03 Ocak 2012, Salı 12:01:01

LİSELİ ŞEFLER , ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER!

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bu hafta 2012 Türk Sivil Havacılığı'nın nabzını köşesinden tuttu...
  • O LİSE MEZUNU DİYE KÜÇÜMSEDİĞİN ŞEFLERİN ÇOĞU YILLARINI BU İŞE VERMİŞ TECRÜBE KAZANMIŞLAR ÖZELLİKLE RAMP DEN BAHSEDİYORUM İÇLERİNDE DENEYİMSİZ , BULUNDUĞU YERİ HAK ETMEYENDE VAR ONLARIDA HERKES BİLİYOR ZATEN BAĞIRARAK TEHDİT EDEREK İŞ YAPTIRANLAR ANLAYAN ANLADI..
  • BEN HALA BİLMİYORUM BU MAAŞIN KARŞILIĞINDA TGS YE KATKILARI NEDİR?
  • şirketin eğer cesareti var ise, kapalı sandık usulü çalışan memnuniyeti anketi yapsınlar isimsiz cisimsiz.bi görelim bakalım.çalışan memnuniyeti anketi yapılıyor, bilgisayar üzerinden,herkesin bilgisayarından ne girişi yapıldığı belli, ik müdürü çıksın açıklasın 100 tane de dolduran çıktıysa.
  • en azından bu işi yapabilecek kişilere torpil yapın. aralarında çok iyi arkadaşlarda var. ben bi zamanlar tk da idim. sonra sözleşme bitti tgs dediler şutlandık :). daha sonra tekrardan eğitime çağırdılar sınıfa girdim benden başka herkes torpilli :). barajı geçen geçemeyen okumuşu okumamışı işe girdi, ben hariç :). sonra ik ya dedim, arkadaş madem almıcaktınız beni ne diye çağırdınız boşuna iş kaybı, masraf, harcanan emek vs. uçtu gitti. bana tepeden birini bul girersin dediler en sonunda. sertifikalarımı da vermediler. daha bir sürü olay yazmakla bitmez. neyse ben hiç bir hakkımı helal etmiyorum bu işin içinde parmağı olanlarada aklıma geldikçe beddua ediyorum.
  • Altında olsa semerin ne fayda, bazı şeyler bakidir.
  • Yorumundaki ifadeler bile kendini ele veriyor, anca kendini geliştirememiş bir lise mezununun ağzından dökülebilir. Yok yurtdışına gitmiş yok 8 yıldır bu sektörde. Ya öncesi??? Bir baltaya sap olamayınca mı apronda nitelikli adam olabildiğini düşünüp naralar atıyorsun? Biz en azından senin yapamadığın şeyi (sana bir kaç level atladıktan sonra) o bahsettiğin 8 yıllık birikimciğini katlayacak potansiyelle sahip olarak geliştik ve ondan sonra adım attık......
  • Bu işi yurt dışında da yaptım. Şimdi AHL de yapıyorum.. Bu işte Universite mezunu filan sökmez arkadaşlar..İstersen 4 fakülte bitir.. Apron-Terminal fakültesini bitirmeden ancak torpille biryerlere gelirsin. Havacılık uzman eleman ihtiyacı çok olan bir sektör. Bu tip sektörlerde Üniversite hikayedir.. Sen şimdi orman mühendisliğini bitir gel ondan sonra 5 yıldır apron-terminal hayatı olan adamın önüne geçmek iste neden? Adam lise mezunu diye :) Avucunuzu yalarsınız..Ben Üniversite okumak yerine 8 yıldır bu işi OKUYORUM. İstersen Uzay Bilimleri Hede Hödö Fakültesini bitir gel kardeşim. Öyle elinde telsiz, panikle oradan oraya koşarsın daha ilk gününde..
  • merhaba efendi hazretleri.bir selam verip çıkayım dedim.oğlanı göndermişsiniz. busefer hangi şirketin canını yakacaksınız.belki öncü birlik olarak göndermişsinizdir.sizdemi gideceksiniz peşisıra.kızınız ne zaman şef oluyor?öyle işte.bir hal hatır soruyum istedim.ha bu arada mescidi depo yapmışsınız.hayırlı olsun.deve kervanı gibi elemanlarla gözümüzün önünden geçiyordunuz ne güzel teksıra halinde.neyse bulursunuz yeni bir yer.sıkmayın tatlı canınızı.
  • üniversite mezunu olunca her işi başarırsın, işin hakkını verirsin görüşüne karşıyım. Ama şunu da kabul edin ki üniversitesiz de olmaz be kardeşim. Bir yere kadar gelir ordan sonra zorlasanız da gitmez. En azından üni. okuyamamanın verdiği eziklik bile bir yerde patlak verir. Üni. mezunu olmak yetmez ama üni. mezunu olmadan da olmaz. (2 yıllık ve üstü açık öğretim de olmaz :)
  • tgs de müdürlerin eğitim ve kariyerlerini incelemek lazım.genel müdürlükte bile üniversite mezunu olmayan müdürler var ? bir müdürün de 6000 lira maaş aldığını düşünürsek, bilmemkaç bin de gönlünce harca ödeneği aldığını? hala da makam aracımız yok diye kavga dövüş? özel sağlık sigortamız yok diye tripler?
2011 yılı daha önceki yıllara çok benziyordu. Özellikle Türk Sivil Havacılığı'ndaki mantık düşünüldüğünde hedeflerin pek de işe yaramadığı ve rakamlarla açıklanan büyümelerin dışında gelişilen pek de fazla bir olgu yoktu.

Saga Havayolları'nın hülle ile ayakta kalması, TGS'deki 'şef' kafası, Onur Havayolları'nın Teknik'teki durumu, Atlasjet'in uçuş noktaları, kargo şirketlerinin potansiyeli, Pegasus'un yolculara olan tutumu ve Ali Sabancı'nın yaklaşımı, DHMİ'nin tutumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün şirketlere bakışı ve objektif yapıdaki sıkıntıları...

Bunların dışında Genel Koordinatör Ali Kıdık'ın saydığı pek çok husus Türk Havacılığı'nın özetiydi adeta.
 
Plan yapan kafalar, uygulamaya geçildiğinde neden aynı verimi vermiyor, işte bu konuyu Ali Kıdık kendi penceresinden açıklıyor. 2011 nasıl geçti, 2012 nasıl olacak? 
 
AirportHaber Genel Koordinatörü deneyimli gazeteci Ali Kıdık işte şu noktalara parmak bastı ve sorularını kendi cevapladı, yol gösterdi...
 
SHGM şirketlere eşit mesafede mi, yoksa bazı şirketlere imtiyaz tanıyor mu?

DHMİ Atatürk Havalimanı'ndaki soruna çözüm bulacak mı?

Saga Havayolları'nın hali ne olacak?

Onur Havayolları diğer şirketlerin uçaklarına bakacak mı?

Atlasjet'in yeni yapması gerekenler neler?

MNG ve My Cargo nasıl merkez haline gelir?

Peagus Havayolları'nın yolculara bakışı, 'misafir mi, ticari mi' (?)

TGS'de dillerden düşmeyen 'şef' durumu, kimler şef oluyor kimler hakettiği halde sürünüyor?

Türk Hava Kurumu'nun eksikleri neler, hamleleri neler olmalı?

Bakan Binali Yıldırım'ın komuoyuna açıklaması gereken konu ne?

Seyrüsefer hizmetleri özelleşiyor mu?

Ayak oyunları, çıkarlar, dedikodular ve daha neler neler... 2011 Türk Havacılığı ile 2012 Türk Havacılığı arasında dağlar kadar fark olacak! 
 
İşte Ali Kıdık'tan sistem mekanizmasını açığa vuran ve belki de birçok kişiyi ve kurumu zor durumda bırakacak o yazısı...

LİSELİ ŞEFLER , ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
O LİSE MEZUNU DİYE KÜÇÜMSEDİĞİN ŞEFLERİN ÇOĞU YILLARINI BU İŞE VERMİŞ TECRÜBE KAZANMIŞLAR ÖZELLİKLE RAMP DEN BAHSEDİYORUM İÇLERİNDE DENEYİMSİZ , BULUNDUĞU YERİ HAK ETMEYENDE VAR ONLARIDA HERKES BİLİYOR ZATEN BAĞIRARAK TEHDİT EDEREK İŞ YAPTIRANLAR ANLAYAN ANLADI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BEN HALA BİLMİYORUM BU MAAŞIN KARŞILIĞINDA TGS YE KATKILARI NEDİR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şirketin eğer cesareti var ise, kapalı sandık usulü çalışan memnuniyeti anketi yapsınlar isimsiz cisimsiz.bi görelim bakalım.çalışan memnuniyeti anketi yapılıyor, bilgisayar üzerinden,herkesin bilgisayarından ne girişi yapıldığı belli, ik müdürü çıksın açıklasın 100 tane de dolduran çıktıysa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
en azından bu işi yapabilecek kişilere torpil yapın. aralarında çok iyi arkadaşlarda var. ben bi zamanlar tk da idim. sonra sözleşme bitti tgs dediler şutlandık :). daha sonra tekrardan eğitime çağırdılar sınıfa girdim benden başka herkes torpilli :). barajı geçen geçemeyen okumuşu okumamışı işe girdi, ben hariç :). sonra ik ya dedim, arkadaş madem almıcaktınız beni ne diye çağırdınız boşuna iş kaybı, masraf, harcanan emek vs. uçtu gitti. bana tepeden birini bul girersin dediler en sonunda. sertifikalarımı da vermediler. daha bir sürü olay yazmakla bitmez. neyse ben hiç bir hakkımı helal etmiyorum bu işin içinde parmağı olanlarada aklıma geldikçe beddua ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Altında olsa semerin ne fayda, bazı şeyler bakidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumundaki ifadeler bile kendini ele veriyor, anca kendini geliştirememiş bir lise mezununun ağzından dökülebilir. Yok yurtdışına gitmiş yok 8 yıldır bu sektörde. Ya öncesi??? Bir baltaya sap olamayınca mı apronda nitelikli adam olabildiğini düşünüp naralar atıyorsun? Biz en azından senin yapamadığın şeyi (sana bir kaç level atladıktan sonra) o bahsettiğin 8 yıllık birikimciğini katlayacak potansiyelle sahip olarak geliştik ve ondan sonra adım attık......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işi yurt dışında da yaptım. Şimdi AHL de yapıyorum.. Bu işte Universite mezunu filan sökmez arkadaşlar..İstersen 4 fakülte bitir.. Apron-Terminal fakültesini bitirmeden ancak torpille biryerlere gelirsin. Havacılık uzman eleman ihtiyacı çok olan bir sektör. Bu tip sektörlerde Üniversite hikayedir.. Sen şimdi orman mühendisliğini bitir gel ondan sonra 5 yıldır apron-terminal hayatı olan adamın önüne geçmek iste neden? Adam lise mezunu diye :) Avucunuzu yalarsınız..Ben Üniversite okumak yerine 8 yıldır bu işi OKUYORUM. İstersen Uzay Bilimleri Hede Hödö Fakültesini bitir gel kardeşim. Öyle elinde telsiz, panikle oradan oraya koşarsın daha ilk gününde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhaba efendi hazretleri.bir selam verip çıkayım dedim.oğlanı göndermişsiniz. busefer hangi şirketin canını yakacaksınız.belki öncü birlik olarak göndermişsinizdir.sizdemi gideceksiniz peşisıra.kızınız ne zaman şef oluyor?öyle işte.bir hal hatır soruyum istedim.ha bu arada mescidi depo yapmışsınız.hayırlı olsun.deve kervanı gibi elemanlarla gözümüzün önünden geçiyordunuz ne güzel teksıra halinde.neyse bulursunuz yeni bir yer.sıkmayın tatlı canınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
üniversite mezunu olunca her işi başarırsın, işin hakkını verirsin görüşüne karşıyım. Ama şunu da kabul edin ki üniversitesiz de olmaz be kardeşim. Bir yere kadar gelir ordan sonra zorlasanız da gitmez. En azından üni. okuyamamanın verdiği eziklik bile bir yerde patlak verir. Üni. mezunu olmak yetmez ama üni. mezunu olmadan da olmaz. (2 yıllık ve üstü açık öğretim de olmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tgs de müdürlerin eğitim ve kariyerlerini incelemek lazım.genel müdürlükte bile üniversite mezunu olmayan müdürler var ? bir müdürün de 6000 lira maaş aldığını düşünürsek, bilmemkaç bin de gönlünce harca ödeneği aldığını? hala da makam aracımız yok diye kavga dövüş? özel sağlık sigortamız yok diye tripler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000