24 Haziran 2016, Cuma 10:10:55

Lefkoşa'ya gidecek uçakta teknik arıza

Atlasglobal Havayolları'nın İzmir-Lefkoşa seferini yapan yolcu uçağı teknik bir arıza nedeniyle seferini gerçekleştiremedi.
  • 4 yil once manchester dalaman ucagi thomas cook,tam kalkis esnasinda fren sonra hangara cekildi ucak 5 saat sonra yeniden havalandik,boeing 767,atlas jet pilotu bravo dogru olani ucusu iptal etmektir,tepki gosterenler belkide hayatinda hic ucus tecrubesi olmayanlardir
  • sanki temenni gibi yazmışsın yazıklar olsun. kınan hazır bekliyor gibisin.
  • Bu uçak 2 gün önce kıbrısta kalkıştan hemen önce havalandırma arızası nedeni ile 4 saat rötar yaptı. Uçak seferden çekildi ve yerine başka uçak gelerek izmire gitti. Aynı uçak dün de arıza yaptı.
  • Bunlardan beklenen gelmek üzere.
  • Allah beterinden saklasın..
  • Allah beterinden saklasın..
  • haberde yanlıslık var lefkosadan izmire gitmek üzere olan ucakta yasandı bu olay .
  • V2 geri dönülemeyecek hız V1 ise karar verilebilecek hız diye duydum. Bu işin erbabı abilerimiz yorumlasın. Saygılar
  • Tam kalkis hizini yolcular ve haberciler nasil tespit etmis muamma lakin su da var : bir ucak v2 hizindayken artik duramaz !
  • Sanırım haberde bir yanlışlık var.. Lefkoşa'dan İzmir'e gidececek olan TC-ETN tescilli uçak arıza yaptı hatta onun yerine TC-ATR tescilli uçak Lefkoşa-Ercan seferini yaptı. Arıza yapan uçakta İstanbula boş gönderildi..

Atlasglobal Havayolları'nın İzmir-Lefkoşa seferini yapan yolcu uçağı teknik bir arıza nedeniyle seferini gerçekleştiremedi. Arıza nedeniyle 1,5 saat gecikmeli kalkışa hazırlanan uçak, arızanın yeniden nüksetmesi üzerine tam kalkış sırasında ani bir frenle durdu. Uçak yeniden aprona dönerken, yolcular uçaktan indirildi ve dış hatlar terminalinde beklemeye alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 17.00’de KKTC Lefkoşa Ercan Havaalanı’na hareket etmesi gereken Atlasglobal Havayolları’na ait uçak, teknik bir arıza nedeniyle 1,5 saati aşkın süre rötar yaptı. Daha sonra yapılan anonsla arızanın giderildiği belirtilerek, yolcular 18.40’da yeniden uçağa alındı. Yaklaşık 180 yolcusuyla İzmir’den kalkış için hareket eden uçak, tüm hızıyla kalkmak üzereyken ani bir frenle yeniden durdu. Kalkış hızında gerçekleşen fren nedeniyle yaşanan tehlike yolcularda korkuya neden olurken, uçak yeniden aprona döndü ve yolcular uçaktan tahliye edilerek, dış hatlar terminalinde bir salona alındı.

Kuşadası ve İzmir’den turizmcilerin de bulunduğu yolcular herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki göstererek, “Tam kalkış hızında büyük bir tehlike yaşadık. O hızda gerçekleşen fren sonucu uçaktaki her şey stop etti, bir anda uçağın devrileceğini sandık, koltuklara yapıştık. Herkes büyük korku yaşadı” dedi.

Öte yandan konuya ilişkin Atlasglobal şu açıklamayı yaptı:

23 Haziran Perşembe günü Atlasglobal Havayollarına ait İzmir- Ercan seferini gerçekleştiren A321 tipi, TC-ETN tescilli KK1024 sefer sayılı uçağımızda kalkış sırasında motor göstergelerinden birinde arıza tespit edilmesi nedeniyle uçağımızın kalkışından vazgeçilerek kontrollerin sağlanması amacıyla park yerine dönüş yapılmıştır. Yapılan kontrollerde motorda herhangi bir arızaya rastlanmadığı yalnızca bir göstergede arıza olduğu tespit edilmiştir. Yolcularımızın İstanbul’dan getirilen başka bir uçak ile güvenle Ercan’a seyahat etmeleri sağlanmıştır. Gösterge arızası düzeltilen uçağımız ise seferlerine devam etmektedir.

Atlasglobal olarak uçuş güvenliği her zaman birinci önceliğimizdir. Olay, uçak henüz yerde iken gerçekleşmiş olup, hayati bir tehlike kesinlikle söz konusu değildir. 




Lefkoşa'ya gidecek uçakta teknik arıza

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hakan Bulucu ~ 8 yıl önce
4 yil once manchester dalaman ucagi thomas cook,tam kalkis esnasinda fren sonra hangara cekildi ucak 5 saat sonra yeniden havalandik,boeing 767,atlas jet pilotu bravo dogru olani ucusu iptal etmektir,tepki gosterenler belkide hayatinda hic ucus tecrubesi olmayanlardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geliyor ~ 8 yıl önce
sanki temenni gibi yazmışsın yazıklar olsun. kınan hazır bekliyor gibisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecn ~ 8 yıl önce
Bu uçak 2 gün önce kıbrısta kalkıştan hemen önce havalandırma arızası nedeni ile 4 saat rötar yaptı. Uçak seferden çekildi ve yerine başka uçak gelerek izmire gitti. Aynı uçak dün de arıza yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor ~ 8 yıl önce
Bunlardan beklenen gelmek üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Allah beterinden saklasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Allah beterinden saklasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oknhzrc ~ 8 yıl önce
haberde yanlıslık var lefkosadan izmire gitmek üzere olan ucakta yasandı bu olay .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 8 yıl önce
V2 geri dönülemeyecek hız V1 ise karar verilebilecek hız diye duydum. Bu işin erbabı abilerimiz yorumlasın. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam kalkis hizi ~ 8 yıl önce
Tam kalkis hizini yolcular ve haberciler nasil tespit etmis muamma lakin su da var : bir ucak v2 hizindayken artik duramaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki ~ 8 yıl önce
Bende oradaydım uçak pist başına geldiğinde tam gaz hızlıca süratle giderken çok büyük bir sesle ani fren sistemi devreye girdi ben lastik patlaması olduğunu düşünüyorum ama aşağı inince lastik lerin sağlam olduğunu gördüm bende anlamadım açıklama yeterli gelmiyor
Atlsglb ~ 8 yıl önce
Sanırım haberde bir yanlışlık var.. Lefkoşa'dan İzmir'e gidececek olan TC-ETN tescilli uçak arıza yaptı hatta onun yerine TC-ATR tescilli uçak Lefkoşa-Ercan seferini yaptı. Arıza yapan uçakta İstanbula boş gönderildi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
infantino ~ 8 yıl önce
Hersey tamam rejected take off olabilirsin sikinti degil ama koskoca bir firmanin kalkipda iki tane garip celebi elemanina birakilmasi kadar aciz durum sozkonusu degil mevcut Turk yolcusunu biliyorsun profil olarak yolcuna deger veriyorsan bilet alimina kadar yapma reklam basina boyle bir durum geldiginde xikin aslanlar gibi bilgi verin rahatlatin ama bu zihniyey sizlerde nerede onu bulmak lazim sonrada yolxu dustu kar yok ee akilda yok oturun bakalim agalar nereye kadar...
cevap ~ 8 yıl önce
Senin ne demek istediğini anlamadim ? Biraz acar misin ???

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000