04 Mayıs 2012, Cuma 09:21:26

MAHKEME KARARINI VERDİ

Sabah Gazetesi’nin, Atlasjet aleyhine yaptığı karalama kampanyalarına yargı ‘dur’ dedi...
  • Merhaba, ben Atlasjet 'in kazasından sonra ortaya atılan iddialara ilişkin tam ölçekli somut bir açıklama yapılmadığını düşünüyorum. Ancak Atlasjet ile Sabah Gazetesi arasında yapılan eleştiri ve tartışmaların oldukça akılda kalıcı, bunun yanında hem havacılık sektörümüzün eksiklerini ortaya çıkarıcı ve tartışma kültürümüzüde geliştirebilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Hani şirketlerinde ticari kaygılar güderken bazı noktaları atlayabileceğini ve insan hayatını riske atabileceğini unutmamak gerekir. Gazeteler ise bazen olayı kişisel agılayabilrler.
  • helal olsun mahkemeye kendilerini bir şey zanneden gazetecilere ders verdi, sizin hepinizi içeri atsak az gelir.. insanların onurlarına zarar verene yazılar yazan hakaretler eden ben istediğimi yazarım ederim çizerim buna da basın özgürlüğü diyenlere cevap.. ayrıca türkiyede gazetecililerin gazetecilik mesleği dışında yaptıkları ek işlerde var dır patronlarının dediklerini yazmak , çizmek , çantacılık yapmak, kahyalık yapmak, bir kaç tane de daha var onları yazmaya gerek yok..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Atlasjet'ten yayinlanan tekzipleri reklam kampanyasi halinde diger gazetelerde yayinlamasini bekliyorum.
  • yapsa ya thy hakkında işçilere neler yapılıyor vs diye kessin reklamı yemez

 

Gazetenin haberlerinin asılsız ve şirket saygınlığına saldırı niteliğinde olduğuna karar veren mahkeme, cevap ve düzeltme metinlerinin yayınlanmasını istedi.
 
Atlasjet’in, Sabah Gazetesi’nde 24 Şubat ve 2 Mart tarihlerinde yayınlanan ‘Pişkinjet’ ve ‘Şaşkınjet’ başlıklarıyla verilen haberlere yaptığı itirazı mahkeme haklı buldu.
 
Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi, Atlasjet’in sözkonusu haberlerin yayından kaldırılması ve düzeltme metninin yayınlanmasına ilişkin itirazını değerlendirdi ve Atlasjet lehine karar verdi.
 
Mahkeme kararında, ‘Basın özgürlüğü başkalarının kişilik haklarına saldırma, aşağılama, hakaret etme hakkı vermez. Pişkinjet ve Şaşkınjet isimli başlık ve altındaki haberde talepte bulunan şirketin haklarına ve saygınlığına saldırı niteliğinde bulunduğu anlaşılarak itirazın kabulü ile cevap ve düzeltme yazısının yayınlanmasına karar verilmiştir’ ifadeleri kullanıldı.
Karar gereği Sabah Gazetesi, iki gün içerisinde söz konusu haberleri yayından kaldırmak ve Atlasjet’in cevap ve düzeltme metnini bir hafta süreyle yayınlamak zorunda kaldı.
MAHKEME KARARINI VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Fatih ~ 12 yıl önce
Merhaba, ben Atlasjet 'in kazasından sonra ortaya atılan iddialara ilişkin tam ölçekli somut bir açıklama yapılmadığını düşünüyorum. Ancak Atlasjet ile Sabah Gazetesi arasında yapılan eleştiri ve tartışmaların oldukça akılda kalıcı, bunun yanında hem havacılık sektörümüzün eksiklerini ortaya çıkarıcı ve tartışma kültürümüzüde geliştirebilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Hani şirketlerinde ticari kaygılar güderken bazı noktaları atlayabileceğini ve insan hayatını riske atabileceğini unutmamak gerekir. Gazeteler ise bazen olayı kişisel agılayabilrler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 12 yıl önce
helal olsun mahkemeye kendilerini bir şey zanneden gazetecilere ders verdi, sizin hepinizi içeri atsak az gelir.. insanların onurlarına zarar verene yazılar yazan hakaretler eden ben istediğimi yazarım ederim çizerim buna da basın özgürlüğü diyenlere cevap.. ayrıca türkiyede gazetecililerin gazetecilik mesleği dışında yaptıkları ek işlerde var dır patronlarının dediklerini yazmak , çizmek , çantacılık yapmak, kahyalık yapmak, bir kaç tane de daha var onları yazmaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaa boyle iste ~ 12 yıl önce
Atlasjet'ten yayinlanan tekzipleri reklam kampanyasi halinde diger gazetelerde yayinlamasini bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapamazz ~ 12 yıl önce
yapsa ya thy hakkında işçilere neler yapılıyor vs diye kessin reklamı yemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000