24 Haziran 2010, Perşembe 09:27:48

KTHY'DE SON DURUM NE?

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın içine düştüğü mali krizi aşması için Atlasjet’le yapılacak ortaklık anlaşması bugün imzalanıyor.
  • haziran ayında g.antep-kıbrıs gidiş-dönüş bileti aldım.giddiş de bileti kullandım ama şirket kapanınca dönüşü kullanamadım.neticeden bana bilgi verilmesini istiyorum.hakkımı helal etmem bedduamıda almayın .05304190127
  • ne derece bilgi sahibisiniz elinizde gercege dayali bilgi varsa paylasin bence...yorum yapmak icin yapmayin...dogru bilgi yerini bulur...bos paylasimda bulunmayin !
  • murat ersoy ve atlas jet kaliteli sistem... pegasus satmaya devam etsin paragöz cin ali :)
  • etme bulma dünyası demişler. kendi düşen ağlamaz. türkiyeden de kurtar bizi diye feryat etmeyin türkiye zaten gözden çıkarmış kthy yi. yılda 3.5 milyar dolar özelleştirme yapan, limanlarını havayollarını, demirçeliğini satan bir devlet sizi düze çıkarmaz oldu olacak en fazla yandaşlarına satıverir. bu durum ortada iken siz siyasi iradenizi koyacak yerde, halen daha grev peşinde baskın peşindesiniz.
  • bir söz vardır bilmem bilirmisiniz, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye. önce bir adam akıllı oturup düşünün bir şirket 5 yılda 25 milyon dolar kardan 105 milyon dolar zarara nasıl girer. sonra yukarda yazılanları okuyun. sendikası olsun, çalışanları olsun, yönetimi olsun, siyasisi olsun bu şirketi yemiş bitirmiştir. havayolunda devlet eli olmaz. havayolu özel şirket gibi idare edilir.
  • Arkadaslar zaten ucaklar kalkmiyor yerde ne 1metre bile kalkmaz diye tehdit etseniz neye yarar komik olmayin bitti sizin devriniz sendikanizin devri hersey bitti the end kabul edin artik isyapmayana ekmek yok
  • Bu şirkette grevler bitmez ATLAS zannetmesinki istediği herşeyi yapacak, yaptırmayız biz ne dersek o olur !!!! 3 kişiye 2 kişi bile olsa kabin ekibinin bir kişisine dokunacak olursa, teşebbüs bile ederse o uçaklar 1 metre kalkamaz bunuda ATLAS iyi bilsin !!! burası bi ailedir kimseyi yedirmeyiz...
  • sn airport halkımıza bir sorun hepimiz ermeni miyiz derler yoksa hepimiz kktc limiyiz derler inanın bir tc vatandaşı ve kthy personeli olarak çok canımyanıyor bu duruma
  • Bazı yorumcular KTHY'nin batmasını başka şirketlere izin verilmesine bağlıyor. Dünyada rekabet böyle. Eğer Türkiy'nin kollarının altından çıkabilirseniz göreceksiniz. Siz her yere uçun Lefkoşa'ya kmse uçamasın. Varmı öyle yağma... Hiçbiri de çıkıp dünyada uçak başına ortalama 50-60 personel çalıştırılırken KTHY'de neden uçak başına 100'den fazla personel olduğunu veya uçak kira bedellerinin neden yüksek olduğunu görüp te çuvaldızı kendilerine batırmıyor. Alışmışlar THY veya TC hükümeti gelip yardım etsin... Azıcık ayaklarınızın üzerinde durmaya alışın. Azıcık ta aklınız vicdanınız varsa suçu başkalarına atmayın. KTHY'yi idare edenler biz değiliz. Sendikacınız, bakanınız, müdürnüz hepsi Kıbrıs'lı... Önce kendinize bakın...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Varılan uzlaşıya göre, 2010 Aralık ayına kadar Atlasjet, KTHY’nin mevcut yapısı ile faaliyetlerini sürdürecek.

Şirketin uçuşlarının dondurulmasıyla yaşanan biletli yolcuların mağduriyeti ise gideriliyor. Bu konudaki sıkıntıları aşmak için  3 günlük bir program yürürlüğe girdi.

Bu maksatla Atlasjet’ten kiralanan uçaklar vasıtasıyla yolcular uzak mesafeler öncelikli olmak üzere taşınmaya başlandı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Atlasjet’le yapılan 5 yıllık işletme ortaklığına ilişkin anlaşmanın bugün öğle saatlerinde imzalanacağını açıkladı.

Saner, KTHY’de yaşanan süreç sonunda Atlasjet’le varılan ortaklık anlaşmasına ilişkin BRT’ye açıklamada bulundu.

Geçiş döneminde yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan özür dileyen Bakan Saner, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un KKTC’ye gelmesinin ardından ortaklık anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

Yolcuların mağduriyetinin azaltılması yönünde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Saner, bu çerçevede Atlasjet’in KTHY biletli yolcuları taşımaya başladığını, 3 günlük yeni uçuş tarifelerinin de belirlenerek, açıklandığını söyledi.

Atlasjet’le sağlanan anlaşmanın içeriğiyle ilgili bilgi de veren Bakan Saner, ilk etapta Aralık ayına kadar mevcut yapının sürdürüleceğini belirtti.

Bakan Saner, mevcut yapının sürdürülememesi halinde Atlasjet’in yeni bir şirket kuracağını ve bu çerçevede  hisselerin yüzde 50.01’nin Atlasjet’e, yüzde  49.99’unun ise İnkişaf Sandığına ait olacağını anlattı.

Bakan Saner KTHY uçaklarının uçuşlarının neden askıya alındığı hakkında bilgi verdikten sonra uçuşların yeniden başlayabilmesi için Atlasjet’in neler yapması gerektiği konusuna açıklık getirdi.

Saner, Atlasjet’in askıya alınan uçuşları yeniden başlatabilmesi için Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bir ödeme planı sunmasının zorunlu olduğunu bunun yapılmaması halinde uçuşların yeniden başlayamayacağını ifade etti.

Son günlerde hükümete yönelik eleştirileri de yanıtlayan Bakan Saner, acil ihaleye çıkılmasının nedeninin tarifeli uçuş hakkını kaybetmemek olduğunu ifade etti.

Saner, “tarifeli uçuş yapabilmek için en az 5 uçağa ihtiyaç vardır. KTHY’nın mevcut 5 uçağından birine borç nedeniyle el konulması söz konusuydu bu nedenle acil ihaleye çıkılmaması durumunda bu uçağa el konularak, tarifeli uçuş hakkını kaybetmek gibi bir durumla karşı karşıyaydık” dedi.

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü'ne başvurulması halinde ek süre alınabileceği oysa bunun yapılmadığı yönünde ki eleştirileri de yanıtlayan Bakan Ersan Saner, böyle bir ortamın olmadığını, ek süre alabilmek için bir ödeme planı sunmanın zorunlu olduğunu ancak bunu yapabilmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Ersan Saner, neden Atlasjet’in seçildiği konusuna da açıklık getirdi.

Saner, Atlasjet’in seçilmesinin nedeninin servisle ilgili olduğunu söyledi. Pegasus Şirketinin uçakta paralı yiyecek ve içecek servisi yaptığını ve tek tip koltuk satışı gerçekleştirdiğini anlatan Saner, oysa Atlasjet’in KTHY gibi yiyecek ve içecek servisi yaptığını ve farklı sınıflarda bilet satışı imkanı sunduğunu ifade etti.

Bakan Saner, bu farklılıktan dolayı tercihlerini Atlasjet’den yana kullandıklarını belirtti.

(BRT)

KTHY'DE SON DURUM NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
haziran ayında g.antep-kıbrıs gidiş-dönüş bileti aldım.giddiş de bileti kullandım ama şirket kapanınca dönüşü kullanamadım.neticeden bana bilgi verilmesini istiyorum.hakkımı helal etmem bedduamıda almayın .05304190127

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne derece bilgi sahibisiniz elinizde gercege dayali bilgi varsa paylasin bence...yorum yapmak icin yapmayin...dogru bilgi yerini bulur...bos paylasimda bulunmayin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
murat ersoy ve atlas jet kaliteli sistem... pegasus satmaya devam etsin paragöz cin ali :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
etme bulma dünyası demişler. kendi düşen ağlamaz. türkiyeden de kurtar bizi diye feryat etmeyin türkiye zaten gözden çıkarmış kthy yi. yılda 3.5 milyar dolar özelleştirme yapan, limanlarını havayollarını, demirçeliğini satan bir devlet sizi düze çıkarmaz oldu olacak en fazla yandaşlarına satıverir. bu durum ortada iken siz siyasi iradenizi koyacak yerde, halen daha grev peşinde baskın peşindesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir söz vardır bilmem bilirmisiniz, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye. önce bir adam akıllı oturup düşünün bir şirket 5 yılda 25 milyon dolar kardan 105 milyon dolar zarara nasıl girer. sonra yukarda yazılanları okuyun. sendikası olsun, çalışanları olsun, yönetimi olsun, siyasisi olsun bu şirketi yemiş bitirmiştir. havayolunda devlet eli olmaz. havayolu özel şirket gibi idare edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar zaten ucaklar kalkmiyor yerde ne 1metre bile kalkmaz diye tehdit etseniz neye yarar komik olmayin bitti sizin devriniz sendikanizin devri hersey bitti the end kabul edin artik isyapmayana ekmek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirkette grevler bitmez ATLAS zannetmesinki istediği herşeyi yapacak, yaptırmayız biz ne dersek o olur !!!! 3 kişiye 2 kişi bile olsa kabin ekibinin bir kişisine dokunacak olursa, teşebbüs bile ederse o uçaklar 1 metre kalkamaz bunuda ATLAS iyi bilsin !!! burası bi ailedir kimseyi yedirmeyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn airport halkımıza bir sorun hepimiz ermeni miyiz derler yoksa hepimiz kktc limiyiz derler inanın bir tc vatandaşı ve kthy personeli olarak çok canımyanıyor bu duruma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı yorumcular KTHY'nin batmasını başka şirketlere izin verilmesine bağlıyor. Dünyada rekabet böyle. Eğer Türkiy'nin kollarının altından çıkabilirseniz göreceksiniz. Siz her yere uçun Lefkoşa'ya kmse uçamasın. Varmı öyle yağma... Hiçbiri de çıkıp dünyada uçak başına ortalama 50-60 personel çalıştırılırken KTHY'de neden uçak başına 100'den fazla personel olduğunu veya uçak kira bedellerinin neden yüksek olduğunu görüp te çuvaldızı kendilerine batırmıyor. Alışmışlar THY veya TC hükümeti gelip yardım etsin... Azıcık ayaklarınızın üzerinde durmaya alışın. Azıcık ta aklınız vicdanınız varsa suçu başkalarına atmayın. KTHY'yi idare edenler biz değiliz. Sendikacınız, bakanınız, müdürnüz hepsi Kıbrıs'lı... Önce kendinize bakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000