09 Haziran 2008, Pazartesi 07:39:41

"Kaza örtbas edilmeye mi çalışılıyor"

Isparta'da geçen yıl meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, hukuk mücadelesinde yalnız kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.
  • Arkadaşlar çoğumuz bu işin içindeyiz, Allah aşkına bu yolcular vertigo kurbanı. Teknik bir problem vardı da bildirmediler yada transonder bağlamadılarsa zaten yine suçlu olanlar Pilotlar. Ayrıca CVR kayıtlarınıda açıkladılar, kendilerinden emin bir şekilde terrain alert aldıkları halde stabil kalmışlar.
  • arkadaşlar olayları bilip bilmeden reyting veya kimi politikacılara yaranmak adına yapılmış haberleri ne diye önemsiyorsunuz ki..havacılık camiasından olan herkes uçaklarda ground olmaya engel olmayan arızalar için uçuşların durdurulmayacağını bilir.arıza sayısı fazla olabilir ama uçuşta güvenliğe engel olmayacak arızalar varsa tabiiki uçacaktır.lütfen konuyu hukuka bırakalım ve böyle reyting oyunlarına gelmeyelim.57 kişi adına tabiiki çok üzgünüz ama bu kadar kişinin ölümünü bilmeden bir kişinin üstüne yıkmak ne kadar büyük vicdansızlık.
  • Arkadaşlar Uğur Dündar'ın sunduğu belgelere dikkat ederseniz şayet 60 eksik kazadan 27 gün önce tespit edilmiş.Uçak uçmaya dewam etmiş.Kazadan 18 gün önce bu eksiklerin 17 ye indiği görülmüş.Sivil Havacılık ruhsat için 30 gün süre vermiş ve kaza bu verilen tarih süresi içinde olmuş.Yani kısacası Sivil Havacılık daha 60 eksiği bulduğunda bu uçağın seferlerini iptal etmesi gerekiyordu.hadi verilen sürede 60 eksik 17 ye düşürülmüş.daha ne uzatıyosun tarihi yine iptal etse yine facia olmayacaktı.Bu belgelerin altında o zaman süreyi uzatan sivil havacılık G.M.Yrd.nın imzası var.Aynı kişi Şuan WORLDFOCUS HAVAYOLLARINDA çalışıyor.(Ayrıca Uçağın HAT BAKIMI da kiralayana değil Uçak sahibi firmaya aittir.)
  • Bu akşam ana haberlerde Uğur Dündar tekrar bu konuya değindi.Hem SHGM'nün O.ERDAĞI imzasıyla gönderdiği eksiklik listesini anlattı.Hem de Erdağı'nın adı değişse de bu şirkette çalışmasının etik olup olmadığını sorguladı.Erdağı için ANKAIR'de değil AMS (HYÇ) de denilmiş.Eğer öyleyse çok ayıp.Herkes biliyor ki öyle değil ama olsa dahi her iki şirketin sahibi de aynı kişi.
  • Tamamen katılıyorum size.Özgür rumuzlu kişi biraz daha olaya politik yönden bakmanızı tavsiye ediyorum.O uçakta 7 tane bilim adamı vardı.Hatırlatırım...
  • Yabancı ülkeyle ne ilgisi var.CVR ve FDR'lar bile kayıt yapmıyor ve bu uçaklar uçuruluyor.Bakımdaki aksamalar ve kokpit ekibinin kombinasyonu da ortada.Çok derin araştırmadan ben kesin bir pilot hatası ve WF şirketinin büyük eksikliklerini görüyorum.
  • Uçağı düşüren daha doğrusu düşmesine sebep olan demokrasi getirme bahaneleriyle senelerdir işgal eden Dünyanın efendisi ülkeye karşı ne kadar güçlüyüz ve bu olayı ortaya çıkartabiliriz.Cevap:Asla

Gelişmeler konusunda bilgilendirilmediklerini iddia eden mağdur aileler, davanın seyri ve raporların hazırlanıp açıklanmamasından şikayetçi. Kaza mağdurları, aradan geçen 6 aya rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün hâlâ 'kaza raporu'nu hazırlayamaması ve savcılığın da dava açamamasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.  

Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasında 57 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası yerli ve yabancı uzmanların değerlendirmeleri de asıl kaza sebebinin ne olduğunu ortaya çıkaramadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kazaya ilişkin teknik verilerin yurtdışından gelmemesi nedeniyle raporun Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılamadığını söylüyor.

Ancak aileler bu açıklamalardan ikna olmadı. Kazanın mağdurlarından Şerafettin Tokgöz, hayatını kaybeden esnafın borçlarından dolayı ev ve işyerlerine haciz geldiğine dikkat çekerek, "Bu konuda Meclis'e soru önergesi dahi verildi. Ulaştırma Bakanlığı kaza raporunu dahi hazırlayıp savcılığa gönderemedi. Kaza örtbas edilmeye mi çalışılıyor yoksa uçak firmaları mı korunmak isteniyor?" diye sordu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Sivil Havacılık'tan gelecek kaza raporunu beklediklerini, buna göre dava açacaklarını söyledi. Tosun, gönderilecek raporda kaza nedenine ilişkin ortaya konulan teknik verilerin kendileri için önemli bir delil olacağını belirterek, elde ettikleri diğer delillerle uçağı kiralayan Atlasjet ya da uçağın sahibi Word Focus Havayolları'na dava açılabileceğini kaydetti.

Öte yandan ailelere milyon dolarlık tazminatlar vaat eden yabancı hukuk şirketlerinin de söz konusu firmalar hakkında henüz dava açamadıkları öğrenildi.
 
Zaman

"Kaza örtbas edilmeye mi çalışılıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mscsi ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar çoğumuz bu işin içindeyiz, Allah aşkına bu yolcular vertigo kurbanı. Teknik bir problem vardı da bildirmediler yada transonder bağlamadılarsa zaten yine suçlu olanlar Pilotlar. Ayrıca CVR kayıtlarınıda açıkladılar, kendilerinden emin bir şekilde terrain alert aldıkları halde stabil kalmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sessiz kalem ~ 16 yıl önce
arkadaşlar olayları bilip bilmeden reyting veya kimi politikacılara yaranmak adına yapılmış haberleri ne diye önemsiyorsunuz ki..havacılık camiasından olan herkes uçaklarda ground olmaya engel olmayan arızalar için uçuşların durdurulmayacağını bilir.arıza sayısı fazla olabilir ama uçuşta güvenliğe engel olmayacak arızalar varsa tabiiki uçacaktır.lütfen konuyu hukuka bırakalım ve böyle reyting oyunlarına gelmeyelim.57 kişi adına tabiiki çok üzgünüz ama bu kadar kişinin ölümünü bilmeden bir kişinin üstüne yıkmak ne kadar büyük vicdansızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UKS ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar Uğur Dündar'ın sunduğu belgelere dikkat ederseniz şayet 60 eksik kazadan 27 gün önce tespit edilmiş.Uçak uçmaya dewam etmiş.Kazadan 18 gün önce bu eksiklerin 17 ye indiği görülmüş.Sivil Havacılık ruhsat için 30 gün süre vermiş ve kaza bu verilen tarih süresi içinde olmuş.Yani kısacası Sivil Havacılık daha 60 eksiği bulduğunda bu uçağın seferlerini iptal etmesi gerekiyordu.hadi verilen sürede 60 eksik 17 ye düşürülmüş.daha ne uzatıyosun tarihi yine iptal etse yine facia olmayacaktı.Bu belgelerin altında o zaman süreyi uzatan sivil havacılık G.M.Yrd.nın imzası var.Aynı kişi Şuan WORLDFOCUS HAVAYOLLARINDA çalışıyor.(Ayrıca Uçağın HAT BAKIMI da kiralayana değil Uçak sahibi firmaya aittir.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 16 yıl önce
Bu akşam ana haberlerde Uğur Dündar tekrar bu konuya değindi.Hem SHGM'nün O.ERDAĞI imzasıyla gönderdiği eksiklik listesini anlattı.Hem de Erdağı'nın adı değişse de bu şirkette çalışmasının etik olup olmadığını sorguladı.Erdağı için ANKAIR'de değil AMS (HYÇ) de denilmiş.Eğer öyleyse çok ayıp.Herkes biliyor ki öyle değil ama olsa dahi her iki şirketin sahibi de aynı kişi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground&DXP ~ 16 yıl önce
Tamamen katılıyorum size.Özgür rumuzlu kişi biraz daha olaya politik yönden bakmanızı tavsiye ediyorum.O uçakta 7 tane bilim adamı vardı.Hatırlatırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 16 yıl önce
Yabancı ülkeyle ne ilgisi var.CVR ve FDR'lar bile kayıt yapmıyor ve bu uçaklar uçuruluyor.Bakımdaki aksamalar ve kokpit ekibinin kombinasyonu da ortada.Çok derin araştırmadan ben kesin bir pilot hatası ve WF şirketinin büyük eksikliklerini görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 16 yıl önce
Uçağı düşüren daha doğrusu düşmesine sebep olan demokrasi getirme bahaneleriyle senelerdir işgal eden Dünyanın efendisi ülkeye karşı ne kadar güçlüyüz ve bu olayı ortaya çıkartabiliriz.Cevap:Asla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000