15 Şubat 2015, Pazar 13:16:41

MAHKEME KARARINDAN 2 GÜN ÖNCE BANKA TEMİNATI HAZIRLANMIŞ!

açıklamasında; 11 Şubat tarihli mahkemenin tedbir kararından 2 gün önce Zagrosjet'in teminat mektubu hazırladığını ve mektupta da; 'verilen ihtiyati tedbir kararı gereği' ifadesinin bulunduğunu açıkladı.
  • ATS'nin %70 ortağı aynı zamanda Zagrosjet'in %50 ortağı. Yani Zagros kendi ortağına olan borcunu ödemediği için adamlar ortağı oldukları şirketin uçağına el koymuş. Acı olan şu ki, elin yabancısı Türk yatırımcının haklarını yetkisiz mahkeme kararıyla Türkiye'de gasp edebiliyor, devletde müdehale etmeden izliyor. vah halimize vahhh!!!
  • bence kesin zagros haklıdır bunlar ülkeyi çiftlik yaptılar ee ne demişler el elden üstündür!!! bence kapatın gidin
  • " Uçağın motorunun alındığı yönündeki iddialar tamamen yalandan ibarettir. Uçak havalimanında açıkta park ettirildiğinden, soğuk havadan etkilenmemesi için bazı hassas parçaları güvenlik açısından kapalı ortamda muhafaza edilmiştir. ATS Team’in yetkili kişisi teslim anında (Cuma günü öğleden sonra) olmadığından parçalar o anda teslim edilmemiştir. " Hımmmm...
  • Vay arkadaş zamanında güle oynaya davullar çalına çalına atlasjet şirket kuruyor diye ilan ediliyordu bu kuzey ırak şirketi ile içeride neler oluyor ki ters düşüldü!!! boşuna demiyoruz atlas'ın girdiği her şeyin altında bi çapanoğlu çıkıyor diye.
  • eee derviş dervişi sırayla öpermiş parasıyla adam olduğunu zannedenlere iyi oluyor!!!
  • kiskancligimizdan, cekememezligimizden bir yabanci sirketin Atsteam'e yaptigi haksizliklarda bile yabanci sirketi tutar oluyoruz. isin aslini astarini bilmeden. atsteam bir bakim sirketi. yaptigi bakimlar sonucu anlasmaya gore hakkini faturalandirmis. karsiligini alamayinca da yine anlasmaya gore gerekli mercilere basvurmus. burda zagros'u savunacak bir sey var mi? atsteam yapmadigi isin faturasini mi kesmis? faturayi mi sisirmis? parasini almis ta almadim mi demis? cok acayip bir toplum olduk maalesef.
  • Bize hep "adalet mülkün temelidir" demişlerdi..
  • Kazanirken beraber mi kazandikta kaybedince uzulcez. Hem cok para kazanayim hem risk olmasin.. Ticaret bu.. Zorla yaptirmadilar ya? Cok da tin yani
  • Araptan başka ortak bulamadın mı? Arapla iş yapılır mı
  • Kimse kusura bakmasın bu belirli etnik kimliğe sahip güruh hep aynı şeyi yapmakta. Şu aşiret kafasından kurtulamadıkları sürece sürünmeye devam. Heriflere bak ya tehdit şantaj gidin şirketi de dağa kurun bari

AtlasGlobal ile Zagrosjet arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınarak ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. ATS Team konuyla ilgili açıklamasında; 11 Şubat tarihli mahkemenin tedbir kararından 2 gün önce Zagrosjet'in teminat mektubu hazırladığını ve mektupta da; 'verilen ihtiyati tedbir kararı gereği' ifadesinin bulunduğunu açıkladı.

Zagrosjet'e teknik bakım ve servis hizmeti veren ATS Team'in alacaklarını tahsil edememesi üzerine Medeni Kanunu’nun 950. maddesi uyarınca uçak üzerinde hapis hakkını kullanarak alacağını tahsil etmek istemesi nedeniyle Zagrosjet mahkeme yoluna gitti.

Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi ve sonrasındaki Zagrosjet'in hukuksuz tutumu nedeniyle bir açıklama yayınlayan ATS Team, çarpıcı bilgiler aktardı.

Zagrosjet'in hukuksuz yollar izlediği ve ATS Team binasını yasa dışı yollarla arayıp çalışanlarının da provoke eden tavırlar sergilediğini vurgulayan ATS Team, yetkili kurumlarI göreve çağırdı.

İşte ATS Team'in açıklaması:

Havacılık Teknik A.Ş (ATS Team) ile Zagrosjet arasındaki hukuki ilişki 31.12.2012 tarihli Teknik Bakım ve Servis Sözleşmesi‘ne dayanmaktadır. Bu sözleşme kapsamında ATS Team, Zagrosjet’e teknik bakım ve servis hizmetleri vermiştir. Buna karşılık söz konusu servisler sebebiyle Zagrosjet tarafından ödenmesi gereken  ve faturaya dayanan bu bedeller tüm uyarılara rağmen ödenmemiştir.

ATS Team de Türk Medeni Kanunu’nun 950. maddesi uyarınca uçak üzerinde hapis hakkını kullanarak 12.12.2014 tarihinde uçağı tutmuş ve durumu Zagrosjet’e yazılı olarak bildirmiştir. Borçlu firma Zagrosjet borcunu ödeyerek uçağı almak yerine, sürekli yasadışı yollarla uçağı 'ele geçirmeye' çalışmıştır. Zagrosjet’in tüm bu çabaları sonuçsuz kalmış ve uçağı ele geçirememiştir. Sorun Türkiye Cumhuriyeti ile Irak arasında diplomatik yollarla da çözüme kavuşturalamamıştır.

Zagrosjet 12.1.2015 tarihinde Asliye Ticaret Mahkemesi (ATM)‘nde ihtiyadi tedbir talebli dava açmış ve mahkeme 12.2.2015 tarihine duruşma günü vermiştir. Duruşmada Zagrosjet’in 30.1.2015 tarihinde başka bir yetkisiz ATM’de ayrıca bir tespit davası açtığı ve burada da tedbir talep ettiği öğrenilmiştir. İlk ATM bu nedenle tedbir talebini reddetmiştir.

İkinci ATM 30.1.2015 tarihli tensip tutanağında davalı taraf (ATS Team) dinlenmeden karar verilemeyeceğine hükmetmiş ve bu karar nedense hâlâ ATS Team’e tebliğ edilmemiştir.  Bu karardan sadece 11 gün sonra, dosyada delil durumunda bir değişiklik olmadan  ve ATS Team dinlenmeden gerçek alacağın sadece 1/4‘ü karşılığında teminat ile tedbir kararı verilmiştir. Zagrosjet’in sunduğu teminat mektubu 11.2.2015 tarihli karardan 2 gün önce (9.2.2015) hazırlanmıştır! Teminat mektubunda „verilen ihtiyati tedbir kararı gereği“ ifadesi yer almaktadır. Bu manidâr durumun ne anlama geldiğini kamuyonunun yorumuna bırakıyoruz.
Durum öğrenilir öğrenilmez 12.2.2015 tarihinde mahkemeye itiraz edilerek, tedbirin kaldırılması talep edilmiştir. Taraflar arasındaki sözleşmeye göre yetkili mahkemenin İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkemeleri olmasına ve bunun mahkeme açışından bağlayıcı bir hüküm ifade etmesine rağmen  ATM itirazı görüşmek için 25.2.2015 tarihine duruşma günü vermiştir.
Duruşmaya kadar tedbirin durdurulması talebimiz ise 13.2.2015 tarihinde heyet tarafından görüşülmüş ve henüz sonuca bağlan(a)mamıştır.

Kararı veren bu ATM, taraflar arasındaki sözleşme uyarınca yetksiz bir mahkemedir. Buna rağmen mahkeme, ATS Team’in telafisi mümkün olmayacak zararlarına sebebiyet verecek şekildeki yanlış kararını düzeltmemektedir. Nihayetinde bu hataların maddi telafisi HMK’nın 46 maddesi gereği  devletin sorumluluğunu doğuracaktır.

Zagrosjet aldığı tedbir kararını 13.2.2015‘te uygulamaya koymuş ve uçak, ATS Team tarafından kendilerine teslim edilmiştir. Uçağın motorunun alındığı yönündeki iddialar tamamen yalandan ibarettir. Uçak havalimanında açıkta park ettirildiğinden, soğuk havadan etkilenmemesi için bazı hassas parçaları güvenlik açısından kapalı ortamda muhafaza edilmiştir. ATS Team’in yetkili kişisi teslim anında (Cuma günü öğleden sonra) olmadığından parçalar o anda teslim edilmemiştir.

Zagrosjet ve avukatları 13.02.2015 (Cuma) günü saat 21.20’de icra müdürü ile ATS Team merkez binasına gelerek uçağın dökümanlarını almak bahanesiyle arama yapmak istemişlerdir. Tüm uyarılara rağmen yasa dışı yollarla arama yapmışlar ve çalışanları provoke eden tavırlar sergilemişlerdir. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sonuç olarak, bu denli ağır hukuksuzluğa tüm yetkili kurumlarımızın müdahale etmesini ve bu yasadışı duruma son verilmesini bekliyoruz.

Havacılık Teknik A.Ş.

MAHKEME KARARINDAN 2 GÜN ÖNCE BANKA TEMİNATI HAZIRLANMIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ATS'nin %70 ortağı aynı zamanda Zagrosjet'in %50 ortağı. Yani Zagros kendi ortağına olan borcunu ödemediği için adamlar ortağı oldukları şirketin uçağına el koymuş. Acı olan şu ki, elin yabancısı Türk yatırımcının haklarını yetkisiz mahkeme kararıyla Türkiye'de gasp edebiliyor, devletde müdehale etmeden izliyor. vah halimize vahhh!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep aynı:( ~ 9 yıl önce
bence kesin zagros haklıdır bunlar ülkeyi çiftlik yaptılar ee ne demişler el elden üstündür!!! bence kapatın gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hımmmm... ~ 9 yıl önce
" Uçağın motorunun alındığı yönündeki iddialar tamamen yalandan ibarettir. Uçak havalimanında açıkta park ettirildiğinden, soğuk havadan etkilenmemesi için bazı hassas parçaları güvenlik açısından kapalı ortamda muhafaza edilmiştir. ATS Team’in yetkili kişisi teslim anında (Cuma günü öğleden sonra) olmadığından parçalar o anda teslim edilmemiştir. " Hımmmm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık! ~ 9 yıl önce
allah bilir üstüne bi de adamların uçağının motorunu kendi uçaklarında kullanmışlardır. eğer öyle bişey varsa, umarım yeni bi karar çıkarttırıp atlasjet uçaklarının motorlarını sökerek, kendi ülkesine götürürler zagros uçağını.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vay arkadaş zamanında güle oynaya davullar çalına çalına atlasjet şirket kuruyor diye ilan ediliyordu bu kuzey ırak şirketi ile içeride neler oluyor ki ters düşüldü!!! boşuna demiyoruz atlas'ın girdiği her şeyin altında bi çapanoğlu çıkıyor diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee:) ~ 9 yıl önce
eee derviş dervişi sırayla öpermiş parasıyla adam olduğunu zannedenlere iyi oluyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok acayip ~ 9 yıl önce
kiskancligimizdan, cekememezligimizden bir yabanci sirketin Atsteam'e yaptigi haksizliklarda bile yabanci sirketi tutar oluyoruz. isin aslini astarini bilmeden. atsteam bir bakim sirketi. yaptigi bakimlar sonucu anlasmaya gore hakkini faturalandirmis. karsiligini alamayinca da yine anlasmaya gore gerekli mercilere basvurmus. burda zagros'u savunacak bir sey var mi? atsteam yapmadigi isin faturasini mi kesmis? faturayi mi sisirmis? parasini almis ta almadim mi demis? cok acayip bir toplum olduk maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bize hep "adalet mülkün temelidir" demişlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize ne?!! ~ 9 yıl önce
Kazanirken beraber mi kazandikta kaybedince uzulcez. Hem cok para kazanayim hem risk olmasin.. Ticaret bu.. Zorla yaptirmadilar ya? Cok da tin yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Araptan başka ortak bulamadın mı? Arapla iş yapılır mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Arap mı?Kürt olmasın
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kimse kusura bakmasın bu belirli etnik kimliğe sahip güruh hep aynı şeyi yapmakta. Şu aşiret kafasından kurtulamadıkları sürece sürünmeye devam. Heriflere bak ya tehdit şantaj gidin şirketi de dağa kurun bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000