamasında 1. olan şirket geldi ve laf sokmaya çalıştı :)
Uuu ~ 7 yıl önce
Simdi bisey diycem de neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzgün ~ 7 yıl önce
Çok birşey istemiyor ki insanlar.. EŞİT İŞ EŞİT ÜCRET...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 7 yıl önce
beylerrr! yine bakıyorum, bir sürü yerli yersiz yorumlar...murat bey'e saygısızlık yapanları affetmiyorum. murat bey o kadar nazik bir adam ki, kendi oturmadığı koltuğu satmam diyor...ne kadar naif bir düşünce. bizim eleman ise söyleniyor, kalkmışa oturulur mu, bize yeni koltuk versin...oh ne ala mualla. böyle bir dünya var mı ya? atlas global size daha ne yapsın beylerrrr? halen atlas jet diyen arkadaşlara sorum şu, birisi size adınızı yanlış söylese ne yapardınız? haaa, söyleyin bakalım, napardınız? canınız sıkılır, ağlardınız di mi? hayata küser, kabuğunuza çekilirdiniz di mi? ama gereği yok! çünkü atlas global'e yolcu lazım, hem de daha çok, ben gidiyorum bilet almaya, thy-pegasus sizler daha çok kork..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takipci ~ 7 yıl önce
sarki yarismasinda miyiz acabaaa, oyleyse bana bilmedigim bir masal anlatanin 40 yil çaycisi olurum, amaaaa niyeti bozuk olan Atlas'in havasini yine merakliLAR alacak diyorum... Sen bilete 100tl oderken yabancilara 50'ye peskes cekecekler diyorum yo yo
Caretta ~ 7 yıl önce
Atlas global ; , onur-pegasus-borajet-anadolujet-sunexpress-corendon- havayolusirketleri arasinda en iyi diyebilirim sahsen. LAKİN KALKIP DA 90'LI ATLAS JET KENDINI THY GIBI BIR DUNYA MARKASI ILE DENK TUTMASIN ! YEMEZLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000