16 Ekim 2009, Cuma 07:52:11

Korsanlar 'tahliye' istedi, mahkeme reddetti...

Ercan-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçırdığı iddiasıyla yargılanan biri Filistin uyruklu 2 sanığın tutuksuz yargılanma talebi reddedildi.
  • Önce sen abuk sabuk konuş, garip davranışlar sergile, ondan sonra da mahkeme önünde "Biz espri yapmıştık, hostes bizi yanlış anlamış ve paniklemiş." de, tahliyeni iste. Yok öyle bir dünya. Aslında bunlar ve bunlar gibi bomba ihbarı yapanları topluca cezalandıracak bir ceza maddesi olacak ve o madde tüm biletlerin açıklamalar kısmına, havalimanlarındaki bekleme yerlerine yazılacak ki bizim insanımız uçakta adabıyla davranmazsa başına ne geleceğini öğrensin.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Reşat Özlü ve Filistin uyruklu Mümin Abdül Aziz Talikh ile avukatları katıldı.

Sanıklardan önceki savunmasını tekrarlayan Mehmet Reşat Özlü, El Kaide terör örgütü üyesi olmadıklarını, kendilerini yanlış anlayan hostesin tavrı nedeniyle sanık durumuna düştüklerini iddia ederek, ''Öğrenciyim. Tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

Sanık Abdül Aziz Talikh'in avukatı ise müvekkilinin ailesinin Filistin'de yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

''Ailesi Filistin'de, kendisi de burada, cezaevinde bulunmaktan dolayı sıkıntı içinde. Türkiye'ye, Türklere yönelik bir eylem içinde bulunması mümkün değil. Olayın hostesin sanıkları yanlış anlayıp paniklemesi sonucunda oluştuğu anlaşılıyor. Bu olay 'Komik uçak kaçırma' şeklinde haberlere konu olmuştu. Müvekkilim öğrenci. Kaçabilecek durumu yok. 2 yıldır da tutuklu. Tahliyelerini talep ediyorum.''

Talikh de avukatının beyanlarına katıldığını bildirerek, tahliyesini istedi.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde ''silahla hürriyeti tahdit ve terör örgütüne üye olma'' suçlarından dava açılmıştı.

Korsanlar 'tahliye' istedi, mahkeme reddetti...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Önce sen abuk sabuk konuş, garip davranışlar sergile, ondan sonra da mahkeme önünde "Biz espri yapmıştık, hostes bizi yanlış anlamış ve paniklemiş." de, tahliyeni iste. Yok öyle bir dünya. Aslında bunlar ve bunlar gibi bomba ihbarı yapanları topluca cezalandıracak bir ceza maddesi olacak ve o madde tüm biletlerin açıklamalar kısmına, havalimanlarındaki bekleme yerlerine yazılacak ki bizim insanımız uçakta adabıyla davranmazsa başına ne geleceğini öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000