27 Temmuz 2010, Salı 08:21:46

KTHY'de komisyon süresi sona erdi

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, KTHY Araştırma Komitesi’nin görev süresinin uzatılmasını oyçokluğuyla reddetti. Tezkereye sadece İskele Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba tezkereye olumlu oy kullandı.
  • Rum pasaportu. Kıbrıs devletini Türkiye yada biz Türkler tanımıyoruz aynen Rumların yada diğerlerinin KKTC yi tanımadığı gibi. Ama KKTC nin varolma mücadelesi umrundamı , rum tarafında para var dimi . KKTC yerine Rum devletinde azaınlık olmak daha iyi dimi zaten asismile olalı cok olmus
  • HER NE HALS İSE RUM TARAFINDAN ALDIĞIMIZ K AB KİMLİK VEYA PASAPORTLARI SİZE ÇOK BATIYOR//ALACAYIZ TABİİ Kİ BU ALDIĞIMIZ KİMLİK VEYA PASAPORTLAR RUM A AİT DEĞİL BİZ KIBRISLILARA AİT YANİ KIBRIS PASAPORTU VE KIBRIS KİMLİĞİDİR HAKKI OLAN HER İNSAN ALIR
  • ismi yazılı tüm siyaset yaptığını sanan bu vasıfsız vatandaşlarki hepsi aynı zaman da rum tarafından da kimlik almış çifte uyrukludurlar...dönem dönem sırayla o koltuklara otururr ve tc den aldıkları talimatla hareket ederlerr bunu bilen halkta aman para gelsin diye susarlarr..garipsenecek birşey yok..şimdi ada yerlilerinin sesleri çıkıyorsa sebebi birilerinin ceplerine al atmasından ..yoksa daha neler batarda bunlar bakar..olan çok başarılı full yolcuyla uçan arızasız ve en emniyetli havayolu seçilen kthy ve eçalışanlarına olmuştur...tebrikler....
  • lütfen türkiye personelinin ne olacağı hakkında açıklama yaparmısınız. unutmayın onlarda insan ve senelerini bu iş için verdiler hakları emekleri var eğer türk personeline verdiğiniz değer bu ise size çok az bile oluyor Allah daha beter etsin sizi düştüğünüz bataktan kurtulmak inşallah nasip olmasın size
  • bakan ersan saner in gece hiç uykuları kaçmıyormu? evde eşinin yüzüne bakarken utanmıyor mu? komşularına merhaba derken kafası öne eğiliyor mu? ona verilen oyların karşılığında halka ihanet ettiği için vicdanı hiç mi sızlamıyor? peki hala baknlığa gittiğinde o koltuğa oturduğunda dönüp kendine soruyor mu, bu koltuğa yakışıyor muyum diye? Hala daha görevine bişey yokmuş gibi devam edebilen bu kişiliği anlamak gerçekten çok zor.
  • acaba şu bakan Saner KTHY'nin zarar ettiğini nereden çıkardı? onu kim KTHy'nin zarar ettiğine inandırdı. yahu bu adamın ya aklı çok havacılığa basmıyor ya da işin arkasında bildiği bazı oyunları gizliyor. KTHY nin yolcu sayısı satılan biletler ve kıbrıs pazarından haberi yok mu? yaz girişi 6 uçak full dolulukla yaz sezonuna giriyor, 2 uçak daha alsa onları da dolduracak ama bakan çıkıp KTHY battı diyor. kimi inandırır bu palavralar diyecem ama halkı kandırıyorlar işte.
  • tarih seni asla unutmayacak. çocuklarımıza kıbrısın kara lekesi olarak hep seni ve yaptıklarını anlatacağız. KTHy'nin resimlerini gösterecek, işte vatan haini bakanımız bunları yok etti diyeceğiz. seni nefretle anacağız.
  • Isin tuhafi CAS'a kiralanan 137 kisiyi isten cikarmak seklindeki son kurtarma hamlesine Sendika engel olmus ve Bilal Eksi bunun ustune istifa etmisti, simdi bu 137 kisi CAS'a gecebilecek ve ucreti az da olsa bir isi olacak, ama digerlerinin dusuk ucretle de olsa is bulma sansi cok zayif.
  • KOCA HAVAYOLUNU YEDİNİZ YEDİNİZ DOYMADINIZ... SENELERDİR. HAVAYOLUNUN SAHİBİ MAFYA OLDU, SENDİKA OLDU, O OLDU, BU OLDU HİÇ GIK DEMEDİNİZ... BATTI AĞLIYORSUNUZ... "KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ" KARDEŞİM... DEĞİŞİME AYAK UYDURUN...
  • HEPSİ PLANIN BİR PARÇASI. K.T.H.Y GÖZBEBEĞİMİZ DEYE DEYE ÇIKARTTILAR GÖZLERİNİ. İLAHİ ADALET TECELLİ EDECEKTİR.

Dünkü toplantısında yaklaşık 4.5 saat boyunca sadece bu konuyu görüşen Mecliste CTP-BG Milletvekili Kadri Fellahoğlu ikinci kez söz alarak Maliye Bakanı’nın emekli derneklerine gönderdiği yazıya atıfta bulunarak, verilen sözlerin tersinin yapılmakta olduğunu söyledi.

KTHY ile ilgili olarak muhalefetin yaptığı araştırma önerisine hükümetin ret oyu verdiğini ancak şimdi kendileri araştırma önerisi verdiğini ifade eden Fellahoğlu, hükümetin yaptıklarından emin olmadığını ileri sürdü.

Fellahoğlu, KTHY Araştırma Komitesi’nin raporunu hazırladığını ve imzaların atıldığını ve görevini tamamladığını söyledi.

Hükümetin bu konuda iyi niyetli olmaması nedeniyle raporu ileriye götürmediğini savunan Fellahoğlu, bu raporun ön yazı ile kamuoyuna deklare edilmesi ve kamuoyu ile milletvekillerine dağıtılması gerektiğini  kaydetti.

KTHY’nin kurulduğundan beri hep zarar ettiğini de savunarak, KTHY’yi farklı açılardan araştırıp ortaya ne çıkacağına bakılmak gerektiğini de söyledi.

15 ayda KTHY için gerekli adımların niçin atılmadığını da soran Fellahoğlu, UBP için parti çıkarlarının önde geldiğini iddia etti.

SANER: “MAL VARLIĞINA DOKUNULMAYACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ise tekrar söz alarak, KTHY’nin mevcut mal varlığının ne olduğu ve ortaklığının nasıl yapılandırılacağı konularında bilgi verdi ve KTHY’nin mal varlığına dokunulmayacağını söyledi.

KTHY’nin mal varlığına bakıldığında ise İstanbul Mecidiyeköy’deki binanın hacizli olduğunun görülmekte olduğunu  belirten Saner, Türkiye’deki KTHY’ye ait tüm malların ipotekli olduğunu ve bir tane serbest mal bulunmadığını kaydetti.

Yüzde 51 hisse  kuralının uçuşlarda karar verebilmek amacıyla olduğunu söyleyen Saner, “Yapılan anlaşma gereği Atlasjet yeni şirketi kurup çalışanları davet ettikten sonra biz kalan personeli rehabilite edeceğiz” dedi.

Uçuşla ilgili personelin görevlendirileceğini belirten Saner, uçuş taleplerini devletin yaratacağını ancak bunun için karşı tarafta da niyet olması gerektiğini kaydetti.

Saner, “Biz devlet olarak turistlere arzı yarattık ve talebi de sağladık” diyerek, ek seferler sağlayarak bilet fiyatlarını aşağı çektiklerini de anlattı.

Saner, KTHY’nin trafik haklarının tehlikede olduğunu, bunun için çok mücadele ettiklerini ve çare üretmek için uğraştıklarını belirtti.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da tekrar söz alarak, KTHY’nin geçmişi ile ilgili bilgi vererek, KTHY’nin kapatılması ile çok büyük suç işlendiğini savundu.

Komitenin eylem raporu dikkate alınsa KTHY’nin hala havada olabileceğini belirten Denktaş, “Şimdi zorda olan başka bir şirketi kurtarmak için KTHY imkanları kullandırılıyor. Faturaları ödenmektedir..” dedi.

Denktaş, doğru zamanda, doğru reklamın yapılmasıyla uçakların dolabileceğini kaydederek, artık bunları yapabilecek durumda olmadıklarını söyledi.

CAS’a gönderilen personele “Türkiye’de 800 TL’ye çalışanlar var, siz daha fazla alamazsınız” denildiğini kaydeden Serdar Denktaş, Türkiye kamuoyunun Kıbrıs’ta müdürlerin 14 bin TL aldığını zannettiğini belirtti ve “Müdürler maaş farklarını ne zaman talep edecekler, çok merak ediyorum” diye konuştu.

Denktaş, KTHY’nin zor duruma gelmesinin suçlusu kimlerse tespit edilip cezalandırılmasını istedi. KTHY zarar ediyordu diye kapatanların da aynı şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Denktaş, soruşturma önergesini bunun için verdiklerini ama parmak çoğunluğuyla reddedildiğini hatırlattı.

Kıbrıs sorununda önlerine bir plan gelirse tartışılmadan onaylanması için halkın sorunlarla bunaltıldığı görüşünü ifade eden Serdar Denktaş, kurtarılması mümkün bir şirketin zarardaydı diye kapatılmasının, geçmiş suçlanarak affedilemeyeceğini kaydetti.

SOYER

CTP-BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer de yeniden söz alarak KTHY’den charter sefer için uçak tahsisi istediğini söyleyen Bakan Ersan Saner’in sözlerinin açıklamaya muhtaç olduğunu belirterek, bu sorunun neden çözümlenmediğini sordu.

Soyer, 15 Euro fark için anlaşamayıp özelden (Air Italy) hizmet alındığını söyleyen Saner’in açıklamalarını eleştirerek, “Eğer sorumlu makamda olsam, 15 Euro ödemeyi göze alıp İtalyan turistlerin Larnaka’dan değil, Ercan’a gelmelerini sağlardım” diye konuştu.

Bu özel firmanın devletten ne kadar teşvik aldığını soran Soyer, özel firmanın KTHY yerine Air Italy ile anlaştığını ve 6 bin turistin Larnaka’dan geldiğini belirtti.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, 2009’daki İtalya operasyonuna dönemin Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın gittiğini; ama Rumlar yüzünden sorun yaşandığını; kendisi de sorunu çözmek için Hasan Taçoy’la birlikte gittiğini söyledi.

Saner, ilgili şirketin turistleri Güney’den getirdiği için hiçbir teşvik almadığını belirtti.

Bu yıl, katkının direkt KTHY’ye verilmesini kararlaştırdıklarını ve operatörlere bir şirket bulmalarını söylediklerini kaydeden Bakan Saner, mevcut Teşvik Yasası uyarınca toplam 40 Euro’dan fazla teşvik verilmediğini; 12 seferin üzerindekilerde rakamın arttığını anlattı.

Ersan Saner, herhangi bir ihaleye çıkmadıklarını belirterek, KTHY altında charter sefer yapmak istediklerini söyledi.

Yerinden söz alan Ferdi Sabit Soyer, Bakan Saner’in KTHY’den uçak talebinin doğru ama bunun sonuçlanmamasının yanlış olduğunu; bu konunun KTHY Yönetim Kurulu’yla halledilmesi gerektiğini belirtti.

KALYONCU

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın, Türkiye Özelleştirme İdaresi’nden 2 kişiyi davet ettiği bilgisi aldığını söyledi.

“KTHY meselesi gözlerimizin önünde cereyan etti, KTHY aslında katledildi” diyen Kalyoncu, KTHY hisselerinin en son THY’de değil Özelleştirme İdaresi’nde bulunduğunu ve eğer müdahale edilmese özelleşeceğini savundu.

Kalyoncu, uçak bileti fiyatlarına değinirken, Atlasjet ve Pegasus’un KTHY seferlerine çok yakın saatlerde uçuş hakkı istediğinde KTHY’nin şikayet ettiğini, bu şikayetlerin TC Sivil Havacılık’a da ulaştığını; bu yüzden KTHY’nin Ercan-Trabzon seferleri için uzun süre bekletildiğini anlattı.

Bilet fiyatlarının artışında, KTHY’nin bilerek ve isteyerek haksız rekabetle karşı karşıya bırakılmasının etkili olduğu görüşünü ifade eden Ömer Kalyoncu, “Size 1985’te ihracatta mührü kim değiştir demişseydi, bu KTHY’nin altından da o çıkacak” dedi.

Kalyoncu, insanların ülkeden göç etmesi için bunların yapıldığını savunarak, görev süresini doldurup giderken TC Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı’nın sözlerinin de birlikte değerlendirilmesini istedi.

Herkese göç kapısının göründüğünü iddia eden Kalyoncu, Türkiye’deki tedbirlerin benzerinin alınmasıyla sorunların giderilemeyeceğini bilmek gerektiğini söyledi.

Kalyoncu, “Ekonomi, alınacak bu tedbirlerle düzelmez. Siz ne üretip de satacaksınız bu izolasyonlarla? Kendi kendimize farklı düzeylerde de izolasyon uyguluyoruz” diye konuştu.

Halka yalan söylendiğini savunan Ömer Kalyoncu, KTHY’nin bilinerek ve istenilerek bugünkü pozisyona sokulduğunu iddia etti. Kalyoncu, aybaşı maaşları ödemek için hükümetin önüne konulan her şeyi imzalamamasını istedi.

Konuşmaların ardından tezkerenin oylamasına geçildi ve sadece İskele Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba tezkereye olumlu oy verince tezkere oyçokluğuyla reddedildi. Böylece KTHY Araştırma Komitesi görevini tamamlamış oldu.

KTHY'de komisyon süresi sona erdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Rum pasaportu. Kıbrıs devletini Türkiye yada biz Türkler tanımıyoruz aynen Rumların yada diğerlerinin KKTC yi tanımadığı gibi. Ama KKTC nin varolma mücadelesi umrundamı , rum tarafında para var dimi . KKTC yerine Rum devletinde azaınlık olmak daha iyi dimi zaten asismile olalı cok olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER NE HALS İSE RUM TARAFINDAN ALDIĞIMIZ K AB KİMLİK VEYA PASAPORTLARI SİZE ÇOK BATIYOR//ALACAYIZ TABİİ Kİ BU ALDIĞIMIZ KİMLİK VEYA PASAPORTLAR RUM A AİT DEĞİL BİZ KIBRISLILARA AİT YANİ KIBRIS PASAPORTU VE KIBRIS KİMLİĞİDİR HAKKI OLAN HER İNSAN ALIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ismi yazılı tüm siyaset yaptığını sanan bu vasıfsız vatandaşlarki hepsi aynı zaman da rum tarafından da kimlik almış çifte uyrukludurlar...dönem dönem sırayla o koltuklara otururr ve tc den aldıkları talimatla hareket ederlerr bunu bilen halkta aman para gelsin diye susarlarr..garipsenecek birşey yok..şimdi ada yerlilerinin sesleri çıkıyorsa sebebi birilerinin ceplerine al atmasından ..yoksa daha neler batarda bunlar bakar..olan çok başarılı full yolcuyla uçan arızasız ve en emniyetli havayolu seçilen kthy ve eçalışanlarına olmuştur...tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen türkiye personelinin ne olacağı hakkında açıklama yaparmısınız. unutmayın onlarda insan ve senelerini bu iş için verdiler hakları emekleri var eğer türk personeline verdiğiniz değer bu ise size çok az bile oluyor Allah daha beter etsin sizi düştüğünüz bataktan kurtulmak inşallah nasip olmasın size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bakan ersan saner in gece hiç uykuları kaçmıyormu? evde eşinin yüzüne bakarken utanmıyor mu? komşularına merhaba derken kafası öne eğiliyor mu? ona verilen oyların karşılığında halka ihanet ettiği için vicdanı hiç mi sızlamıyor? peki hala baknlığa gittiğinde o koltuğa oturduğunda dönüp kendine soruyor mu, bu koltuğa yakışıyor muyum diye? Hala daha görevine bişey yokmuş gibi devam edebilen bu kişiliği anlamak gerçekten çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba şu bakan Saner KTHY'nin zarar ettiğini nereden çıkardı? onu kim KTHy'nin zarar ettiğine inandırdı. yahu bu adamın ya aklı çok havacılığa basmıyor ya da işin arkasında bildiği bazı oyunları gizliyor. KTHY nin yolcu sayısı satılan biletler ve kıbrıs pazarından haberi yok mu? yaz girişi 6 uçak full dolulukla yaz sezonuna giriyor, 2 uçak daha alsa onları da dolduracak ama bakan çıkıp KTHY battı diyor. kimi inandırır bu palavralar diyecem ama halkı kandırıyorlar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tarih seni asla unutmayacak. çocuklarımıza kıbrısın kara lekesi olarak hep seni ve yaptıklarını anlatacağız. KTHy'nin resimlerini gösterecek, işte vatan haini bakanımız bunları yok etti diyeceğiz. seni nefretle anacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Isin tuhafi CAS'a kiralanan 137 kisiyi isten cikarmak seklindeki son kurtarma hamlesine Sendika engel olmus ve Bilal Eksi bunun ustune istifa etmisti, simdi bu 137 kisi CAS'a gecebilecek ve ucreti az da olsa bir isi olacak, ama digerlerinin dusuk ucretle de olsa is bulma sansi cok zayif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KOCA HAVAYOLUNU YEDİNİZ YEDİNİZ DOYMADINIZ... SENELERDİR. HAVAYOLUNUN SAHİBİ MAFYA OLDU, SENDİKA OLDU, O OLDU, BU OLDU HİÇ GIK DEMEDİNİZ... BATTI AĞLIYORSUNUZ... "KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ" KARDEŞİM... DEĞİŞİME AYAK UYDURUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEPSİ PLANIN BİR PARÇASI. K.T.H.Y GÖZBEBEĞİMİZ DEYE DEYE ÇIKARTTILAR GÖZLERİNİ. İLAHİ ADALET TECELLİ EDECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000