18 Temmuz 2010, Pazar 14:54:07

KTHY PERSONELİ N-CAS'A BAŞVURSUN

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın mevcut personelinin, daha önce açıklandığı şekilde, yeni şirkette istihdam edileceğinin altını çizerek, CAS personelinin yarın saat 18.00’e kadar HAVAŞ’la ortaklık şeklinde kurulan N-CAS’a iş başvurusu yapmasını istedi.
  • İnşallah şu sendikadan da kurtuluruz artık. Elini attığı heryeri batırdı. KTHY bitti. Şimdi sıra kimde acaba ? Çalışanların artık bu sendikadan bir beklentisi olmaması lazım. Tamamen kendilerini düşünen bir avuç insan ve harcanan yüzlerce çalışan. Buyrun size sendika
  • Yeni şirketin ismi Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları olacak diye duyduk tıpkı YTL gibi bu da YKTHY :)))
  • 2011 mayıs ayında kurulacağı söylenen yeni şirketin adı ne olacak çok merak ediyorum.kthy olarak mı kalacak?neden kimse bununla ilgili birşey söylemiyor??
  • Peki İngiltere de çalışanlar bizler ne olacağız.Akibetimiz hakkında bir bilgi alamıyoruz...
  • Peki Türkiyede çalışanlar ne olacak ?? Kapı önüne mi konulacaklar..
  • Umarım Havasen artık sendikacılığı bırakır da insanlar rahat eder. Bugüne kadar ne yaptı acaba ? KTHY nı batırmaktan başka ? Haydi Havasen sen artık Hava almaya git. Bizleride rahat bırak
  • Evet arkadaslar allah hepimizi bu hava-sen ve burhandan nihayet kurtardida hakkimizla calisabilecegiz insallah hava-sen gibi islerimiZi yapmayi engelleyen sendikalar birdaha kurulmaz kurulamaz kangren sonunda kesilip atildi isyapmayi engelleyenlerin saf disi kalacagi parlak gunler var KTHY onunde.
  • Sendikaya kalsa hepsi işsiz kalacaktı. CAS a girmeyi sürekli engelleyen sendikaydı. Acaba bu şirkete de girmeseler ne yapacaklardı ? Sendikamı maaşlarını ödeyecekti.
  • Bu şirket ne sıkıntılar atlattı. Şu ana kadar yaşananlar da tabii ki birçok insanın suçu, günahı var. Ancak artık herşeyi bir kenara bırakıp sadece KTHY'nin bekası için çalışmamız lazım. Ben inanıyor ve güveniyorum ki KTHY bunu da atlatcaktır. Sabır ve hasretle bekliyoruz.
Bakan Saner, hafta başından itibaren bilet fiyatlarının düşmeye başlayacağını da kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ilgili son gelişmeleri BRT’ye değerlendirdi.

Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın mevcut personelinin, daha önce açıklandığı şekilde, % 51’i Atlasjet, % 49’u KTHY’ye ait olacak yeni şirkette istihdam edileceğini ifade etti.

132 CAS çalışanının kurulacak yeni şirkete alınacağının altını çizen Saner, CAS personeli dışında kalan gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışındaki personelin yüzde 65’inin Atlasjet tarafından geri çağrılacağını kaydetti.

Bakan Saner, Atlasjet’e geri çağrılacak personelin 220’sinin pilot, kabin amiri ve hostesten oluşan uçuş ekibinden olacağına işaret ederek, bu sayının da mevcut personelin hemen hemen tümünü kapsadığına dikkat çekti.

Saner, Atlasjet’le görüşüp anlaşamayan personelin nasıl rehabilite edilebileceği konusunun ise daha sonra kararlaştırılacağını söyledi.

132 CAS personelinin HAVAŞ’la ortak kurulan N-CAS adlı şirkette işe başlayacaklarını kaydeden Saner, “Tümünü orada istihdam etme arzusu içerisindeyiz” dedi.

Bakan Saner açıklamasında, görevine devam etmek isteyen CAS personeline çağrıda bulunarak, yarın saat 18.00’e kadar başvuruda bulunmalarını istedi ve herhangi bir şekilde müracaatta bulunmayanların daha sonra işe alınmalarının söz konusu olmayacağını belirtti.

Saner şöyle dedi:

“Salı günü itibarıyla duyuru yaptık ve personel almak için müracaat kabul ettik. Şu ana kadar CAS personelinin yarısından fazlası müracaat etmiş bulunmaktadır. Şu anda alacağımız kişilerde önceliği CAS personeline vereceğiz. Ancak, CAS personelinden herhangi bir şekilde müracaat etmeyen herhangi bir kişinin daha sonra bizim tarafımızdan işe alınması mümkün olmayacaktır. Onun için Pazartesi günü akşam 18.00’de kapanacak müracaata tüm CAS personelinin başvurmasını istiyorum. Hiçbir CAS personelinin zarar görmeden görevine devam edebilmesi için gerekli katkıyı ortaya koyacağız.”

Bakan Saner, N-CAS şirketine, CAS personeli dışında 270 kişinin daha başvuruda bulunduğunu da açıkladı.

KKTC’ye yurtdışından gelmeye çalışan ve KTHY’den bilet alan herkesin ülkeye normal şartlarda taşınmasına devam edildiğini belirten Saner, bu konudaki sıkışıklığın büyük bölümünün aşıldığını anlattı.

Bakan Saner, bu haftadan itibaren kısa sürede ortaya çıkan farklı fiyatların normale döneceğini de belirtti.

Fiyat farklarının gerek Türk Hava Yolları’nın ek sefer talebi ve gerekse AtlasJet’in ek seferlerini artırmasından kaynaklandığını ifade eden Saner, hafta başından itibaren fiyatların düşmeye başlayacağını söyledi.

Saner, KTHY’nin uçuş izninin iptal edilmesinden önce uçmakta olduğu Gaziantep, Kayseri gibi bölgelerdeki havalimanlarına bilet alan yurt dışındaki yolcuların ise sıkıntı yaşadıklarını, ancak KKTC’ye gelecek olan vatandaşlarda bir sorun bulunmadığını belirtti.

Saner, uçuşlarla ilgili sorunu olan yolcuların istedikleri zaman kriz masalarına ulaşarak gereken desteği alabileceklerini de kaydetti.

İngiltere’de okulların tatili ile başlayacak dönemde Kuzey Kıbrıs’a gelecek seferlerde ciddi bir sorun yaşanmayacağına inanç belirten Saner, ancak Türkiye’nin şu anda uçuş gerçekleştirilemeyen şehirlerinde bir sıkıntı oluşabileceğini, sorunun çözümü için gereken çalışmanın yapıldığını anlattı.

Ellerinde KTHY bileti olan yolculara 2011 yılının sonuna kadar kullanabilecekleri başka bir bilet sağlanacağını ifade eden Bakan Saner, KKTC’ye gelmek isteyen tüm acente sahiplerine de kapılarının açık olduğunu belirtti.

KTHY’nın hiç kimsenin istemediği bir şekilde uçuşlarına ara verdiğini belirten Saner, “İnanıyoruz ki biz şirketimizi Mayıs 2011 yılında göklerde yine uçuracağız, Mayıs 2011 tarihine kadar ise yeni şirketin işletme ve kâr ortaklığı altında uçmasını sağlayacağız” dedi.

TAK
KTHY PERSONELİ N-CAS'A BAŞVURSUN

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah şu sendikadan da kurtuluruz artık. Elini attığı heryeri batırdı. KTHY bitti. Şimdi sıra kimde acaba ? Çalışanların artık bu sendikadan bir beklentisi olmaması lazım. Tamamen kendilerini düşünen bir avuç insan ve harcanan yüzlerce çalışan. Buyrun size sendika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni şirketin ismi Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları olacak diye duyduk tıpkı YTL gibi bu da YKTHY :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2011 mayıs ayında kurulacağı söylenen yeni şirketin adı ne olacak çok merak ediyorum.kthy olarak mı kalacak?neden kimse bununla ilgili birşey söylemiyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki İngiltere de çalışanlar bizler ne olacağız.Akibetimiz hakkında bir bilgi alamıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki Türkiyede çalışanlar ne olacak ?? Kapı önüne mi konulacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım Havasen artık sendikacılığı bırakır da insanlar rahat eder. Bugüne kadar ne yaptı acaba ? KTHY nı batırmaktan başka ? Haydi Havasen sen artık Hava almaya git. Bizleride rahat bırak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet arkadaslar allah hepimizi bu hava-sen ve burhandan nihayet kurtardida hakkimizla calisabilecegiz insallah hava-sen gibi islerimiZi yapmayi engelleyen sendikalar birdaha kurulmaz kurulamaz kangren sonunda kesilip atildi isyapmayi engelleyenlerin saf disi kalacagi parlak gunler var KTHY onunde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikaya kalsa hepsi işsiz kalacaktı. CAS a girmeyi sürekli engelleyen sendikaydı. Acaba bu şirkete de girmeseler ne yapacaklardı ? Sendikamı maaşlarını ödeyecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirket ne sıkıntılar atlattı. Şu ana kadar yaşananlar da tabii ki birçok insanın suçu, günahı var. Ancak artık herşeyi bir kenara bırakıp sadece KTHY'nin bekası için çalışmamız lazım. Ben inanıyor ve güveniyorum ki KTHY bunu da atlatcaktır. Sabır ve hasretle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000